Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
Új hozzászólás Aktív témák
-
geprombolo
őstag
válasz
Mauddip #12616 üzenetére
A magam részéről inkább az ellenkezőjére gyanakszom, hogy gyengül a tápod. Gyenge tápnál előfordulhat, hogy ledobálja az usb cuccokat, kezdve azokkal, amik sokat esznek, aztán a spórolósakat is. Egy sima multiméterrel menet közben mérj rá a táp kimeneteire a csokikon, az 5 meg a 12 volt nem szabad sokkal kevesebb legyen a névlegesnél.
-
geprombolo
őstag
válasz
tigerk #12574 üzenetére
A helyedben kipróbálnám a vidkarit egy másik gépben is. Az hogy új még semmit nem jelent, vettem már többször vadiúj cuccot úgy, hogy kuka volt alapból, ment vissza gariba.
Biosban nézd meg, hogy nincs-e húzva a proci, főleg a feszeket figyeld meg, pciexpress feszt is nézd meg, lehet ott a hiba oka.mrfusi: te is nézd meg a biosban, hogy nincs-e valami fesz elállítva, esetleg állíts mindent alapra (reset to default).
-
geprombolo
őstag
válasz
destrukt #12558 üzenetére
Kipróbáltad mindkét ramot magában? Mert lehet, hogy az egyik hibás. Ugrass rá egy linux live-cd-ről egy Memtest86-ot és ha abban pirossal hibát mutat, akkor ott a baj, az a modul hibás, hiába új..
Nem ártana egy CMOS reszet sem, hátha valamit elállítottál BIOS-ban és az új ramok nem csipázzák.
Gondolom ki-be dugdostad őket többször, így kontakthiba kizárva, mert ezeknél olyasmi is előfordul.
Ja, meg még egy: a procit mikor pasztáztad újra? Mert lehet, hogy csak túlhevül és azért fagy, bár nem tartom túl valószínűnek. -
geprombolo
őstag
Srácok, van egy olyan gondom, hogy a profilomban lévő vasat nem tudom húzni, mert instabillá válik és ráadásul a win7 nem ismeri fel az integrált cuccokat, még a hálókártyát sem. Meg a vidkarit sem ismeri fel. Szerintem én húzom rosszul, csak nem tudom, hogy mit csinálok helytelenül, nemigen vagyok mester ebben. A procit feltoltam 9x444-re (az 4 GHz), a Ram az belőve 1066-ra, PCIE freki is 100-ra. A gép elindul, betölt a rendszer aztán meg nem találja a drivert a legalapabb cuccokhoz sem, lásd fentebb... Restartnál meg fekete marad a képernyő. Ja, feszeket nem szeretek emelni, így nem is tettem. Remélem tud valaki segíteni, szeretném megtudni, hogy ennyivel magasabb órajellel jobb-e a Star Wars The Old Republic, vagy sem (azt írták, hogy a MMO-k inkább procit igényelnek, márpedig nekem elég rendesen laggol néha, pedig ha éppen nem szaggat, akkor hozza az 50-70 fps-t)
-
geprombolo
őstag
válasz
csigacska #12332 üzenetére
Csatlakozom samu74 kollégához, csak annyit fűznék még hozzá, hogy feltehetnéd még a HDSentinelt, az megmondja, hogy nem-e a SATA kábellel van a baj, vagy esetleg a winyóval. A SATA kábel is csinálhat hasonló tüneteket, mint amiket leírtál, a bootképernyős fázist leszámítva. Én inkább a memóriára gyanakszom, a múltkor nekem el sem akart elindulni a gép, pedig csak kiszedtem, meg visszaraktam a memet. Aztán megint kiszedtem, mindent megtakarítottam és azóta hibátlan.
-
geprombolo
őstag
válasz
kaboska #12326 üzenetére
Elég, ha az FSB-t tolod felfele, ha a többi AUTO-n van, akkor nézd meg a memóriát, mert azt is emeli. Az jó, ha nem sokat emeled, így inkább tedd kézire és állíts utána. Ja, és nézd meg a proci feszültségét, ha már beállítottad a frekit, ami tetszik, mert lehet, hogy kicsit lefaraghatsz belőle, ez sokat jelent a hűtésnél.
Nemrég adtam el a 7200-at, röhögve vitte a 3 GHz-et feszemelés nélkül, csak a memóriát lőttem be fixre. -
geprombolo
őstag
A 4x1 giga nálam nem jelentett akadályt, semmi különbséget nem érzek a 2x1 és a 4x1 között, csak pozitívan a kétszeres mennyiség miatt. Jelenleg 3 gigán tolom a régi E7200-amat, le akarom tesztelni, hogy mennyit bír az E8400-as alapsebességén. Most jön lefele a 3dmark06, meg a vantage. Ja, a memóriákat fixre raktam, biosból van húzva, nem EPU-ból.
Egyébként máshol is olvastam, hogy a 2x2 jobb, mint a 4x1. Logikusnak tűnik. -
geprombolo
őstag
válasz
samu74 #12273 üzenetére
Mindkettőtöknek igaza lett, be lehet lőni 1066-ra, de akkor nem tuningolható a proci, csak a névlegestől lefele, ha meg tuningot akarok, akkor autóra kell tegyem a memóriát, aminek meg az az eredménye, hogy a memóriát nem fogom 1066-on látni, max 933 körül, 20%-os húzással EPU-ból. Asszem belövöm 1066-ra és elfelejtem a húzást, amúgy sincs sok értelme...
Szóval köszi mindkettőtöknek a tanácsot, bejött. -
geprombolo
őstag
Srácok, van egy olyan gondom, hogy a szeretett P5Q lapom az 1066-os Kingmax memóriáimat következetesen 800-asoknak ismeri fel. Eddig nem volt gond, 2x1 gigával, meg E7200-as procival beállítottam a memókat fixre 1066-ra, minden okés volt. Most viszont van még 2x1 giga, meg a procit is lecseréltem E8400-ra. A tegnap raktam be a plusz ramokat, meg az erősebb procit is, és utána jött a hiba, bootoláskor elakad az USB cuccok felismerésénél. Ha AUTO-ra rakom a memóriát, akkor minden szép, de csak 800-on ketyeg. Más beállítást nem piszkáltam a BIOS-ban. Biosom verziója 2102.
Mi lehet a gond? -
geprombolo
őstag
Tudom, hogy már kérdezték (valamikor), de hogy lehet a P5Q-n egy régebbi bios-t feltenni? Nem tetszik a 2102-es, szeretném visszarakni a 1611-et. Elég hozzá a Biosba épített progi, vagy az nem hagyja felülírni az újabbat egy régivel?
-
geprombolo
őstag
-
geprombolo
őstag
A PCI express frekit csak a proci mauálisra állításával tudom fixre állítani, legalábbis a friss bios szerint. Lehet, hogy vissza kell tegyem az eredeti biost? Az usb-s wifi cucc miatt úgyis értelmetlenné vált az ExpressGate használata.
Ha manuálisra teszem a proci beállításait, az EPU túlhajtásra hivatkozva megtagadja a működést (viszont legalább nem akad ki a winfos). Ha meg automatikusra teszem a procit, akkor a PCIE freki nem lesz állítható, hanem az is visszavált automatikusra, ezzel megint visszajön a hiba, hogy nem tudom húzni a procit EPU alatt, csak lefele. Valakinek valami áthidaló ötlete? Van valami állítás a biosban, amivel elérem, hogy a pcie frekit a procitól függetlenül állíthassam?Utálom újraindítani a gépet, ha játszani támad kedvem, utána meg megint, ha már nem akarok gémelni.
-
geprombolo
őstag
Valóban, kicsit túlkomplikáltam a dolgot, mert a Linux Grub betöltője nem törlődött a formázáskor és nem tudtam róla, hogy egy sima fixmbr az xp lemezéről megoldja a dolgot. Három lépést spóroltam volna meg vele.
Sebaj, fut az xp, most az a gondom, hogy amikor EPU alatt tuningolom a procit, már 10%-os feltolás után kékhalált kapok, valami atikvmag.dll, vagy hasonlóra hivatkozva. Valakinek 5lete? Régebben ez nem volt, 25%-ig gond nélkül feltoltam, a proci 62 fokos volt prime95 alatt. Azóta csak a vidkarit cseréltem egy ugyanolyanra (garis volt a dolog), meg Bios-t frissítettem, reseteltem. Esetleg valamit be kell állítsak a Biosban? PCIE frekit, valamit? -
geprombolo
őstag
A gáz csak annyi, hogy nekem annál megakad, hogy hardverfelépítés felismerése vagymi, onnan nem megy tovább. A win7, meg linuxok nem bajolnak. Csak az xp. Nem is kezdi el betölteni a cuccokat, drivereket, stb.. Most azon vagyok, hogy live xp alatt leformázom és elindítom a telepítőt. Csakhát nekem volt linux is a gépen, nem olyan könnyű a GRUB-tól megszabadulni, mbr-t is írnom kell. Most formázom Fat-re, aztán bootolok egy 98-as cd-vel (a dög bezzeg látja a sata winyót), aztán fdisk/mbr. Aztán mehet a buli, vagyis a telepítés.
Tényleg, hogyhogy a 98-as cd látja a sata winyót, nem problémázik vele, az XP meg kiakad?
Fut a telepítő, úgyhogy kicseleztem a hibátKöszi mindenkinek a segítséget.
-
geprombolo
őstag
Nem kaptam az alaplaphoz flopit. Neked van? Akkor át tudnád küldeni a flopi image-ét, mert üres lemezem van, az nem gond. Emilem a profilomban.
És akkor hogy csinálom? Beteszem a flopit, betöltöm F6-al a drivert, aztán meg betolom a cd-t, vagy hogy?
#8899 Samu74: win alatt a win partíciót érdekes is volna leformázni, de nem erről van szó, hanem hogy win alól indítom a telepítést, a telepítő a fájljait a win partíciójára másolja, újraindításkor meg persze nem hagyja, hogy saját maga alól leformázzam a partíciót. Esetleg megpróbálhatom egy másik partícióra másoltatni a telepítővel a fájlokat, hátha elindul és akkor már tudom formázni a win partíciót.
Tényleg, most jut eszembe, próbálta már valaki Live XP alól indítani a telepítőt? Hátha bejön a dolog és akkor nem számít, hogy a cd meghajtó mit akar, vagy mit nem.
Köszi a válaszokat, majd megírom, hogy mire jutottam. -
geprombolo
őstag
válasz
masterful87 #8896 üzenetére
Bakker, akkor ez valami nagyon low... Az enyém 8 fázisos, ha jól tudom, meg raid is van rajta. Csak az XP-t nem tudom feltenni Sata winyóraaaa!!!!!!!!!
-
geprombolo
őstag
válasz
masterful87 #8893 üzenetére
A Gigabyte nagyon jó, de azért az Asus se kutya. Jól tudod, a P45 tényleg jobb, mint a P35. Az Asus oldalán találsz infót az alaplapról. Ha a P35-DS3 nem valami extrém tuning mobo (sajnos nem ismerem), akkor az Asus biztos jobb lesz, mint elhalt elődje. Sok sikert vele! Én meg vagyok elégedve a saját, sima P5Q lapommal, leszámítva az éppen aktuális kis gondot, amiért tulajdonképpen itt vagyok a topicban.
-
geprombolo
őstag
válasz
geprombolo #8882 üzenetére
Fejleményeim vannak: egy SATA-IDE átalakítóval feldugtam satára az IDE dvd meghajtót, compatible ide módba tettem biosban, erre már hajlandó volt a linux, meg a win7 bebootolni, de az xp még mindig makacskodik, pedig az volna most a legfontosabb, mert kell egy tiszta, friss xp, partícióformázással, meg minden, de ha win alól indítom el a telepítést, akkor nem tudom formázni. Még mindig nincs senkinek 5lete, hogy mi lehet a gond?
-
geprombolo
őstag
Olvastam egy másik fórumon, hogy esetleg a deszkád alapértelmezett memóriafeszültsége kisebb, mint amennyivel a memória menni akarna. Nézz utána, hogy mennyit kér a memó, meg hogy mennyit ad neki a deszka, lehet, hogy a korábbi memjeidnek sincs semmi bajuk, csak alul voltak feszelve.
-
geprombolo
őstag
Korábbi kérdésemre valaki?
Összesítem: A P5Q alaplapomon az IDE dvd meghajtó nem bootol be, bár elkezdi a bootolást, de valami miatt megakad. Az érdekes, hogy se XP, se linux lemezt nem tudok betölteni, az XP odáig jut el, hogy hardverkiépítés felismerése, a linuxok meg hibaüzenettel (a Knoppix pl. nem találja a lemezt, amire a Knoppix írva van
). Próbáltam a biosban túrkálni, feltettem a legfrissebbet is, semmi eredmény. Az egyetlen lehetőség, hogy működjön a dolog, ha kikapcsolom a SATA vezérlőt, vagy RAID-be teszem, de akkor természetesen nem látja a telepítő a winyót.
A gépem paraméterei az adatlapomon vannak. -
geprombolo
őstag
-
geprombolo
őstag
Enhanced IDE módban van, eredeti XP lemezzel sem megy a dolog, meg írott linuxszal se. Még IDE kábelt is cseréltem, az eredeti 80 erest lecseréltem egy másikra, majd egy 40 eresre. Az olvasó Master módban van. További ötlete valakinek? A Knoppix verbose módban azt írja ki, hogy keresi a lemezt (miután ugye sikeresen betöltötte már a kernelt, meg USB drivert, meg mittoménmégmit), aztán nem találja.
