- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
Aktív témák
-
Damage
senior tag
-
hezso
aktív tag
Nem marad örök titok, mert itt csak annyi a baj, hogy a víruskereső-daemon újraküldi neked a levelet, az eredetit meg lefogja, és az új elé teszi azt a szöveget. Át kéne nekik csak írni, hogy az eredetí címmel küldje tovább.
De ez a legkisebb hiba a freemailnál, a webes felületben vannak sokkal nagyobb(biztonsági) hibák is. -
WN31RD
addikt
Ha webes felületet használsz, és letöltöd az archívot egy file-ba, a víruskereső akkor is ellenőrizhet. Ha nem tud ellenőrizni a jelszó miatt, akkor amikor kitömöríted, és megjelennek a titkosítatlan file-ok, a víruskereső akkor is ellenőrizhet.
De mondom még egyszer: ez nem a fogadó oldal webes felületén történt ellenőrzés volt, hanem már a küldéskor megtörtént. Hiába szedem én le egy külön programmal (mellesleg Linux alá) az emailt, én is ugyanazt a módosított szart kapom, és azt sem tudom, ki küldte, milyen témában, stb. Ez háborított fel. -
-
Damage
senior tag
Ebben semmi rossz nincs. Egyszerűen majdnem minden fejlett levelező progi, lehet web alapú vagy outlook, így jár el, ha tömörített file-t küldessz, esetleg kapsz. Ez a figyelmeztetés a naív embereknek szól, akik nem ismerik a vírusokat, nehogy bepalizzák őket. A másik dolog: ha annyira titok valamit akarsz küldeni, miért web alapú mail rendszert használsz? Amennyiben még ennél is fontosabb dolog, nem szabad NETen elküldeni. A lényeg, kaptam vmelyik nap egy levelet a barátnőmtől (chello-s vagyok,outlook-ot állítottam be), amiben küldött 1-2 nem titkos képet, de betömörítette egy file-ba. Alig engedte megnyitni, annyiszor figyelmeztetett, hogy lehet, hogy vírust tartalmaz a levél :D
-
hezso
aktív tag
''Az alábbi levél jelszóvédett mellékletet tartalmaz, amelyet a rendszer nem tudott ellenőrizni. A melléklet vírust tartalmazhat.'' -ezért csinálja, az nem baj! Hogy mér tűnik el a feladó ez a kérdés(vagy te is ezt kérded? - akkor semmi)...
Nem kéne senkinek webes felületet használni, a saját gépén mindenki használhatná a saját vírus-irtóját, és akkor a freemailnek se kéne ilyet tenni :DD -
Az alábbi levél jelszóvédett mellékletet tartalmaz, amelyet a rendszer nem tudott ellenőrizni. A melléklet vírust tartalmazhat.
The following message contains password protected object. The attachment may contain a virus.
Feladó/From: *@freemail.hu
Címzett/To: *@freemail.hu
Dátum/Sent on: 04-04-25 14:53:14
=?iso-8859-2?Q?sz=E1mok.rar?=(application/octet-stream) jelszóvédett/password protected
Email tulajdonságai:
Return-Path: <postmaster@freemail.hu>
Delivered-To: *@freemail.hu
Received: (qmail 30305 invoked from network); 25 Apr 2004 14:53:14 +0200
Return-Path: <>
Date: Sun, 25 Apr 2004 14:53:14 +0200
Message-ID: <i3PErE201330302@fmx6>
From: postmaster@freemail.hu
To: *@freemail.hu
Subject: Virusveszely/Virus warning
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/mixed;
boundary=''i3PErE201330302''
X-Mailer: Kaspersky SMTPSCAN 5.0.2.0/RELEASE
X-Priority: 1 (high)
Ez nagyon über. :))
Nem tudom, hogy miért csinálja ezt a freemail. Mindjárt kipróbálom más szolgáltatókkal (tvnet, mailbox, stb) hogy mit csinál ezekkel. Azért eléggé érdekes. Sose találkoztam még vele. Ráadásul magas prioritással küldi tovább....
Üdv: balu -
-
-
WN31RD
addikt
Történt, hogy a családom egyik tagja kevéssé publikus dolgokat tartalmazó emailt akart nekem küldeni. A legegyszerűbb (és a célra tökéletesen megfelelő) módszert választotta: betömörítette az egészet egy jelszóval védett archívba, ezt csatolta az emailhez, elküldte nekem, a jelszót pedig megmondta telefonon (mivel a titkosszolgálatokat aligha érdekelné az email tartalma, de ha mégis, hát váljon egészségükre, ezért ez elegendő védelem volt).
A hülye #@#*& ... freemail.hu (mert a freemail betárcsázós szolgáltatásával lett elküldve az email, anyagi okokból) átírta a levél feladóját és a témáját! Nem tetszett neki a titkosított archív, ezért a postmaster@freemail.hu címről érkezett számomra egy email ''Virusveszely/Virus warning'' szöveggel a subjectben, amit csak azért nem töröltem le kapásból, mert gyanús volt a mérete. Megnéztem, ez volt benne:
Az alábbi levél jelszóvédett mellékletet tartalmaz, amelyet a rendszer nem tudott ellenõrizni. A melléklet vírust tartalmazhat.
[stb.]
És aztán a titkosított archív csatolva.
Egy cég belső levelezésében az ilyesmi elfogadható, no de egy nyilvános szolgáltatónál? Mert az idióta, a minden szart gondolkodás nélkül megnyitó lúzerek védelmére tett előre láthatóan teljesen hatástalan próbálkozás (mert aki ennyire nagyon hülye, az ezt a figyelmeztetést is figyelmen kívül hagyja) fontosabb, mint hogy egy email olyan formában érkezzen meg, ahogyan küldték, attól a feladótól, akitől származik?
Legszívesebben saját kezűleg húznám karóba, ez kitalálta!
(Ezt én sem gondolom azért egészen komolyan, de akkor is nagyon mérges vagyok.)
:((( :((
Na, kieresztettem a fáradt gőzt...
Aktív témák
Hirdetés
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest