Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
Panther
HÁZIGAZDA
Mondjuk alkotsz valami maradandót az utókor számára. Tegyük fel hogy az utókor megtalálja, értékeli, és használja is. Ezek után ettől a valamitől mondjuk sokkal jobb lesz az utókorban mindenkinek az életszínvonala. De ez miért jó? Mire jó az egész? Mire jó az utókor? ... :(
-
Polesz
addikt
A szerelem örök és én meg fogom találni a titkát, mert ezért élek, halok és születek meg újra már évezredek óta. Más dolgom egyenlőre nincs. A napi mellékes elfoglaltság mind csak álca.
-
Gomezz
senior tag
A végtelen dolgok fontosak lehetnek.
A halál állapota végtelen.
Egy ilyen végtelenért max 110 évet kell adnunk.
Hát nem megéri? -
MaUser
addikt
MP: Az élet értelme. És már érted is.:DDD
-
SYZYGY
tag
Hogy a céljaidat meg tudd valósítani.Egyébként minden korosztálynak más az ''élet értelme''.Először haverok, buli ,nők/pasik. Aztán komoly kapcsolatok, gyerek, egzisztencia, anyagi biztonság(tettszőleges sorrendbe állítható)stb, stb.
-
rogers
aktív tag
Atrox, sztem kicsit félreérted a helyzetet: Az egy dolog, hogy szerecc élni vagy nem szerecc, az meg egy másik, hogy mi az élet értelme.
Persze, hogy én is szeretek élni, izgalmas és történnek jó dolgok, de ettől függetlenül az egésznek nincs értelme... A kérdés itt az, hogy ezzel mit kezdjünk? -
Szalma
őstag
Cél a megvilágosodás. És utána? Élünk, mint előtte.
Szeretettel:
Szalma
ui.: Igyekszem jó környezet lenni mások számára. -
Atrox
tag
Nem tom miért annyira borúlátóak a magyarók. Én nem vagyok az. Szeretek élni, még akkor is ha nem könnyű az élet és ha néha történnek rossz dolgok is velem. Tudom hogy a rossz dolgok mulandók és várnak rám jó dolgok is. Szerintem
fantasztikus dolog, hogy megadatott nekünk, hogy éljünk. -
Atrox
tag
Szerintem az emberi élet igazi értelme, hogy valami maradandót alkotni az útókór számára.
-
drpele
senior tag
Hát ha az élet vicc akkor igen szar a poén :(
Le sem tagadhatnánk a Magyarságunkat ezzel a borúlátással...
Hát igen Mi már csak ilyenek vagyunk -
WN31RD
addikt
(Egy újabb szavazat:)
Az életnek nincsen értelme. -
rogers
aktív tag
Jaja, 42 bizony! :D hogy ez nekem nem jutott eszembe... :(
-
klepto
addikt
Még a topictörlés előtt én is elmondom mit gondolok :(
Sokszor úgy érzem, hogy ez egy büntetőtábor, és valami oka van annak, hogy itt vagyok. Sokszor nem érzem, hogy ez a Föld lenne az otthonom, hanem inkább egy rémálom, és gyötrődések hejszine, ahol a sok barom miatt nem lehet élni :O Vajon tényleg ez az otthonunk, vagy tényleg csak száműztek minket ide? Gyerekként sokszor éreztem, hogy egyszer véget ér ez a rémálom, és kiderül, hogy ez csak egy bojgó a sok közül, ahol ittragatam, és eljönnek értem az igazi társaim. Mi az, ami itt tart mindenkit? A haláltól való félelem. Mi van akkor, ha nincs semmi az itteni élet után? Vagy ha a Bibliának van igaza, és örökkévalő, földi ésszel fel nem fogható fájdalom, és szenvedés vár ránk? Szeretném tudni, de nem tudom a választ: mi az élet értelme, és mi ez az élet? -
tildy
nagyúr
azért élünk mert ez a sorsunk.Ha nem ez lenne, valószinűleg nem élnénk:)
Egyébkét is 42:DD:DD:DD:DD:DD -
Zsiba
senior tag
Én azért élek, hogy jól érezzem magam... Vagy azért érzem jól magam, mert még élek???!!!
Bocs! most este ittam egy kicsit! :DDD -
Marcus
aktív tag
Nincs más vélemény?
-
_Volkovy_
nagyúr
Nekem most eléggé betett a Knézy halála,plusz a matektanárnőm egész éves viselkedésével rendesen kiborított.Plusz van a családunkban egy haldokló,úgyhogy én most nem állok a helyzet magaslatán.
Sokat gondolkodom mostanában azon,hogy mi értelme van az életnek.És arra lyukadok ki,hogy semmi.Lassan én már ilyenekre gondolok,hogy minek enni egy fagyit,minek elmenni biciklizni,minek tanulni,ha egyszer úgyis meghalunk..Brrr....kiskoromban azt hittem örökké fogok élni,most meg repülnek az évek. -
Marcus
aktív tag
Jujj!
Ez nagyon keményen hangzik!
Nem tudom, hogy miért nem ''értelmes'' ez a topik.
Szerintem a topikindító is sokatmondó, a témát megfogalmazza.
Az én véleményem:
Nekem mindíg is érthetelen volt, hogy mi végre van az ember ezen a világon.
Addig oké, hogy hasznos dolgokat csinál, előbbre viszi a fejlődést.
De egy konkrét ember szemszögéből nézve: A halálos ágyán esetleg visszagondolhat, hogy milyen jó vagy rossz élete volt, de a halála után már úgyis minden mindegy. Soha nem fog már tudni visszaemlékezni semmire.. stb. És ez az állapot örökké tart már, és elhanyagolhatóan kis idő, amennyit ehhez képes él az ember.
Remélem érthető vagyok!
Ha nem, kérdezzetek! -
rogers
aktív tag
Tök jó téma, sztem azért mindenkinek megfordult vmi hasonló a fejében.
Én összességében arra jutottam, hogy abszolúte semmi értelme sincsen az egész életnek, hiszen az egyének szempontjából teljesen érdektelen mi volt előttünk és mi lesz utánunk.
Erre sajnos természetanya is rájöhetett (vagy a Jóisten, meggyőződéstől függően), mert vhogy nagyon erősen sikerült az oprendszerünkbe, KERNEL szintre beépíteni a faj és önfenntartást.
Innen nézve a társadalmi és civilizációs fejlődésnek sincs semmi értelme, mert csak azt érte el, hogy egyre több és több időt kell ''kényszerből'' eltölteni vmivel amit amúgy magunktól sose csinálnánk, de mégis tesszük, hogy a faj és önfenntartás működhessen. (pl. dolgozni azért dolgozol, hogy egyél, meg legyen hol szaporodni:)
2. a sárga diliházban kötsz ki :)
:DD -
Fr4G
aktív tag
Hogy vegyek egy 3.0C-t, 9800assal, majd egy év mulva meg jobbat:)
-
Panther
HÁZIGAZDA
Miért, nektek volt bankett? :DDD
Amúgy én most nem az ilyen kis dolgokról beszélek hogy:
- végre lefekhetek aludni, de jó
- végre ehetek vmit, de jó
- megvettem egy autót, de jó
- szertem a barátnőm és viszontszeret, de jó
- mindenki szeret, mindenem megvan, de jó
mert persze, ezek nem ''kis dolgok'' mint ahogy írtam, mindenki ezért küzd. De az egésznek, hogyha ez mind megvan, mi az értelme? Mire jó? Jól érzed magad. De az mire jó? Mire jó az egész életed? Mi hasznosat csinálsz? Tegyük fel hogy feltalálod a kaja-szintetizáló gépet, és megszűnik a Földön az éhezés. Ez jó lenne ugye? Érdemes lenne érte élni, ugye? De miért is...? Mire jó ha nincs éhezés, és ha az összes ember jól érzi magát és boldog? Végsősoron: mire jó az emberiség? Mire jó az élet? Na EZEN ne gondolkozz soha...! :( -
marcee
addikt
Én csak élek bele a világba, amíg meg nem unom teljesen.
Én inkább úgy fogalamznám, hogy a sajátomnak nem sok értelmét látom.
Akinek vannak céljai, annak értelme is van.
(itt a Földön, aztán hogy azontúl..., ahhoz már ennyire sincs közöm) -
Panther
HÁZIGAZDA
Ja. Pont tegnap este egy az_érettségin_túlvagyunk-buli keretében 4 órán át dumáltunk róla és arra jutottunk hogy az életnek nincs értelme, mert nincs célja. Amikor pedig idáig eljutok, mindig az a végső következtetésem, hogy ezen nem szabad gondolkodni, mert csak elcseszi a hangulatod, ha meg nagyonsokat gondolkodsz róla, az életed.
-
_Volkovy_
nagyúr
Ide biztos sokan fognak sokminden okosat írni,én csak annyit mondok:
Haverok,buli,fanta :)) -
Marcus
aktív tag
Sziasztok!
Ti elgondolkodtatok már ezen?
Aktív témák
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest