Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagytalp
senior tag
Ha van valakinek ötlete arra, hogy ki a vihar gyártotta ezt az alaplapot vagy milyen rendszerből származik az ne fogja vissza magát!?:
3 db ilyen lapom van amiket szeretnék használni de nem tudom őket beazonosítani!
[ Szerkesztve ]
Nvidia RTX és AMD RX videókártyák raktárról!
-
Nagytalp
senior tag
válasz AeSDé Team #33675 üzenetére
Via, Realtek és társai letöltés szempontjából nem éppen gyorsvonatok. Jobban jársz ha a letöltési oldalon megnézed mi a letöltendő fájl pontos neve és rákeresel neten. Máshonnan tuti, hogy gyorsabban lemászik.
-
Nagytalp
senior tag
válasz danisdavid #33728 üzenetére
A gyártó szerint:
*This motherboard supports FSB800-CPU. If you plan to adopt Core™ 2 Duo CPU on this motherboard, you can only adopt Conroe 800 E4XXX processors.
Tehát óriási előrelépést ne várj tőle. PATA vinyó eleve megfogja a gépet, Celeron nem egy erőmű, 1GB RAM manapság kevés. Esetleg egy Lubuntu 14.04 megérne egy próbát ezen a gépen. De azért egy VGA sem ártana bele, akár egy GT210 vagy valami hasonló...
-
Nagytalp
senior tag
Ilyen elosztót bárhol kapsz, nem kell az ebay-ről rendelni. Valószínűleg fordítva van bekötve tehát vagy levágod a végét és beforrasztod rendesen vagy elfogadod ilyennek mivel a csatlakozója nem szerelhető. Jack elosztót itt találsz
-
Nagytalp
senior tag
válasz Dexter-2000 #33749 üzenetére
Előfordul ilyesmi, BIOS bug.
-
Nagytalp
senior tag
válasz baludanny #33784 üzenetére
A dolog érdekessége, hogy ránézésre ez S478 de attól még lehet Flex-ATX, tehát mobil procis cucc. Elsőre, úgy tűnik, hogy szabvány 20 pin tápcsatlekozója van.
Szerezz egy szabvány tápot és próbáld ki azzal. Mielőtt rádugod mindenképpen hasonlítsd össze a két tápcsatlakozó bekötését.
Ami kérdéses: BIOS szinten van valamilyen funkció ami kötődik a CNC vezérléshez? Mert ha nincs ez a gép kiváltható egy másikkal, "csak" a vezérlő programot és a kártyát kell átmenteni.
Ha nagyon nem megy akkor keress meg privátban és megbészéljük a továbbiakat!
-
Nagytalp
senior tag
válasz danisdavid #33791 üzenetére
Gratula!
Nem mindent fed le a gyári leírás. Csak azt a specifikációt írják le ami biztosan működik. Ettől még támogathat eltérő RAM mennyiséget vagy CPU típust. Ezért érdemes kísérletezni ha már kéznél van a cucc.
-
Nagytalp
senior tag
Amit a géped támogat:
Intel® Core™ 2 Duo 1066MHz FSB Socket T with Dual Core technology XD, EM64T, 2MB and up to 4MB L2
cache, EIST and VT (E6000 series)A proci:
Status End of Interactive Support
Launch Date Q1'08
Processor Number E7400
# of Cores 2
Clock Speed 2.8 GHz
L2 Cache 3 MB
FSB Speed 1066 MHz
FSB Parity No
Instruction Set 64-bit
Embedded Options Available
Yes
Lithography 45 nm
Max TDP 65 W
VID Voltage Range 0.8500V-1.3625V
Recommended Customer Price TRAY: $110.00
BOX : $125.00
Datasheet LinkFSB stimmel, Cache stimmel, TDP határeset, elvileg megy benne de ha mégsem akkor tévedtem. Max. nem indul el...
[ Szerkesztve ]
-
Nagytalp
senior tag
válasz Krisztianby #33804 üzenetére
Nyem látszik a kép.
-
Nagytalp
senior tag
válasz Sanyox #33827 üzenetére
Első körben SATA kábel csere. Ez csodákra képes! De akkor is előfordul ilyen ha valamelyik SATA eszköznek Firmware hibája van. (Nálam 1TB Samsung vinyókkal fordult elő. Olyankor nem látta a többi eszközt sem!) Próbáld egyesével az eszközöket, külön-külön!
-
Nagytalp
senior tag
Kérdés:
2 db NIC van a lapomon amin a MAC adress lenullázódott. Szerver lap és nem szeretnék BIOS-t frissíteni mert akkor egy rakás firmware-t frissítenem kell. Van valamilyen szoftveres megoldás az NIC helyrepofozására?
-
Nagytalp
senior tag
válasz b0bcat #33856 üzenetére
Azért ez nem egy "gémer szerkezet" ez való igaz!
De ha ilyen játékokat szeretnél FHD-ban futtatni akkor kb. az egész belét cserélheted. VGA + proci mindenképpen kevés ehhez a szinthez. De akkor már a lapot is cserélném és 8 GB RAM sem ártana.
Ha töltés közben belassul akkor közben lehet, hogy kifut a memóriából és swappol. Tehát egy virtuális memória fájlt ír a vinyóra ami a windows-nak amúgy is elidegeníthetetlenül mániája. Figyeld meg töltés közben a teljesítmény figyelő segítségével, hogy mennyire van kipörgetve a géped!
-
Nagytalp
senior tag
válasz kasa85 #33840 üzenetére
Nekem az Asus Sabertooth 990FX dettó ugyanezt csinálta. Állandóan átállította a RAM sebességét és mire belőtte az kb. 3. próbálkozása volt minden indításnál. BIOS-ban átlőttem minden OC. beállítást kézire és fixen beállítottam az órajeleket. És egy BIOS frissítés sem árthat!
-
Nagytalp
senior tag
válasz b0bcat #33861 üzenetére
A két említett játék fut a gépen, a MW3 hibátlanul, a SC2 pedig csak akkor kezd lassulni, ha tele van a képernyő egységekkel. A CPU vagy a VGA miatt lehet az utóbbi jelenség? Melyik a gyengébb láncszem?
VGA leginkább (a 6670 nem egy erőmű) de CPU korlát is lehet, csekkold a CPU kihasználtságot!
"Ha töltés közben belassul akkor közben lehet, hogy kifut a memóriából és swappol."
Ezen hogyan lehet segíteni? És ez most a HDD hibája vagy valami másé?
Ha kifut a memóriából akkor kevés a memória. A teljes keresztbe állást úgy védi meg a rendszer ebben az esetben, hogy egy virtuális memória fájlt ír a vinyóra. Gondolom nem kell részleteznem mi történik ha egyszerre írsz és olvasol intenzív folyamatokat egy és ugyanazon hétköznapi HDD-ről!
[ Szerkesztve ]
-
Nagytalp
senior tag
válasz 04ahgy #33864 üzenetére
Csak segíteni próbálok ha már egyszer az én kérdéseimre nem válaszol senki.
Azért gondolom a 8 pin EPS nem csak a vicc kedvéért van az alaplapokon. Persze értem én, hogy 125W és társai na meg overclock...
Ez csak az én véleményem mint mondtam "szerintem". Én szeretem ha a helyén vannak a dolgok és nem csak összegányolva. De ezzel az erővel azt is lehet mondani, hogy a 20 pines ATX és 4 pin CPU táp mindenre elegendő ma is. Ezzel az erővel mondhatod azt a kőművesnek, hogy nem kell malter mindenhová! Én nem fogok senkit arra buzdítani, hogy "ratyi módban" üzemeltesse gépét.
Az utolsóra nem reagálnék, befejeztem az itteni pályafutásom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Ingatlanos topic!
- Hálózati / IP kamera
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- OLED TV topic
- OpenMediaVault
- Hosszabb bemutatót kapott az Indiana Jones and the Great Circle
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.