Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rg54
csendes tag
Sziasztok. Segítséget kérek.
Médialejátszót keresek, olyan érdekelne amely csatlakoztatható erősítőhöz is ha a zenét jobb minőségben szeretném hallgatni.köszönöm
-
amano
csendes tag
Néhány napja ezeket a fórumokat bújom, vettem is egy ilyet, az eddigi tapasztalataim.
Nem találkoztam még olyan videóval, amit ne tudott volna rendesen lejátszani. A teszteléskor külön erre a célra készített extra bitrátájú videók akadhatnak. Ha hasonló árbak keresnél ilyen lejátszót, akkor nagy eséllyel egy ugyanolyan chippel rendelkezőt találnál, aminek hasonlóak a lejátszási képességei.
Youtube nincs, nem tudni mikor lesz.
Sokan írják, hogy kicsi az árnyéka a feliratoknak, nem tudják olvasni, ha világos jelenet megy. Ezt én úgy oldottam meg, hogy sárgára állítottam a feliratot

Hacsak nem a "War of the Smileyz" c. filmet nézed, sztem megfelel.FW frissítéseket nem muszáj feltenni, de azért ajánlott. Elég egyszerűen megy és sok apró, bosszantó hibát javítanak vele. Gondot szvsz csak az okozhat, ha valaki hekkeli a gyári FW-t.
Summa summárum... ezt neked kell eldönteni azok alapján, miben más a kütyü a többi versenytárshoz képest.
-
kovla82
csendes tag
Üdvözletem!
Médialejátszó vásárlás előtt állok! És egy kis segítséget/tanácsot szeretnék kérni a HD2-vel kapcsolatban...
Elsősorban filmnézéshez kellene, a NET-es oldalát talán youtube eléréshez használnám! Olvastam valahol, hogy a HD2 nem visz mindent videót rendesen... amit itt a fórumon páran már meg is cáfoltatok.
Akadtak problémák talán a feliratoknál is! Mi ebből az igaz?
Illetve kérdezném még, hogy firmware frissitéseket muszáj -e meglépni... mivel ez is gondot okozott néhány emberkénél!Summa summárum.... tapasztalatok alapján érdemes-e beruházni egy asus hd2-re, vagy ilyen árkategóriában inkább nézzek egy másik gép után?
előre is köszi a válaszokat!
üdv
-
k-gabika
csendes tag
Hivatalos V1.12 HD2 firmware! [link]
-
amano
csendes tag
Na, tegnap ott tartottunk, hogy elindult a letöltés. Olyannyira elindult, hogy le is döglött tőle az egész

Próbaképpen leszedtem az moServices-t és visszatettem még egyszer. Így már a 2.12-es transmission képes egymagában elindítani a letöltést, fantasztikus

Bekapcsolás után még működőképes, az moServices webes felületén lehet nézni, milyen service-ek indultak el, szépen megy minden.
Aztán kb. egy perc múlva - gondolom amikor a peer-ekhez csatlakozik. Elkezd haldokolni. Nagyon lassan jön be a webes oldala, majd az moServices kliensprogramja se tud csatlakozni, legvégül az Asus is teljesen lehal, nemhogy filmet nem lehet lejátszani, de a menüben sem lehet lépkedni. Ilyenkor már csak az újraindítás segít (áram kikapcs, bekapcs).Ha az elindulás utáni 1 perc alatt kilövöm a transmissiont - amit számomra érthetetlen módon vagy fél perc alatt sikerül csak - akkor működik minden úgy, mint eddig.
Én azt sejtem, hogy a transmission configja nem lett átgyúrva egyáltalán az Asus-ra, hanem egy átlagos, Linuxos PChez van igazítva. Szóval ha lesz időm, akkor kikísérletezem, milyen beállításokkal képes még elfutni. Talán nem véletlenül enged egyszerre egy letöltést a gyári FW...
Egy elméleti kérdés. Ha mondjuk lekorlátozom a transmissiont úgy, hogy egyszerre csak 2 peer-ről szedje az adatokat, akkor vajon képes kiválasztani azokat a peer-eket, ahonnan gyorsabban jön a cucc, vagy egyszerűen attól töltni, ahova először sikerül csatlakoznia?
-
Atesz 76
csendes tag
Sziasztok. Most szereztem be én is 1 Hd2-Őt. Nagyon sokat olvastam itt a thopic-ban,mire meg mertem kísérelni a frimware-frissítést.
Na azóta a saját Hdd-jét folyton meg akarja formázni. (1Tb Samsung, és tele van film-el.) Most hogy tovább? Előre is köszi a segítséget. -
amano
csendes tag
Jelentem, valamilyen szinten megoldódott a probléma.

Ugyan kipróbáltam az moServices-ből, a "Embedded BitTorrent (btpd + unicgi)-t, de az el sem indult.
Viszont feltettem a Transmission 2.04-et és ezzel elindult.
A webes felület emiatt összegányolódott, de már nem érdekel. Két Transmission menü lett, ha elindítom az egyik service-t, mindkettő elindul, ilyenek -
amano
csendes tag
Na, mostmár tanácstalan vagyok... Nem megy a torrent letöltés.
Pedig azért válaszottam ezt a lejátszól, hogy:
- letöltsem a filmeket
- megnézzem a letöltött filmeket.Az, hogy van rajta samba (amit szintén nem sikerült működésre bírni windows 7-el), meg lehet iphone-nal távirányítani, nem érdekel.
Először az alap torrent klienst próbáltam. Hozzáadtam a torrentet. Semmi. Nem indul el a letöltés.
Feltettem emiatt az moServices-t, vele együtt a Transmission 2.12-t. Itt is hozzáadtam torrenteket... Semmi.
3 különböző helyről szedtem trackereket, nehogy a torrentoldallal legyen a baj.Semmi.
Az internetrádiókat lehet hallgatni, tehát eléri a netet az Asus.
A Transmission portját forwaldoltam úgy, ahogy azt a portforward.com-on írják.Semmi.
Próbáltam megváltoztatni a port-ot -mondjuk 50000-re - hátha valami valahol blokkolja a transmissiont. Semmi.
A Transmission configjában van ilyen beállítás:
bind-address-ipv4: String (default = "0.0.0.0") Where to listen for peer connections
Beállítottam a router IP címét. Nem hiszem, hogy magától ne lenne képes megtalálni, honnan jönnek a p2p kérések, de hát azt is ki kell próbálni. Semmi.Az Asus hálózati beállításainál lehet fix IP, DNS és DHCP. Mindhármat próbáltam. Semmi.
A PCn eközben ment a letöltés. Próbáltam azt is, hogy leállítom. Na mi történt? SEMMI

Saját kútfőből ennyire tellett. Valaki hozzáértő elmondhatná, mit érdemes még megnézni.

Esetleg a Transmission kiírhatná, mi a nyűgje. Vagy kiírja, csak nem a webes felületen át? -
compakt
csendes tag
Sziasztok,
tudja valaki hogyan lehetne a HD2 öt Wifi kulccsal kötni a hálóba és nem LAN nal?
Köszi
-
amano
csendes tag
Igen appel, úgy tűnik igazad van. Még csak riogatnak, hogy egyszer nem majd nem lesz a megadott listán kívül más elfogadott.
Azért gyanakodtam arra, mert nem megy a letöltés.
Feltettem az moServices-t
Aki kevesebbet szeretne szívni, annak:
Az moServices beállítási oldala: http://192.168.1.34/www/cgi-bin/services.cgi
A Transmission-be belépés: login:torrent, pass:1234Viszont a letöltés így sem indul el...
A 51413-es portot átforwardoltam (szép magyar szó
) az O!Play IP-jére.
Vmi ötlet?Ja és még valami. Mielőtt feltettem volna az moServices-t nem vettem észre, hogy elaludt volna a kütyü. Amióta fent van, már elalszik, úgyhogy mehetett fel sellerbuyer javaslatára a "No sleep HD2" + "Spindown" páros

-
appel
őstag
ez ebben a formában szerintem nem igaz...csak az, hogy az a kliens verzió ajánlott, és az ettől eltérő verziók esetlegesen hibásan küldött adatai miatt (ami egyáltalán nem biztos, hogy előfordul) akár ki is rakhatnak...
a legújabb hivatalos HD2 firmwareben csak 1.93 van... -
amano
csendes tag
Na, erre varrjatok gombot

2 éjszakán át töltögettem fel az O!Playre a cuccokat. A T-Monbile-tól kapott router-switch-modem combo-n keresztül megy a net.
Átlagosan 2000-2200 kbyte/sec-el szenvedtem felfelé.Az ékezetes fájlnevekkel sem birkózott meg, így mind az Asuson, mint a PC-n a Total Commanderben átállítottam UTF-8 helyett Eastern Europe-ra a kódolást. Mennek az ékezetes feliratok és lám, 3400-3500 kbyte/sec-el megy.

-
amano
csendes tag
Nem tudjátok alapból melyik torrent kliens van rajta? Jól sejtem, hogy Transmission? És ha igen, akkor melyik verzió?
Az n_core-on csak 2.12 és 2.13 megengedett...
Talán ezért nem jut át a "verifying" részen? -
amano
csendes tag
válasz
Gyurmaboci
üzenetére
Nálam is ez lett a megoldás.
Különbséget nem láttam a 1080i és 1080p között, így a következő FW-ig marad így, -
Gyurmaboci
csendes tag
Na elindult az usb-s dolog végre. csak ki kellett kapcsolni az oplayt és úgy meglátta a pc.

-
Gyurmaboci
csendes tag
ja és amúgy a frissítés után nekem se megy 1080p-be,eltűnik a kép,csak az 1080i megy
-
kuksa90
őstag
válasz
Gyurmaboci
üzenetére
A hátsó, USB3 csatlakozót használd, a "kocka" kinézetű, nyomtatókhoz használt USB kábel jó bele.
-
Gyurmaboci
csendes tag
Hello!
Tudna vki segíteni miért lehet az hogy ha összekötöm a hd2-őt a pc-vel usb kábelen,meglátja hogy G meghajtó csatlakozott de ha rákattintok azt mondja tegyen be lemezt. pedig benne vagy egy 1tb-os vinyó. hogy tudnék rá másolni a pc-ről,mert hálózaton elég lassú
-
kuksa90
őstag
Szia!
Azért szerintem küldd át az mkvmerge GUI programon változás nélküli mux-on,és utána nézd meg.Valószínűleg kódoláshiba okozza.Bár,ha egyszerre ugrál,az még kábel/ kontakt hiba is lehet...
A kimenetet arra a felbontásra állítsd,amit a tv tud.Tehát HDReady - 720p 50 Hz,FullHD 1080p 50 Hz.
Nekem még nem sikerült olyan file-t találnom,amit ne evett volna meg a játékos
Átnézek majd oda is,de ott erős ciánozást tapasztaltam
,pedig ott régebben zajlott az élet. -
amano
csendes tag
Sziasztok!
Innen pártoltam át, ez egy kicsit aktívabb fórum.
Viszont mindenki az Samba, BT FTP, Opera, Youtube és egyéb kiegészítő témákban írtok. Ezek szerint a video lejátszás tökéletesen megy?
A másik fórumról az egyik sirámom:
A régi FW-ben beállítottam a HDMI-t 1080p/60Hz-re, ment rendesen.
Az új FW-rel viszont "ugrál" (eltűnik-előtűnik, az alsó felét felülre rajzolja ki, ilyenek) a kép, olyan mint valami Junost tévé. Még mielőtt epilepsziás rohamot kaptam volna, elszenvedtem magam a beállításokhoz és áttettem 1080p/50Hz-re. Ettől aztán megjavult... gondoltam én...
(ugyanekkor került bele a másfeles WD Green vinyó, tehát akát az is bezavarhatott)
Elkezdtünk nézni egy Dexter részt - ami 720p - felirattal. Néha itt is "urgált", de itt máshogyan. A kép alsó része időnként ficegett, fel le ugrált viszonlag gyorsan 1-2 centit. Mivel ezt a felirattal együtt csinálta, nagyon idegesítő volt.
Reggelre rámásoltam lanon keresztül egy 1080p filmet is, azzal nem csinálta.
Lehetséges, hogy a 720p-t megpróbálja felskálázni és nemigazán sikerül neki? Valaki ilyesmivel találkozott?Az említett sorozatrészt a PC-n normálisan le lehet játszani. Az, hogy nem annak kódolásával van a baj abból is gondolom, hogy a felirat is ricegett a képpel együtt. Megoldaná vajon a problémát egy másik HDMI kábel? Vagy várjam meg még egy FW-t?
-
kuksa90
őstag
válasz
bendeguz76
üzenetére
Elegendő hozzá a gyári - az egy relatíve jó minőségű kábel.Szerintem felesleges tizenezrekért hiperszuper madzagot venni,szemmel ugysem látsz különbséget.
-
bendeguz76
aktív tag
itt is megkérdezném:asus o play hd2 és aPanasonic 50g20 plazma közé kellene valami jofajta HDMI kábel vagy elég amit adnak hozzá gyárilag?
-
kuksa90
őstag
válasz
antistati
üzenetére
Felesleges , mert a NAS a szűk keresztmetszet,nem a perifériák.Meg kell barátkozni a gondolattal,hogy hálózaton keresztül, a moService nevű progival tudsz másolgatni a külső vinyó/PC, és a beépített vinyó között, max 10Mbit/seccel, ami átlagosan 6-7 Mbit/sec.
(Este ráuszítasz 300 Gb-t,reggelre megoldja
) -
antistati
tag
Ahoy,
Megnyugtató, hogy belső HDD-vel is csendes

Nézegettem külsö 2.5 HDD-t SATA külső csatolófelülettel (MAXEL vót asszem), szerintetek, ha SATA felülettel csatlakoztatnám, akkor milyen sebességgel suhannának a filmek a belső HDD-re

Már csak azért kérdezem, hogy érdemes e a külső SATA csatlakozó felár miatt ilyen külső HDD-t venni hozzá....
Köfi,
LAci -
antistati
tag
Szasztok!
Köszönöm az eddigi infókat, válaszokat

Nekem külső 2,5-es HDD-vel szinte hangtalan a rendszer

Kérdésem annyi lenne, hogy aki használ hozzá belső 3.5 HDD-t 1-2 TB-osat annak mennyire hangos a cucca

Szerintetek milyen belső 3.5-es HDD-t érdemes nézni hozzá, aminek alacsony lenne a zajkibocsátása

Peace,
Laci -
-
kuksa90
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Köszi,
de:
"Opera is completely removed by Asus. Nothing new, optimisation only."Akkor meg minek? Annyira nem sz@r, hogy optimizálni kéne....mondjuk a wifi nem igazán izgat, de azért azt nem értem,hogy az asus miért szedte ki az Operát - talán nem is lesz?

Próbából azért felrakom...
-
Sasoljátok:
[link] -
kuksa90
őstag
válasz
neszecsabi
üzenetére
-
kuksa90
őstag
válasz
antistati
üzenetére
Üdv a klubban!
1. Bármelyikkel összekötheted, mindkét kimeneten működik.Optikai madzagból én még 3 métereset nem láttam...
2. Sajnos ez úgy működik, hogy bármekkora vinyót veszel, elég gyorsan kicsi lesz....az USB3-nak csak az első felmásolásnál van jelentősége,utána már nem használod ki.
A wifi-t majd valaki megválaszolja - ahogy én látom, jó nagy szívás, és nem is igazán tökéletes - nekem az nincsen...
-
antistati
tag
Sziasztok!
Hétvégén beléptem a klubba, vigyázat mert ez a cucc addictívvá tesz

Van egy - két láma kérdésem:
1. Mivel érdemes összekötni az erősítőhöz COAX vs Optikai cabel,kb 3méter kellene?
2. Érdemes e 1 Terrás usb 3.-as külső vinyót venni hozzá?
3. Hogyan lehet WIFI-s é tenni? (Van Internetes WIFI hálózatom,de attól messze van, szóval ha egy másik elfekvőben lévő WIFI-s routeren keresztül elérhetem az internetes wifis hálózatomat az kivitelezhető illetve WIFIS USB kulcsot kellene vennem inkább?)
Sorry, de ez az első hozzászólásom és ez a cucc nagyon lázba hozott

Köszönöm a válaszaitokat!!!
Üdv,
Laci -
kuksa90
őstag
válasz
neszecsabi
üzenetére
Üdv a csapatban!
A wifihez nem értek,de ha a játékoson beállítasz egy fix IP-t,átjárónak a router IP-jét,és a tűzfalon engedélyezed - akkor a böngészőbe írva a játékos IP-jét látni kell.
Ha a géppel akarod összekötni,akkor a hátsó USB3 aljzatot használd - a "kocka" formájú usb csati jó bele - igaz,csak USB2.
Elölre pent,kártyaolvasót, laptopvinyót,ilyesmiket tudsz dugdosni. -
ansmi
csendes tag
válasz
neszecsabi
üzenetére
USB adatkábellel fog működni. Két USB A tipusú csatlakozó van a két végén és a kábel közepén egy kis elektronika, egy LED villog rajta másoláskor.. Pár ezer forint, nem vészes.
Vagy amit én csináltam: ASUS U3S6 PCI kártya + USB 3.0 kábel. Eddigi rekordom 19,7 GB blu-ray ISO 4 pec 8 mp. alatt ment át.
Valaki tudja mi ez az O!Direct nevű program és mi célt szolgál? -
neszecsabi
csendes tag
Szasztok !
Pár napja én is csatlakoztam a HD2 tulajdonosok közé, megy is a vas, csak van pár gondom vele. Nekem WiFi-n megy a net a lakásba, így kézenfekvő volt, hogy a játékos is AP-vel, pontosabban egy Tp-Link TL-WR543G routeren Ap kliensként a vifiről veszi a netet. Megy is szépen vele a net, veszem a netes rádiókat, és Tv-ket is, viszont nem látom a hálózaton a gépet. (illetve még a routert sem, hiába írom be a böngészőbe az IP számát)). Szerintetek mit lehet tenni?
A másik kérdés, hogy USB2 -vel akarom összekötni a számítógéppel, akkor mindegy melyik USB2 portot használom? Ritka dolognak találom, (és még ilyen kábelem sincs), hogy olyan kábel kell, amelyik mindkét végén normál csatlakozó van, nem Pl. mini USB. -
ansmi
csendes tag
Na 3 hét után szó nélkül kaptam egy szőr új szerkentyűt. Az eredeti firm van rajta, de egy darabig nem próbálkozom az biztos. Köszönet a Hardverker szimpatikus csapatának.
Egy 25,1 GB-s Blu-ray ISO másolása PC-ről nálam USB 3.0-ával 9 perc 45 mp. Tesztekben olvastam, hogy a 10-szeres sebesség még odébb van, de a 3-szoros az nálam is simán megy. -
Balagex
csendes tag
Sziasztok!
Én is fontolom egy média lejátszó vásárlását. Belső vinyósat szeretnék. Kétfélét ajánlott ismerősöm. Az egyik ez az Asus O!Play HD2, míg a másik a A.C.Ryan Playon! HD 3100.
Kb egy árban vannak. Az Asus-ban van USB3 (ami még most nem kihaszálható nekem, de a jövőben talán), míg az A.C.Ryan-ről azt mondták, minőségibb darab

Elvben ugyan az a chip van mindkettőben.
Mi alapján döntsek?
Üdv.
Balage
-
-
kuksa90
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Tulajdonképpen tökmindegy,hogy mennyi fül van nyitva az Operában

-
Teljesen értelmetlen ez a két külön topic. Különös tekintettel arra, hogy az R1/R3-at is HD2 firmel használják a legtöbben, még a laikusabbak is...
Lehetne egyszerűen ASUS O!Play a topic neve és kész. Kár, hogy már nem lehet normálisan összefésülni, gondolom.
-
shaggy
aktív tag
köszi a válaszokat!
Akkor azt hiszem a HD2 lesz az én választásom és nem a wd tv live.
-
shaggy
aktív tag
Sziasztok!
Mekkora külső vinyot lehet rákötni?
most tervezem egy ilyen vásárlását vagyis a wd tv live és az o!play között vagyok most éppen.
Blu-ray filmekkel hogy bánik el mert nekem arra kell legfőképpen?És egy WB 500 vagy 640Gb passport gondoltam.
-
-
kuksa90
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Fix ip-je van mindenkinek - dhcp kikapcsolva.
Az ébresztgetés jól csinálja a dolgát - de nem is üresjáratban,hanem másolás közben produkálja a hibaüzenetet
-
-
kuksa90
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Nem is értem, hogy miért nem halad az idővel....igazán beruházhatna egy HD2-be

Többször molesztált az ftp avval, hogy átviteli hiba. Erre nincs ötleted? (PC-router-HD2 az útvonal- madzagon)
Mégegy:most valamiért átkeresztelte a moService a vinyót sdb1-re.Nem lehet valahogy állandó nevet adni neki? (megspórolnám a /tmp/usbmounts/xx kattogtatást...
) -
-
kuksa90
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
bocs,duplapostra sikeredett. 
Nagyon jó a logout blog-od, felvettem RSS-re.Kezdőknek feltétlen ajánlott...

-
kuksa90
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Áldassék
,bár én úgy értelmezem, hogy nincs benne opera....(Posted: 29 Nov 2010, 18:20 ugyanott) -
-
Itt az új firm:
[link]HD2 tulajoknak a 28 Nov 2010, 22:08 dátumú hozzászólásban van a megfelelő firm, Jarre jóvoltából (áldassék a neve
) -
kuksa90
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Azt írja az FTP, hogy ""távoli könyvtárkészítési hiba az "árvíztűrő tükörfúrógép" könyvtárra.
Ha már ottlévő cuccot neveznék át ékezetesre,akkor "átnevezési hiba".Ottlévő ékezetest ékezet nélkülire visszanevezni simán enged.A játékos hibátlanul jeleníti meg az ékezeteket.
-
-
Thibi
csendes tag
Gyanítom hogy UTF8-at kellene kiválasztani kódolásnak, a Total Commander nem tudom hogy tud-e olyat. (Far Manager 2.0-t használok,ott van ilyen)
Nekem is volna egy kérdésem: hogy működik a kikapcsolás-bekapcsolás utáni film folytatása? Ha este például egy sorozat 3.évad 10. részénél kapcsolom ki,akkor másnap bekapcsoláskor automatikusan ugyanaz a rész induljon el. WDTV Minim az,az sajnos elfelejti hogy hol jártam (és én is elfelejtem) -
kuksa90
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Mindegyiknél közép-európai van beállítva...

Próbáltam más betűtipust is,szintén közép-eu, de sajna maradt a hieroglifa.
-
-
kuksa90
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Igen, TotalCommander-rel csatlakozom,FTP-n, háttérben.És igen,az ékezetes fájlneveknél ír ilyeneket: "_HD BeĂ©pĂtett szĂ©psĂ©g pack" .

-
-
kuksa90
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Megvan,működik

Ha leállítom a moServices-t,és a hagyományos módon csatlakozom,akkor jók a karakterek,az Asus webes felületén a kelet-eu kódolást állítottam be. Viszont, ha fut a moService,akkor az ékezetes betűk erős ákombákomot mutatnak...ezért gondoltam,hogy abban kéne valamit (át)írni.
A net felől nem akarom elérni,elég a belső háló - bonyolítja a dolgot a dyndns....sőt,a torrentkliens sem izgat,azt megoldom gépről...bár érdekelne,hogy mihez kezd mondjuk 78 darab .zip file-al

-
Ha nem akarod, hogy elaludjon, bátran használd a két szolgáltatást, amit leírtam. A No sleep HD2 sorában, az Installed oszlopba kattints az egérrel, ekkor felinstallálja a manager a szolgáltatást és el is indítja. Majd a Spindown service-nél játszd el ugyanezt. Aztán ha az is megy már, akkor az Edit oszlopban van egy kis fehér lap pici ceruzával (én ennek látom), arra kattints az egérrel, majd a megjelenő szövegmezőbe másold ezt be:
%23+Number+of+seconds+between+cycles.%0D%0AcycleTime%3D6000000%0D%0A%0D%0A%23+The+time+in+seconds+a+disk+has+to+be+idle+before+it+is+spundown.%0D%0A%23+If+zero%2C+service+inactive%0D%0AidleTime%3D60000000%0D%0A%0D%0A%23+List+of+device+names+of+disks%0D%0Adisks%3D%22sda+sdb+sdc+sdd+sde+sdf%22Ha kész, akkor kattints a megjelenő Save gombra és ennyi.
Az egyetlen probléma ezzel: a player áramkimaradás után, ha visszajön az áram automatikusan bekapcsol, ez gyárilag így van, nem igazán tudta még senki ezt megoldani. Ha üzemel a fenti két szolgáltatás, akkor bekapcsolva is marad, míg ha nem üzemelnek (inaktívak, vagy uninstallálod őket), akkor kisvártatva kikapcsol magától a player (ami ilyen esetben áldásos tud lenni).
-
kuksa90
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Ha lesz időd,várom a folytatást - nekem is elalszik a HD2

-
Hát gyanítom, hogy nem a moServices és nem a kódlap a gond, de nem tudom, mi lehet, mivel nálam tökéletesen megjelennek a karakterek.
A Linux egy operációs rendszer (ahogy a Windows is), a fájlrendszer amit látsz a játékosodon Linux-os. Ha egy kicsit utánanézel mondjuk Google-ban annak, hogy Linux fájlrendszer, akkor megtalálhatod, hogy melyik mappa mit takar, mit hol találhatsz meg.
A Samba biztosítja azt, hogy fájlokat mozgathass egyik gépről a másikra LAN-on, illetve esetünkben a player-ről a PC-re és fordítva.
Az FTP-vel ugyanezt el lehet érni a világháló felé, csak be kell a routert is konfigolni hozzá megfelelően (minimális beállítás) és akkor elérheted a játékosod vincsesztereit bárhonnan neten keresztül (pl. munkahelyedről is tölthetsz fel rá, vagy tölthetsz le róla, amennyiben az FTP port engedélyezve van).
-
kuksa90
őstag
Leszedtem,és a next-next-next módon felraktam. Nem kellett semmilyen hókuszpók,csakhát időbe telt,mire rájöttem a root/1234 user/pass-ra. Alapból nem ment a sokmássalhangzós (vsftpd),de elindulás után már semmi gond nem volt vele.Sajna számítástechnikai képzettségem nulla - a spectrum volt a legmodernebb vas,mikor abbafejeztem a tanulást - és hát van mit összefórumozni...:-)
Azért örülök,ha valaki laikusnak is érthető módon írja le a mithogyan-t.
-
kuksa90
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Na így más más a leányzó fekvése
sda1-nek látja a belső vinyót - és sdf1-nek az usb-t. EGYSZERRE 
Kezdem megszeretni a Linuxot,vagy Sambát, vagymit... Keresztkérdés: a moServicest hogyan tudnám rávenni kódlapváltásra: UTF-8-cal kicsit kaotikus az ékezetek megjelenítése.
Mélységes
-
-
-
appel
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
a "beszéltünk olyasvalakivel, aki már olvasott róla valahol..." egy kicsit erős, főleg, hogy FarVoice a moServices supportja... szóval csak ismeri a saját munkáját és nem csak hallott róla...
számomra pedig teljesen mindegy, hogy most egy manager szoftverrel állítom a dolgokat, vagy telneten parancssorból...mindkettő 10mp...
és ha jól olvasom, azért kuksa90-nek is meggyűlt vele a baja...
de ez egy kicsit off már... -
Hát nézd, nincs szükség elméletekre, meg arra, hogy miket irkálnak róla, kuksa90-nek láthatod, hogy fent figyel és megy az ftp is rendesen, úgyhogy ha meg akarod tudni, mi műxik, mi nem, akkor tőle első kézből megtudhatod, ő bevállalta, hogy felrakja.
Nálam a sima www-s link nem műxik, nekem csak ez megy a webfelőli menedzseléshez:
O!Play IP címe/www/cgi-bin/services.cgiViszont tökéletesen felesleges a webes felület, mert a manager szoftverrel mindent a világon meg tudsz oldani sokkal kényelmesebben és biztonságosabban. Szóval szép dolog az elmélet, de én azt szeretem, ha olyasmiket írunk le, amikről saját tapasztalattal rendelkezünk és nem pedig "beszéltünk olyasvalakivel, aki már olvasott róla valahol"...., mert utóbbi a félrevezetés melegágya.
-
appel
őstag
nos ezzel a moservicessel sem szaladnék nagyon előre...
FarVoice-al leveleztem, és azt mondta, hogy a HD2 csak részben támogatott, és ezek a működő modulok:mediaTomb (upnp média szerver, nem használnám...)
rdate (idő szinkronizálás, szintén nem kell nekem...)
spindown (bizonyos tétlenség után lekapcsolja a hdd-t, én úgyis kikapcsolom a lejátszót, ha már nem nézek rajta semmit)
swp (swap sosem árt, ez jó lehet)
trans212 (legfrissebb transmission, gondolom kicsit nagyobb konfigurációs szabadsággal, mint az eredeti firmwareben lévő, no meg újabb is...)
tvs (szerkeszteni lehet vele a tv stations listát...ez sem hiányzik...)
udpxy (udp to http proxy...nos iptv-t sem akarok átgyömöszölni az asuson
vsftpd (ez is jó lehet, frissebb ftp szerver)Ha telepítené valaki a moServices HD2-re:
A Core only telepítést kell választani a script futtatásakor..azt hiszem, azóta már ez is automatikusan megy...
ha fent van, akkor az elérése: http://<lejátszó ip-je>/www/ vagy http://<lejátszó ip-je>/www/cgi-bin/service.cgi
az IPhone Remote Control pedig http://<lejátszó ip-je>/www/rc.htmlami nekem leginkább hiányzik az a youtube és esetleg az opera, az ezzel sem fog menni...
a feliratok körüli árnyék/keret vastagságát sem tudom állítani ezzel sem...szóval én inkább nem rakom fel...
azért persze köszi a tippet... -
Addig is, hogy csillapítsam a csalódottságodat, próbáld megnézni ezt a könyvtárat:
tmp/usbmounts/sda1Ez csak külső vinyónál van (USB, vagy eSATA), nem tudom, hogy nálatok, a HD2 belső vinyója esetében hol találod a vinyó tartalmát, de valami nagyon hasonlót keress, mint az 'sda1' és az lesz a vincsesztered.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Üzletből, garanciával, Dell Latitude 5540/ i7-1365u/16GB RAM/512GB SSD
- Honor 200 Pro 12/512GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Asus ROG Strix G533ZW 15.6" FHD IPS i9-12900H RTX 3070Ti 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Pro 14 PC14250 14" FHD+ IPS érintő Ultra 5 235U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ddHIFI RC30B RCA-RCA összekötő 120cm
- 27%! LG 86UR76006LC (86") UHD (Active HDR, 60 Hz, Smart TV)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX GTX 1050 Ti 4GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo LOQ 15ARP9 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7235HS - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

,pedig ott régebben zajlott az élet.

bocs,duplapostra sikeredett.