Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KillHates

nagyúr

válasz beeper129 #11346 üzenetére

Teljesen jól látod a dolgokat.
    Pont minap hagytak bent egy gépet. Már éppen nekiálltam volna, mikor az ügyfél hívott, hogy sztornó az egész, mert a METRO-ban talált 37+ÁFA-ért :Y :Y :Y valami integrált Acer-t és nem kéri a javítást, viszont arra húzzak neki Win8-at. Behozta a gépet már előre fáztam, hogy mi lesz az a szutyok; erre valami Dual-Core-os Ivy Bridge-es Celeron, 4GB ram (igaz alaplapon) 500GB-os WD vinyó, 15.6-os LED-es TFT, még webkamera is volt benne, meg WiFi, optikai meghajtó viszont nem, meg csak 1 év garit adtak rá. Mondjuk ennyi pénzért, a Win8 is elég gyorsan felkarcolt rá :K
    Úgyhogy az embereket is megértem, hogy nem hajlandóak már pénzt költeni a munkánkra. Viszont nem tudom, hogy már mennyiért kellene dolgoznunk. Én bevallom őszintén, 10 alatt már nem szívesen szedek szét gépet; a reballról már nem is beszélve. Két-három gépet tudunk jó esetben megcsinálni egy nap (rendesen letesztelve, karbantartva, stb,) és ki kell termelni a bérleti díjat, a rezsit, és a qrva sok járulékot is...

• ielektros

senior tag

válasz beeper129 #11346 üzenetére

En sem szeretem viszont ha az ugyfel tajekoztatva van, hogy lehet csak hetekig mukodik a gepe a szervizeles utan es akkor is ki akarja adni a 10 rugot mert eppen munkaba van es kell neki a gep vagy mas ok miatt neki ez OK akkor semmi gond.

A gond az, hogy a sok "buzzer kocsog paraszt" ezt javitasnak adja el ugy, hogy az ugyfelnek csak a nagy kamut tolja es nem kepes ugy kommunikalni, hogy egyertelmu legyen, hogy az ugyfel miert fizet. A gond ezzel van.
    Ilyet csinal az autoszerelo is ha az ugyfelnek nincs penze es kifejezetten csak szuksegmegoldast akar gyorsan.

"- chip cserével olyan a költség, hogy ezt ebben az országban ilyen jövedelmi viszonyok mellett nem nagyon fizetik meg"

Ezzel nem ertek mondjuk egyet,. Otthon is megfizetik ha megeri. Ha nem akkor mashol sem. Ha egy gep nem er a hasznalt piacon 35 ezret sem akkor nyilvan nem akar 25ezret uj chipert fizetni. Ilyen hulye itt sem nagyon van.

Az, hogy az altalanos velekedes a szervizesekrol katasztrofalis az viszont szinten nem segit az biztos. Az emberek mar csak akkor mennek a szervizbe ha eg a haz. Nem biznak egyikben sem a legtobben es ez gaz. A szervizesekkel kommunikalni NEM lehet, informaciot (ertelmeset) NEM adnak a legtobben. Himihumi megy ezerrel. Es ez beleivodik egy ido utan az ugyfelekbe es a tarsadalomba. Aki meg nem ezt a mintat koveti (van itt a forumon is olyan) az pedig hegyekben javitja a gepeket es lapatoolja a penzt...

Új hozzászólás Aktív témák