Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kékegér

csendes tag

Az előző kérdésemet tekintsétek tárgytalannak: egy vízszintes vetületi síkon lévő spline-okat metszek egyenessel, és ezt vetítem vissza;
    Ami viszont újabb kérdést vet fel, az az, hogy az így kapott függőleges síkban lévő ponthalmazra miért nem lehet sík spline-t illeszteni?
    Van egy rakás pontom, melyek x kooirdinátái a hetedik tizedesjegyig megegyezik,
    az illesztett spline alapértelmezett érintőkkel, és a tűrés is alapértelmezetten megadva.
    Miért nem sík spine-t hoz létre ???

Továbbá ez nekem még mindig túl macerás megoldást eredményezne a szintvonalaimhoz, ugyanis a terep egy négyzetkilométer nagyságú területen helyezkedik el.
    (eredeti elképzelésem az lett volna, hogy egy öt méterszer öt méteres alaprajzi raszterrel rendelkező térbeli hálóvá rajzolom át a szintvonalakat, aztán a csúcspontok között a fontosabb helyeken besűrítem a hálót 1x1-esre. A 200x200-as háló megrajzolása is rémálom, nemhogy annak 25-szöröse)
    Azt hallottam, hogy a terep2 névre hallgató hajdanában méltán nagy sikenek örvendő autós játékban lehetett terepet tervezni olyan módon, hogy egy szürke árnyalatos térképet kellett rajzolni, és annak alapján a program megrajzolta a terepet.
    Valahogy úgy, hogy a legsötétebb van a legmagasabban, a legvilágosabb pedig leglentebb. Ez a játék eképp szintén négyzetes vízszintes vetületi raszterben gondolkodott, és elég nagy területet modellezett.
    Nem ismer-e véletlenül valaki arra módot, hogy hogyan lehet ezt AutoCAD-ben megvalósítani?
    Egy 1000x1000 képpontból álló szürke skálás BMP-t mégiscsak könnyebb lenne kezelni!
    Köszönöm a figyelmet. A reménysugarat várom.
    :(

Új hozzászólás Aktív témák