Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
_q
addikt
Sziasztok!
Vannak ökölszabályok rá, hogy milyen rekesz-záridő-iso beállítást szokás használni adott fényviszony mellett? Vagy ez érzésre és gyakorlati tapasztalás útján jön?
-
_q
addikt
válasz Speeedfire #27423 üzenetére
Ilyesmire gondoltam igen, hogy pl 1/500 stb. De ezeket gondolom kár "megtanulni", a kép készítése közben látszódni fog, hogy milyen irányban kell változtatni (vagy a kép elkészülte után monitoron nézve) és ki fog alakulni ez amit te már tapasztalatból írsz?
Másik kérdés, hogy ezeknek a mai gépeknek csomó beállítási lehetőségük van. 4k fotó, stabilizálás stb. Vagy ami általános A, S mód a manual mellett. Azt, hogy mikor mit kell/érdemes használni az szintén gyakorlati tapasztalással jön majd, nem kell ezen aggódni, hogy csak a manual a jó vagy csak a 4k fotó? Esetleg a hozzá értőbbek már nem is használnak mást csak manual módot, A és S felejtős?
-
_q
addikt
Köszönöm mindenkinek. Eddig autoban fotóztam, de a sok szép kép amit RAW-ból ki lehet hozni meghozta a kedvem, hogy kicsit jobban a kezembe vegyem az irányítást.
-
_q
addikt
válasz Speeedfire #27443 üzenetére
Köszi. Ezeket meg fogom nézni.
(#27439) Rapid136
Biztos lehetne jobban is, többet is tudni, de az alapokat elolvastam a neten. Gondolom könyvben is hasonló lehet, mai internetes világban lehet már jóval kevésbé határolódnak el a könyvek a netes cikkektől, youtube tutorial videók hatékonyságától. Persze kezdőként tévedhetek is, de hasznosak voltak számomra. -
_q
addikt
válasz Speeedfire #27462 üzenetére
Joby gorillapod vagy kínai verziód van?
-
_q
addikt
-
_q
addikt
válasz Speeedfire #27466 üzenetére
Elvileg a teherbírása, amivel még stabilan használható. 1k 1kg, 3k 3kg-os gép+objektív párost bír el. Szerintem akkor ez az 1kg-os verzió lehet, a 3kg-os drágább. Ha stabil és nem vetted észre, hogy valami nem oké akkor teljesen jó.
-
_q
addikt
Sziasztok!
Mivel lehet az ujjlenyomatot eltávolítani a CPL, ND szűrőről? Illetve Nyári-őszi időben mekkora ND filtert érdemes használni? ND4 a tavaszi szép napsütésben lehet kevés ahogy nézem.
-
_q
addikt
Sziasztok!
Ha van egy témáról mondjuk 4-8 képem, hogyan érdemes javítani rajta. Arra gondolok, hogy ha lightroomban mindent beállítok ahogy gondolok, nem csak az alap értékeket húzom, hanem ecsetelek (pl. a portré alany bőrét), gradiens filtert használok stb. hogyan oldjam meg, hogy a többi kép is ugyan azt a hatást mutassa? Ha csak expozíciót és egyéb értékeket (csúszkákat) állítok azt könnyedén át tudom másolni a többi képre, de ha már specifikusabban változtatok és másolom át, nem passzol sajnos 1:1-ben, főleg ha a téma nem mindig ugyan azt a megvilágítást kapja és más szögből van fotózva.
Ha minden képen ugyan arra a sémára szeretnék alakítani, akkor csak azokat az értékeket változtassam lightroomban, amikhez csúszka tartozik, majd ezeket másoljam? Van más lehetőség arra az esetre, ha jobban bele kell nyúlnom?
-
_q
addikt
Ezek tényleg ennyire minőségiek vagy miért kerülnek ennyibe? Van laptophoz hp business táskám, ami elég minőségi darab, jól tart vastag anyagból készült és az is 10 ezer Ft körül van. Fotós táska belső elosztásban más csak. Esetleg van más különbség? Nekem is kellene majd valami, egyelőre csak a gép+objektív táska van, amikor nem cél, hogy mást is vigyek magammal. Ha cél, arra meg jó lenne valami praktikus megoldás.
-
_q
addikt
válasz peppe79 #27588 üzenetére
Akkor csak jobban szét kell nézni. Köszi
(#27589) vond
A praktikusságba és lehetőségekbe amit ad pakolászás szempontból nehéz lenne belekötni. Csak egy vállat terhelve nagy súllyal lehet gond nekem. Persze sose volt hasonló táskám ezért tapasztalatom sincs, csak hátitáskával. Alszok párat erre a kérdésre még Egyébként ha minden igaz sikerült találnom 25mm f1.7-es objektívet, így a jelenlegi pici táska kevés lesz lassan 42.5mm f1.7 meg nehezebb téma, ahogy korábban írtad is azt nem olyan egyszerű találni kifogástalan állapotút, de rajta vagyok[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Persze egyetértek és látom, hogy nem csak a női táskák áraival tudnak elszállni az eladók A laptop része kimondottan tetszik kár, hogy 17" nem fér bele. Majd szétnézek én is.
Épületen belül kíváncsi leszek a különbségre a 12-60 mm f3.5-5.6-hoz képest. Tapasztalatom nem nagyon van se fix-el, se f3 alatti objektívvel. Tény, hogy a gép maga nehezebb
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Sziasztok!
Épületen belüli fotóhoz ajánlott használni vakut vagy inkább az ISO-val próbálkozzak? A beépített vakuval próbálkoztam, de mivel nem lehet állítani az irányát, a direkt fény az emberek arcán nem volt életszerű. Ha érdemes használni, akkor felejtsem el a beépített vakut és inkább külső vakut kellene néznem a géphez?
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz copass #27606 üzenetére
Még előtte akkor egy vaku kelleni fog, amire akkor mehet egy ilyen.
(#27607) vond
Mókolás csak fél megoldást eredményezne
Azt néztem, hogy nem lítium aksis. Lehet túl modern akarok lenni, de Ni-MH aksikat annyira nem szeretem.Egyébként ezek a vakuk nem univerzálisak? Pl. TT350-ből van olympus-panasonic verzió, vagy nikon, sony stb. Nem lehet megúszni valahogyan, hogy minden géphez jó legyen? Sőt a leguniverzálisabb, legjobb lenne ha a gépen és attól pár méterre is használható lenne. Erre lenne ajánlás?
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz copass #27615 üzenetére
Megnyugodtam hogy nem gáz a Ni-Mh Köszönöm mindenkinek. Töltőm egyébként van.
Univerzális megoldás nem létezik vakura csatlakozó szempontjából TTL-ből? Ami a panasoniccal megy, az mondjuk egy canon-nal vagy sony-val nem?
Godox TT350o ha minden igaz ami megy a panasonic-cal. Hasonló áron ez a best buy? -
_q
addikt
válasz *Ropi* #27618 üzenetére
Elvileg cellánként külön kezeli. Opus BT-C3100 V2.2.
Most már csak az a kérdés, hogy vajon elég kulcsszámú-e a TT350 vagy TT685 hoszabb távon jobban megéri? Az mondjuk nem túl szimpatikus, hogy ezek az objektívhez hasonlóan gyártótól függetlenül nem nagyon használhatóak. Úgy értem, ha most megveszem MFT-re, de tegyük fel x év múlva váltani szeretnék, akkor nem lesz egy "örök darab", mennie kell akárcsak az objektíveknek. Ezzel együtt kell élni?
Nem szeretnék sokat költeni rá, nem napi szinten lenne használva, de családi eseményen, ami többnyire beltérben van segíthetne jobb képeket készíteni kézből.(#27617) gerenda110
Amit olvastam még róluk, illetve amit tapasztaltam, hogy kevésbé bírják egy lítium aksihoz képest. Régen még számológépbe tettem 2200mAh-es conrád féle aksit. Elég gyorsan lemerült, pedig egy számológép nem fogyaszt sokat. De ha ti azt mondjátok nem gáz, akkor ezt a részét elengedem.[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Azért merült fel bennem a kompatibilitás kérdés, mert ahogy rákerestem a használt vakukra nem igazán látom, hogy lenne piaca, nem annyira pörög és kevés eladó darab is van, így eladni se lesz egyszerű ha sor kerül rá.
Egyébként kb. 5-8 ezer Ft különbség van a TT350 és TT685 között.
Továbbá elsődlegesen videózni szeretnék, emellett néha a gép adta lehetőségek miatt készítek fotót is. Ahogy nézem egy csomó pénzt el lehet költeni a fotózás világára: vaku, lámpák, softboxok. Videónál meg ott a gimbal. A többi szükséges felszerelés megegyezik, remélem nem hagytam ki más lényeges dolgot. (Igen a pénz, ez a legfontosabb ).
Ha a fotózás mellékes tevékenység, a videó a prio 1 akkor még a TT350 25-30 ezres ára is elgondolkodtató. Másrészről meg tök jól néznek ki a megfelelően vakuzott képek
-
_q
addikt
válasz Speeedfire #27625 üzenetére
Német ebay-en nem találtam olyat, aki szállít Magyarországra. Amazon.de meg már régebb óta nem szállít egyáltalán úgy tudom. Ez változott?
-
_q
addikt
válasz Speeedfire #27629 üzenetére
Szuper, akkor ez új info nekem, hogy szállít még is.
(#27630) vond
Aliexpress nem zavar, rendszeresen használom. A vám a kérdés, de akkor esélyes a vámmentesség. Elsősorban én is itt és ebay-en néztem. Lehet teszek egy próbát.(#27631) mikrofon
Köszi ez a kompatibilitás tök jó dolog,. Az AD200 valóban már jóval több, mint amennyire kihasználnám. Első körben a 350 vagy 685 között gondolkozok.Ahogy nézem DHL hozza a csomagot a linkelt oldalról. DHL úgy szokta hogy utólag küldi majd a vámeljáráshoz szükséges dokumentumokat és a felszólítást, hogy fizesd meg a költségeket, amikor beért a csomag az országba. Másik eset, amikor pl a webáruház alapból felszámolja a vám költségét is. Szerintem itt most az első eset lesz igaz. Futárszolgálattal a vámot nem lehet megúszni, postával (ali) több esély van.
(#27609) vond
Az eneloop aksi az mi miatt kifejezetten ajánlott? Ez vált be a fórumozóknak vagy ez a legolcsóbb? Aliról van értelme rendelni vagy itthon is kb hasonló az ára?Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a készséges segítséget és a sok hasznos infót.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz Speeedfire #27639 üzenetére
1500 Ft-os szállítási költség nem túl kedvező
Milyen ernyővel használod?
-
_q
addikt
válasz Speeedfire #27641 üzenetére
Ha nem használsz ernyőt, softboxot akkor kültéren a vaku nem sokat ér? Beltérben gondolom könnyebben mellőzhető, mivel ott a falról vissza lehet veretni, vagy diffúzorral lehet a terjedési irányon kicsit változtatni.
(#27642) csacsi77
120km innen Budapest . Viszont nagyon köszi a felajánlást Netről rendelek szerintem majd, ahol ingyen megúszom a postát. -
_q
addikt
válasz Speeedfire #27644 üzenetére
Nézegettem videókat és szinte az összes portré kép esetén használnak softbox-ot és nem direktbe a gépről vakuznak, hanem a softboxal. Ez persze szép eredmény ad, de jó lenne softbox nélkül is közel hasonlót lőni
-
_q
addikt
válasz Speeedfire #27646 üzenetére
Köszi.
-
_q
addikt
válasz Speeedfire #27648 üzenetére
Onnan indult, hogy a legutóbbi családi beltéri képek elég sötétek lettek és hiába húztam fel utólag az expo-t zaj azért volt. Utána jött, hogy páromról csináltam szabadtéri portré képeket és persze nem olyan volt, mint a külső softbox-os képek.
Most ott tartok, hogy beltéri családi fotóhoz hasznos lenne, de akkor már nem lenne rossz ha a portrén is javítani. Tehát a lavina hatás az meg van. Ja és persze best buy, low budge kategóriábanAmúgy köszi a Ladda-s ajánlást. Valószínű abból veszek majd, nem igen van jobb vétel ezen az áron.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Most olvasom, hogy Nikon és Canon gépek tudnak optikai vaku kioldást is. Ez a panasonic gépeken nem tudjátok van-e? Godox külső vakuhoz mindenképpen kell rádiós kioldó akkor is, ha csak 1 db vakut szeretnék vezérelni a géptől távolabb?
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Lehet rosszul értelmeztem ezt az optikai kioldást. Ehhez se elég a beépített vaku, hanem egy külső vaku kell a gépre, ami optikailag vezérel egy távolabbi vakut. Jól értem? Tehát akkor már rádiós kioldó vagy egy Master vaku és egy távolabbi Slave többet ér.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Igen a második vakuval meg lehet azt értem. A kérdés arra irányult, ha csak 1 vaku van, TT350 vagy TT685, amit leteszek mondjuk 6 méterrel arrébb akkor villani tud-e. Vezérleni kimondottan nem fontos, elegendő az is ha csak shutter gomb lenyomására villan egyet a vakun külön beállított érték alapján.
Próbáltam utána nézni, de szinte csak rádiós vagy 2 vaku megoldás van. Gép + külső vaku megoldást rádiós vezérlés nélkül nem találtam vagy rosszul kerestem.Amúgy nem is értem miért ekkora csak a különbség a két vaku között. Viszont emiatt, hogy 8000Ft a különbség szerintem benevezek egy TT685-re.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz Lassú Víz #27662 üzenetére
Köszönöm a részletes magyarázatot. Akkor elfogadom a tényegeket és ilyen irányba megyek tovább, ha aktuális lesz a vaku megérkezte után még.
(#27664) Speeedfire
Szerintem a te képed is jól tükrözik, hogy nem kell full frame (persze lehet valakinek a háttér elmosás nem ott kezdődik, szerintem az már teljesen elfogadható és szép elmosást értél el), de mindenképpen egy belépő MILC + ekv 50-80mm <f2.0 a jelenlegi Sony gépe helyett. Vagy egy nagyobb rekesz értékű nagyobb távolságot átfogó zoom objektív. Kérdés neki mi az a minimum elmosás amit el szeretne érni.(#27663) w.miki
Speefire válaszában leírtam, hogy szerintem mi a minimum ami kell.(#27666) Rapid136
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Sziasztok!
A vaku nem tud együtt működni semmi esetben se elektronikus zárral? A beépített vakut írja a kézikönyv, azt gondoltam külső vakunál engedni fogja, de nem. Gondolom amiatt lehet, mert nem lenne megfelelő az expozíció az elektronikus zár működési tulajdonságából adódóan?
Akinek van Godox vaku, nem tapasztaltatok hasonló barna foltosodást a kijelzőn?
-
_q
addikt
Illetve olyat ír a vaku kézikönyve, hogy High Sync módot érdemes kerülni, a vaku élettartam rövidülés elkerüléséhez. Ez mennyire tudja rövidíteni az élettartamot, tényleg jobb csak végső esetben használni?
-
_q
addikt
válasz vihartigris #27825 üzenetére
Megpróbálom köszi.
(#27826) *Ropi*
Adatlap/manual nem nagyon ad említést az élettartamáról, hány normál villanást tud és azt milyen frekvenciával teszi. Hol érdemes keresgélni?Amúgy ad annyi előnyt, hogy megéri használni? Nem nagyon látok különbséget vele és nélküle.
Még egy kérdés, van ajánlott beállítás amit célszerű használni? TTL-re állítottam és auto gyújtótávolságra.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Ha 10x15cm-es képet szeretnék majd kinyomtatni, akkor lightroom-ban milyen beállítást kell használni? 2x3/4x6 crop overlay-t?
-
_q
addikt
Sziasztok!
Fotós hátizsákot szeretnék már egy ideje, de sajnos vagy drága vagy nem praktikus amiket látok 25 ezer Ft-ig bezárólag.
Tudtok ajánlani olyat, amibe belefér egy milc gép, legalább 2 objektív, egy mavic méretű drón, ND szűrő, pár aksi és hasonló apróságok?
Ez mennyire lehet kamu? [link] Hasonló táska szerintem teljesen megfelelne, viszont ezek jóval 25 ezer Ft fölött vannak itthon.
-
_q
addikt
válasz copass #28378 üzenetére
Attól tartok, hogy kb mindegyik ugyan az a minőség. Sajnos 25 ezer Ft-ig amiket itthon lehet kapni kicsinek tűnik és nem is biztos, hogy tartósabb. Viszont szívesen veszek ajánlást, mit lenne érdemes, ami ehhez hasonló.
(#28379) t72killer
Az a gond a vásárlói véleményekkel, hogy majdnem mind a kézhez kapás időpontjában nyilatkozik, viszont ilyenkor jó minőségről és elégedettségről írnak. Volt másik táska, ahol írták hamisítvány de minőségre elég jó. Kérdés itt még vajon rájönne-e az áfa a gyakorlatban vagy átmegy. -
_q
addikt
Úgy tudom, hogy minden attól függ, hogy milyen tevékenységi kör kerül a vállalkozói papírra. Tehát itt a tevékenységet kell behatárolni, ami majd utána megszabja, hogy kell-e OKJ papír. Ez esetben a tevékenység nem tudom mi lehetne, mert kicsit internetes kereskedelem is, de közben meg saját fotókat adsz tovább.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest