Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Köszöntünk a Call of Duty: Black Ops - Cold War topikban! Első hozzászólásod előtt kérjük, olvasd el az Összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4050) KaitouP válasza nutella1 (#4043) üzenetére


KaitouP
veterán

A korábban elhangzott "Szenvedjenek magukban a nyomorékok" abban a kontextusban amiben íródott bizony köpködés, és úgy gondolom, ennek semmi helye a topikban, és a passzív agresszió ebben csak egy dolog a többi probléma mellett.

A kérdést egyébként köszönöm, igyekszek kielégítő választ adni. Én nem használok semmilyen hardveres és szoftveres külső segédeszközt eszközt , közel 14 éve játszok a szériával, soha nem használtam, jelenleg se használok, és a jövőben sem fogok. Három eszközt alkalmazok, ez a tudásom, a 14 éves tapasztalatom, meg az éppen kezem ügyében lévő kontroller, esetenként egér és billentyűzet.

A "Chronust és csalót" kiáltó, újabban különösen szenzitív játékosokról azt gondolom, hogy nincsenek tisztában se a játék, se a cross-play működésével, és még annyira se a játékos konzolos változataival és annak működésével. Ha pedig valaki felvilágosítaná őket, akkor se akarják megérteni, mert nem szeretnek veszíteni, illetve beismerni önmaguknak hogy bizony adott esetben ők alulmaradtak egy másik játékoshoz képest, nem voltak elég jók. Ez azért lett mostanában hatványozottabban előforduló jelenség, mert az SBMM rendszer agresszívabbá tételével (eddig is működött a rendszer, csak csavartak egy kicsit a fokozaton) egyre többen szembesültek azzal, hogy mégsem olyan űberfasza játékosok, mint eddig gondolták, csak korábban ezzel - a kevésbé szigorú rendszer miatt - nem szembesültek, mert többször dobált eléjük lazán elkupálható, kezdő játékosokat.

Visszatérve a csaláshoz, 14 év alatt úgy gondolom, mindent láttam a szériában, ilyen oldalról is. Csalás mindig volt, és lesz is, ezzel együtt kell élni, aki a szériában akar maradni. Viszont, akár a helyi topikokban előforduló "csalót kiáltás" nagy része fals, és ez pont annak köszönhető, mert elmaradt az edukáció. Egyrészt a játékosok tévhitben élnek a cross-play működésével kapcsolatban, holott már a Modern Warfare idején egy topik összefoglaló menüpontot is szenteltem a témának, ami tisztába tenné a dolgot (olvasható itt), és ugyan ez a helyzet a konzolos játék, a kontrolleres működés, és az aim assist triumvirátussal, aminek szintén szenteltem egy hosszabb hozzászólást még az MW topikban (olvasható itt), de falra hányt borsó sajnos minden szó. Ez emberi pszichológia, az önértékelésnek sokkal jobb ha a másikat hibáztatjuk, legyen szó versenyről, játékról, minthogy azt mondjuk, igen, ehhez most kevesek voltunk, igen, most fejlődnünk kell.

Jó játékos vagyok, de messze nem a legjobb, a vérprofi eSport játékosoktól meg aztán főleg távol állok, igaz, ők napi 8-10-12 órában művelhetik mindazt, ami helyett én az átlag emberek átlag munkáját végzem. És igen, engem is elkalapálnak esetenként, de soha eszembe nem jut a semmiből csalót kiáltani, inkább próbálom elemezni a másik játékát, hogy mi az, amit ő jobban csinál mint én. Ha nem ez a helyzet, akkor nyilván lehet csalásról szó, elég tapasztalt vagyok hogy észrevegyem ha ez van a dologban, ez nyilván nem egy jó élmény ilyenkor, amit megtehetek, hogy a játék rendszerén keresztül jelentem a dolgot, remélve hogy kezdenek vele valamit. Viszont nem megyek semmilyen platformra rantelni, mert a negativitásnak nincs értelme itt.

Felesleges továbbá a két oldalnak egymást köpködnie, mert mindkét oldalon van hardveres és szoftveres csalás egyaránt, csak az előfordulási arány más a két platform felépítését tekintve, de ezt is sokszor beszéltük már. Ezekkel sajnos sok mindent nem lehet kezdeni, a jelentésen kívül. A kiadó és fejlesztőcsapat dolga és felelőssége ezzel foglalkozni, aztán vagy megteszi, vagy nem, de ennek tudatában kell játszani. Ha valakinek ez nem vállalható, még mindig felhagyhat a játékkal, és játszhat mást.

Köszi a figyelmet. :)

[ Szerkesztve ]

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.