Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Amúgy mi a terv?
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
Aktív témák
-
rogers
aktív tag
Anno nekem bazi nagy szerencsém volt, már a suli alatt is volt állásom, részmunkaidőben.
Amit én ajánlani tudnék, hogy keress vmi nagyobb vállalatot az érdeklődési területeden (nem a diplomád szűk területén) és próbálj vhogy bejutni. Nem bármi áron, de a legtöbb nagy cégnek (főleg nemzetközi multi, nem MATÁV) szokott lenni belső u.n. ''talent-pool''-ja. Ide tipikusan kezdőket vesznek fel, hogy kipróbálják őket, aztán ha beválnak, akkor elhelyezik őket a vállalat különböző területein felelős beosztásba. Nem is rossz ilyen helyen kezdeni, mert ''büntetlenül'' szét lehet nézni a vállalaton belül, mi teccik, mi nem, aztán könnyebb dönteni, főleg, hogy megismered az embereket.
Én pénzügyi területen kezdtem (kontrolling) és a főnököm aki nagyon szuper volt mind emberileg, mind szakmailag húsipari diplomával rendelkezett... :)
A másik irány, hogy beállsz ''napszámosnak'' egy konzulenscéghez, azok is ''szeretik'' a friss húst, itt elég sok tréninget is kaphacc, aztán meglátod, hogy tetszik. Ez arra a legjobb, hogy megismerkedj cégekkel, ismét csak ''büntetlenül'', valamint ők is megismernek téged. Aztán ha megtetszik vmi akkor hopp. :)
Azért nyáron tényleg nem érdemes izgulni, hacsak nincs megélhetési gondod, inkább pihenj rá :) Katonaságot nem szabad elhülyülni, mert akkor elvisznek és pocsékba megy fél éved ami főképp azért rossz, mert kijössz a lendületből... -
delta9
senior tag
semmi buleyzásnak nincs vége. nekem semmi csókom nem volt a seregnél, azt' úgy sikerült meggyőzni őket, hogy nincs is nagyon nagy szükségük rám. eljátszottam a hülyét (nemtom hogyan sikerült, pedig nem vagyok jó színész), elküldtek pszichológushoz (1 éven át havi egy nap, nem nagy ügy), utánna véglegesen alkalmatlan kategória. a munkahelyemen nem is tudták, hogy oda járok. most is dolgozom (máshol), és állandón buleyzni járunk a haverokkal, szabad időnkben. ennyi.
-
gesuz
senior tag
Ha állás kell akkor a haverokat kérdezd hol kaptak állást az a jó ha nem most mennek oda ők is dolgozni. Esetleg néhány tanárt nagyon sok ismerőse szokott lenni egy tanárnak. Nálunk a tanárok állásközvetitők.
Én is most végzek, de elkövettem azt a hibát, hogy találtam állást:) Államvizsga egy nap szünet aztán... -
rdi
veterán
Én meg 19 éve voltam így, bár még elhúztam adolgot decemberig. Na jó az egy másik ország masik egyetemi rendszerében volt.
Akkor 3 álláslehetőséget találtam:
1) Ózd;
2) Tiszaújváros;
3) Hollóháza.
Neked is elsőre legalább ennyit kívánok.
:) -
nap
addikt
Szerintem most ne kezdj munkat keresni. Elvezd egy kicsit a szabadsagot! :O
Szoval ne kapkodd el! Az elso munkahely kihathat egesz kesobbi eletedre, nagyon nem mindegy mit valasztasz. Nezd meg, mid van, szorozd meg kettovel, ugy menj munkat keresni, es legyel mindig megingathatatlanul magabiztos. :P
Addig meg pihenj, toltodj fel (ne piaval!), meg ilyenek. -
PeliScan
addikt
off
eddig az egyetlen topic-cím, amiben értelmesen van kihasználva, hogy az RIOS engine nem teszi kicsivé az ékezetes betűket. Grat hozzá! Mindkettőhöz! :) -
Protoss
senior tag
No amit én megbántam, hogy nem harcoltam a sereg ellen tűzzel-vassal. Majd rájössz, ha bekerülsz el cseszik az idődet. És már 4 sorozás van csak hátra.
Polgáriztam mondván majd jó lesz az önéletrajzomba, hát fütty. Inkább tanulj valamit.
Amire figyelj: kisérő levél ne legyen terjengős. Ha ismerős tud segíteni, mert akkor sinen vagy.
Ja a legfontosabb ez az utolsó szabad nyarad ne rontsd el melóval, sereggel! :DDD -
mokas66
csendes tag
Hogy vege van az egyetemi eveknek? Hja, ez van, meg kell szokni. Amit szerintem nem kapkodtal el az az allaskereses... Mondjuk en is pont igy csinaltam.. :-(( Szerencsere mazlim volt es jo allast talaltam 3 honnappal az allamvizsga utan.
Minden jot, tartsd nyitva a szemed es ne hagyj ki egy nem tokeletes lehetoseget sem (ugyis szo nelkul almehetsz mashova {probaido alatt...}).
Meg valami: a tobb felelosseggel magasabb fizetes is jar!!
Csako',
Mokas -
dXtr
tag
sok sikert! :)
-
Peet
senior tag
Nos számomra elkezdődött a nagybetűs élet.
Vége lett az egyetemi aranyéletnek, a buliknak, a csajozásnak. Most búcsúzok épp a gyors egyetemi Internet-től is és talán ettől a fórumtól is.
Jó volt itt. :)
Talán majd ha lesz netem még láthattok itt.
Most kezdődne a munkakeresés, de sajna nagyon nehézkesen megy a dolog.
Befejeztem ugyan az egyetemet, de még nem voltam katona és így elég nehéz melót találni. Tanulni most egyenlőre nem szertnék tovább, most a hócipőm tele lett vele egy időre. Okleveles Gépészmérnök lévén aki műszaki szakirányon végzett, szinte mindenhez értek ,de nem elégé.
Milyen állást keressek azt sem tudom. Érdekelnek az informatikai meg a gépészeti dolgok egyaránt. Gondoltam nézek valami kis cégnél egyenlőre rendszergazdai állást, mert azt úgy érzem képes lennék most csinálni, de hosszú távra azért nem tervezek.
Többen mondták, hogy a rendszergazdai állás nagyon kötetlen, ami jó, de viszont többet be kell belölle vállalni, hogy megéljen az ember.
Sajnos a C-t és a C++ -t még nem ismerem elégé így egy programozói állás húzós lenne.
Webszerkesztő (designer) szívesen lennék, de ott is mint máshol is szakmai tapasztalat és mult kell.
Maradnék szívesen a gépészetben is hiszen szeretem, de valahogy a velejáró felelőségválalás elbizonytalanít ettől a pályától.
Olvasgatva ezt a fórumot gyakran láttam, hogy Ti is hasonló cipőben jártok és munkát kerestek de nem nagyon találtok. Azért én reménykedem benne, hogy van valaki akinek sikerült kitörnie a pályakezdők nehéz helyzetéből és talált számára megfelelő állást. Őt kérném meg, ha nem jelentene neki gondot, írja itt le tapasztalatait, észrevételeit, hagy tanuljunk mi is belölle.
Még pár napig itt veletek, aztán elragad magával az ÉLET! :O
Mindenkinek sikeres és eredményekben gazdag további jó munkát és tanulást!
Sziasztok!
:P
Aktív témák
- Zotac mini PC, több db
- Acer óriás laptop 17" 4GB RAM 500GB HDD DVD újszerű 91%-os akku!
- Apple iPhone 15 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 5570 4K+ OLED Touch / i7-12800H 14C / 16-32G / 512G / RTX A2000 8G / IR FPR WS
- Dell Precision 7560 FHD / i7-11850H / 32G / 512G G4 / RTX A4000 8G / SCR WS tervező
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- Samsung Tablet S9 FE, 128GB, 5G, SM-X516BLGA
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest