Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
CyberPunk666
senior tag
A bajom nem azzal van, hogy nem tudom mit tanítanak ott. 1 hónapon belül (remélem) lesz egy villamosmérnökim.
Ez már ilyen továbbképzés info vonalon, meg némi fétis is van benne.
De nagyon szeretem a matematikát is és gondolkoztam azon végzek egy matematikust is, és hogy az elte az lehetne ilyen kettő az egyben...A villamosmérnöki miatt a mérnöki tárgyakat el is fogadtatnám, ha a NIK-re mennék.
NIK - KANDÓ
fizika:
1 félév 5 kredit - 2 félév 8 kreditvillamosságtan
1 félév 5 kredit - 2 félév 14 kreditdigitális technika
1 félév 4 kredit - 2 félév 9 kredit (államvizsga tárgyam)elektronika
1 félév 4 kredit - 2 félév 8 kreditirányítástechnika
1 félév 3 kredit - 2 félév 17 kredit (szakirányom egyik fő tárgya is ide kapcsolódik, azért + államvvizsga tárgy)beágyazott rendszerek
1 félév 2 kredit - 1 félév 8 kredit (szakirány + államvizsga)Ehhez jön, hogy a szakirányom miatt beágyazott rendszereket és automatizálást (aka irányítátechnika) tanultam. Valamint a felsoroltakhoz gyakorlat és labor is tartozott (ezért is a brutális kreditértékek)
Szóval a mérnöki szemlélettel itt nem lesz gond, és a tárgyakat is elfogadtatom.
Csak az erősebb dolgokra koncentrálnék, mint a diszkrét matek, szoftech, prog, hálózatok, operációs rendszerek...
(meg persze az össze gazdos tárgyat is elfogadtatnám)Illetve ezen tárgyakból sem nulláról indulok nyilvánvalóan csak nálunk ezek voltak olyanok, mint a niken a fentiek (ez lényegében a két szak közötti különbség).
Ha a nikre megyek, akkor szerintem írok egy kérvényt, hogy egyéni tanrendem lehessen és gyorsabban megcsinálhassam. Esetleg ha nem engedik, akkor harmadéven elkezdem az msc-t a bsc-vel párhuzamosan (a villamosmérnöki erre feljogosít kreditpótlással, ami viszont meglesz addigra za niken),eltén viszont csak a közgáz és jogi ismerteket tudnám elfogadtatni. az egy egészen más képzés.
Csak egyszerűen nem tudom. Minél gyorsabban szeretném magam info oldalon is kikupálni és akarok egy matematikus diplomát.
azt nem is említem, hogy lassan egy éve szoftverfejlesztőként dolgozom...
Ezért nehéz, hogy hol is tanulnék tényleg hasznosat számomra és nem redundáns dolgokat, de közben nem is feleslegeset.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Tenisz topic
- Milyen routert?
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Adatgyűjtő gumik miatt korlátozhatják a Pirellit
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
- Eladó egy Bose Quiet comfort 25 dobozával aktív zajszűrés
- S21(128/8) dobozával tokkal
- HP Victus 15-fa Gamer Tervező Vágó Laptop 15,6" -35% i5-12500H 16/512 RTX 3050 4GB 144Hz
- ELITRO Részletfizetés , bankmentes , kamatmentes. Érkezés alatt . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Új Asus TUF GAMING A15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% Ryzen 5 7535HS 16/512 RTX 2050 4GB 144Hz
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest