- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- koxx: Az e-sport napistenének ajándéka: Lamzu Inca gamer egér
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
don_peter
senior tag
Mikrokontroller programozásról van szó.
A program nyelvünk a C.
A mikrokontroller alap programmemóriája 2KB így csínján kell bánni vele.
Elég nagy lesz a program szóval spórolni szeretnék ahol tudok.
A mikrokontroller Eeprom memóriája 256bájt, ezen területen fogom tárolni az utolsó betöltött állásokat, áramszünet vagy kikapcsolás esetére...
Természetesen csatolni fogok SPI csatlakoztatással egy 64KB-os memóriát is melyben a profil adatokat fogom tárolni.
Ezen memória területeket el kell lássam egy azonosító jellel melyet vissza keresve tudom majd ellenőrizni, hogy az érvényes profilbeállítás.
Ez az érvényes azonosító kerül be az Eeprom területre, és ez alapján töltöm be a memóriából az utolsó elmentett profil állapotot.
A kijelzés egy 2x16 és vagy 4x20karakteres LCD kijelző lesz amelyen a lehető legkifejezőbben szeretném értesíteni a felhasználót az éppen aktuális állapotról.A név hosszán már is spóroltam így csak maximum 16karakter lehet.
A kérdésem pont arra vonatkozott, hogy megoldható e az összevont tárolás, hogy karaktert és számot egyaránt tudjak tárolni.
De úgy fest külön kell megoldanom mint ahogy én is megcsináltam azt eredetileg.
Talán így érthetőbb.
Így meg szerintem totál meg fogod érteni az eredeti elképzelésem: nézd meg kérlek
Köszi...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB 6GB RAM Dual (A528) Mobiltelefon
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Call of Duty WW2 PS4 játék
- Eladó Konfig I5-10400F 32GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD RX6600 8GB!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- PS Plus előfizetések
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest