- Ég veled, KEndre! :(
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Internet fejlesztés országosan!
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsee78
csendes tag
Üdv....Egy kis segítséget szeretnék kérni...
Van egy 2mp AHD kamerarendszerem...az egyik kamerám forgatható (PTZ funkció) , ami tökéletesen működik nappal.... éjjel azonban nem...mi lehet a baj??? -
zoolio
tag
Sziasztok,
Van egy Tesla 360 Pro kamerám, tud folyamatosan rögzíteni SD-kártyára (.mp4 fájlokat), illetve pénzes felhőbe. Szeretnék saját NAS-ra (192.168.178.1/nas) rögzíteni, de nem találok az appjában erre lehetőséget, nem tudom megadni sehol sem a mentés helyét. ONVIF-et tud, ki-be kapcsolható, de nem tudom, ez pontosan mire is jó. Tudnátok megoldást ajánlani? Esetleg másik appal kéne próbálkozni a gyári helyett? (Amivel egyébként ettől eltekintve meg vagyok elégedve.) -
Ogib
friss újonc
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni nagyon SOS lenne. A mai nap folyamán érkezett meg egy kamare csomag amit az interneten keresztül rendeltünk. Felszereltük eddig mindenrendben volt majd jött az hogy a telefonjainkra rá tegyük. A gyártó a Xmeye nevű appot ajánlotta amit letöltöttük az app pedig pc-re a VMS-t ajánlotta azt is letöltöttük. Minden szuperül ment elfogadta a jelszót mindent erre nemrég mikor ráakkartam nézni az appra nem engedte mert azt írja hogy Invalid password. Viszont a jelszó biztos jó mert direkt leírtuk egy papíra és pár órával ezelőtt még beengedet vele. Ugyan ez van a VMS-en is nem engedi nézni a kamerákat. Most mit tegyek, valakinek van már tapasztalata ezzel kapcsolatban? Esetleg van a Xmeye nevű appnál jobb app?
-
Power17
tag
Sziasztok!
Kinéztem 3 féle kamerát.Egyik AHD Fisotech 2mpx 3 kamerás. Vagy IP belőle, kérdés van e jelentős minőség javulás.
Másik seccam oldalán hyundai IP kamera 3 kamerás.
És a harmadik Hikvision IP kamera szett. Bár az is drága.
Nem tudom az AHD 2 és 4 mpx között van e különbség.Megfigyelés családi ház kb 10-15m a leghosszabb pont.
-
5leteseN
senior tag
Sziasztok.
Ide-oda rakosgatható kis házi biztonsági rendszert szeretnék összerakni a fillérekért kapható kis Wi-Fi-s kamerákból SQ11, stb...: ,
Ennek egyik hátránya, hogy ezek többsége tud-akar-"szeretne" csak a saját szerverkéhez, PC-hez, akármihez csatlakozni, hanem főleg és-vagy csak a netes ké és videó-tároló helyéhez. nincs Big Broher komplexusom, de ez más sokszor pofátlanság. Tud valaki esetleg megoldást erre a problémára, vagy olyan használható és megfizethető típust amivel nem kell bevonnom semmilyen Big Brothert egyik fázisban sem?
Úgy emlékeztem évekkel korábbról, hogy a Ph-s fórumok közt van SQ11, gasonló... kamerával foglalkozó is, de nem találok ilyet. Rossz a memóriám, vagy törölve lett, vagy ...
Vettem ugyanis korábban három ILYET:
... és összeraknám már végre a rendszert!
Tud valaki segíteni ebben? Van esetleg már ilyen valakinek?
[ Szerkesztve ]
-
morley
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy működő vezetékes kamera rendszer. Szeretném az internetet kivinni a házból és wifi-vel osztani egyéb felhasználásra ( mobilhoz wifi, laptophoz, hordozható wifis kamera).
Arra gondoltam, hogy az egyik kamerához csatlakoztatott Cat5e kábelt megszakítom és beiktatok egy "valamit". Kérdésem, hogy milyen eszköz lenne megfelelő?
Ha lehet hálózati táplálás nélkül szeretném, a Cat5e kábelen megy a poe-s 48v.
A csatolt ábrán a rendszerem látható és a kérdőjel helyére való készüléket keresem.
Köszi
morley
-
Havas Tamás
friss újonc
Sziasztok !
Van három CamlinePro térfigyelő kamerám ! Kérdésem az lenne , hogy ha elhagyom az ottani WIFI környezetet , akkor sem 4G , sem a másik helyen lévő helyen nem működik a térfigyelő kamera , csak ott a helyszínen , aminek ezért igazán így semmi értelme nincs! Kérdésem , mit tehetek ? Öt éve semmi probléma nem volt ! Üdv, Tamás
-
fradi81
veterán
Maszkot nem lehet lehúzni, rossz minőségból nem lesz jobb.
Más: Társasház garázsába gondoltam nem ártana valami kisméretű kamera ami nem feltűnő, loptak már biciklit, pumpát, de már a robogómat is nézegette valaki. Olyan lenne jó ami minden mozgást felvesz sd kártyára, infra nem árt, áram/wifi nincs.
moto g72, Ninebot d28e
-
Najólvanna
újonc
Sziasztok!
Kérlek ne haragudjatok a teljesen amatőr kérdéseimért, (természetesen nem magam akarok nekiállni valamit telepíteni, csak szeretném megérteni mi hogyan működik, hogy majd a szerelővel is szót értsünk). Szeretnék két helységbe kamerát rakatni, és ezeknek a képét akár mobilról is visszanézni egy másik városból, de ami képet találtam az interneten az ilyen rendszerekről, azokon minden szerepel a router. Ha van hálózati csatlakozó mindkét helységben ahová a kamerákat szeretném, és szélessávú internet is elérhető akkor feltétlenül kell a jelerősítő? Ezeken az ábrákon általában a kamera rendszer kimeneti pontján mutatják a jelerősítőt, aztán már a telefont. Nem értem. Ez azt jelenti, hogy mobil telefon hálózathoz csatlakozik az erősítő, vagy csak nincs odaírva, hogy megoldható vezetékes internet előfizetéssel, és a router csak opció ha nem akarunk drótot? Mégegyszer ezer bocs..és köszi.Egy néni vagyok, kütyüket vásárolni járok ide. Gyűjtöm az Olympus D535-ösöket, ha van neked szólj.
-
Tekszi
friss újonc
Sziasztok!
Az egyik ismerősöm ismerősének biztonsági kamerája rögzítette ezt a felvételt egy éjszakai besurranó tolvajról. A kamera egy 2 megapixeles AHD (sajnos több részletet nem tudok). A felvétel 4-5 méterről készült.
A kérdésem: szerintetek van valami szoftver, amivel ezen a fotón a tolvaj arcát felismerhetővé lehet tenni?Köszi előre is a választ. Általánosságban is érdekelne, nem csak ebben a konkrét esetben: a valós életben, tehát nem a CSI sorozatban :-) vannak olyan programok, amik tényleg jelentősen tudják javítani a hasonló fotók minőségét, vagy ha a kiindulási fotó (vagy videó) eleve gyenge paraméterekkel rendelkezik, akkor semmi esély rá, csak a parasztvakító sorozatokban?
-
PetiCalvus
csendes tag
Sziasztok!
Hikvision DS-7608NXI-K2 NVR-hez milyen switch-et érdemes venni? -
Chrisluke
csendes tag
Sziasztok! Elősorban Xiaomi Mi BHR4435GL vezeték nélküli kültéri biztonsági kamerát használóktól kérdezném, hogy miként tudom beállítani, ha egyáltalán be lehet állítani, hogy a kamera csak bizonyos időszakban (pl.: 20:00 és 6:00 között) működjön minden nap. Én megpróbáltam ezt de riasztásokat kapok folyamatosan sajnos nem csak a beállított időszakból. Előre is köszi.
-
ladislass
csendes tag
Valaki megtudja mondani, hogy mi a különbség az alábbi kamerák között:
Bullet 2, Bullet 2E, Bullet 2C, Bullet 2 Pro -
kiskaloo
csendes tag
Sziasztok!
Kinti kamerát szeretnék vásárolni, ami a kaput figyeli kb. 4-5 m távolságra. Lehet fix álláspontú is wifi-s, a képminőség és az éjjellátás a fontos, mert valaki(k) "szórakoznak" a kutyáimmal, mikor nem vagyok otthon. Nem igazán értek ehhez a témához, így bárminemű segítség/tanács jól jön.
Köszönöm. -
Csaby25
őstag
Sziasztok!
2-4 drb. kamerát szeretnék felszerelni a ház körül, semmi extra csak a medvét kellene megfigyelni . Szóval ami fontos, hogy jó legyen az éjjellátó mód. Van valami ajánlott aminek jó az ár / minőség aránya?
Olcsó kellene, de nem annyira, hogy nagyon a minőség rovására menne.
Kábel nélküli változat is érdekelne, ha nem sokkal drágább...
Illetve van olyan amihez nem szükséges DVR? (Ip kamera)?Tudtok ajánlani DVR-t is, ha szükséges?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
bertokgabi
újonc
Sziasztok!
Van 1 Hikvision DS-1100kl hálózati billentyűzetem eladó.
Igazából csak kipróbálva volt ami azt jelenti, hogy kb . 3x lehetett összesen bekapcsolva.
Esetleg, ha vkit érdekel ne tartsa magába!😉
Köszönöm, hogy elolvastad!
Üdv,Gabi -
dewil666
őstag
Sziasztok!
Régebben vettem pár darab hikvision ds-2cd2042wd-i kamerát.
Az lenne a kérdésem hogy miért van az 5 kamera fel szerelve kap mind 12V és lan hálózatot is. De csak 2db működik az is sokszor offline módba kapcsol.
Mikor telefonról el kezdem a QR kód alapján installálni a kamerát 90%-nál kapcsolati hibát ír. Meg folyamatosan dobálja hogy instabil a hálózat.
Switc-en keresztül vannak oszta RJ45 vezetékek tesztelve, 12V vezeték tesztelve.
Most az ugrott be hogy esetleg hiába kap 12v-ot kell neki az aktív switc? 🤔
Segítsen valaki mert megbolondulok.KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Milyen biztonsági kamerát javasolnátok "távoli" kültérre?
Nincs wifi a közelbe. Napelem látná el a kamerát.
Sim kártyás értesítés és megnézhetőség jó lenne. De csak havi 5GB keret mellett. Szóval mindenképp valami Sd kártyára lenne jó, ha rögzítene mozgáskor. De csak a kiválasztott felvétel lenne megnézve mobilneten keresztül.Live poor, die rich.
-
DeSanto
őstag
Sziasztok!
[link] Ezt a szettet néztem ki magamnak, otthoni célra. Megfelelő szerintetek?
Köszönöm! -
Odzse
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy Techson TCAHD-D4236 IRVF DC12V/370mA PAL típusú kamerákkal kiépített otthoni rendszerem. Az egyik ilyen kamera elromlott és szeretném cserélni. Az lenne a kérdésem, hogy cserélhető-e a kamera jobb felbontásúra, szélesebb látószögűre, korszerűbbre úgy, hogy az új kamerának a csatlakozásai megegyezzenek a régivel, hogy egyszerűen fel tudjam szerelni a régi helyére?
A rendszer központja egy Techson Smartspeed TC DVR SS3208AHDTVI PAL. A kérdésem az lenne, hogy ehhez a rendszerhez lehetne-e wifi-s kamerát pluszban csatlakoztatni? Még van két szabad kamerahely ebben a központban. -
Cypob
újonc
Hikvisionnak vannak jó wifis kamerái. Böngészőből konfigolható appon lehet nézni a képet.
Vannak sd kártyás kameráik is úgy rögzítőre sincs szükség.
Nálunk 100+ hikvision kamera van igaz mind vezetékes. -
PSim
csendes tag
Sziasztok! Létezik e olyan kültéri kamera ami wifis mobillal appon keresztül működtethető,de windows-ról is ugyan úgy lehetne kezelni?
-
Sziasztok,
Otthon szeretnek egy Reolink rendszert kiepiteni.
Nem tudom mit erdemes kameraval figyelni. Minden nyilaszarot vagy csak az ajtokat? Belul esetleg az eloszobakat?Itt van 2 elrendezes. Az elso minden nyilaszarot figyel, a masodik csak ajtokat. Tul paranoias az elso, vagy epp az a jo megoldas? A kulonbseg kb 130.000Ft a 2 kozott, nem olyan veszes de feleslegesen sem akarom elkolteni. Minden falon vegig ablakok vannak, az u belsejeben a 8-as kamera mellett meg az autok.
Koszi[ Szerkesztve ]
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
gbart123
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy GUUDGO V380 PTZ kamerát. Mindent tudd és csinál amit ígértek.
A "kőkorszaki" filléres Mercusys MW305R routeremel kiválóan működik, de érthetetlen módon a router egy idő múlva rapszódikusan leválik a netről.
Vásároltam egy szipi-szupi "űrkorszaki" Huawei WS5200 V2 routert, azzal meg az istenért nem tudok a kamerára kapcsolódni.
Pontosabban kamerához hozzáadott/letöltött androidos applikáció nem tudd csatlakozni a kamerához.
Routeren már kikapcsoltam a tűzfalat és az 5G-t, megnéztem a DHPC címzést...
Mi a bánatot kell még tennem, hogy működjenek ezek az új csodálatos eszközök?
Segítséget, ötleteket előre is köszönöm
-
fila
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni uv álló kültéri Uv álló UTP kábelt kamerához.
100 méter kellene, nem túl drágán.Hol érdemes, és melyiket venni?
Földben gégecsőben futna, és szabadban lenne a vége. Feszíteni nem kell. 30 méter távolságra menne.Köszi
Fila[ Szerkesztve ]
alza+ éves 20 kedvemény kód: eKDUrpgbMuqz
-
user26
senior tag
Sziasztok!
Remélem, hogy nem tévedtem nagyon el. Szeretnék segítséget, tanácsot kérni, otthoni kültéri udvar, lakás figyelésére IP kamera vásárlásához.
Olyan érdekelne, ami:
- 1 db kültéri kamera
- Éjellátó
- 120 - 140° -os látómező
- IP65 víz-és porállóság
- MicroSD támogatás
- WIFI 802.11b/g/n 2.4 GHz
- Akumulátoros nagyobb üzemidővel, 3-4-5 nap vagy táp
- Android alkalmazás
- HD felontás 720p, 1080p (tű éles képet NEM!)
- 20-25 méter távolságon belül bármiféle mozgás van rögzítse
- vagy opció legyen, hogy csak mozgásra rögzit vagy folyamatos rögzitésUtóbbi két pont egyike fontos lenne nagyon, mert a jelenlegi kamera és az "új" ami levátja olyan helyen lenne, ami látna mindent abból amit szeretnék vele, de távolság miatt a rögzítés nem kapcsol be ha mozgás van.
Konkrét példa jelenleg hogy ha az udvarra autóval behajtunk, a kamera csak akkor kapcsol be, és rögzit ha a kamera és az autó közt gyenge 10 méter van. Az udvar hossza 25 méter, számomra célszerűbb lenne, ha behajtásnál már rögit, nem akkor amikor a "kamera alá ér"
Másik példa , ha gyalogosan érkeznek, a lakás mellett mennek el, a kijelölt járdán, belül az udvaron, a kamera nem veszi fel a mozgást, mert kívűl esik a kamera rögizitési pontján.
Ami most van: Xiaomi YI kültéri WIRE-FREE biztonsági kamera
Kipróbálni, kitapasztalni, hogy mire lenne szükségem tökéletes, de az igényeket nem elégiti ki.[ Szerkesztve ]
Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
gerisz23
őstag
válasz toth.balint #102 üzenetére
Próbáld meg a Hálózati/Ip camera topikban is.
Nem vagyok szakértő a témában de ip cím ütközésnek tűnik.Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
toth.balint
csendes tag
Sziasztok!
AVR2304A10-VT 4 kamerás rendszert szeretnék beüzemelni.
Az alábbi hibára futottam.1 db kamerát szeretnék rákötni.
Első körbe összeraktam magát a rögzítőt, majd bedugtam az UTP-t.
Ekkor láttam a routerem menüjébe, hogy szépen megjelent az eszköz.
Amúgy a Router egy TP-LINK Archer C5 v4 - Digi 1000 NetNos amikor fogtam és rádugtam a kamerát, ekkor a box UTP portja elkezd villogni, és eltűnik az eszköz a hálózatról.
Magyarán, ha az eszközön rajta a kamera akkor nem látszódik a hálózaton, legalábbis nem tudom semmi úton módon ezt összehozni.Ha valaki érez magába segítő szándékot szívesen konzultálnék vele ezügyben.
[ Szerkesztve ]
-
falatgozos
újonc
Sziasztok!
Vásároltunk egy Tapo C310-es kültéri kamerát.
Szuper rajta minden, viszont az adatrögzítésre előírt micro SD kártyát nem fogadja el.
Már két félét is kipróbáltunk és nem megy.
Kártya frissen formázva, de az applikáció azt írja, hogy a kártya nincs rendesen megformázva, hamisítvány...
Tud valaki segíteni? -
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Kerti kisházam sarkába szeretném Dom WiFi-s kamerát rakni, aminek van mobil allpja, eseleg USB vagy felhő mentése. Nem kell nyomkovetés vagy bármi.Mint tudnátok ajánlani az olcsóbb szegmensből?
-
laccy88
senior tag
Sziasztok! Szeretnék vásárolni egy vagy kettő kamerát, amelynek a következő kritériumoknak kellene megfelelni:
- wifi
-1080p
- kültéri
- x és y irányban tudjon pásztázni
- infra
- saját hálózati eszközre (nas) tudjon rögzíteniTudol ilyet ajánlani <20e Ft kategóriában?
Köszi! -
janesart
tag
Sziasztok! Vettem egy olcs 2 db wifi kamerat, jol mukodnek, wifin keresztul, az icsee mobil alkalmazassal gasznalom es a gindom hogy ha mozgasra rogziti a videot, felhobe es kuld ertesitest, es csak wifin keresztul tudom visdzanezni, mobilneten nem! Nem ertem miert, pedig engedelyezve van mobilrol nincs korlatozva! Van otlet mitol lehet? Mobilnetrol tudom a kamerat mozgatni, csak a felvett par masodperces vidot nem tudom visszsnezni amit cloudba tolt fel!
-
énvagyok2015
csendes tag
Sziasztok!
Kérem a segítségeteket, 1000 éves DVR típus: DH-DVR0404LE-AS ezt analók kamerákkal használtam. Most vettem egy AHD kamerát, típus: TMEZON model MZ-BAH0202B.
Probláma fut a kép. csíkoz.
A DVR rögzítés PAL nem tudom változtatni,
a kamerán azt írták PAL/NTSC de a küldött kamera System: NTSC
ezért csíkoz?
Ha ugyan ez lenne elvileg a felbontás 1920x1080 de PAL rendszerben akkor jó lenne
vagy nem kompatibilis a DVR 1280x1080 felbontással?
Kérlek segítsetek mi a megoldás.
Köszönöm -
Őrködő
újonc
Szia! A kamerát 50 gb adatforgalommal bőven elketyeg az nagyon sok, csak akkor fogyaszt adatot ha rá mész a kamera képére és nézed ami forgalomban nem sok. A mobilnetes router jó ötlet azzal tudsz wifis kamerát csatlakoztatni. Vezeték nélküli kamerákat találsz itt: https://orkodo.hu/vezetek-nelkuli-kamera
Őrködő Webáruház
-
xmann
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem az alábbi problémára: Jelenleg egy jó pár éves kamera van felszerelve a házunk utcafrontjára, viszont cserére szorul a kamera mert vibrál a képe. Ennek a kamerának van egy gyári 30 méteres kábele ami gyárilag van a kamerába aplikálva a másik vége pedig utp vég. Ez az utp vég bemegy egy utp pva/d transceiver-be és egy régebbi tv koax bemenetére van kötve így látjuk a kamera képét. Milyen kamera lenne a számunkra megfelelő választás ami tudna ugyanígy működni, esetleg pluszba ha ezek mellett wifire is tudna csatlakozni és egyszerre lehetne tv-n meg telefonon is nézni a képét az lenne a legtutibb. (Ha csak az egyik lehetséges akkor a tv a fontosabb)
A segítséget előre is köszönöm -
Levi123
senior tag
-
kircsi28
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék 1 db kültéri forgathatós kamerát, de ahova tenném nincs internet így egy mobilnetes routerről menne amiben 50 gb adatforgalom van. Elég lenne ez egy hónapra, egyáltalán honnan tudom meg mennyi adatot használ egy ilyen full hd kamera?
van erre képlet ki lehet számolni?
köszönöm -
gerisz23
őstag
Sziasztok!a fenti linken található szettet érdemes megvenni?Még nem volt kameránk,hdd-t tudok hozzá tenni.Fontos hogy wifis kamerák kellenek,230V-ot oda tudom nekik vezetni.
Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
Panel házban lakok, bérlek egy pincét és oda szeretnék betenni egy biztonsági kamerát. Egy nagy bajom van, hogy ott már nincs wifi jelem. A kérdésem az lenne, hogy egy mobil wifi hot spottal meg lehetne ezt oldani? Azzal össze tudom majd párosítani a kamerát, hogy telefonomra is értesítést küldjön?
Köszönöm! -
jani0625
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Van 4 db SD09W ip onvif kamerám, amiket banggodról rendeltem, sztem banggood saját termékeke. Alapvetően tök jók, camhi appal és sd kártyával használva minden király.
Viszont gondoltam veszek egy dvr-t, ami egy HIseeu N1016 lett, bele egy wd40purz viynóval.A gond a következő, hiába dugom be az rj45-be a cat5e kábelt, a network testelésnél hibát ír. VAn egy csomó adat, ip címek, mask stb amiket gyárin hagytam de így nem jó, nyilván nem tudok beállítani kamerát sem, nem is talál semmit ha keres.
A netem digi 1000-es, asus routerrel, de routeren keresztül és azt kihagyva sem lesz online(xmeye az appja, az is azt írja offline).
Mit gondoltok milyen beállítás kéne vagy mi lehet a gond?
köszi
J
-
bucc
csendes tag
sziasztok
hikvision, illetve green vision beltéri rendszerből vettem ki merevlemezt. Létezik olyan program amellyel win 10 alatt meg tudom nyitni a fájlrendszert, vagy ez valami biztonsági dolog és csak a beltéri egységek férnek hozzá?
különböző progik , hd sentinel és particionáló programok látják a merevlemezt, de a sajátgépben nem látható.
linux partició olvasót már próbáltam.
bármiféle segtséget meghalgatok, előre is köszi mindenkinek. -
Szpilu__25
tag
Sziasztok, olyan lyukra futottam, hogy vettem egy Dahua halszemoptikás ip kamerát, de nincsen neki infra megvilágítása se infra cut/infra szűrője, lehet ezt megtámogatni külső infra vetővel szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Szükségem lenne egy wifi,sd kártyás, forgatható kint kamerára 30e ft körül van e ilyen aminek jó a képminősége is.
-
szitilevi
csendes tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni egy 3-4 kamerás rendszer ki építesében? Sajnos nem igen van benne tapasztalatom. Milyen kamerát érdemes venni illetve milyen egységet?
használata: fészer megfigyeléséhez kellene úgy 10-20m távolságig jó lenne ha szép kivehető felvételt tudna illetve éjjellátó képes lenne. max 150k-t szánnék rá.
Üdv: Levente[ Szerkesztve ]
A törpök természetüknél fogva rövidtávon veszélyesek!
-
Tepsifüles
tag
Sziasztok,
családi házhoz szeretnék kültéri kamerarendszert:
-nem kell világvégéig ellásson, de azért a felbontás jó legyen (kerítéskapu kb 8-10m)
-rögzítős rendszer
-lanra(routerre) rá lehessen kötni, hogy elérjem pl melóhelyről és "bele tudjak nézni"
-ha lehet azért éjjel is lásson
-ha lehet akkor bekapcsoljon mozgásra
nem nagy ház, 2 bejárat (elöl-hátul) + 1 telekbejárat.
Anyagilag nem vagyok eleresztve, mert most újítom a házat, főleg amiatt kell, hogy mikor nem vagyok otthon, akkor rálássak. 50-100 közt gondoltam rá bruttó költeni.Sabee
-
vampire17
addikt
.
[ Szerkesztve ]
-
matahari123
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék egyszerű kis kamera kiválasztásához, amit kizárólag arra használnék, hogy ipaden bármikor lássak a teraszról egy jó képet, (sötétben is!), hogy amikor a macskám felbukkan, elmenjek beengedni, ne kelljen esténként félóránként feleslegesen kimászkálni. Ne röhögjetek, nekem az fontos, itt a hideg, a nyávogását bentről nem hallani.
A kamera elég ha keveset tud, de azt jól tegye! nem kell rögzítés, kábelkapcsolat stb.
A teraszon egy nagyon védett helyre tenném, kiváló wifi jelet kapna, konnektor közel. Beltéri kamera nem lenne jó? Vizet nem kapna, vagy a hőmérséklet miatt is fontos hogy kültéri legyen? Kb 10-15 m hosszú 4 m széles sávról kellene, éjjel-nappal jó minőségű, valós idejű képet adnia IOS alkalmazásra. Csak ennyi kellene, nyilván, ha ezen felüli a tudása (hangkapcsolat, forgathatóság, zoom stb) az előny, de nem lényeges. 20 ezernel többet nem szánok a dologra. Annyiféle, számomra ismeretlen márkát látok, a legtöbbről jó és rossz vélemény egyaránt olvasható, teljesen el vagyok veszve, adjon már valaki tanácsot, aki képben van. Köszönöm előre is! -
modflow
veterán
Jelenleg van egy ilyen kamerám:
Media-Tech OUTDOOR SECURECAM HD (MT4052)Viszont már a t**öm -tele van azzal, hogy elveszti a wifi jelet, nem tudok rákapcsolódni a távolból. Néha nem írja a benne lévő sd kártyát.
Tudnátok egy kb. fenti tudású, de megbízható kamerát ajánlani?
-
Adonimus
senior tag
Sziasztok.
Egy kis segítség kellene.
Kültéri kamerát keresek. Tápellátást tudok neki adni viszont más vezetéket nem akarok. Így olyan kamera kellene ami interneten keresztül rögzít. Wi-fi-t tudna fogni, mert van a házban. Sd kártya is egy opció de ha betörő viszi a kamerát még egy sd kártyát is kap... így mindenképpen kellene valamilyen más rögzítési mód.
Olyat találtam amit nézhetek élőben de nem akarom folyamatosan nézni ha épp nem vagyok otthon.
20-25 ezer forint körül gondolkodnék. Kültéri, tehát Ip65-66.
Létezik megoldás?Köszi.
adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu
-
inci67
tag
Helló látom te tudnál nekem segíteni, van 1 kamera rendszer nálam, de a táp meg a kábelek a falba maradtak. Már meg néztem milyen csatlakozok kellenek, meg mi, hogy van bekötve. Tudnál nekem küldeni pár képet emailbe, hogy vannak bekötve a dolgok (kamerák, csatlakozók, táp, és a felvevő egység). Ha nem gond neked, és nem veszed tolakodásnak.
toth.ymre19@gmail.com -
Redplee
senior tag
Sziasztok!
Üzletemben van egy kiépített kamerarendszer amihez van egy NVR vagy mifene. (Ugye amibe belemennek a kamerák).
Az egy D Vision nevü csoda és pont arra nem jó amire ki lenne találva: Mobilról nem tudom nézni a kamerák élő képeit mert kaksi a szerverük, meg PC ről sem tudom nézni mert csak internet explorerrel kompatibilis (...).
Szóval szeretnék egy olyan NVR-t amikbe bele lehet kötni a kamerákat, tudom mobilappból nézni (megbízhatóan!!!) és akár PC ről is, vagy akár a beépített HDD miatt visszanézni a történéseket.
Milyen eszközt ajánlanátok a célra?
Nem értek nagyon a témához, küldök egy képet a hátulján levő csatlakozásokról, aki ért hozzá gondolom ebből meg tudja mondani, hogy milyen csatikkal vannak a kamerák belekötve és olyan NVR kéne ami menne ezekkel.
[ Szerkesztve ]
Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
t72killer
titán
válasz pandras2000 #71 üzenetére
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
pandras2000
csendes újonc
válasz pandras2000 #70 üzenetére
Úgy tűnik ez a topic elcsendesedett, és a hozzáértők máshol vannak.
Ha esetleg lenne valakinek javaslata és tudna ajánlani olyan topicot, ahol zajlik az élet ..., kérem, ne fogja vissza magát!Szerintetek hol lehet ebben a "kamerás megfigyelőrendszer" témában kérdezni, ahol hozzáértők és/vagy rutinos és lelkes amatőrök (is) szoktak válaszolni?
-
pandras2000
csendes újonc
Sziasztok!
Egy Identivision ICR-PH8296i rögzítőre épülő analóg kamerarendszert szeretnék bővíteni, fejleszteni. Jelenleg 960H-s analóg kamerák vannak rajta (3 db). A rögzítő alkalmas IP kamerák kezelésére is. Lehet rákötni csak IP kamerákat, és lehet analóg + IP kamerákkal vegyesen is működtetni a rendszert.Ha van itt fórumon olyan, aki szintén ilyen rögzítőt használ, akkor érdekelne a véleménye az alábbiakról.
- Milyen gyártmányú/típusú kamerákat használ?
- Mekkora területeket figyel meg velük?
- Hány darab kamerát használ?
- Az IP-k mellett használ-e analóg kamerákat?
- Kültéren vagy épületen belüli kamerákat használ?
- Kültéren milyen hatékonysággal működik az éjszakai megfigyelés, éjszakai felvétel rögzítés?
- Mik a tapasztalatai (rögzített felvételek minősége, élőkép minősége, stb.)?
- Mennyire elégedett a rendszerével?Esetleg lehet erre a rögzítőre AHD kamerákat is kötni? Vagy olyan kamerákat, amik a már kiépített analóg rendszer vezetékeiről (adatkábel, tápkábel) működtethetők?
Milyen irányba célszerű elindulni, ha bővíteni akarom a rendszert? -
huan
őstag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy kültéri ip-kamerát, de mivel nincsenek nagy igényeim, ezért a csőkamera bőven megfelel, forgatni nem szeretném. Tudnátok irányt mutatni milyen márka és típus között keresgéljek (nem külföldről rendelve, minőségi kamerát szeretnék), ha a kamerát:
- nem tudom fedél alá tenni, tehát az időjárási viszonyok mindig érni fogják
- kb. 25m-re lévő autómat szeretném megfigyelni majd, tehát éjjel odáig "ellásson"
Köszönöm -
geza844
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék telepíteni valami olcsóbb kamerarendszert, Ali-ról néztem ki egy központi egységet hozzá, ezt:
Meg ehhez vennék első körben 1 kamerát, de Ali-n van 100 fajta kb, azt még nem tudom.
Eddig itt járok.
A cél most annyi, hogy egy kamerát kitennék az utca felé, hogy lássam ha jön valaki, a központi egységet a padlásra, 2 db hosszú (10m-es) HDMI kábellel (és egy Y elosztóval) rákötném 2 monitorra (ház + iroda), a monitorok egész nap mennének, és amikor csönget valaki, csak elég lenne oda nézni, hogy ki jött.
Később vannak tervek az egész udvar bekamerázására, akár a szünetmentes üzemeltetésére is, akár távoli eléréssel...
Nem jártam még nagyon utána, szívesen fogadok minden tanácsot.
Amúgy nincs valami pörgősebb fórum vagy Facebook csoport? Nem találtam.
[ Szerkesztve ]
-
minek?:S
őstag
Üdv! Egyszer már írtam, akkor nagyon nem tudtunk előre haladni a dologgal, most kicsit konkretizálódott is a téma, meg hátha:
1 db kamerát szeretnék venni, olyan 25-35k között, ~15 méterre nézne. Mi olyan van ami ajánlott? Vagy még mindig semmi? Nem tudom merre tudnék elindulni. Jó lenne vezeték nélküli.
Üdv.:M.
-
lenovomen
aktív tag
Vettem egy hikvision hilook ipc-d140h kamerát, miért nem működik megfelelően a mozgásérzékelés értesítő? Sokszor false riasztásokat küld és van olyan, amikor elsetalok előtte azt észre se veszi.. mitől lehet ez?
-
Nekem már részben Hikvision alapokon van a rendszer. Turbo HD bullet kamerát vettem. Az agy meg minden régi kínak, de ezen a vonalon maradok majd már fix. 8 kamera, 2MP stb. A kamera vissza van butítva dr sokkal jobb így is mint hittem.
Többen is a hikvisiont mondják amúgy. [link][ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó + Varta 12V 44Ah (EN350A) akku. 2.5 éves.
-
Patics
tag
Egy hete vásároltam és telepítettem egy 4x2MP, AHD kamerás, 2 térmikrofonos, 8 csatornás rögzítős, 120m UTP kébelt igénylő, 2 kül, 2 beltéri elhelyezéses Fisotech kamerarendszert.
Ha valakit érdekel tapasztalat, szívesen megosztom.
Most rövíden csak annyi, hatalmas csalódás! Bár működik, de sajnos csak töredékét tudja annak ami a leírások, tájékoztatók alapján elvárható lenne. A mozgásérzékelés, risztás, email küldés, csak parasztvakítás, nagy kamu... A leírások, használati utasítások megtévesztőek, nagyon hiányosak. Még a telepítői leírás is majd a fele funkciókról semmit sem ír, a maradékról is részben csak angolul.
Az ügyfélszolgálat telefonon segítőkész, de van kb. 40 kérdésem. Most telefonozzam le? Leírást, kiegészítést nem adnak.
120 ezer volt, működik, ennyiért nincs jobb, de szerintem 50-et se ér.. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
Madaraim: Sbach 342; Double Hourse 9081; Skyartec Wasp V3; Align Trex 500; WLtoys V686G; Floureon H101; ZMR-250 FPV Racer ------- Földi ellátó: M1 Abrams
-
Patics
tag
válasz #07746304 #61 üzenetére
Már beszerezted? Mire jutottál?
Én pl. egy 2 vagy 4 MP-es AHD-t javasolnék. Az áramellátása a videó jelet is átvívő UTP kébelen, a rögzítőtől megoldható. Folyamatos mentés, 3 naponkénti törlés, egyszerű rögzítő beállítás. WIFI? Macerás..
[ Szerkesztve ]
Madaraim: Sbach 342; Double Hourse 9081; Skyartec Wasp V3; Align Trex 500; WLtoys V686G; Floureon H101; ZMR-250 FPV Racer ------- Földi ellátó: M1 Abrams
-
törölt tag
Üdv: a következő lenne az igényem:
Kellene egy éjjel is látó térfigyelő kamera.
1. kérdés: milyen módon történhet az áramellátás?
2. kérdés: nekem az kellene, hogy mentse folyamatosan merevlemezre, és mondjuk 3 naponként törölje.
3. Az is jó lenne, ha WiFi-n küldené... -
bigyo108
aktív tag
Van olyan fórum ezzel kapcsolatban ami nem IP kamera ?
A PC visszafelé MINDIG kompatibilis lesz,.... MINDENRE!! :)
-
Szia. Úgy néztem közelít a 100k-hoz a jó kategória 4 kamera esetén. 960H minőség esetén nem épp rendszám leolvasós a téma, max ha pár méterre van. Nekem rengeteg a kérdésem de sehol senki aki válaszolna. Pl 800TVL-es mind. Ha veszek belet ami 1200-as de szintén csak 960H akkor menni fog e. UTP balunnal készülök építkezni mert van egy törött koaxom és akkor már UTP-te építek. Az pár kört kiszolgál táppal együtt. Fogom magam és rendelek próbálok azt majd kiderül. Pedig van riasztós ismerősöm.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó + Varta 12V 44Ah (EN350A) akku. 2.5 éves.
-
bigyo108
aktív tag
Szép napot,
Milyen kamera szettet ajánalnátok otthoni felhasználásra kültérre éjszakai mód is legyen benne. ( 4 kamerás szett )
50-60.000 FT-ból mit lhetne kihozni?
Nem kell full top kategória, persze az nem is ilyen árban van.
De azt sem tudom, hogy az 1MP-től mit lehet elvárni.Köszönöm előre is.
A PC visszafelé MINDIG kompatibilis lesz,.... MINDENRE!! :)
-
Üdv! CK-PA9604 benne egy 500-as HDD. 3 kamera. Hogyan kell élete kelteni? Ment korábban azt mondják. Köszi!
-
Gondwana
addikt
válasz Meghivott #54 üzenetére
A sajàt àramforràst kétnaponta töltögeted, és addig leszereled a kameràt? Vagy IFA-akku, hosszabb működéssel és hosszabb töltési szünettel? Mobilnetes vadkameràk kb. màrciustòl lesznek, amik az igényedhez hasonlòt tudnak, de az se pont ez lesz.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Meghivott
addikt
Üdv, kültéri kamerát szeretnék.
- 1 db
- kutyák felügyeletére
- jó minőségű kép
- androidos mobillal kapcsolat
- zoom és forgathatóság nem feltétel de előny
- van olyan ami nem hálózatról hanem valamilyen saját áramforrásról megy?
Köszi -
adam900331
csendes tag
Sziasztok!
A közeljövőben a meglévő 4 kamerás analóg megfigyelő rendszeremet szeretném leváltani IP alapú HD kamerákra. Sok webshopon néztem komplett 4 IP kamerás rendszert, külön rögzítővel, de jelen véleményem szerint ezt olcsóbban is ki lehetne hozni mint mondjuk br. 100 e Ft. Tehát egy olyan általam összeállított kamera rendszert szeretnék, ami később ha úgy alakul könnyen bővíthető, az IP kamerákat nézve ár-érték arányban jónak számít, nem kell hogy wifis legyen, tudjon PoE-t. A rögzítőt tekintve nem feltétlenül gondolkodok csak IP kamera képeinek a rögzítésére szolgáló eszközre. Szóba jöhet még bármilyen gyártó specifikus kamera és a hozzá tartozó Windowsra telepíthető rögzítő szoftverre. Vagy esetleg ONVIF szabványt támogató IP kamera+ONVIF szabványt támogató szoftverre?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
minek?:S
őstag
Üdv! 3-4 kamerás rendszert szeretne venni apám, keret nem sok lenne rá, új legyen mindenféleképp, kültérre, 40k körül.
Eddig ezeket nézte ki:
Melyik lehet az ,amelyik a legjobban megéri, nekem talán a középső az ami a legjobban tetszik, az utolsó viszont tényleg 80k-t érne alapból?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv.:M.
-
bantifa
újonc
válasz LgH815Fan #47 üzenetére
Helló!
Lerövídítem a választ.
[http://biztonsagikamera.bolt.hu/]
Szerintem ha felveszed velük a kapcsolatot megrendelés nélkül is segítenek a megfelelő biztonági kamera rendszer kiválasztáságan.
Sok szerencsét.
[ Szerkesztve ]
-
Őrködő
újonc
Ez a kamera rendszer már tudja a full HD 1080-as felbontást és egy 16 csatornás DVR rögzítőt is tartalmazza ami még tovább bővíthető. A leírás szerint tartalmazza a kameratápokat és 9X10 méter kamerakábelt is amire rászerelik a csatlakozókat is (balun+táp csati) tehét egyszerűen magadnak is be tudod szerelni! A kamerák 15 méterig látnak el éjszaka világítás nélkül. Van bolt ahol meglehet nézni a rendszereket és szakemberek segítenek ha elakadnál. Kamera rendszer szetteket találhatsz az oldalukon és telefonon is segítenek a tervezésben. Remélem tudtam segíteni. ÜDV. Misi
Őrködő Webáruház
-
Gyb001
senior tag
Üdv. Vélmény erről a renszerről?
[link]A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
Veriakilis
senior tag
válasz LgH815Fan #47 üzenetére
Ez pörgősebb topik itt a PH-n itt tájékozódhatsz.
Hálózati / IP kameraEzt is érdemes elolvasni:
Smart kamerákMás nagy hírű kamerás boltok simán leszólták a meglevő GSM riasztómat, amit szerettem volna, ha összekötnek a tőlük rendelendő kamerás rendszerrel.
A kamerabolt.startolj.hu oldalon segítettek ebben.
Amire mások nagyképűen azt mondták, hogy a "Home" rendszert nem lehet összekötni az Ő profi rendszerükkel, itt kiderült, hogy mégis lehet.Én tőlük fogok rendelni két hét múlva két db 4 MP-s kamerát, POE SWITCH-et, két darab relét a GSM riasztóval való összeköttetés miatt, és a kábeleket hozzá.
Én őket ajánlom.
Ráadásul, ha egyszerűbb olcsóbb rendszert akarsz, akkor a Smart kamerákkal meg tudod spórolni az NVR-t (Network Video Recorder).
A smart kamerákba tudsz tenni SD-kártyát is 128 MB-ig.
Nézheted távolról is telefonon, van vonalsértés, területsértés, emberszámlálás, OSRAM infra LED-ekkel.Veriakilis
[ Szerkesztve ]
A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/
-
LgH815Fan
újonc
Sziasztok!
Leroviditem a kerdest
Egy linket tudtok adni a legjobb kameras ceghez?Szep estet
-
Veriakilis
senior tag
Nem nagyon pörög ez a topik...
A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/
-
Veriakilis
senior tag
Sziasztok!
Az alábbiaknak megfelelő rendszert keresek:
Olyan kamera rendszerre gondolok, ami mozgás esetén jelez (mint egy GSM riasztó), és bárhonnan bele tudok nézni a kamerák által mutatott képre neten keresztül, illetve opcióként számítógép HDD-re is rögzít folyamatosan.
Van egy GSM-riasztóm, de az csak akkor jelez ( épületen belüli mozgásérzékelőkkel ), ha már betörtek, és ezt szeretném elkerülni a kamera rendszerrel.
Ráadásul vannak téves riasztásai is,- pl macskára, egyéb kis állatokra.Fontos lenne az is, hogy ne email-t küldözgessen riasztás esetén, hanem hívja a mobilomat. Ez esetleg megoldható úgy, hogy összekötjük a meglevő GSM riasztó rendszerrel, annak van ajtónyitás bemenete, ami azt jelenti, hogy ha két pólust összekapcsolsz, vagy bontasz, akkor erre is riaszt.
A kamerák lássanak éjjel nappal, 30m-ig.
1-2 belső kamerára (ez lehet akár jobbfajta webkamera is), és kb 4 db külső kamerára gondolok.
A kamera ne árulja el magát világító félig piros-félig infra LED-es világítással (igazi infra LED-ek).
Fontos lenne, hogy áramszünet, vagy a villanyóra lekapcsolása esetén is működjön akku-ról az egész rendszer kamerástól (szünetmentes táp).
Nem tudom, hogy mi a jobb adatátvitel, és tápellátás: WIFI, vagy inkább kábel a kamerák és a központ között?
Gondolom a kábel előnye, hogy csak 1 db szünetmentes táp kell, es biztosabb az adatátvitel, mint a WIFI-nél.Az épülő házunkhoz kellene egy ilyen rendszer.
Miben érdemes gondolkozni,- PC-s rendszerben, vagy inkább olyanban, amihez saját központi egység tartozik?
Nekem a PC-s szimatikusab, mert rugalmasabb.
Mit ajánlotok?
Köszönettel: Veriakilis
Ezt néztem eddig, de nem tetszik, hogy emailt küldözget,- GSM-telefonhivás biztosabb.
-
Jocohun
tag
Sziasztok!
Tud valaki segíteni ,hogy mi lehet a probléma?? Olyan gondom van ,hogy az éjszakai felvételen az 1 és a 2 kamera felvételei rögzülnek felvételre. Az éjszakai felvételnél a 2-es kamera rögzített felvétele nagyon rossz minőségű ( Pixelhibásnak tűnik olyan mákos, zavaros a kép) de viszont a kamera kép viszont tiszta. Csak a felvétel rossz. Mi lehet a gond??? Köszönöm -
szabolcs77
tag
Sziasztok!
Szakmai tanácsot kérnék kamera ügyben, az alábbi paraméterekkel:
- kültéri használat
- épület előtti terület megfigyelése (max 15m)
- ha megoldható akkor synology nas kompatibilis legyen, arra szeretnénk rögzíteni
- min 2MP
- mozgásra rögzítés jó lenne, de nem követelmény
- lan csatlakozásösszeget nem tudok, nyilván nem egy vagyont szeretnénk költeni rá, működjön és ha "esemény" van, akkor vissza lehessen nézni.
Előre is köszönöm!
-
veterán
Sziasztok!
Keresek egy olcsó árfekvésű kamerát. Amire használni szeretném: garázsok megfigyelése, fedett környezetben. Amit tudnia kellene: mozgásra egy online tárhelyre kellene küldenie néhány perces mozgóképet, vagy elég sűrű időzítéssel fényképeket. Egy mobil routerről lenne megtáplálva nettel, és nem ezen a hálózaton lenne az elkészült képek célhelye, tehát az nem elég, ha belső hálón belül tud ftp-t kezelni, vagy megosztott mappába töltögetni. OneDrive tárhelyem van / FTP hozzáférésem is van fix IP-s, tehát ezek lennének a kézenfekvő megoldások, illetve emailben is küldhetné a képeket, természetesen.
A kamera darabja nem kerülhet többe bruttó 15 ezer forintnál. Van erre valami tippetek?
AlzaPlus 20%-os kevezmény: oDzvmdCFuyxk
-
Edorn
senior tag
Szerintetek mit/hol lenne érdemes vennem?
Kamerarendszerre lenne szükségem:
- Legalább 4 kamera, de lehessen bővíteni
- Jó felbontás éjjel is. Rendesen ki lehessen venni az arcookat, felismerhetőek legyenek.
- Telefonról távolról bármikor rá lehessen nézni
- Kinti területre kell, előny, ha nagyobb távra hatékony éjjel is
- Előny a mozgásérzékelő/zoomÁrban bruttó 100 ezer környékén gondolkodtam, de mehet kicsit feljebb, ha megéri.
Előny, ha én is be tudom üzemelni (webes fejlesztő vagyok, kis rendszergazdai tapasztalattal.AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
DarkKillerba
csendes tag
Sziasztok!
Sos segítségre lenne szükségem!
Rendelkezem 16 db techson pro-1700hw kamerával, viszont az eddigi programja ami számítógépre volt nem üzemel, és nem is tudnak vele mit kezdeni. Köztes átjátszó nincs egyből videókártyákra vannak kötve. Eddig geovision gv 650 futott, szépen lehetett vele minden kamerát látni, most rendszer újratelepítés volt vinyó halál miatt és egyszerűen nem nem indul a gv. Más program esetleg ami kezeli ezeket a kamerákat?
előre is köszi -
krx21
nagyúr
-
Ateszzero
őstag
Ha mar igy megkerdezted , elgondolkodtdo. sztem jobb ha nem tudjak , ugyhogy igen , legyen az .
-
Ateszzero
őstag
sziasztok.
Folyamatosan tűnnek el dolgok a szobambol. valamelyik lakom valószínű...
Szeretnék valami kemkamerat feltenni a szobámba hogy megtudjam ki az.
nagyon egyszerű megoldás kellene , olyan hogy amikor elmegyek dolgozni csak bekapcsolom és felveszi sd kártyára vagy külső vinyora és amikor hazaerek leaalitom..
Esetleg ha rossz helyen jarok melyik topikot hasznaljam? -
krx21
nagyúr
válasz ghostrider20 #31 üzenetére
Az ilyen szolgáltatás álltalában igényli a fix ip címet vagy a dyndns szolgáltatást...
-
ghostrider20
tag
Hello srácok lenne egy kérdésem lehet ,hogy nem jó helyre írok akkor töröljétek!
Van egy fisotech 16ch dvr.em rajta 12db kamera elszeretném érni hálózaton..Kaptam lemezt amin nagyvonalakban le van írva hogy mivan de csak saját hálózaton tudom nézni a készüléket!
Ha már otthol akarom nézni akkor már azt írja az eszköz nem elérhető!
Tplink routerem van a leírásban szerepel valami Dmz. azt bekapcsoltam..De így nem jó
Mobilon is szeretném elérni de sehogyan sem tudom ..
saját hálózaton belül működik de ha haza megyek már nem tudom nyomon követni..
Kérem valaki írja már le hogy mi lehet -
krx21
nagyúr
Sziasztok!
Ebben a topikban lehet hirdetni? -
oldman43
újonc
Sziasztok!
Van 2 db CCTV usb 2.0 kamera a lakásban felszerelve.
Tökéletesen működnek.
A probléma az hogy egyszerre csak egy hajlandó működni.
A kamera programban ugyanazon a néven szerepel mindkét kamera.
Már mindent kipróbáltam, szakember és nézte, de fejvakaráson kívül semmit nem tudott mondani.
Hogy tudnám a win 7-el elhitetni hogy az egy másik kamera.
Vagy valahogy átnevezni az egyiket.Már végig gugliztam mindent, semmit nem találtam.
Akinek van ötlete, szívesen várom.
Köszi. -
Truman
senior tag
válasz #41876448 #27 üzenetére
Tudom nem reklám helye, de aki kezdő a témában az itt vásároljon: www.seccam.hu
Komplett IP kamera rendszert rendeltem tőlük 4 db kültéri kamerával és egy asztali NVR -el, amit sikerült beüzemelnem egyedül, pedig korábban semmilyen kamararendszert nem szereltem. Magyar nyelvű szerelési útmutatót mellékelnek hozzá. És telefonon is nagyon segítőkészek. Csak egy nagyon minimális hálózati ismeret kell a beüzemeléséhez (de ha megelégszel az analóg vagy AHD kamerákkal is, akkor még az se).
Sajnos az ilyen vagyonvédelmi cégek munkadíjai nagyon húzósak. Egy másik kamera rendszer is kijönne belőle, így akinek ideje van rá, mindenképp érdemes önállóan próbálkozni előbb.[ Szerkesztve ]
Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
Dear
újonc
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy van-e valakinek ilyen, vagy ilyesmi felvevős kamerája: http://biztonsagtechnika.vatera.hu/kamera_mozgaserzekelo/biztonsagi_kamera_beepitett_rogzitovel_2091834878.htmlMilyen tapasztalataitok vannak hozzá?
-
Vikt0r
aktív tag
Sziasztok!
IP kamerát szeretnék vásárolni kültéri használatra feltételek:
wifi, mobilon és pc-n is lehessen élőbe nézni, microSD rögzités, éjjel is lásson, esetleg még forgatható legyen és hangot is rögzitsen
mit tudnátok ajánlani erre a célra akár külföfdről is (ebay, dx stb) ?
[ Szerkesztve ]
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Gondolkodunk a Ház bekamerázásán.
Segítségre lenne szükségem ezzel kapcsolatban: Jó lenne minél olcsóbban megúszni. Megtudnám-e oldani úgy, hogy PC-re vannak kötve a kamerák és a nap 24 órájában vesznek, napi bontásban, esetleg 1óra bontással, mint az autós kamera, csak ugye ott pár percesek.
Nem tudok semmit erről ezért szeretném kérni, hogy a 0-ról legyetek szívesek segítséget adni.
Ezen a képen a házat akartam bemutatni, hogy hol vannak nyílászárók rajta. Ezeket kellene megfigyelni szerintem.
Hasonlóat szeretnék, mint geza844 a #21 hozzászólásban.
[ Szerkesztve ]
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
Mentolka
senior tag
Sziasztok,
Lakótelepen valaki baszogatja a kocsimat, ezért gondoltam, belerakok valami kamerát.
Tudnátok javasolni olyat, ami bírja szusszal (akku?)?Köszi!
-
geza844
aktív tag
Sziasztok!
Asztali DVR-t szeretnék venni. Az elvárások:
- 4 kamerát kezeljen
- fel tudja venni csak a mozgást
- távolról el lehessen érni
- esetleg küldjön riasztast mondjuk e-mailben, de ez nem olyan fontosSzerintem ezek nem nagy igények, csak én nem értek hozzá, és szeretnék tanácsot kérni, hogy mit érdemes venni. Akár használt is szóba jöhet. Minél olcsóbb legyen. Egyébként van már egy elég régi DVR-em, de az istenért nem tudtam rávenni, hogy csak a mozgást vegye fel. A folyamatos felvételnek meg semmi értelmét nem látom. Nem fogok ott ülni órákig hogy végig pörgessem az elmult egy hét eseményeit... Egyébként beltérről van szó.
-
rii
nagyúr
hello
ma a lépcsőházba 3 besurranó volt
lehet mondani a háznak, hogy tegyen ki? Vagy ez valamibe ütközik?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Kriza
őstag
1. megoldás: IP kamerák + kültéri wifis (5GHz) adó-vevő, otthon meg egy PC-amivel rögzíted az IP kamerák képét. Előnye, hogy a távoli helyeken nem kell netelőfizetés.
2. megoldás: mindkét helyre külön-külön rögzítő, rajtuk a kellő számú kamera, és a rögzítőket neten keresztül egy szoftverrel felügyelheted. Ehhez olyan rögzítő kell, amihez van valami CMS szoftver. Hátránya, hogy minden helyen kell netelőfizetés.Az 1. megoldás a drágább, de lényegesen jobb képminőséget tudsz elérni.
Ha kell, tudok ajánlani típusokat.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Dajkusz
tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne. (kamera biztonsági hálózat)
Mi a legjobb megoldás erre a problémára?A házunktól körülbelül 300 méterre van a telephelyünk, amit vezeték nélküli kamera hálózattal szeretnék felszerelni, legalább 4 kamerával. Majd a házunktól van egy másik épület ami kb 800 méterre van légvonalban. Oda minimum 2-őt szeretnék.
Hogy lehetne azt megoldani, hogy az összes kamerát itthonról tudjam kezelni, nézni?
Mi a legkézenfekvőbb megoldás erre?
nagyon szépen köszönöm előre is a segítségeteket. -
Még egy érv a filteres kamera + külön IR sugárzó mellett: bogarak!
Most próbáltam behangolni a mozgasérzékelés érzékenységét, és még mindig kaptam néha egy-egy "bogárrisztást" (olyanok a képen, mint valami hatalmas izzó üstökös), mikor a két egymással játszó, ugráló, futkosó kutyákat már ignorálta. Szóval így el is lehet felejteni hogy csak akkor rögzítsen, ha mozgást lát, mert akkor is majdnem egész este menne, csak talán épp akkor nem mikor kéne , illetve annak sincs értelme hogy E-Mailt küldjön, mert csak teleszemeteli a ládát és letiltják a fiókját spamolásért (most tesztelés közben megtörtént! ).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Hú, hát valahol sejtettem, hogy nem kell megijedni a 14kHUF-os NEON F 2610A kameráktól, de ettől azért egy picit többet vártam.
Nappal még nagyon biztató volt (bár oda is picit élesebb képet reméltem, de bőven jó), de este közelében sincs a láthatár se a beígért max 15m-nek (jó, tudom, MAX, de gondoltam azért ~10m meglesz tiszta időben...), se annak, amit a terület minimum igényelni látszik. (Ezt mondjuk nagyon nehéz volt besaccolgatni látatlanul. Hiába rajzoltam egy CAD helyszínrajzot googlemaps térkép alapján, amire felpakoltam a 15m-es sugarú 69 fokos körszeleteket, a végén élesben a helyszínen mégis kicsit máshogy adta ki magát hogy hova lenne érdemes tenni.)(A felvevő maximális constans bitrátára és felbontásra van állítva, egyelőre folyamatos rögzítéssel, mert 1Tb-on így is elfér ~10 napnyi anyag...)
Nem tudom mi lenne a legjobb megoldás:
1: Minden marad így, csak veszek melléjük kiegészítő IR LED-eket.
2/1a: Megpróbálom eladni ezeket a kamerákat közel vételáron alig használtként.
2/1b: Most már megtartani ezeket is, de áthelyezni őket zártabb területekre, ahova elég lenne ez a látótáv (most 4 van kint és 8-at bír el a vevő, igaz max 100fps-t rögzít D1 felbontásban, de tetszés szerint osztható szét...)2/2a: Vennék még pár drágább és erősebb IR kamerát (mint ezek, csak több LED-el és talán jobb CCD szenzorral, bár erre is Sony-t írtak...).
2/2b: Vennék rendes fizikai IR szűrős (lencse elé motorosan beforduló filteres) kamerákat külön IR sugárzókkal.A baj csak az, hogy nem véletlenül vettem kínai cuccokat most sem, szűkös volt a büdzsé. (Úgy próbáltam belőni, hogy kb. annyit költsek, amennyi értéket egy év alatt biztosan -tehát amiről tudunk is, mert egyértelműen hiányzik, nem csak"elpárolgó kacat"- el szoktak innen hordani az illetéktelen behatolók.)
És hát ugye aki besétál olajos kannával a kezében és gumicsővel a vállán, aztán feltűnik neki, hogy világlanak az IR LED-ek, és "huhhh, nem tán kamera???", az nem feltétlenül tudja, hogy véletlenül sem lehet őt felismerni a felvételeken, és legközelebb inkább valahova máshova megy lopni a biztonság kedvéért. (Ilyen megfontolásból akartam szorosra fogni a keretet, hogy már egy álkamera is sokat jelentene kevés pénzért, ahhoz képest egy fullos rendszer viszont lehet hogy többe kerülne, mint évente pár kanna gázolaj vagy motorolaj és néhány csavarkulcs vagy fúró. --- Na persze ki tudja mit hoz a jövő, ha nem teszünk semmit a kis lopások ellen, akkor könnyen bártabbak lesznek és legközelebb ki tudja mit visznek el...)
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Hihetetlen, hogy mi volt a hiba:
Egyetlen tápcsatlakozó dugó sem érintkezett a kamerák csatlakozójánál.Először próbáltam áramfelvételt mérni a tápnál: nulla
Próbáltam ellenállást mérni közvetlen a táp előt lekötve: végtelen
Végignéztem minden tápcsatlakozó dugónál: 12V megfelelő polaritássalMár kezdtem komolyan elkeseredni, hogy valami nagy gáz van, és most bonthatom szét az egész rendszert, aztán megint vissza több napon át.
Aztán fogtam egy üres tápcsatlakozó dugót (plusz egyet rendeltem), bedugtam a kamera csatlakozójába, és közvetlenül az érintkezőkön próbáltam ellenállást mérni, amikre a többin a kábelt forrasztottam -> végtelen
Megmértem az ellenállást közvetlenül a kamera csatlakozójában, és nem jegyeztem meg az értéket, de hihető, messze nem végtelen vagy nulla értéket mutatott a műszer.
Megmértem az ellenállást a tápcsatlakozó dugó két oldalán, és ~0
(Persze mindezt létrán állva, azt egyik helyről a másikra cipelgetve... )
Na most már éreztem hogy közel vagyok, de nem akartam hinni magamnak: Egyszerűen nem érintkeztek.
Felhívtam a webshopost, hogy megkérdezzem garanciavesztéssel jár-e, ha levágom a csatlakozót, és összeforrasztom a kábeleket.
Azt mondta csináljam, de nem hiszi el, hogy 5-ből 5 csati hibás, vagy hogy ne lennének kompatibilisek.Fogtam egy kombináltfogót, ellipszis formára összenyomtam mind a négy tápcsatlakozó dugót, jó érővel beletuszkoltam őket a kamerák csatlakozóiba, és láss csodát, mind a négy kamera életre kelt. Olyan jól összeszorultak, hogy meg is hagytam így őket.
Hihetetlen, hogy pont ennyire nem passzoltak egymáshoz a csatlakozók, hogy még véletlenül sem érintkezett egyik sem, pedig egy helyről rendeltem őket, és elvileg egymáshoz valók. (Illetve hogy ha tényleg nem egymáshoz valók, akkor az a hihetetlen, hogy még csak én hívtam fel emiatt a webshopot...)
[ Szerkesztve ]
-
Hosszadalmas munkával felszereltem végre mindent a helyére (a DVR-t és a routereket már itthon bekonfigoltam), és ma alkonyatkor értem el az első próbaüzemhez.
Viszont a 12V tápoldali csatlakoztatása után egyik kamerán sem láttam kigyulladni az IR LED-eket, és a laptopomon sem láttam semmit, csak az OSD-t fekete háttéren (bár egyelőre még sűrűn -pár másodperc után- szakadozott a WiFi kapcsolat).
Amíg a routert és laptopot próbáltam jobb helyre mozgatni, addig rendesen be is sötétedett, de nem találtam meg az IR LED-eket a korom sötétben se.
Nem igazán értem hol lehet a hiba, mert mind a 4 kamera tápcsatlakozójánál be is forrasztottam a vezetéket (olyasmi rézköteg, ami elbír egy hajszárítót is), a kamerák csatlakozásánál pedig körbetekertem szigetelőszalaggal is (nehogy szerelés közben most én, vagy később a szél kirántsa...) és figyeltem rá, hogy mindig egyazon színű szigeteléssel ellátott rézpárt forrasszam a belső henger érintkezőjére (egyetlen nagy kötegről tekertem le mindet, nem kevertem a kábeleket).
De ha véletlenül mégis felcseréltem volna egy kamera csatlakozójánál az áramirányt, akkor is működnie kéne legalább egynek...
Ha pedig ne adj isten zárlatos lenne valahol, akkor gondolom csapott volna egy kis szikrát az első érintéskor, és már biztos kinyomta volna a biztosítékot is (de néztem közvetlenül a csatlakozónál, és még mindig adja a 12V-ot), vagy legalább felmelegedett volna a kábel a 10A-től 20 perc után...
A tápnál pedig megintcsak nem tudtam felcserélni az áramirányt, mert a biztonság kedvéért kimértem bekötés előtt multiméterrel is, hogy tényleg 12V-ot ad-e le a táp ott, ahova kötni készülök (nem volt hozzá semmiféle leírás, egyetlen felragasztott papírfecni segített beazonosítani a váltóáram helyét, és volt két COM illetve két V+ is, ezért ellenőriztem, nem-e 6 vagy 24V az egyik, de mindkettőn 12V-ot mértem, végül az első COM és első V+ párosra kötöttem a tápkábelt - a multiméter pedig pozitív értelmű 12V-ot igazolt vissza ha az ő COM csatiját a táp COM csatijához dugtam, ellenkező esetben pedig negatívat).
A kamerák papírját is megnéztem, hogy biztosra menjek, és ott is le van rajzolva, hogy a külső hengerpalást a "-" és a belső hengerpalást a "+" (szokás szerint, de külön megnéztem...), ennek megfelelően dugtam a belső hengerpalást érintkezőjéhez forrasztott rézeret a táp V+ jelű csatlakozójára.
Mégis áll minden kamera (se kép, se vörösen pislákoló IR LED a sötétben).
Mind a 4 kamera sem lehet egyaránt selejtes, még akkor sem, ha koreai gyártmány.
Ma már késő volt, de holnap próbálok áramerősséget is mérni a V+ csati és a "+"-os rézér közt, hogy van-e bármi (és ez esetben mekkora az) áramfelvétel.
[ Szerkesztve ]
-
turbobusa
senior tag
Sziasztok!
Kamerába szeretnék ruházni, megfigyelés céljából, ugyanis éjszaka sok vandál jár-kell előttünk.
Előttünk 3-4 méterre van egy erdő s 40m található egy körforgalom, mely hihetetlenül jól kivan világítva, odavezető út is.
Kapunk előtt járda megy végig, 10-14m hosszúság közt van.
Járdát, utat, mögötte lévő erdő szélét szeretném minél jobb minőségben figyelni.
Valószínűleg két kamera szükségeltetik majd.
Fontos lenne a nagy hatótáv, jó képminőség, tehát arcok, valamint rendszámok jól kivehetőek legyenek, ezenkívül ideális fényerő kéne, mert előttünk a kapu mellett van egy lámpa, ami nem minden esetben ég, 10/4 kb, ilyenkor korom sötét van előttünk s járdán, ami elég veszélyes.
Szükségem lenne még rögzítőre, élőképre.
Vezeték nélkülire kívánnám megoldani.Ha van rá igény, készítek fotót az "objektumról", melyet megfigyelés alá kellene vonni.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv.: Busa
[ Szerkesztve ]
-
Kösz az infókat.
Végül ezeket rendeltem meg:
A későbbi bővíthetőséget is figyelembe véve: GenesisPRO GPRO 6308AD-F
A viszonylag nagy sorfelbontás, közepesen jó IR teljesítmény és elvileg jó általános ár/érték arány miatt 4db NEON F 2610A (ha szükséges lesz, akkor a későbbi bővítés a problémás helyeken nagyobb IR teljesítménnyű, vagy sima D&N kamerával + izmos IR sugárzóval lesz hozzácsapva, ezek pedig átkerülnek oda, ahova még elég ez is).
+Távoli felügyelet miatt 2 router, amik Wireless Bridge módban kölcsönöznek majd néha egy kis sávszélt a szomszédtól.Igazából azt remélem, hogy már maga a kamerák és IR LED-ek látványa is a tankokban tartja majd a gázolajat, de főleg akkor, ha valaki mégis megkockáztatja, és hall majd róla, hogy a rendőrség látta a felvételeket (akár felismerhető, akár nem), és többet nem kockáztat (se ő, se az ismerősei, akiknek elpanaszolja a kocsmában, és bár csúnya dolog ezt mondani, de inkább máshoz mennek lopni, ahol nincs kamera...).
-
littlemole
őstag
En a kamera es lampa felallast jobban partolom. Szerintem hasznalhatobb kepet kapsz mint csak infrakameraval. Az infrakameraknal van egy fokusz kozepen ami vilagosabb, oda vilagitanak a ledek, mig a tobbi resz normal v sotetebb lesz.
Egy mai alap szelessavu interneteleres boven elegendo a tavolrol valo nezgelodesre."We believe we have a moral responsibility to keep porn off the iPhone. Folks who want porn can buy an Android" From Steve Jobs to a Customer (Xiaomi Note 3 PRo)
-
littlemole
őstag
Hello
Amennyire en ertek a kamerakhoz meg ahogy hasznalom oket azt tudnam mondani neked,hogy a kamerak kivalasztasanal ha szeretned az arcot is felismerhetoen latni akkor egy legalabb 480 as felbontasu kamerara van szukseged. A masik fontos dolog hogy milyen lencse van a kamerakban. Amit te linkeltel nem talaltam infot roluk. 3.6mm es szeles latoszogu kameraval nagyobb teruletet latsz be de a reszletessege nem lesz annyira nagy hogy arcot is lehessen azonositani rola egyertelmuen. Kiveve ha valaki 2-4 m en belul van. 6mm es lencse mar nagyobb zoomot ad de kissebb teruletet fed le. A harmadik opcio amikor egy manualis zoommal rendelkezo kamerat hasznalsz. Peldaul 8-16mm igy te allitod be mekkora zoomot akarsz es hova.
Ennel a kameranal mar nagyon jo reszletes kepet kaphatsz arcrol is, vagy ha egy bizonyos pontra iranyitja az ember akkor rendszamot is le lehet vele olvasni. Nekem ezek vannak. 3.6mm 480 as, 6mm 420, egy zoomos 520 meg egy infra 3.6mm 540. Az infravoros kameraknal fontos a ledek erossege. En a 10m-t kevesnek erzem . Idovel csokken az erejuk es a hatotavolsaga. Az ip kamerak szerintem eleg dragak ahhoz hogy otthoni szinten hasznaljuk oket meg szerintem."We believe we have a moral responsibility to keep porn off the iPhone. Folks who want porn can buy an Android" From Steve Jobs to a Customer (Xiaomi Note 3 PRo)
-
Egy ilyet tudnánk venni bruttó 100k-ért: ELRO DVR320SET
Szerintetek össze lehet ettől jobb cuccot pakolni ennyiből darabonként?
A DVR részből igazából csak a netes távoli elérést hiányolom, de ez nem kritérium.
Kamera... nem igazán értek hozzá, a gyári adatlapokból pedig nem igazán lehet kihámozni, hogy gyakorlatban milyen minőséget képvisel, és hogy viszonyulnak egymáshoz az egyes termékek (na jó, a drágább általában jobb, és a nagyobb felbontás is jobb, mint a kisebb..., csak hogy ha ránézek a videóra, akkor mit látok, az egy más kérdés, mert nyilván egyik sem studió minőség -- nem is kell ---, csak azért legyen kivehető, különben szart nem ér, ha maszatos, mákos, pacás akármit rögzítek...).
-
-
Nos, nekem is ajánlhatnátok valamit durván bruttó 100 kHUF-os büdzséből.
Apám telephelyén mostanság rendszeresen porzik a gépek tankja reggelente (vagy ő szívja le és helyezi biztonságba, vagy "elpárolog"), mert mióta balhé volt belőle, hogy izmosan megharapott egy [cenzúra] gyereket a kutya (aki nyilván nem kártyázni ment oda, mert nem véletlenül csak a kutyák várták...), azóta csak ugatásra alkalmas kiskutyák vannak eleresztve este, ami nem zavarja a [cenzúra]okat (és ezek szerint a szomszédpkat se annyira, hogy kinézzenek, vagy telefonáljanak nekünk...).
Sőt, mióta az üzemanyagot nem hagyjuk párologni, azóta a csavarkulcsok és flex korongok kezdtek vaporizálódni, úgyhogy ha beválna, már pár hónap alatt behozhatná az árát a megfigyelő rendszer (ugyanakkor a lopások nélkül sem vagyunk eleresztve anyagilag mostanság, úgyhogy nagy tételt mégsem akarunk beletenni).Úgy számoltuk 4 kamera elég lenne, viszont nem ártana, ha használható minőségű éjjeli képet adna (amin akár egy arc is kivehető), mert hétvégén is gyakran dolgoznak ott többen, így csak este mászkálnak arra a [cenzúra]ok.
Arra is gondoltam, hogy talán ki kéne hagyni az éjjeli módot, és inkább csak nappali üzemmódú, de nagy felbontású és éles képet adó kamerákat telepíteni mozgásérzékelős reflektorokkal, hogy belevakítson az arcukba, a kamera meg mondhassa, hogy csííííz.
Az internetes funkció nem fontos, de nem is hátrány. (Szerintem hasznos és jó -főleg telepítés után lenne poén nézegetni, és odaszaladni kocsival meg rendőrrel, mikor mozognak-, de apám azzal érvel, hogy ő úgy se nézné, és engem sem érdekel majd annyira hogy figyelgessem, a netre viszont elő kéne fizetni - csak havidíjban lenne extra pár ezres, az alapcsomagos kábelTV és az IPtelefon már bent van modemestől, úgyhogy még ilyen összevont szolgáltatásos akciós is lenne az ára, bekötés pedig nulla...)
-
littlemole
őstag
Szerintem sokkal egyszerűbb ha veszel egy dedikált DVR felvevőt.
Én korábban próbálkoztam PC+CCTV kártyás megoldásokkal de egyik sem volt az igazi. Igaz én nem is akartam százezreket költeni rá ezért sokáig csak egy számítógépbe rakható kártyát használtam. Ebay ről vettem. A kártya ment, a szoftver is használható volt, de mégsem volt az igazi. A program mindig a szoftverrel volt. Csodát nem vártam ezektől a kínai dolgoktól, de amit akartam azt nem tudták maradéktalanul teljesíteni. Ez pedig az volt hogy ha kell akkor mobiltelefonról, számítógépről, bárhonnan a világon tudjam ellenőrizni a kamerák képét.A kártyás módszernél előfordult gyakran hogy a gép lefagyott és nem vett fel semmit. Mondjuk ott hagytam 2 napra és szinte biztos volt hogy mire visszajövök le lesz fagyva a gép. Most hogy ez OP rendszer driver stb volt nem tudom. Próbáltam megoldani de nem ment.
Egy pár héttel ezelőtt vettem egy ilyen egységet. Ez volt a legolcsóbb, de mégis a leghasználhatóbb.
AVTech KPD-674 4 Channel H.264 Real Time Networkable DVR
Amire nekem kell tökéletes. 4 kamerát tud kezelni. Internetről (IE stb), mobiltelefonról meg lehet nézni a kamerák képét. Egyszerű érthető menü. Beállítása is könnyen megoldható. Beledobtam egy régi 250GB os vinyót és azzal használom. Azt hiszem 1TB osat tud max kezelni. Folyamatos fevételnél 250GB 3 napra elég kb,utána felülírja a korábbi adatokat. De ha mozgásérzékelőre van állítva akkor jóval hosszabb ez az idő.
Le lehet tölteni hozzá egy ingyenes szoftvert amit mobilra feltelepítve lehet használni.
Én 100 fontért vettem Angliában a DVR-t. Nem tudom mennyi lehet egy hasonló tudású egység MO on. Talán ott is árulják. Mondjuk szerintem szállítanak Mo-ra is talán. Ehhez jönnek sajna még a kamerák kébelek árai. Minőségtől és igénytől függően.Energiatakarékos felhasználóknak külön öröm hogy 7-10W ot használ óránként. Ennyit mutat a fogyasztásmérő. Ez a PC esetén legjobb esetben is 70W volt. Integrált videókártyával, energiatakarékos procival. Laptopot nem tudom. De így mehet 24 órában.
Remélem tudtam segíteni, bár nem a te általad felvázolt laptopos megoldásban.
"We believe we have a moral responsibility to keep porn off the iPhone. Folks who want porn can buy an Android" From Steve Jobs to a Customer (Xiaomi Note 3 PRo)
-
törölt tag
Sziasztok!
Kicsit halott ez a topik, úgyhogy felhozom...
Üzlet nyitása előtt állok, és biztonsági szolgálatok horror árait kikerülve, csináld-magad-módszerrel szeretnék kiépíteni egy teljesen alap, max 3 kamerából álló figyelőrendszert, hogy lássam, ki igyekszik lopni és ki nem...
Semmi komoly high-tech dologra nem gondoltam, csupán 2-3 db webcam-ra meg egy pc-re (lehetőleg laptop), ami fogadja a cam-ok jeleit.
HOGY S MIKÉNT LEHET KIÉPÍTENI EGY ILYEN REAL-TIME RENDSZERT? Mire kell figyelni, mi kell hozzá, hol érdemes beszerezni a cuccokat, milyen szoftverek kellenek hozzá? Nem hiszem, hogy túl bonyolult dolog lenne...
A válaszokat várom és előre is nagyon köszönöm minden szakértőnek!
Üdv,
Z[ Szerkesztve ]
-
whatnot
őstag
Otthoni használatra keresek biztonsági kamerás megoldást tkp.
A társasház udvarán áll szüleim kocsija és apám mániákusan figyelni akarja, mi történik az udvaron, főleg akkor, ha autóval állnak ki vagy be.
Mivel pont az én szobámból lehet normálisan látni az udvart, természetesen állandóan ide járkál áll.
Ez az alapprobléma.Ami kéne: olyan kamera, amit fel tudunk szerelni ablakba vagy ablakon kívülre, ez gondolom részletkérdés, és a kamera képét számítógépen valós időben követni tudjuk.
Mivel a kérdéses számítógép nem az ablaknál van, ezért célszerű lenne vezeték nélküli rendszert alkalmazni.Sajnos egyáltalán nem értünk a témához, ezt a honlapot találtuk csak:
http://onlinecamera.net/
Műszaki dolgokban nem szeretek találomra választani, ezért kérek tanácsot, hátha van valaki itt, aki tudna segíteni, hogy merre mit mennyiért. -
Rover623
félisten
Ha laikus vagy, jobban jársz, ha megbízol egy vagyonvédelmi vállalkozást, hogy adjon neked ajánlatot a rendszerre...ha elfogadod, ők majd fel is szerelik, beüzemelik...
Meg ki is fizetik helyetted a bírságot a villanyoszlopra való "rátelepedés" miatt...primus inter pares
-
YanoStar
csendes tag
Szervusztok!
Egy építési területet szeretnék bekamerázni a következő képpen:ből fakad az első kérdésem
Azt szeretném, ha az egyik kamera figyelné magát az építési területet, a másik pedig az építkezéshez vezeő út bejáratát, és magát az utat (nagyfelbontású, nagyzoomú, ugyanis rendszámot kll látnom (gondolom egy ifravető is kell oda lámák miatt éjszaka)). A kamerák helye megoldott, 2 kamera elég lenne, hogy megfigyeljem, ami számomra érdekes.
Azonban ugy szeretném a rendszert kiépíteni, hogy a kamera küldje a jelet az irodámba (nemtom VON-nel megoldható-e), a pc-mre, amely rögzítse a videót, ebből fakadna az 1. kérdésem: mekkora HDD-re lesz szükségem? (Ha kell rakok 2 terrát is, nem érdekel, csak tudjam )
2. kérdés: milyen eszközökre lesz ehhez szükségem? (nem tudom, hogy éjjellátó ifrás kamera beszerzése mennyi töbletköltséget jelent, ugyanis nem feltétlen érzem szükségesnek - egyelőre). Igazából laikus vagy, gondolom szükségem lesz valamilyen jeltovábbítóra, szünetmentes árramforrásra (külterületen, vilanyoszlopra szereltetném a kamerákat).
3. kérdés: milyen módon tudnám a kamerák képét távolról, valós időben nézni (ne fetétlen abból az irodából ahonvá a jelet átjátszom - ami egyébként kb. 600 méterre van az épitési területtől.
Milyen eszközöket érdemes tehát beszereznem és honnan ?Előre is kösz: YS
Új hozzászólás Aktív témák
- UHD filmek lejátszása
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Háborog az Apple az iPhone-ra írt első pornóapp miatt
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Apple iPad Air 6.gen. M2 (2024) 11" 128GB WiFi + Cellular - (Space Gray) - Csak 1db!
- Munkagép Fujitsu Celsius i7-7920hq 16gb ram 256gb SSD Nvidia 4gb dedikált win11
- Eredeti dobozával eladó MOTO E13 2gb 64gb Független
- Vegance Rgd DDR5 Memory 4x16Gb EXPO
- Apple Watch SE 2020 40mm Rose Gold színben extra szíjakkal (Istyleban vásárol)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest