Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kékegér
csendes tag
Az előző kérdésemet tekintsétek tárgytalannak: egy vízszintes vetületi síkon lévő spline-okat metszek egyenessel, és ezt vetítem vissza;
Ami viszont újabb kérdést vet fel, az az, hogy az így kapott függőleges síkban lévő ponthalmazra miért nem lehet sík spline-t illeszteni?
Van egy rakás pontom, melyek x kooirdinátái a hetedik tizedesjegyig megegyezik,
az illesztett spline alapértelmezett érintőkkel, és a tűrés is alapértelmezetten megadva.
Miért nem sík spine-t hoz létre ???Továbbá ez nekem még mindig túl macerás megoldást eredményezne a szintvonalaimhoz, ugyanis a terep egy négyzetkilométer nagyságú területen helyezkedik el.
(eredeti elképzelésem az lett volna, hogy egy öt méterszer öt méteres alaprajzi raszterrel rendelkező térbeli hálóvá rajzolom át a szintvonalakat, aztán a csúcspontok között a fontosabb helyeken besűrítem a hálót 1x1-esre. A 200x200-as háló megrajzolása is rémálom, nemhogy annak 25-szöröse)
Azt hallottam, hogy a terep2 névre hallgató hajdanában méltán nagy sikenek örvendő autós játékban lehetett terepet tervezni olyan módon, hogy egy szürke árnyalatos térképet kellett rajzolni, és annak alapján a program megrajzolta a terepet.
Valahogy úgy, hogy a legsötétebb van a legmagasabban, a legvilágosabb pedig leglentebb. Ez a játék eképp szintén négyzetes vízszintes vetületi raszterben gondolkodott, és elég nagy területet modellezett.
Nem ismer-e véletlenül valaki arra módot, hogy hogyan lehet ezt AutoCAD-ben megvalósítani?
Egy 1000x1000 képpontból álló szürke skálás BMP-t mégiscsak könnyebb lenne kezelni!
Köszönöm a figyelmet. A reménysugarat várom.

Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GAMER PC! Ryzen 7700X / RX 9070 / 32GB DDR5 / 1TB Gen4 / X870E /850w Platinum! BeszámítOK!
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akks
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest