- SSD árfolyam
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Megoldások IBS/IBD-re
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Itt az új LOGOUT!
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
-
LOGOUT.hu
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saberhagen
csendes tag
válasz fireman123 #24345 üzenetére
Akkor egyet értünk. Szerintem a nagy különbség hogy a rövid távú mozgások mint ez a mai esés sokkal lágyabbak mert akikről előbb beszéltünk amiatt viszont kevésbé pánikolnak.
-
Saberhagen
csendes tag
válasz fireman123 #24343 üzenetére
Igen, de teljesen más célközönség mint a 'sima' kripto retail. Nyugdíjakat pl. csak ETF-eken keresztül lehet bitcoinba rakni, azt sokan csinálják. De szerintem rengeted idősebb, tapasztaltabb befektető nem hajlandó kripto tőzsdéken regisztrálni mert nem bízik bennük, de blackrockban viszont igen, én arra tippelnék az IBIT volumen nagyrésze ezekből áll.
-
Saberhagen
csendes tag
válasz Ferdzsoo #24341 üzenetére
Én annyiban egyet értek, hogy a volatilitás csökkenni fog, de nem tudom a ciklikusság mennyire fog változni. Nem várok -50%-os crash-t a közel jövőben, viszont az intézményi befektetők nem long term holderek. Sokkal kevésbé pánikolnak mint a retail az tény, de simán átrakják a pénzüket máshova ha a risk/reward jobb máshol a következő hónapokban.
-
Saberhagen
csendes tag
válasz nort_on #24328 üzenetére
Nem pontosan értem a világoskék sor mit jelent, de egyébként a zöld de-risk plan szerintem abszolút realisztikus. Hova tervezed onnan rakni a kivett pénzt? Lesz egy új risk-on terv is egy évvel később?
Én eddig deleverage-el foglalkoztam, lassan kiszálltam minden futures és options pozícióból és csak spot Bitcoint fogok tartani. Még 15%-a van hátra de azt most 106-107 körül tervezem zárni. Azon kívül még gondolkozom rajta hogy spot-ot is el akarnék-e adni, de szerintem még közel nem tartok ott. Csak olyan pénzt vennék ki amit a következő egy évben el tervezek költeni, a többit nem nagyon tudnám hova rakni, a risk/reward arány nagyon rossz most minden más befektetésben. -
Saberhagen
csendes tag
válasz Ferdzsoo #24326 üzenetére
Biztos felfele fogja lökni az árat rövid távon. Még egy pár hét mire az ETF-ek elkezdik vásárolni, de akkor fog bele menni pár milliárd dollár. Saylor meg nyomni fogja az újabb részvény kibocsájtásokat addig amíg ennyire túl van értékelve a részvény a NAV-hoz képest.
-
Saberhagen
csendes tag
válasz fireman123 #24323 üzenetére
Az tény hogy MSTR a NAV kétszeresén kereskedik már egy ideje. Az is igaz hogy gyakorlatilag egy tőkeáttételes bitcoin ETF-ként funkcionál amikor a NAV felett kereskedik, viszont az a nagy különbség hogy nem adnak el amikor a NAV alatt van, illetve nem nagyon tudnak a convertible note-ok likvidálni úgy mint más tőkeáttételes pozíciók. Tehát a kitettségük lehet nagy, de nincs nagy kockázata a csődnek, csomó adósságot pl. kamatmentesen sikerült megszerezniük. Direkt úgy bocsájtják ki ezeket hogy 1-2 ciklussal később járjanak le, nem pár hónap múlva. Arra fogadnak hogy egy egész ciklussal később magasabb lesz a padló mint a jelenlegi ciklus padlója.
Én személy szerint nem látom sok értelmét ebbe fektetni, nincs a BTC árfolyamhoz kapcsolva a részvény ára semmilyen módon azon kívul hogy a piacnak milyen kedve van éppen. Csak növeled a kockázatod feleslegesen, nem sok pozitívumot látok a sima bitcoin vételhez képest. Viszont nem számítok óriási bedőlésre és csődre, csak legfeljebb vissza tér a NAV közelébe és alulteljesíti a bitcoint (ami mondjuk a jelenlegi ár fele). Amikor viszont bear marketben a NAV alatt kereskedik, akkor lehet jó vétel.
Egyébként meg ez nem olyan varázslatos "feedback loop" amit itt a Saylor megtalált. Az árfolyam csak az eufória miatt megy fel ennyire a NAV fölé, nem azért mert veszi a bitcoint. Ugye minden bitcoin vétel egy nagy adag (bár késleltetett) részvény kibocsájtással jár ami lefele nyomja az árfolyamot.
-
Saberhagen
csendes tag
Meg lesz vajon a 100k ma?
Úgy néz ki megint közeledünk -
Saberhagen
csendes tag
válasz deadwing #24281 üzenetére
Nagyobb összegben devizát váltani én forex tőzsdéken szoktam, ott nagyon alacsonyak a tranzakciós költségek a bankokhoz képest relatív. Forintot viszont még nem próbáltam úgyhogy konkrét oldalt nem tudok ajánlani.
Egyébként lakásvásárlásnál sokszor még örülnek is ha eurót ajánlasz.
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest