Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lsc

nagyúr

válasz The DJ #319 üzenetére

Hali
    Az elmondottak alapján én benzin- és légszűrő cserével ,de legalább ellenőrzéssel kezdeném.

Az élet kegyetlen .

• george11

addikt

válasz The DJ #319 üzenetére

Ha 83-as, akkor az gondolom még karburátoros lehet.

Valószínű a gyorsítófúvóka(vagy második torok) nem működik normálisan(vagy egyáltalán nem).
    De mondok én triviális dolgot is: nézd meg a gázbowdent, hogy nincs-e kinyúva... lehet csak a pedált nyomod tövig, de karbin az még csak fél állás.
    Ha csak annyi lenne, hogy nem kap elég benzint, vagy levegőt, akkor lehörögne nagy gázra, vagy akár le is fulladna.

Ha ezek a dolgok látszólag rendben vannak, akkor lehet valami vákumcső baj lesz. Ha jól tévedek a netes infók alapján egy kéttorkú karbi van rajta. Valszeg ott lesz a bibi. Ha viszont nem a kéttorkú van rajta(amivel gyárilag szerelték), akkor meg az lesz a csöcs, ugyanis a sima karbis gép az olyan 60LE.

Egyszó, mint száz első körben én leszedném róla a karbit, kipucolni, és megnézni, hogy minden működik-e rajta rendesen.
    Ha a második torok mechanikusan nyit(mint a warthburgon és sok egyében), akkor egyszerű a képlet. Le kell venni a légszűrőt, és a gázkart a (karbin)teljesen el kell tekerni, amíg lehet. Ha ilyekor mindkét torok nyit, akkor valszeg eltömődés lesz, ha nem nyit, akkor meg a nyitószerkeszet lehet elszállva/beszorulva.
    Ha vákumosan nyit (mint a Skodák), akkor már érdekesebb megnézni, hogy megy-e mindkét torok, mert be kell indítani a vasat (légszűrő nélkül), egyik emberke nyom egy padlót neki, a másik meg nézi, hogy nyitnak-e a torkok. / ha vákumos akkor van valahol a karbi oldalán van egy kis vákumdob(mint egy pici ufo 4-5cm átmérővel), vagy egy kis gumicső meg a karbiba, és máshol van vákumdob.

Ha a torokok nyitnak, akkor goto karbi szétszerelés, és takarítás. Ilyen idős autóknál sokszor már elég sok kosz ülepedik le a tankban, amit alkalomadtán előszeretettel összeszed a karburátor, és eltömődik.

Ez jó hosszú lett, de remélem segít valamennyit :B

"5 millióból kijön? Fater megállt, visszafordult mint egy veszkó hős és annyit kérdezett teljesen rezzenéstelen arccal: -Mit is mondott azokról a pillangókról...?"

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés