Hirdetés

2021. január 21., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) VVoid válasza PPeter (#50) üzenetére


VVoid
aktív tag

Ok, még egyszer kösz.

(#52) hferenc


hferenc
csendes tag

veszteségmentes tömörítésű audio file-ból (pl.*.APE) próbált már valaki neroval audio cd-t írni?
mikor áthúzom az írandó file-okat lefagy a nero vagy pár perc múlva olyan hibaüzenettel lép ki, hogy néhány file formátuma nem megfelelő vagy nem támogatott, de egyetlen file sincs az írandók listáján, pedig fenn van a nero ape plugin. .

:((

(#53) fokukac válasza hferenc (#52) üzenetére


fokukac
nagyúr

csinálj belőle wav-ot, (monkeysaudioval) és azt írd ki.
jobb nem a nero-ra bízni az ilyesmit. nekem még sose sikerült vele.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#54) hferenc válasza fokukac (#53) üzenetére


hferenc
csendes tag

probléma megoldva már tökéletesen működik :DD

másik plugin kellett s nem az amit installkor feltett saját magának.

(#55) SAMYka


SAMYka
aktív tag

Üdv
Olyan kérdésem lenne hogy hogyan lehet olyan audio cdt írni amin egy mix van de track-elve és a lejátszó nem tesz a tarckek közzé szünetet.
THX

PH! Tábor - ...mert megérdemlem...

(#56) PPeter válasza SAMYka (#55) üzenetére


PPeter
addikt

Mi a forrás? Egy darab egybefüggő szám? Tömörített vagy tömörítetlen? Vagy van egy forráslemez amit lemásolnál?

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#57) SAMYka válasza PPeter (#56) üzenetére


SAMYka
aktív tag

Van egy album ami mix. Van pl 15 track ami mp3. ezt úgy kéne kiirni hogy a trackek között ne legyen szünet audioba.

PH! Tábor - ...mert megérdemlem...

(#58) twollah válasza SAMYka (#57) üzenetére


twollah
nagyúr

Pl.: Neroval.
Nero elindit.
Audio CD kivalaszt.
New gomb megbok.
Kivant album a File Browserbol atdob Audio1 ablakba.
Audio1 ablakban az !!!OSSZES!!! file kivalaszt SHIFT+bal eger gombbal.
Majd bal ALT+ENTER megnyom, vagy jobb klikk es kivalaszt a megjeleno menubol a Properties menupont.
Audio Track Properties ablakban a Pause resznel a 2es atir nullara azaz 0ra.
Megnyom OK gomb.
Megir CD.
Orul jol!

(#59) PPeter válasza SAMYka (#57) üzenetére


PPeter
addikt

Ugyebár az Audio CD-ken a szektorokban 2352 bájt van. Amikor olyan lemezt hallgatunk, amelyen ''nincs a trackek között szünet'' (azért tettem idézőjelbe, mert nem a trackek között szokott szünet lenni, hanem valójában a trackek 0. indexe, ami legtöbbször 2 mp hosszú, általában nem tartalmaz hallható anyagot - tehát nem a trackek között van a szünetnek hitt rész, hanem a trackek elején), a hallható hanganyag törésmentesen folyik át egyik trackből a másikba. Namármost ehhez az kell, hogy a trackek határán az illesztésnél az éppen végződő track utolsó szektora csurig legyen hasznos adattal (pont kitöltse az adott track tartalma), hogy amikor átfolyik a lejátszás a következő szektorba (ami már a másik track), ne legyen egy pisszenésnyi szünet sem. Vélhetően ilyen volt a forráslemez. Namármost amikor ebből trackenként készítenek MP3 állományokat, az nagy hiba, ugyanis az MP3 veszteséges tömörítés, és nemcsak a minőségen csalhat egy kicsit, hanem a zeneszámok hossza is megváltozhat minimálisan. Miért baj ez? Mert a dekódolás után (a dekóderen is múlhat sok minden) nem biztos, hogy a felírandó trackek pont szektornyi pontossággal tudnak majd illeszkedni egymáshoz, azaz nem feltétlenül lesz a dekódolt hanganyag pont olyan hosszú, hogy a traakek utolsó szektora mindig teljesen kitöltésre kerüljön.Ezért hiába írod ki úgy, ahogy egyébként twollah nagyon helyesen javasolta, előfordulhat, hogy a nem teljesen kitöltött trackvégi utolsó szektorok miatt a sávok között mindig lesz egy pisszenésnyi szünet, ami ugyan legfeljebb 1/75-öd másodperc hosszú szünetet eredményezhet, de jó lejátszási környezetben és lejátszótól függően ez sajna eléggé hallható ahhoz, hogy pont zavaró legyen. Ezért célszerűbb az MP3 fájlokat ilyen esetben PCM WAV állományokká alakítani (Sounforge program nagyon jól dekódolja az MP3-akat), a számok hosszát egyenként a lehető legpontosabban feljegyezni, majd egy nagy egybefüggő PCM WAV állományt készíteni az egészből (az illesztéseknél meg tudod nézni, hogy jól passzolnak-e egymáshoz az összeragasztott számok), és ebből a nagy WAV-ból kiírni a CD-t, a trackváltások pontos helyét utólag megadva az erre alkalmas CD-író programnak a korábban felírt adatok alapján. Az írásmódnal feltétlenül DAO (Disc-At-Once) módot válassz.

[Szerkesztve]

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#60) twollah válasza PPeter (#59) üzenetére


twollah
nagyúr

Keves ember van aki meghallja az a 1/75-od masodpercnyi szunetet.
Ez mar csak a szokasos audiofil nyavajgas, meg onanizalas.

(#61) twollah válasza PPeter (#59) üzenetére


twollah
nagyúr

Hidd el egyszerubb a Neroval megcsinalni az egeszet, mint a te modszereddel orakat tokolni egy CDvel.

(#62) PPeter válasza twollah (#60) üzenetére


PPeter
addikt

Lejátszótól és a zenei anyag jellegétől függően simán kihallható, nem kell hozzá audiophilnek lenni, én sem vagyok az, mégis meghalllom - nyilván nem véletlenül szoktak az ilyen lemezekről sokkal inkább egy összefüggő nagy MP3 állományt készíteni + track listát (CUE), hogy vissza lehessen írni normálisan, ha már mindenképp tömörítve szeretnék eltárolni.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#63) PPeter válasza twollah (#61) üzenetére


PPeter
addikt

Ha már másodjára csinálod ezt a módszert, akkor körülbelül 10 perc pluszmunka, de cserébe nem a Nero dekódere intézi az MP3->PCM konverziót, valamint biztosan zavarmentes lesz a lejátszás. Nézd, tudom, hogy nehéz megállni, hogy ne kötekedj, meg biztosan bejön megint a szexuális vonal mint legutóbb, de Téged miért zavar az, ha valaki egy akkurátus, részletes választ kap a kérdésére? ;)

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#64) twollah válasza PPeter (#63) üzenetére


twollah
nagyúr

Nem tudom ha en felteszek egy kerdest akkor a valaszt nem Adamtol, es Evatol kezdve szeretem hallgatni hanem a lenyeget azonnal.
Ha vmi nem tiszta akkor johet az eleje is.
Pl.: ha arra vagyok kivancsi, hogy hogyan keszul a lekvar, akkor nem ugy kezdik az egeszet, hogy egyszer egy bacsi elvetette a gyumolcsmagot...

Amugy mindenki azzal ir audio CDt ami neki a legszimpatikusabb.

DE!

Ha egy kicsit beleeled magad egy atlagos (ab)user lelkivilagaba akkor az nem fog neked orakat molyolni (a kivant programok letoltese, felrakasa, kiismerese stb) egy audio CDvel, inkabb egyszeruen megirja az altalam ajanlott modszerrel a Nerojaval (ami szinte minden gepen fenn van).

[Szerkesztve]

(#65) PPeter válasza twollah (#64) üzenetére


PPeter
addikt

Te elmondtad egyféleképp, én elmondtam másképp, kicsit részletesebben: olyan módon, ami a buktatókra, az alapokra is kitér. Ennyi. Nem fér meg egy oldalon a kettő? A különbség ezen felül az, hogy Te jössz és ''onanizálásnak'' minősíted azt, amit más beír, mert szerinted csakis az a jó, amit Te mondasz - és teszed ezt úgy, hogy ráadásul a másik nem írt tárgyi tévedést, nem írt rosszat, csak másképp oldotta meg a problémát, mint Te, méghozzá szakmailag alaposabb, körültekintőbb módon. Akkor mi jogosít fel a beszólásra? Semmi. Szerintem ez felettébb bántó és meglehetősen kifogásolható hozzállás, ami még akkor sem indokolt, ha a magad módján a segítőkészség buzog benned. Részemről szeretnék ennek a parttalan flame-nek véget vetni, de ha a továbbiakban újra belekötsz a mondandómba, akkor jelezni fogom a moderátoroknak (van a rovásodon épp elég ahhoz, hogy ugorjanak az első szóra). További szép napot.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#66) twollah válasza PPeter (#65) üzenetére


twollah
nagyúr

Na most nem kotekedesnek irom ezt.

Nem letezik vmi olyan program ami bitrol bitre masolja at az audiocdrol a szamokat a HDDre, es ha hibat vagy elterest eszlel a forras, es a kesz file kozott akkor ujra kezdi elolrol az egeszet?

Gondolom maceras lenne a dolog, de az eredmeny egy 100%os masolat lenne a HDDn.

(#67) PPeter válasza twollah (#66) üzenetére


PPeter
addikt

Gyakorlatilag minden olyan grabbelő- CD-másoló program, ami bekapcsolt Jitter vizsgálattal dolgozik, ezt teszi, hiszen vagy a drive, és/vagy a szoftver folyamatosan korrigálja az Audio CD sajátos felépítése miatt elkerülhetetlen szinkronizációs hibákat, de sajnos ''bitrol bitre'' másolásról - univerzálisan - nem beszélhetünk, tudniilik minden egyes drive más-más úgynevezett offset értékkel dolgozik, azaz az anyag elején és a végén eltérő mértékben lehagy-hozzátesz némi adatot. A másik probléma, hogy ha gyorsan grabbel a meghajtó, akkor az Audio CD esetén előfordul, hogy apró eltéréssel, de mindenképp másképp szed le egy-két sample-t a lemezről (ezek a sample-ek négy bájt hosszúak, tehát párszáz ilyen eltérés nem számottevő), és akkor melyik beolvasást tekintsük jónak, az elsőt, vagy az ellenőrzés kedvéért elvégzett másodikat? Szerencsére azonban az újabb meghajtók már nem tévesztenek Audio CD esetén sem, illetve a normális grabbelő program (WinDAC) a szinkronizációs és észlelt C2 hibák gyakoriságától függően visszaveszi a sebességet, hogy a lehető legkisebb legyen az esélye annak, hogy hibás anyag kerül a HDD-re. Tehát a kérdésedre konkrétan válaszova: amit meg lehet tenni a lehető legpontosabb grabbelés érdekében, azt a mai programok többsége megteszi, az írott, kiírt lemezek minősége sokkal inkább az íráson, és a használt lemezen/írási sebességgen szokott múlni, hiszen hiába sikerült beolvasni és kiírni ''tökéletesen'' a másolandó Audio CD anyagát, ha egyszer a megírt lemezt nem tudja hibák nélkül dekódolni az érzékeny lejátszó.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#68) twollah válasza PPeter (#67) üzenetére


twollah
nagyúr

Akkor marad az eredeti gyari CD ha jol masolatot szeretnenk...

(#69) PPeter válasza twollah (#68) üzenetére


PPeter
addikt

Igen, körülbelül. :)

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#70) twollah válasza PPeter (#69) üzenetére


twollah
nagyúr

Vegre vmiben egyetertunk...

(#71) tomcsi23


tomcsi23
veterán

Hali,
PlexTools mennyire jó audio cd másolására, vagy nagyon tárgytalan a témában (Premiumhoz)? :B

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#72) PPeter válasza tomcsi23 (#71) üzenetére


PPeter
addikt

Szerintem elég körülményes - vagy csak nekem nem szimpatikus - jószág, de amúgy nem rossz program. :)

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#73) kraftxld


kraftxld
nagyúr
LOGOUT blog

Yamaha F1-es íróval hogyan tudnék a legjobb minőségben biztonsági másolatot csinálni egy lemezről?
Van hozzá rendes alapanyag is :)

🇳🇿 | MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#74) fishi válasza PPeter (#67) üzenetére


fishi
tag

''de sajnos ''bitrol bitre'' másolásról - univerzálisan - nem beszélhetünk, tudniilik minden egyes drive más-más úgynevezett offset értékkel dolgozik''

EAC-cal elméletileg megoldható ez a probléma. Ahhoz viszont, hogy gyakorlatilag is így legyen az kell, hogy az író tudjon a Lead-In / Lead-Out-ba írni. Nem néztem utána, van-e ilyen, de hátha te ismersz ilyet... ;)

Dare2Live (DVD lemezekről): ''elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?'' - perempe: ''Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik...''

(#75) angol


angol
tag

Kedves Péter /és persze más főguru/,

milyen Audio Cd -t ajánlanál a mostani felhozatalból, ahol még gyártáskor figyelnek az Audio CD minőségére. (asztali philips cdr 950 )

ill pc-s íráshoz sony cd , sony médiakóddal audióra ? tapasztalat ? /ugyebár ez nagyon olcsón van/

kössz a válaszokat előre is

(#76) angol


angol
tag

és vajon lehet e a a sima cd-r ket 'audiósítani' ill. az asztalit becsapni, hogy akarjon normál cd-re is írni, /a fiókkihuzogatást ha lehet hagyjuk/

(#77) angol


angol
tag

senki :(

(#78) Parsifal2


Parsifal2
tag

Sziasztok

LG 466B íróm van. Neroval írom a Cd-ket. Audio cd-nél a legkissebb választható írási sebesség 16x-os. Lehet-e valamit tenni hogy 8x-oasn tudjak cd-t írni, mert pár haverom régebbi autós magnója nme tudja elolvasni.

Minden annyit ér amennyit adnak érte......

(#79) kraftxld válasza angol (#76) üzenetére


kraftxld
nagyúr
LOGOUT blog

Az asztali írót kell módosítani, hogy lássa.

🇳🇿 | MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#80) angol válasza kraftxld (#79) üzenetére


angol
tag

na ja, de hogyan, ill. ki ért hozzá, és pláne ki csinál vagy csinált már hasonlót ?

(#81) Arcturus válasza angol (#80) üzenetére


Arcturus
csendes tag

Srácok, tudna valaki segíteni nekem abban, hol tudok Verbatim MusicLifePlus vagy esetleg más jobb audio CD-R venni? Sok helyen néztem-kérdeztem már, de úgy látszik, elég nehéz ügy... Előre is kösz mindenkinek!

(#82) kraftxld válasza Arcturus (#81) üzenetére


kraftxld
nagyúr
LOGOUT blog

én az itmedia.sk-ról vettem.

🇳🇿 | MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#83) Arcturus válasza kraftxld (#82) üzenetére


Arcturus
csendes tag

Megnéztem, egész jók az áraik. Kérdés, mennyit kell még ezen kívül fizetni a szállításért és van-e vajon minimum rendelési mennyiség. Neked hogy ment a dolog velük?

(#84) kraftxld válasza Arcturus (#83) üzenetére


kraftxld
nagyúr
LOGOUT blog

Úgy ment,hogy elolvastam a szállítási feltételeket :D :D :DDD

🇳🇿 | MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#85) Sz.Dóri


Sz.Dóri
csendes tag

Sziasztok.

Audio CD-ről szeretnék másolatot készíteni. EAC-vel készítek róla egy image-t, aztán megmutatom a Nero-nak a .cue file-ot, és meg is írja rendesen. A gondom az, hogy ezután, ha EAC-ban megnézem az írt cd-t, akkor az első számot 2 másodperccel rövidebbnek jelzi, és az összes többi track kezdete emiatt 2 másodperccel előbbre tevődik. A gap-ek értékei rendben vannak, ugyanazok, mint az eredeti cd-n. Ha az írt cd-ről készítek egy image-t, az teljesen megegyezik azzal, amit az eredetiről készítek. Ha viszont csak az első tracket grabbelem az írt cd-ről, 2 másodpercet levág az elejéből.
Mi lehet a gubanc? Nero a ludas?

(Egyébként ha külön trackenként grabbelem be, és úgy készítek audio cd-t, akkor a számok közötti gap-ek elvesznek, de egyébként teljesen rendben lesz, az eredetiről készített image egyezik az írt cd-ről készített image-el, és ha az első tracket grabbelem, ezúttal nem fog levágni 2 másodpercet.)

Előre is köszi,
Dóri

(#86) PPeter válasza Sz.Dóri (#85) üzenetére


PPeter
addikt

Ha a lemásolt lemez ugyanúgy működik (a számok hossza stimmel, az esetleges ''szünet nélküli'' átmenetek jók), mint az eredeti, akkor ne foglalkozz vele, a kulcs egyébként a korrekt szubkód analízisben rejlik, ajánlott olvasmány:
[link]

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#87) Sz.Dóri válasza PPeter (#86) üzenetére


Sz.Dóri
csendes tag

Köszi a gyors választ, majd átrágom magam a cikken.
Egyelőre az a fontos nekem, hogy minél pontosabb image-t tudjak készíteni egy audio cd-ről, hogy hogyan írom fel cd-re, azzal még kísérletezem. Ha EAC-val image-t készítek, az elég pontos (feltéve, hogy hiba nélkül sikerül grabbelni) ? Esetleg van olyan infó még a cd-n, ami ilyenkor elvész?

(#88) Paulo81


Paulo81
aktív tag

Ide is felteszem a kérdésem, hátha segít valaki...
Szóval melyik a jobb választás audio-hoz?:
lg gsa 4167b, amihez másfél éve nincs firmware támogatás
vagy egy samsung s082d noti-s író áprilisi fiwmware-rel.
Ezek tudnak 4x-esen írni.
Melyik fontosabb a mechanika vagy a firmware?
És igaz az, hogy a cd-r for audio-nál még a sávokat is előre kialakították, hogy az író könnyebben tartsa a sáv spirális pozícióját?

[Szerkesztve]

(#89) PPeter válasza Paulo81 (#88) üzenetére


PPeter
addikt

Cd-írásnál az új firmware nem igazán tud mit hozzáadni a dolgokhoz, mert alig vannak fejlesztések a lemezek terén - hacsak nem valami hibát javítanak ki az új firmware-ben. A CD-R for Audio esetén semmilyen sáv nincs kialakítva előre és a legtöbb kommersz márkánál már a minőség sem jobb, mint a normál CD-R lemezeké. Pusztán magasabb a jogdíj az ilyen lemezeken és az asztali felvevők csak a CD-R for Audio lemezekre hajlandóak írni.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#90) Paulo81 válasza PPeter (#89) üzenetére


Paulo81
aktív tag

Köszi, hogy válaszoltál :) :R
Akkor ezek szerint a mechankia többet számít.
Te melyeiket választanád?
Az lg-t, vagy a notis írót?
Lehet, hogy hülyeség, de lehet különbség a két író lézererősségében?
Talán a notis írónak gyengébb, ami lassab írásnál jól jön? :F :U
És írtad, hogy színes maxell lemezek a mm-ben jó ty alapanyagúak.
Tegnap megnéztem, azokra gondolsz, amiknél a lemez maga is színes és átlátszó színes tokban vannak?
Mert akkor tökre megéri, az ára sem vészes. :)
Egyébként láttam fuji cd-r audio lemezeket, az van rájuk írva, hogy rezgéscsökkentő a lemez, egy ábra is van rajta, hogy kisebb a vibráció, mi a véleményed erről, parasztvakítás?
Ja, és mindenképpen a feurio-val érdemes írni?

(#91) Cyrin válasza Paulo81 (#90) üzenetére


Cyrin
addikt

Itt egy topic a témáról:

[link]

(#92) KopaszÁllat


KopaszÁllat
tag

Egy ilyennel lehet igazán jót írni! :C
Most éppen nem tudom mivel használni, de rövidesen veszek egy USB2/FireWire aluházat neki, aztán mehet az ''Advanced Audio Master Quality Recording''... :D

[kép]

Ebben a blogban csak betépett felhasználók kommentezhetnek.

(#93) Cyrin válasza KopaszÁllat (#92) üzenetére


Cyrin
addikt

Ezt vette meg a Plextor.

(#94) blattida válasza Cyrin (#93) üzenetére


blattida
nagyúr

Mármint az AMQR technológiát. De annak már egy javított változata került a Premium 2-be. ;]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#95) blattida válasza Cyrin (#93) üzenetére


blattida
nagyúr

:)

[Szerkesztve]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#96) kraftxld válasza KopaszÁllat (#92) üzenetére


kraftxld
nagyúr
LOGOUT blog

Nekem is van egy ilyen, szép dobozzal, eredeti lemezzel :)

🇳🇿 | MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#97) KopaszÁllat válasza kraftxld (#96) üzenetére


KopaszÁllat
tag

Hehe, az enyém is dobozos volt!
Nekem már nincs meg a lemez, elkunyizta tőlem egy megrögzött gyűjtő.
De a puffancsos hólyagszivacs-fóliám még megvan, meg az étvágygerjesztő meggybordó kézikönyv is ott figyel valahol a PC-s lomjaim között. Van/volt hozzá vésznyitó acélrudacska, meg vastag, árnyékolt audiokábel, négy kadmiumozott M3-as csavar egy külön zacsiban, meg egy hologrammos pecsétes műbizonylat (valami minőségbiztosítási tanusítvány a Yamaha optikai réeszegységek gyára igazagatójának (?) az aláírásával), továbbá köszönőlevél, hogy Yamaha terméket választottam és valami klubtagsági (amit Japánon kífvül meg lehet b.*.s.z.n.i.), meg egy adag marketing szemét, pl. a kompatibilis/ajánlott lemezek listájával. Hát, ennyi volt benne. Adtam is érte még 2002-ben, úgy 35 körül. (Persze, megdöglöttem volna, ha nem lehet egy ilyenem!)
Nekem előtte is Yamaha volt, az meg egy 2100E volt, ha jól emlékszem.

Egyébként, nem sokat írtam vele: talán 30-50 korongnál tart.
Jópáran megvették volna már, de jót röhögök rajtuk:nem adom el!
Most éppen pihen, mert nincs asztali konfigom, de majd bepakolom egy 5.25''-os aluházba, (pl. Coolink, stb.) és ha nagyritkán audiót írok, akkor majd előkaparom.

Ugyanilyen ''múzeális célzattal'' kéne nekem egy 712-es, vagy egy 716-os EIDE-s Plextor DVD-pörkölő is, mert ezek még jól meg voltak csinálva és az volt a belsejükben, ami az előlapra volt írva. Nem pedig ilyen át-brand-elt ''szarok'', mint mostanában...

Hali, Kopasz
-

Ebben a blogban csak betépett felhasználók kommentezhetnek.

(#98) Paulo81 válasza PPeter (#89) üzenetére


Paulo81
aktív tag

Még az lenne többek között a kérdésem a c1 hibák száma mennyiben befolyásolja a jelleolvasást-hibajavítást, ezáltal a hangminőséget?
Egyébként kipróbáltam a maxell-nek az XLII-80 audio lemezét, és eddig jó tapasztalataim vannak:
Végülis notis íróval írtam meg, nagyon jó minőségű lett, alig volt c1 hiba, és a hangminőség is nagyságrendekkel jobb lett!
Az eredetivel összehasonlítva most egy kicsit még több is lett a magas, de egy kicsit sziszeg, nem olyan egyenletesen nyitott, mint az eredetin, szóval ''keményebb'' a magas, annak ellenére, hogy egy nagyon kicsit leül, tompul a középmagas tartonány. De azért meg vagyok elégedve!
Ja, és csak lehet valami különbség az ilyen lemezeknél, ugyanis sokkal fényvisszaverőbb az írható rétege, majdnem tisztán láttam benne az arcomat! :) Egyébként Ritek MID.
Ezenkívül max 32X-esen írható és 40X-esen olvasható!
És amikor megnéztem a k-probe disc infonál, azt írta ki, hogy cd-r (A-), mit lelent ez az A-?
Többi lemeznél B-, B+, de néha A+-t is ír, valamikor meg csak annyit ír, hogy cd-r.
És még annyi, hogy valaki nem tud véletlenül olyan oldalt, ahol audio írást tesztelnek?
Gondolok itt az írókra, de főleg a progikra és a lemezekre.
Próbáltam rákresni a neten, de sajnos nem találtam. :O
Előre is köszönöm a segítséget! :R

(#99) Paulo81 válasza KopaszÁllat (#92) üzenetére


Paulo81
aktív tag

Mennyibe kerül egy ilyen?
Lehet még egyáltalán kapni?

(#100) Paulo81 válasza Cyrin (#91) üzenetére


Paulo81
aktív tag

Köszi a linket! :) :R
Át fogom rágni magam rajta!

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.