- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kraz
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
ne kövezzetek meg, de ilyet még nem találtam ... igaz nem is kerestem sokat ...
minap terljes mértékben rámbíztak egy igen régi ( Compaq Aero - vmikor 1993ból486os proci stb ... ) kis notebookot. Az egyetlen baja hogy vinyója kattog és lehetetlen róla bootolni. Próbáltam keresni olcsó kis kapacitású (pár száz MB-ostól 1-2 GB-osig) háttértárakat, de közben eszembe jutott, hogy olyan sokféle adapter van mostanra már, hátha van CF - Notebook ATA HDD adapter is (van egy fölös 512es CF kártyám, ezért kerestem erre először).
Kis guglizás és voilá:
[link] Addonics - a gyártó
[link] CF - Notebook ATA HDD converter - a termék
[link] A magyarországi forgalmazó (őket találtam Addonics oldalán feltüntetve)
Régen láttam ennél komolyabb ötletet a SSD (solid state drive) alternatívájaként. Bizonyosan egy 4-8 GBos CF kártya még elég borsos áron van, de pl. egy kisebb háttérigényű programkörnyezetbe, komolyabb fizikai igénybevételű munkahelyre ennél jobb módot nem is tudnék (én) felhozni hogy csökkentsük a mozgó alkatrészek számát. Ezt aztán lehet kombinálni CF - SD átalakítóval ... persze ekkor már rég ott vagyunk hogy még sokkal olcsóbban jönne ki egy backup külsö rack. Ennek ellenére szerintem ez egy nagyon jó ötlet.
Várom véleményeket és hozzászólásokat.
Egyébként jelenleg CF to 2.5'' ATA HDD átalakítójuk 8256 Ft (bruttó) :
[link]
ami elég drága sajnosde nem szokatlan a magyar nagy - és kiskereskedelmi árrések mellett. A téma gondolatindító is egyben, hiszen ha megnézitek a többi terméket a fenti linkeken, pl HTPC-be van 2.5'' ---> 3.5'' HDD átalakító, ugyanez 1.8'' ---> 2.5'' ban is stb. El lehet jutni egy egész halk kiépítéshez akinek ez mindennél fontosabb.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- BestBuy topik
- Hardcore café
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Battlefield 6
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- HP Zbook Firefly 15 G8 - i7-1165G7/24GB/512GB-/W15"/W10 Pro/ ÁFÁ-s
- Lenovo ThinkPad P16s AMD Gen2 R5 7540U / 32GB RAM / 1TB SSD / FHD Touch ÁFÁ-s
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB /512GB SSD/13"3 FHD, Touch, Matt/Win11 Pro
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest