Hirdetés

2020. április 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#151) MY2K


MY2K
(aktív tag)

Hello!

Nekem van egy LG 4480-as combom ezzel még lehet 4x-en írni. Érdekel vkit?

Telefon, TV, Internet, Mobilnet - Rendelés, bekötés egy helyen. Keress pü-be!

(#152) Ba cy lus


Ba cy lus
(veterán)

Utóbbi napokban két írható CD-vel is befürödtem. Jelen esetben MP3-as CD kiírásáról van szó egyébként.

Egyik egy vékonytokos TDK volt. Nos ennél CD-írás közben hibát írt ki, dobhattam ki a lemezt. Itt az Asus CRW-5232AS írómmal próbálkoztam.

Másik egy Verbatim, szintén vékonytokos, az olcsóbb kategóriából. Ezt megírta ugyan, de egy adott előadónál ugrál. A winchesteren lévő verzió nem ugrál, így a lemez körül keresendő a hiba. Ezt egyébként a NEC DVD-írómmal írtam.

Ja és mindkettőt 32X-es írással.

Most mindebből milyen konzekvenciát érdemes levonni? A két említett íróval egyébként írtam ki mostanában jó pár Audio CD-t (igaz, azokat elméletileg és talán gyakorlatilag is jobb Verbatim Music, Sony Audio, TDK Audio lemezekre), nem volt velük semmi bajom, pedig a CD-lejátszóm régi, a lézere alapból gyenge, szóval elég érzékeny.

Sima, nem Audio címkével ellátott, olcsóbb CD-R-ekkel egyébként eddig is volt utóbbi időkben problémám minden harmadik esetben kb., igaz, csak az öreg CD-játékosomnál jött ki a hiba.
Ennyire sz*r lenne manapság a 200 Ft-os CD-R-k minősége? :F

És a legszomorúbb, hogy már alig kapni jobb Audio CD-ket. Nálam a régi, 74 perces TDK RXG az etalon. 5 év távlatából is gond nélkül olvassa a CD-lejátszóm, pedig anno nem nagyon figyeltem oda, hányszoros sebességgel írok, és általában 48-52x-esen írtam meg ezeket is, mégis tökéletesen olvashatóak, és jól szólnak! :Y

De hogy manapság mit érdemes venni, ami 5 év múlva is nem hogy jól fog szólni, de egyáltalán olvasható lesz, arról fogalmam sincs. :(

[ Szerkesztve ]

(#153) kali válasza Ba cy lus (#152) üzenetére


kali
(legenda)

lehet, sok lesz még az a 32x írási sebesség is! mellesleg az egy dolog, hogy anno kiválasztottad az említett 48x - 52x írási sebességet, de valóban olyan sebességgel is történt az írás? közel sem biztos, sőt... a valós írási sebességet láttad/látod, vagy végig "csak" a kiválasztottat?
próbáld meg maximum 16x sebesség mellett az írást!

[ Szerkesztve ]

(#154) Ba cy lus válasza kali (#153) üzenetére


Ba cy lus
(veterán)

mellesleg az egy dolog, hogy anno kiválasztottad az említett 48x - 52x írási sebességet, de valóban olyan sebességgel is történt az írás?

Gondolod, 5 év távlatából pontosan emlékszem ilyenekre? :) Emlékeim szerint különben gyorsan történt az írás minden esetben, mikor én írtam.

Az írási sebesség 32x-es volt itt az mp3-as lemezek esetén. Nem gondoltam, hogy egy mp3-as, azaz gyakorlatilag adat cd kiírása ilyen körültekintést igényel (a gépemen visszaolvasva is hibázik az mp3, ugrál). :U

Audio CD kiírásánál amúgy ezeknél a 200 Ft körüli írható CD-knél próbálkoztam 4x sebességgel, de nem igazán volt előrelépés, ellenkezőleg, rosszabb lett. A 16x lett a jó, de még az se minden esetben volt elég a régi CD-játékosomnak (ez alatt csak annyit értek, hogy recseg itt-ott, esetleg végig).

Az egészen magas írási sebesség szintén hasonlókat produkált. Egyedül eddig még a Verbatim Music, Sony Audio, TDK Audio stb. lemezekkel nem volt gondom (általában 16x, 8x írási sebességekkel), persze ki tudja, mi lesz pár év múlva?

Régebben ezzel szemben a sima TDK Metallic CD-ket 48x sebességgel pörköltem (na itt viszont biztos az írási sebesség, ez is 3-5 éve volt), és a 100-ból kb. 70-80 sercegés/recsegés nélkül lejátszható ma is.

Szóval én azt gyanítom, hogy ezekkel a mai lemezekkel valami nem egészen kóser. Melyikkel érdemes próbálkozni? Az a baj, hogy egyre kisebb a választék is. :(

(#155) Ba cy lus


Ba cy lus
(veterán)

Na most kiderült, az Asus CD-íróm lehet a ludas a múltkori CD-írás hibáért, most elcseszte a Sony Audio CD írását is, íráshibát adott ki. Hihetetlen, mert 300-nál több lemezt tuti nem írtam vele, és már vége lenne? :W

(#156) Migee


Migee
(tag)

Tesztelgettem a Verbatim cdr extra protection ,és Super Azo lemezeket Plextor premium 2-vel,legutolsó firmwarrel,4x illetve 8x sebességgel.
Hát mit mondjak,nem vagyok elájulva a c1 értékektől.

Moser Baer illetve MCC médiakódjaik vannak.Többet vártam ezektől a lemezektől.
Nem annyira jók ezek a lemezek audióra,vagy csak kifogtam?

(#157) Ba cy lus válasza Migee (#156) üzenetére


Ba cy lus
(veterán)

A Verbatim Music-ot próbáld meg inkább, az taiyo yuden a kiírás szerint.

(#158) gg72 válasza Migee (#156) üzenetére


gg72
(veterán)

Verbatim Pastel lemezt vegyél, ahogy azt korábban írtam, az garantáltan japán Taiyo Yuden.

(#159) Ba cy lus


Ba cy lus
(veterán)

Vettem ma akciósan Maxell CD-t, ugyanis az van ráírva, hogy Japánból származik. Valószínűsíthető, hogy TY alapanyagú? Megnéztem a kódját, ott csak annyit ír, hogy blank.

(#160) Ba cy lus válasza Ba cy lus (#159) üzenetére


Ba cy lus
(veterán)

De kihalt ez a topic. A legutolsók egyike lennék, aki ír még audio cd-t? :DDD

(#161) gg72 válasza Ba cy lus (#159) üzenetére


gg72
(veterán)

Mivel nézted? A Nero DiscSpeed programja a Lemez Info fülön kiírja a lemez alapanyagát/gyártóját...
[link]

(#162) kali válasza Ba cy lus (#159) üzenetére


kali
(legenda)

nekem is van made in japan maxell és memorex cd lemezem, de nem kimondottan ty a médiakódja, a nero cd/dvd speed szerint nekem is blank az azonosítója!?!? - és valóban üres :U -, de a nero infotool szerint ritek mid;
m-cd

szerintem nem sokan írnak már audio cd lemezeket...

[ Szerkesztve ]

(#163) Ba cy lus válasza gg72 (#161) üzenetére


Ba cy lus
(veterán)

Ritek, most néztem (írás előtt írt blank-et :B ).
Ha jól tudom, akkor a NEC DVD-írója nem ad megbízható adatokat c1 hibák nézegetésére, de relatív összehasonlításra azért használható, azaz amit ezzel az íróval írtam meg, azokat relatíve össze tudom mérni (ebben nem vagyok biztos teljesen, de én ilyesmit hámoztam ki a topicból valahonnan).
Sima TDK-kra átlagosan 5-6 közötti átlag c1 hibaértékek jöttek ki, Verbatim Music-ra olyan 1.5-2 körüli, a szóban forgó colour maxell (cd-r 80xl) esetén 1 körüli értékek!
Pedig a Verbatim Music-ra azt írja ki, hogy Taiyo Yuden alapanyagú, a Maxell meg valóban Ritek (bár ezesetben nem értem, miért van az ráírva a lemez slick tokjára, hogy származási ország: Japán). Végülis mindegy, a lényeg, hogy a Maxell ennyi pénzért (115 Ft, míg a Verbatim Music 300-400 Ft körül) nagyon jó választásnak tűnik (feltéve, hogy az adatok használhatóak, bár valóban jónak érzem a hangminőségüket). Kérdés csak az, hogy meddig bírják.

(#164) Ba cy lus


Ba cy lus
(veterán)

Egyébként a KProbe disc infója is "A-" jelzésűnek írja a Maxellt, Verbatim Audio (TY) A+, Sony Audio szintén az, ellenben TDK Audio "B-", a többi sima TDK-hoz hasonlóan.

(#165) gg72 válasza Ba cy lus (#163) üzenetére


gg72
(veterán)

Mindkét lemez jó szerintem, az meg, hogy japán és Ritek, nem mond ellent egymásnak.
Hát, hogy meddig bírják, majd a jövő eldönti, erről vitatkoznak mindenfelé, nekem van 11 éves TY lemezem és letesztelve még a mai napig hibátlan! ;)

(#166) kali válasza gg72 (#165) üzenetére


kali
(legenda)

:K főként mert régebben a cd lemezek nagyobb hányadának ritek volt a médiakódja!
van 8 éves traxdata cd lemezem - ritek mid -, amin audio van, és még tökéletes! :C

(#167) Ba cy lus válasza gg72 (#165) üzenetére


Ba cy lus
(veterán)

De a Ritek nem tajvani cég?

(#168) kali válasza Ba cy lus (#167) üzenetére


kali
(legenda)

nincs jelentősége, ez üzletpolitika! mostanság minden gyártó hozza és viszi a gyártósorait!
manapság például szinte mindenki kínában gyárt, lásd; még a minőségben az élen járó verbatim is... :U

(#169) Ba cy lus válasza kali (#168) üzenetére


Ba cy lus
(veterán)

értem én, csak a Japán miatt volt gyanús, fordítva szokott ez menni. :)

(#170) angol


angol
(tag)

csatlakozom az előttem szólóhoz, sok teszt próbálgatás után (plextor premium 2), ha sima (nem audió) cd-r csak VERBATIM PASTEL -t használjatok,
(rekord c1 hiba 40 perces felvételnél 160, egyébként átlag 500-900 között) -
persze ez egy dolog, viszont hangilag is a legjobb volt, hangsúlyozom a sima cd-r -ek között.

(#171) frankie! válasza angol (#170) üzenetére


frankie!
(őstag)

DVD-Audio esetén nem végeztél hasonló teszteket?

(#172) Ba cy lus válasza frankie! (#171) üzenetére


Ba cy lus
(veterán)

Használsz DVD-Audiót? Érdekelnének a tapasztalataid a hangjukról.
Én még sajnos mindig nem találkoztam semmi extrával sem SACD-ben, sem DVD-Audióban, már a CD-hez képest, egy jobb CD is képes úgy szólni, ahogy én eddig tapasztaltam. Sőt, igazából CD-ből eddig jobban szólókat hallottam... :U

(#173) frankie! válasza Ba cy lus (#172) üzenetére


frankie!
(őstag)

Szia! Kevés tapasztalatom van még, ha lesz határozottabb véleményem, megírom. Azonos anyagnak DVD-n elvileg jobban kéne szólnia, és ez igazolódott is eddig nálam.

[ Szerkesztve ]

(#174) Paulo81


Paulo81
(aktív tag)

Nagyon tetszik ez a topik, csak így tovább! :) :C :R
Várom az új(abb) teszteket!
És én is beszállok. :)

(#175) Paulo81 válasza Paulo81 (#174) üzenetére


Paulo81
(aktív tag)

Egyébként a Maxell és Fuji for audio lemezeket tudom ajánlani, ők még tényleg nézik ezt, hogy jobb minőségű legyen a lemez az átlagnál.
De jók még a maxell színes cd-k is.

(#176) Balinov


Balinov
(félisten)

Udv Uraim,

hirtelen nem talaltam jobb topikot, ezert itt kerdeznem, hogy mi a legjobb modszer mp3 mixek (1db mp3 valtozo mennyisegu osszemixelt szammal) audio cd-re torteno kiirasara?

TUdom a fapad modszert, de itt az lenne a lenyeg es az igazi kerdes,hogy mivel/hogyan kell kiirni,hogy a szetdarabolt track-ek kozott ne legyen ugras/szunet,semmi. nero 0 masodperc szunet vagy 0 frame szunet nem mindig hoz jo eredmenyt.

Koszi elore is
udv
BAlinov

5yrs, 18.5kg :) HTC U11, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#177) Paulo81 válasza Balinov (#176) üzenetére


Paulo81
(aktív tag)

Üdv!

Ha egy nagyon minimális szünetet hallasz két szám között, az lehet a lejátszó miatt is, nem tud elég gyorsan ráállni az új track-ra. Próbáld ki több cd játékossal is, régebbivel is, újabbal is.
Gondolom a szétdarabolásnál ellenőrizted, hogy nincs-e üres rész két szám között.
Nero-nál van egy pipa, hogy a zeneszámok között nincs szünet, azt is pipáld be.
Azt hiszem még írója is válogatja, milyen precízen írja meg a két track közti átmenetet.
plextor premium2-esem van, azzal még nem volt ilyen gond :D

(#178) PPeter válasza Balinov (#176) üzenetére


PPeter
(addikt)

Ha egy darab összefüggő MP3, akkor valami nomális hangprogrammal (pl. SoundForge) dekódold egy nagy WAV állományba és ne darabold fel, hanem pl. írj mellé egy CUE fájlt (ami elmagyarázza az írónak, hogy melyik track hol kezdődik), aztán DAO módban írd ki.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#179) Paulo81 válasza Balinov (#176) üzenetére


Paulo81
(aktív tag)

No, sikerült a dolog?

(#180) ludla


ludla
(őstag)

Sziasztok!

Valaki tudna olyan CD író progit ajánlani ami a számokat is írja a lemezre, ne csak track legyen a feliratban. :R

https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/

(#181) ludla válasza ludla (#180) üzenetére


ludla
(őstag)

A nero tudom tudja ezt de valami más magyarosított programot ismertek ami írja a szám címeket is?

https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/

(#182) Daemon09 válasza ludla (#181) üzenetére


Daemon09
(őstag)

Mi a baj a Nero-val?

(#183) Frost Ashes


Frost Ashes
(csendes tag)

Hello, 80 perces Verbatim CD-R szerintetek mennyire alkalmas Audio-CD-nek?

(#184) kali válasza Frost Ashes (#183) üzenetére


kali
(legenda)

a szükséges mértékig... :)

(#185) Paulo81


Paulo81
(aktív tag)

Remélem PPéter is benéz, és sikerül segítséget kapnom a problémámra:

Adott:
- egy plextor premium 2 cd író, külső usb-s házban.
- frissen telepített xp sp3
- nero 9.2.6.0
- lemez: fuji audio pro
- írási mód: AMQR

Folyamatosan rontja el az író a cd-ket, az eszköz nem áll készen hibaüzenettel. Már visszavittem a házat, azt mondták nincsen vele semmi baj (vagy hazudnak? :U )
Az az érdekes, hogy sima audio módban nem ront cd-t, az író, valamint plextools-al is többnyire megírja őket. De van pl. nrg fájlom, ezért is lenne szükségem a nero-ra, meg sokkal kényelmesebb, többet tud, mint a plextools.
De miért nem tudom használni? :O

Ha esetleg, talán valaki találkozott ilyen problémával, kérem mondja el a megoldást! :R
(Nincs sem in cd, sem semmilyen emulátor program felrakva, tök szűz xp, éppen csak a hardverek driverei vannak fent!)

(#186) Paulo81


Paulo81
(aktív tag)

Látom már van PPéter, kérlek nézz be ide... :R

(#187) IRON STORM válasza Paulo81 (#185) üzenetére


IRON STORM
(őstag)

Szerintem usb felületen nem is fog működni az amqr. Próbáltad berakni közvetlenül ide kábellel?
Akkor is hibázott?

[ Szerkesztve ]

Csak a TDi!

(#188) Paulo81 válasza IRON STORM (#187) üzenetére


Paulo81
(aktív tag)

Pedig működnie kell, rengeteg audiophil így csinálja.

Közvetlenül ide kábelen semmi probléma nincs...
A házzal lenne a hiba?

Egy jótanács:

SOHA ne vásároljatok az angolul "felhasználók" nevű boltban, csak megjárhatjátok, ahogy én is :W
Természetesen szerintük semmi baja nincs a külső háznak, nem hajlandóak semmit sem csinálni, nagyon mérges vagyok! :((

(#189) IRON STORM válasza Paulo81 (#188) üzenetére


IRON STORM
(őstag)

Igen arra tudok még gondolni hogy a meglévő usb-ide átalakítóddal nem akar együttműködni rendesen. Nem tudod kipróbálni más típusokkal?

Csak a TDi!

(#190) Paulo81 válasza IRON STORM (#189) üzenetére


Paulo81
(aktív tag)

Kipróbálom majd mással és írok mi az eredmény.

De szerintem fogok venni egy másik házat, ami nem no name lesz, és nem a "felhasználók" nevű cégnél fogok vásárolni...

(#191) Paulo81


Paulo81
(aktív tag)

Addig is valaki tudna ajánlani egy olyan audio cd író programot, ami:

- Kezeli a cue fájlokat
- Többféle image-ből tud írni (nrg, iso...stb.)
- Többféle audio file-ból tud írni (flac, ape...stb.)
- És ami még nagyon fontos: Ismerje az AMQR módot!
- Valamint jó hangú cd-ket ír. (Bizony, nem mindegyik progi ír szépen, pl. a k3b linuxon nagyon jó, de sajni win van.)

Köszönöm a tanácsokat! :R

(#192) Paulo81


Paulo81
(aktív tag)

És még egy kérdés.

A beta értékről annyi info-t tudtam összeszedni, hogy a land-ek és a pit-ek egyensúlyát, elhelyezkedését mutatja, de ennél bővebbet nem találtam.
Pontosabban ki tudja valaki ezt fejteni?
Ha pl. magas az értéke, akkor pontosan milyenek a pit-ek-land-ek, ha alacsony, akkor milyen?

(#193) Paulo81


Paulo81
(aktív tag)

Fel

(#194) Paulo81


Paulo81
(aktív tag)

->

(#195) Paulo81


Paulo81
(aktív tag)

Ilyen nehéz kérdést tettem fel? :O
Valaki segítsen pls! :R

(#196) IRON STORM válasza Paulo81 (#195) üzenetére


IRON STORM
(őstag)

Ez az audio írás profi módon eléggé specifikus, többek között én sem nagyon vágom a témát.
PPeter aki képbe lehet, hátha felfigyel majd a hozzászólásaidra. :)

Csak a TDi!

(#197) Paulo81 válasza IRON STORM (#196) üzenetére


Paulo81
(aktív tag)

Remélem benéz, neki tényleg tudnia kell.
Végülis ezek nem olyan nehéz kérdések, csak nekem nincs még tapasztalatom. :B
(Csak a fülem jó :D )

(#198) Paulo81 válasza Paulo81 (#197) üzenetére


Paulo81
(aktív tag)

?

(#199) Paulo81 válasza Paulo81 (#198) üzenetére


Paulo81
(aktív tag)

Nem adom fel, lálálálá.... :D

(#200) Paulo81 válasza Paulo81 (#199) üzenetére


Paulo81
(aktív tag)

De kénytelen leszek.... :O

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.