-
geprombolo
őstag
válasz
katt777 #8869 üzenetére
A bioszt közben frissítettem, a fent említett utillal, a friss bioszfájl sata winyón volt, a régit végül nem mentettem. Sajnos semmi változás, a bootolás még mindig csak álom
, pedig frissítés után a bios alapra áll vissza, szóval biztos nem én toltam el valamit.
Az alaplapomat tavaly vettem 20500 magyar forintért. A fentebb említett úriemberen keresztül, 3 év garral. (megjegyzem tényleg rendes a srác, volt ezelőtt egy P5K-m, nem tetszett, mert a hangkarit nem tudtam használhatóvá tenni, legarizta, azóta van ez a másik.) Aqua gari. -
geprombolo
őstag
válasz
geprombolo #8864 üzenetére
További fejlemények: BIOS frissítés előtt gondoltam, hogy az EZ Flash progival, ami bele van építve a BIOS-ba, csinálok egy mentést a jelenlegi BIOS-ról, de azt írta ki, hogy a meghajtó (mindegy melyik, mert se a Satás, se az USB-s) nem írható. Nincs is ilyen beállítás a Biosban!
-
geprombolo
őstag
Az aqua-nál ismerek valakit, név szerint blackvinyl kolléga, készséges, ráadásul rajta keresztül lehet, hogy olcsóbban kapod meg, mint a webshopban.
Előző kérdésemhez: A Mepis linux live cd-je se bootol be, elkezdi a dolgot, aztán kiírja, hogy can't startup filesystem, halting. Mi a bánat van? Jelenleg a SATA beállításom Compatible, IDE. A winyó beállításai mind AUTO.
A Knoppix se indul, Cannot find Knoppix file system, stb. -
geprombolo
őstag
Srácok, valaki segítsen, mert IDE CD-DVD meghajtóról (más nincs is
) nem akar települni az XP. A winyó SATA, mindegyik SATA módot kipróbáltam,( compatible, enhanced, IDE, RAID, AHCI). Az eredeti Biosszal nem volt gond, a deszkát tavaly vettem, akkor nem volt probléma a telepítéssel, a mostani bios verzióm az 1611-es.
Szóval az a tünet, hogy bejön a telepítő, hogy nyomjak egy gombot a cd-ről való futtatáshoz, megnyomom, kiírja, hogy hardverkonfiguráció felismerése (vagymi), aztán tovább semmi, a winyó-led ég, mintha csinálna valamit. Van valakinek 5lete? -
geprombolo
őstag
válasz
Hunter2 #4824 üzenetére
Hát, mondjuk nem éppen vagyok odáig a parancssorért... az rpm csomagokkal Suse alatt valahogy elboldogultam, de ez nem tudom minek a totál lecsontozott változata. A böngésző sztem a Firefoxé, minden beállítás és luxus nélkül, pedig igazán jól jönne, hogy elmentse az előző megnyitás alatti oldalakat-füleket. Általában 5-6 fülön lapozok. Szóval mivel lehet bővíteni? Rpm, Deb, tgz? Köszi
-
geprombolo
őstag
Express Gate alol jelentkezem, ezert nincsenek magyar karaktereim. Hogy lehet progikat telepiteni az express gatere, vagy drivereket? Winyorol fut, igy nem volna gond a bovites, ha egyaltalan megoldhato. Utalom az alaplapi hangkarit, ezert a regi pci-os Creative 128-asom megy winfos alatt, azt szeretnem itt is hasznalni, ha megoldhato valahogy. Tud valaki segiteni? Koszi.
Meg valami: az eredeti Inteles hutovel a procin, meddig huzhato az E7200-as procim, hogy ne hevuljon tul? Jelenleg valami 2800 koruli frekin megy, fsb-t meg nem piszkaltam, csak a EPU 6 engine-jeben allitgattam dolgokat. -
geprombolo
őstag
HAli mindenkinek!
Van egy sima P5Q lapom. Átböngésztem a topicot, de maradtak kérdéseim, mind azzal a csodás Express Gate funkcióval kapcsolatban: a Norton Partition Manager lát nálam egy 8 gigás winyót, ami nincs is. Formázatlan. Gondoltam az volna a flash memó amire lehetne az Expresst telepíteni, de itt azt olvastam, hogy a sima Q-n nincs flash. Akkor mi ez? Esetleg rosszul ismerte fel a progi a Daemon tools által létrehozott virtuális dvd meghajtót? Érdekes módon, mikor nullára állítottam a meghajtók számát, akkor is látta a partíciót. (teljesen külön meghajtónak látja). Az SSD-s Express telepítő nem látta a pendriveot, pedig 1 gigás, ráadásul minden lehetséges usb helyre bedugdostam. Szeretném kipróbálni az Expresst, de eddig nem sikerült. Tud valaki segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest