Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Penge_4

veterán

válasz Dexar007 #5165 üzenetére

"Kb ugyanezt érezted volna akkor is."

Annyi különbséggel, hogy
    1. Akkor ez teljesen új volt. A noname coinok a Bitcoin másolatai.
    2. Noname coinból van több száz, különösebb lényegi különbség nélkül. Hobbifejlesztők hobbitermékei.
    3. Gondolom nem kell magyaráznom, hogy ami mainstreammé vált egyszer azt az emberek állandósághoz való ragaszkodása miatt még akkor is rohadt nehéz letaszítani a trónjáról, ha ezerszer jobb alternatívák vannak. A Bitcoin esetében pedig még csak nincsenek is semmivel sem jobb alternatívák. Satoshi Nakamoto (bárki is legyen) a szememben Einstein, Tesla, Newton szintű géniusz. Kezdetben én is agyaltam meg próbáltam belekötni, hogy mi miért nem jó, de minél többet gondolkodtam rajta, annál jobban beláttam, hogy a felesleges túlbonyolítás csak elcseszné az egészet. A Bitcoin elve egy nagyszerű elv, ami az emberi természet, emberi kapzsiság és emberi érdekek, összefoglalva: evolúció figyelembevételével lett megtervezve.

Amúgy meg egyrészt nehéz így belegondolni, hogy az akkori gondolkodásom alapján hogyan döntöttem volna, de visszaemlékezve anno a Zeitgeist Mozgalom kapcsán hallottam a BOINC-ról, ahol kvantumszámítógép (AQUA@home) tervezéséhez kellett a gép szabad kapacitását beáldozni önként, ingyen. Ekkor kezdtem el keresni, hogy van-e valami, ami olyan, mint a BOINC, csak pénzt lehet vele keresni. Egyedül a Gomez Peer-re akadtam rá, de nevetségesnek tűnt az egész.

Nyilván függ attól, hogy milyen kontextusban akadtam volna rá a Bitcoinra, mert ha valami félremagyarázó bulvárcikkre akadtam volna, elképzelhető, hogy én is hülyeségnek gondolom. De ha akkor ráakadtam volna akár csak angolul valami hasonlóan átfogó és részletes leírásokkal teli oldalra, mint amilyen a bitcoin.hu, akkor biztosan elkezdtem volna bányászni.

Elég lett volna annyi, hogy "Bitcoin is a distributed, peer-to-peer digital currency that functions without the intermediation of any central authority." és már rögtön toltam is volna be a TZM fórumokra, hogy mi a véleményük erről. Ott pedig volt pár fejlesztő meg programozó matematikus, akik rögtön mondták volna a technikai részleteket feketén-fehéren még ha ők maguk el is vetették volna (mert ez is egy felhalmozható értékmérő). Én viszont pesszimista voltam és nem hittem az emberiségben, hogy valaha lesz bármi változás, így valószínűleg bányásztam volna.

Ezért is savanyú ennyire a szőlő, mert bárhogy is elemzem a múltat, tényleg csak egy rohadt linken múlt az egész, hogy nem találtam rá... :O

(#5170) failed: "Kamu lenne azt állítani, hogy biztosra tudtam mi lesz, mert nem... viszont az előszelét észre kellett venni, meg egy jó megérzés - hogy most nyomd meg a "kosárba" gombot -, és ennyi.."

Ilyenek velem is előfordultak, de sajnos mindig kis összegekben. Például volt, hogy megéreztem, hogy bele kéne nyúlni az italautomata/telefonfülke pénztálcájába és benne volt egy 100-as. Vagy neten, hogy épp az előtt vettem ki oldalakról pénzt, mielőtt megszűnt vagy elkezdett nem fizetni.

A legutóbbi eset: A peerbet-es vouchereket beváltottam és mikor összegyűlt elegendő, akkor nyomtam egy withdraw-ot. Pont 1 nappal az előtt kértem ki az utolsót, hogy az oldal megújult és a következő üzenet fogadott: "You cannot make withdrawals as you do not have a valid deposit."

Nagyobb dolgokban (különböző részvények, vállalkozási ötletek) hiába volt jó megérzésem, nem volt elegendő pénzem, hogy megvalósítsam.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés