- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Peter Kiss: Cockpit
- kraftxld: Untappd lista
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Aktív témák
-
gabo9201
senior tag
Üdv!
Nincsen valakinek elfekvőben Intel hűtő?
-
gabo9201
senior tag
Ez nagyon nagy
Egy haver küldte az előbb, gondoltam közzéteszem itt is hátha valaki még nem ismeri- Vírus típusú csaj: Észre sem veszed, és beköltözött a lakásodba, mindent kisajátít.
- Internet típusú csaj: Fizetned kell, hogy hozzáférjél.
- Szerver típusú csaj: Mindig foglalt, amikor szükséged van rá.
- Windows típusú csaj: Tudod, hogy teli van hibákkal, de nem tudsz nélküle élni.
- PowerPoint típusú csaj: Arra jó, hogy bemutasd másoknak, de önmagában nem érték.
- Excel típusú csaj: Azt mondják mindenfélére jó, de te csak az alapműveletekre használod.
- Word típusú csaj: Mindig van egy meglepetése számodra és nincs olyan ember a világon, aki megértené.
- D.O.S. típusú csaj: Valaha mindenkié volt, de most senkinek sem kell.
- Backup típusú csaj: Azt hiszed róla, hogy mindent ad amire vészhelyzetben szükséged lehet, de a valóságban messze nem tud annyit nyújtani.
- Scandisk típusú csaj: Tudjuk, hogy hasznos, és csak segíteni akar, de valójában senki sem tudja, hogy mit csinál.
- Képernyővédő típusú csaj: Semmire sem jó, de szórakoztat.
- Kábel típusú csaj: Csak akkor jó, ha be van dugva.
- Infravörös típusú csaj: Érintkezés nélkül akarja a kapcsolatot fenntartani.
- USB port típusú csaj: Büszkén mondogatja magáról, hogy minden gépbe bedugható.
- Képernyő típusú csaj: Mindent megmutat neked, de ő semmit sem lát belőled.
- Billentyűzet típusú csaj: Minden funkcióhoz más-más parancs/parancs kombináció szükséges, de kitanulható, és többnyire jól működik.
- Modem típusú csaj: Jó kapcsolatteremtő, de a kapcsolat előbb-utóbb megszakad vele.
- RAM típusú csaj: Amint megszakad a kapcsolat, azonnal mindent elfelejt.
- Merevlemez típusú csaj: Mindig mindenre emlékszik.
- Egér típusú csaj: Csak akkor csinál valamit, ha lökdösöd.
- Multimédia típusú csaj: Vele minden szép, de amikor kikapcsolod, visszatér a totál unalom.
- Felhasználó típusú csaj: Semmit sem csinál jól, és állandóan kérdéseket tesz fel, és meg akarja érteni a dolgot, és nem érti, és...
- E-mail típusú csaj: A hülyeségeivel mindenkinél megfordul, de a fontos dolgokat nem közli.- Számítógép típusú csaj: Az előzőek tökéletlen kombinációja, amely minél többet dolgozol vele, annál nagyobb lelki károkat okoz Neked.
-
gabo9201
senior tag
Esetleg valakinek egy 4670 eladó? Vagy ezzel egy kategóriájú kártya?
Jó éjt mindenkinek!
-
gabo9201
senior tag
válasz
fero02 #45390 üzenetére
Az albérlettel csak az a baj, hogy soha nem lesz a bérlőé, ergo ablakon kidobott pénz
Persze itt nincs árfolyamkockázat és egyéb nyalánkságok.Abban igazad van, hogy az használt autók árai a "válság" óta nagyon leestek és előtte nem igazán lehetett ilyen áron használható autót kapni. A linkelt típusok is simán a duplájába kerültek.
De mondjuk te nem is vettél fel több milliót az autóra
Van olyan ismerős aki csupán kedftelésből vett magának 2003-ban a Trabantja után egy teljesen új Swift-et. A kezdőrészletet fedezte a Trabantja ára (talán még be is számították, úgyhogy még az eladással sem kellett bajlódjon), a hitel törlesztésével nem is volt gond egészen a 6 éves futamidő utols 6 hónapjáig. Egy-két hónap elmaradt és utána már akkora lett az adósság (munkahely nélkül), hogy nem tudta fizetni. Végül valami 500.000Ft-ért beadta egy használt autó kereskedésbe.
Ha összeszámolnánk, hogy így hány millát bukott az emberünk 6 év alatt, ha azt a pénzt félre teszi simán vehetett volna magának kp.-ban egy vadi új autót (persze az nem lett volna azonnal).Mod.:
(#45395) juliabrilke:
Hát igen. Én sem vagyok híve a minden új dolognak
Teljes mértékben fölösleges. -
gabo9201
senior tag
Előre leszögezem senkit nem akarok megsérteni és elítélni (jó ismerősök között is van ilyen)!
De például azt nem igazán tudom megérteni aki a minimálbérre felvesz több millió forint hitelt autóra (a lakás az más, mert lakni kell valahol és sajnos a mostani helyzetben csak kevés ember engedheti meg magának azt, hogy kp-ra vásároljon házat).
Én azt mondom, ha nagyon szüksége van valakinek autóra inkább vegyen valami 15-20 éves rettenetet 2-300.000Ft-ért (Például: 1, 2, 3) és egy ilyennel is el lehet lenni még jó sokáig.
Persze lehet sűrűbben kell rá költeni (ez egyáltalán nem biztos), de ha azt nézzük, hogy ezek többségéhez már olcsó az alkatrész és a szerelők is jobban értenek hozzá, nem kell szakszervízbe hordani, nem kell utána már kamatot fizetni simán megérheti. Ráadásul 5-6 év múlva szinte értékvesztés nélkül lehet túladni rajta. Persze lehet rá kell költeni a használat alatt még egyszer az árát, de ha belevesszük, hogy új hiteles autó a törlesztőkkel, önrésszel, márkaszervizes olajcserékkel sokkal többe lenne (persze van akinek a presztízs többet ér ennél, én nem ilyen vagyok ezért járok inkább 20 éves autóval) és nem feltétlenül lennénk vele előrébb, főleg a mai hitelesek helyzetében.
Erről a dologról van egy jó cikk a TotalCar-on is. mondjuk a cikkben szereplő autók szerintem nem tartoznak a legjobb vételek közé ebben az ársávban (vagy mégis? A nagyon lelakott Vectra kivételével a másik kettő nem is olyan rossz. A 100.000Ft-os golf is egész jó), de a lényegre elég jól rávilágít.Persze véleményem szerint erről az új autó / új TV / új minden dologról is főként a fogyasztói társadalom tehet. Erről megint egy TotalCar-os cikk jut eszembe
Mégegyszer mondom senkit nem szeretnékmezzel megsérteni csak leírtam a saját véleményem a dologról.
Jó éccakát mindenkinek
-
gabo9201
senior tag
válasz
Morris #45249 üzenetére
Ott a pont.
Sajnos ugyanez van a szórakozóhelyekkel is.
Mióta megtörtént a szörnyűséges West Balkán tragédia megsokasodtak az ellenőrzések. Ezzel szerintem nem is lenne gond, mert 12-13 éves gyerekeknek semmi keresnivalójuk ilyen helyeken. A baj ezzel is csak annyi, hogy a tulajdonosokat előre értesítik az ellenőrzésről és mire a rendőrök kiérnek minden a legnagyobb rendben van.Gondolom nem megy ez másként a boltokkal sem.
-
gabo9201
senior tag
válasz
gabo9201 #45144 üzenetére
Most olvasom a Zsófikás klipp alatt a kommenteket.
"Megmondom őszintén csak azért jöttem ide, hogy lemínuszozzam és, hogy röhögjek egy jót!! XD adjon plusz jelet aki ugyanezt teszi!"
"apádnak kellett volna KO-TON-GU-MI XD"
A második olvasása közben majdnem lefordultam a székről
-
gabo9201
senior tag
válasz
geza12 #45130 üzenetére
Ez egyértelmű! A PMPO meg hasonlók csak parasztvakításra jók.
Az is egyértelmű, hogy márka és márka között iszonyatos különbség van.
Az, hogy 70W mekkorát szól (hangerőben) legfőképpen a hangszóró érzékenységétől függ. Ezzel kapcsolatban van egy nagyon hasznos cikk a hobbielektronika.hu-n.
Persze a hang minőségében is hatalmas különbségek lehetnek.
-
gabo9201
senior tag
válasz
Undoroid #45125 üzenetére
Az az erősítő sosem fog leadni a valóságban 1000W-ot.
Egyébként amit számoltál 83A csak a 12V-ról felvett áramerősséget mutatja 1000W-os terhelésnél.
Egy erősítő sosem fog (mint bármi más sem) 100%-os hatásfokkal működni.
A felvett teljesítmény legalább felét el szokták fűteni, tehát máris dupla áramerősséggel kellene számolni egy 1000W-os erősítőnél (de még ez is nagyon jószívű becslés).Tapasztalatból mondom, hogy egy autóba egyetlen 30cm-es 150W-os mélynyomó és egy ~100W-os erősítő már vesét masszírozó érzés (persze olyan 100W-os erősítő ami ezt le is tudja adni).
Nekem úgy van megoldva az egész, hogy a csomagtartóban van egy saját készítésű 2db 20cm-es méllyel szerelt láda és egy 100W-os erősítő (ami vagy 2x50W vagy 1x100W hídbakötve). Ebben az erősítőben egy 20A-es bizti van (mivel a bizti mindig nagyobb pár amperrel, mint amit a készülék képes felvenni számoljunk 18A-el 12V-on) tehát az erősítő az aksi felől ~210W-ot vehet fel teljes terhelésen.
A többutas kárpithangszórók pedig egyszerűen a fejegység 4x45W-os (muhahaa végfok IC adattáblájában 4x20W szerepel) erősítőjére vannak kötve.
Szerintem már ez is igen nagy igénybevételt jelent az aksinak (jó persze zenénél ez a 210W csak nagyon ritkán fordul elő).
Pont azért szoktak tépkondenzátort beszerelni, hogy az aksit kíméljék és az erősítő a mocskos nagy puffer miatt képes legyen tisztán leadni a teljesítménycsúcsokat. Mondjuk amit linkeltem tápkondenzátor pont nem a legnagyobbak közé tartozik. -
gabo9201
senior tag
Szintén Jó reggelt mindenkinek!
(#45109) Varoz:
Nekem is megfordult már párszor e fejemben ez a dolog. Mostanság a legtöbb használati tárgyunkat 5-6 évre vagy még annyira sem tervezik
Legyen az TV, autó stb. Valószínűleg a divat is tudatosan van manipulálva, hogy a sok divathajhász ember évről évre vegyen új ruhát (nem is olcsón), mert most az a divat.
Lehetne erről még oldalakat is írni, de nem érdemes. Ez van ezt kell elfogadni. -
gabo9201
senior tag
válasz
littlelion21 #45093 üzenetére
Most lebuktam
-
gabo9201
senior tag
Esetleg valakinek egy konfig?
A VGA (4770) külön is eladó, a gép ház, táp, HDD nélkül is eladó. Tehát amit mindenképpen egyben szeretnék eladni az a proci, lap, ram hármas.
-
gabo9201
senior tag
Nekem procim van eladó
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest