- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Aktív témák
-
atomka
csendes tag
Hi Boss,
Bios frissítéshez van egy Flash..Exe (Pontosan nem tudom mi a neve de csak egy ilyen van) nevű file az asrock.hu-n, ezt is le kell tölteni.
Először csinálsz egy bootfloppy-t. (XP alatt Format A, bootfloppy opció bejelöl)
A fenti filet +a bios filet a floppyra felmásol.
Floppy betesz, gép ujraindít.
ha minden jól megy akkor a bootolás után az A:/ felirat létszik alul. ide beírod a Flash....(pont és exe nélkül) szünet + a bios neve Pl: PEPRO 1.40 és enter.
HA minden ok akkor kiirja hogy kész az frissités. gép ujraindit.
egyébként van egy leírás is amit le lehet tölteni , ott részletezve van angolul.
sok szerencsét. -
Boss
csendes tag
Csao!
kösssz a new hireket!
Nem nekem eddig még semmi bajom nem volt a cuccossal.
Bár én csak ME -t és winmedia 6,4 est használok(nekem valahogy nem jön be a csillivilli uj designes player.
Xp jo lenne csak ahhoz kellene egy nagyobb winyo(most ahelyett digit fényképezőt vettem:)
de nem lehet hogy a divx volt szarul megcsinalva?????
A mostani filmeket mar xviddel csinaljak, arra meg dekodolasra ott az ffdshow(az csak az ac3 at nem tudja tehat az a kodek kell meg)
Te, a biost hogyan kell frissiteni???
Leszedtem a fájlt és???
Ez nem exe mint pl. az abitoknal.
Mesélj mesélj, mesélj, mesélj................. -
BobMaster
senior tag
Bár nem vág túlzottan témába, ma frissült az ASRock.hu, kint vannak az új BIOS-ok. Hátha azokkal nagyobb sikert érnek el a tuningra áhítozók (én nemtom, csak feltöltöm őket)
A K7S8X szerintem feleslegessé teszi a K7VT2 létezését, tekintve, hogy 3000 Ft-al drágább, de ezért 333MHz FSB, 8x AGP, DDR400, 5.1 hang van rajta pluszban. -
atomka
csendes tag
Hali Boss
Bed nyúz...
Irtam az Asrock Ufsz-nek.
Vágottszemű barátaink azt írták visza hogy a rendszer stabilitása érdekében nem javasolják a dolgot, bár a lap tudná , ezért letiltották a Biosban a funkciót.
Bumm. No comment.
A lap leírásában persze szerepel a Mhz-enkénti állítás:((
Ahogy írtad talán később valami tuningbiossal.
Ha esetleg megtudsz valamit szólj.
Addig is Az asrock.com-on fent van a 1.4-es bios, bár én nem látok nagy különbséget .
Még egy kérdés .
Tegnap este elkezdett szarakodni az 5.1-es hangkártya, Divx filmnézés közben elment a hang vagy halkan sz=lt vagy csak recsegett . (Win XP+ Mplayer9)
Neked hogy müxik? -
hobizoli
nagyúr
Na, szoval az eredeti topik temanal maradva:
Unokaocsmnek lett egy ilyen ASROCK KTVM2-s lapja. Jopofa a cucc...nyugi, lattam mar K7S5A-t is, de SZVSZ siman ez a jobb. Szolgaltatasban valamivel tobbet nyujt (mivel a SouthBridge a KT400-s lapokon is hasznalt VT8235-l egyezik meg) mindossze 1000Ft tobbletert:
-6db USB2.0 (ebbol 4db ott is van a hatlapon)
-ATA133
-100MBps LAN
-AC97-s hang
-1db 4xAGP, 3db PCI, 1db AMR, 1db VGA, 1db IR, 1db COM, 1db LPT
-Asus fele C.O.P proci vedelem
-Micro ATX formatum, eleg ez a meret is
-ProSavageDDR: atlag felhasznalashoz boven eleg, 8-32Mb-s allithato a RAM hozzaferese, de le is tilthato, ha van vmi bikabb VGA.
-50-248MHz kozott allithato az FSB
A CD-rol minden tok egyszeruen telepithetoek a drv-k, elsore ment minden.
A feszultseg ertekeket is rendesen tartja...
hobizoli -
Boss
csendes tag
Hali
Nekem elöször 133 as sd volt benne amit csak 100 on birt futtatni, miután kicseréltem 333 as ddr re azt rogtön felismerte es gond nélkul fut vele.
de........
nagyon ugy néz ki, hogy az fsb ezen a lapon se softveresen se hardveresen(nincs jumper) nem állítható.
Tehát marad az . hogy alapon fut minden:(
ha esetleg neked összejönne valahogy az állítás szólj!!!!
szerintem eccer talán egy uj biossal.....max
csao -
atomka
csendes tag
Hi folks,
nekem is PE-Pro van 2Ghz-es celeronnal + arégi gépemből ideiglenesen 2x128Mb/100Mhz SDRammal kb 5 napja. Összerekás után elsőre indult gond nélkül , felismert mindent, az XP simán telepedett. Gyárilag 1.1es biossal jött, ekkor a biosban az fsb-re annyit tudtam állítani hogy manual v. auto.
ha manualra állítottam akkor sem tudtam állítani a Mhz-t mert inaktív(szürke) volt az a sor ahol állítani lehet(ne).
Seba, tegnap este 1,3 legujabb bios letölt, frissít->
eredmény :
most már azt sem tudom kiválasztani hogy auto v manual a FSB.egy;b nem változott.
Segítsetek, mi lehet az oka? Talán a 100Mhzes memóriák miatt kapásból letiltja a felfelé állítgatást?
Boss neked nem segitett a 333mhz-s DDR?
Üdv
Atomka -
Boss
csendes tag
Na ezaz hogy hol???
a Pe Pron nem talalok jumpert
a biosban egyedul a memoria orajelet lehet allitgatni de meg az osztast sem
egyebkent eddig a regi 133 as 128 sd volt benne ami csak es kizarolag 100 on volt hajlando menni, tegnap viszont vettem 256 333 as ddrt amit csont nelkul felismert.
jelenleg
Pe Pro ; Celeron 1,7, 256/333 DDR, Riva TNT2 Pro 32mb +TV -
Boss
csendes tag
Sziasztok
Vadi uj PE Pro tulaj vagyok, s mivel annak meg nincs topicja eme helyen kerdezem, hogy ismeri e valaki kicsit jobban a fent emlitett termeket?
pl erdekelne, hogy a biosban a proci orajele miert locked?
ha abszolut nem allithato akkor csak idegesiteskeppen raktak oda mint opcio?
jomagam abitokon nottem fel es nagyon mexoktam a sofmenu szepseget.
a Pe Pronal mijen lehetosegek vannak?
na egyenlore ennyit
a valaszokat koszi
hali -
hobizoli
nagyúr
Aki ilyen deszkat vesz -mert pl csak ilyenre van zse-, az nem fogja SbLive!-l meg ATA/SCSI Raid-l, TVtunerrel telipakolni (de eddig ezek ebbe is meg belefernek), mert ha az(oka)t tudott venni, akkor jobb deszkat is, 5-6PCI-l.
Szerintem ez nagyon jo lap ennyi penzert, tud mindent(!), ami kellhet otthon egy atalag juzernek...
Egyebkent chipset IC-k mar regota tudnak hangot, modemet, es halot is...csak nincs kihasznalva, bedrotozva a deszkan, megvetted kulon.
hobizoli -
Thomos
csendes tag
Nemtom mennyi a biosban a speedfan szerint 39C, es megy vagy jopar oraja, igaz idleben. Egyebkent ugy nez ki nem a lapokkal volt gond, hanem a Chieftek tapom nyirbalta a lapokat. Nekem meg a gyari 1.1-es bios van fent es egy 1.1 Duronnal hajtom 1,8 V-on mivel ennyire huzza be.
Hogy ezek a problemaid garisok e, azt nem tudom, kerdezd meg ott ahol vetted. :) -
vodi
csendes tag
üdv
hasonló problémával küzdök, megnéznéd majd nekem hogy indítás után közvetlenül a biosban mit mutat a procihőmérsékletre ? Egyébként a kisebbik lapnál az 1.2-es biosra írja a duron hőmérséklet upgradet,nem tudom ennél nincs-e ilyen ..
Nem tudja-e valaki hogy ha egy alaplap indításkor és működés közben rosszul méri a procihőmérsékletet és 1.75 helyett 1.8v-on hajtja az indokolja a garanciális cserét ?
köszi -
Thomos
csendes tag
ujabb fejlemenyek:
Vettem egy asrock k7vt2 lapot, mert megsem kell az integralt vidkartya es olcsobb is. Egyebet nem tudok rola elmondani, mert az elso peldany hibas volt, tobb ora probalkozas utan sem sikerult eletet lehelnem bele, szepen inditott o mindent, de ennyi, sksh, miutan megbizonyosodtam rola, hogy a procim meg mindig jo feladtam. A cserepeldany anyiban jobb, hogy elso probalkozasra indult, majd mikor eszembe jutott, hogy nincs rajta billentyuzet es meresz modon mukodes kozben dugtam ra egybol kikapcsolt. kicsit furcsalottam, inditom el, semmi. Elo a masik chieftek tapot minden a helyen, tap bekapcs es mar porog is. Igaz, hogy csak 7.32 V-ot ad a coolernek speciel a 12 helyett (lemertem), de megis. Egy 300-as acorp tappal mar meg sem nyikkat, hiaba inditgattam. Szoval eddig 2-bol 2 a hibaarany. A procom jo, a vidkartya mashol szepen uzemelt, a memoriak is futottak masik gepben, most akkor vagy a kisordog uldoz, vagy silany a minosege, vagy nem tudom, de hetfon visszaviszem ezt is, teszek meg egy probat, aztan meg ha megse teszek ra, es lesz ecs. :)
Egyszer jartam biosban egyebkent, 1.1-es biosszal szorzoallitas, fesz allitas nem volt, de a 1100Mhz-es Morgen duront kapasbol 1,8 V-on jaratta, nem volt kecmec.
fsb-t novelni meg az ECS is tud. -
almásrétes
tag
válasz
almásrétes #43 üzenetére
Jah, eddig ECS K7S5A-ban volt, FSB-t 112 MHz-ig bírta (fesz. emelés nélkül, mert ugye ezt nem lehet). ECS nálam atomstabil. A gépet egyébként Photoshop + QuarkXPress munkára is használtam (újságtördelés-szerkesztés). Erre a célra megfelelt.
-
almásrétes
tag
Helló!
Ha érdekel, nekem van egy eladó 850-es Thunderbird-öm (Socket A). Van hozzá GlobalWin FOP68. Már nem garis, de tökéletesen működik. Óccsóért mexámítom.
Üdv,
rétes -
Obi-1
őstag
Vajon hány hozzászólástól is leszek lelkes újonc?
-
Obi-1
őstag
Keresd meg Tildyt! Ö keresett K6-2 450 szintü gépet!
-
Obi-1
őstag
Szerintem itt fogalomzavarok vannak az Asrockkal kapcsolatban.Mégiscsak ASUS cég... Különben most olvastam, hogy az Asus eredetileg SDRAM-mal akarta kiadni a saját KT266-os lapját - na ebből lett a K7VT2 Asrock lap szerintem!
-
morzsa
aktív tag
Ha a Via-t választod, DTK-t(=MSI) vegyél, az sokkal jobb választás mint a zsákbamacska Asrock. De, ár teljesítmény alapján a K7s5A-t ajánlom inkább. Volt ilyenem(amíg le nem döftem egy csavarhúzóval :D tudtam stabilan húzni egy 800-as duronon. Majd 20%-ot egy 1G-s duronon. Aztán megöltem.:((
Szóval: DTK+VIA vagy ECS+SIS. Szerintem. -
Thomos
csendes tag
interboardnal nem lattam eppen ilyet, ill nincs neki ara, es a chipset ugyanaz, csak epp kapott egy integrlat videot, bar sajna nemtom milyen a kepe, ha rendben van, akkor el lehetne adni, vagy felre tenni azt a regi matrox g100-ast.
az 5 pci-t meg nem hasznalnank ki a 3-mal szemben. -
Thomos
csendes tag
Azt hiszem o lesz a nyero paros, bar lehet hogy ennek is vannak bugjai, de ki tudja. :)
''VIA ProSavage KM266
The VIA ProSavageDDR KM266 with 200/266MHz Front Side Bus settings, the high performance DDR memory controller from the VIA Apollo KT266A, and the superb performance of the enhanced S3 Graphics ProSavage8™ core yields an unbeatable mix of power, flexibility and value...''
[L]http://www.via.com.tw/en/Digital%20Library/pr_km266.jsp[/L] -
Thomos
csendes tag
mondjuk 1 hangkartya, 1 halokartya, 1 scsi kartya. tunner ugyse lesz benne, mert munkara lesz, szoval meg igy is eleg. Halo van rajt, szoval kilove, a hangkartyaban mar nem bizom annyira, az maradni fog valoszinuleg.
De tenyleg jol nez ki a cucc. :) Marcsak a bios allitgatasokra lennek en kivancsi, hogy mit lehet benne, speciel fsb-re legalabb. -
Thomos
csendes tag
ECS-sem nekem is volt, k7s5a meg k7s6a is. Bajon nem volt veluk, lehet hogy Ti pont kifogtatok, bar ami igaz az igaz az k7s6a-ban nem ment a 3com halokartya, mindig levagta szegeny sobatarsam a halorol, a sima acorp realtek chippes halokartyaval nem volt semmi baja, szoval nem mondon en hogy tokeletesek, de eleg megbizhatok, a mostani asusom is baszakszik a halokartyaval, meg a linket sem talalja, aztan kiveszem meg vissza a pciba es megy rendesen, elotte meg szepen csokkent a sebesseg, pedig be van csavarozva. Szoval PC rol beszelunk mai elvileg mindennel kompatibilis, gyakorlatilag vannak kivetelek.
Az hogy a ecs csak 266-mhz es ddr-t kezel alapbol nemtom mennyire szamit, mert biossal megy az 166/166 ig is, persze akkor olyan proc kell ill buveszkedni kicsit a szorzo korul (gar vesztes, hidak atvagasa stb).
Asrock (asus) nemtom milyen ebbol a szempontbol, ezt kene megnezni, megprobalom megkeresni a manualjat, hatha. :) -
WN31RD
addikt
Nekem K7S5A van 1800+ XP-vel, 512 SD-vel, és tuning BIOS-szal. Az FSB-t 147 MHz-re állítva a gép stabilan megy. Nekem ennyi tuning elég is, inkább csak ''miért ne?'' alapon csináltam ezt is. :)
Tényleg nem tuningbarát az alaplap, dehát ennyi pénzért nem is várható el. Viszont véleményem szerint stabil, és sok más helyen is megbízhatónak mondják. -
lesaux
veterán
Látom, hogy a topic vége felé elkanyarodtatok a K7S5A témától, de azért leírom a véleményem vele kapcsolatban.
Röviden összefoglalva egy kalap sz...
Tuningolhatóság szempontjából szinte nulla. Ha leszedsz hozzá tuningbiost, akkor FSB-t tudsz emelni, és annyi.
Amúgy meg olvass bele az ''ecs k7s5a esete az irq-kkal'' meg a ''bios elfelejt mindent'' című topicokba. Ezek a hibák egyébként nem csak nálunk jelentkeznek, itteni topictársaknál meg külföldi oldalakon is panaszkodnak rá.
A K7S5A-nak egyetlen előnye, hogy Q olcsó. 11000+áfáért megkapod, és az 1700-1800-as XP procik is olcsóak, az SD-ről nem is beszélve. Aztán ha több lesz a lóvéd, belefér a DDR-is. De ha jól tudom, csak 266 MHz-es.
Szóval nekünk kevesebb mint két hónapja van ilyen, de többet szívtunk vele, mint az összes eddigi géppel együttvéve. Nagyon nem ajánlom. -
Tompo
aktív tag
Ha profi szinten dolgozol phshoppal akkor P4 + RD (ne vessetek meg érte AMDsek), de volt szerencsém ismerős fényképsznél probálni egy AMD és egy P4 közti diffit. Igaz ott a szkennelés után a fileok 150-300mb-osak és ezekkel dolgozott a progi de qrvanagy volt az eltérés. Ott végül is P4 lett véve.
Próbára egy 2000+XP 512/400 Winbond DDR és egy 1,8A + 512RD volt. -
Thomos
csendes tag
-
WN31RD
addikt
256 DDR helyett én is 512 SD-t ajánlok inkább... különösen Photoshop-jellegű alkalmazásokhoz.
Nem kell megijedni az SD-től, és hasraesni a DDR-től, a névleges 200%-os teljesítménye a DDR-nek a gyakorlatban jó, ha 30%-ot dob a teljesítményen, általában ennél kevesebbet. Mindezt több, mint kétszeres árért. -
Thomos
csendes tag
amit kineztem egyebkent gepnek:
a ketto alaplapo kozul az egyik, vagy integralt prosavage vagy a regi matrox g100-vidkatyo (nem mai darab de szep a kepe), 256 sd memo kezdesnek, es procnak egy 1100 TB proci, ezek igy egyutt cirka 35 be lennenek hazzal, coolerrel egyutt.
Szerintem eleg barati es a mostani 433 cerka helyett biztosan utosebb. :)
A TB is tudja mar az sse-t szoval ua. mint a tualcerka, de kesobb bovitheto.
Jol gondolkodom? -
Tompo
aktív tag
Asrock szvsz nagyon jo, árához és a régi chipsetjéhez képest, egy XP bele, és menni fog rendesen. Nemrég raktam össze ilyen gépet: 1,7XP + 256DDR, az integrált vga-val még Q3azni is lehet, jó nem full grafikával de alapra jó, és később bővíthető az AGP miatt. Ha fotoshoppal akarsz dolgozni akkor USB 2,0 mert ha szkenneltek akkor mindenképp jobb.
-
Thomos
csendes tag
En sem lepodtem meg nagyon, hogy az 1.4 Tb lenyomta az altalaban hazsnalt effekteknel (forgatas, szinmelyseg, stb) a 1.7 Gigas sima p4-et, akkor mi lehet szegeny cerkaval. Tudom, hogy szar nem kell bizonygatni,c sak kivancsi voltam mennyire szamit az az optimalizalas. hat szamitani szamitana, mondjuk a csucskategoriaban biztosan, de arra nincs le. Tua cerka meg asszem nem tudja az sse2-ot, tehat semmivel sem tud tobbet mint egy xp-s platform, es azert nem egy kategoria. :)
-
-
WN31RD
addikt
A P4 cerka rém lassú. Ha ilyen áron mindenképpen Intel kell, akkor inkább a Tualatin Cerkáknál nézz körül. (Egyébként meg keress rá, a fórumokban sokminden elhangzott a P4Cel vs. TuaCel témában.)
Őszintén szólva nagyon meglepődnék, ha a Photoshop egy TuaCerkán jobban futna, mint egy Athlon XP-n, optimalizálástól függetlenül. De konkrét ilyen irányú teszteket nem ismerek. -
Thomos
csendes tag
Aham, hat a keret sajna fix, pont ezert nem fer most be 512 sd sem, szoval a 256 ddr-sem magyarul mindenkepp vlaami sd+ddr lap kell, hogy azert kesobb meg meglegyen a tovabblepes lehetosege, es aranylag gyors lap is (ertem ez alatt 266a szintu). De megnztem az adobe honlapjan, hogy ok biza intelre optimalizaltak, szoval el kell gondolkodni egy intel pl-en is, igaz az nem ennyibe kerul, de mindjart utanna jarok egy 1.7-es p4 cerka kontra 1.7 xp photoshop alattinak, az eredmenyt elore sejtem. :) A vidkartya annyit tudjon, hogy 800*600 16 bit, azmeg barmi lehet, 2dben biztos nem ez a szuk keresztmetszet, csak a savage kepminosege kerdeses mert ami a km133 ban van az nem egy fonyeremeny, legalabb is az acorp fele alaplapban. :(
-
Den
veterán
Az asrock, az asus alsó árkategóriájú márkája. Ha grafikai alkalmazásokat futtatnátok, szerintem nem érdemes integrált vga-ra alapozni. A photosopban nem vagyok otthon de azt mondják akik értenek hozzá hogy semennyi ram nem elég neki, ezért ha nincs sok lóvé, jó választás az sd-ram és szerintem a komplett gép árához képest annyira olcsó hogy mindenképp élből 512 megával kéne indítani. Amúgy a tapasztalatok szerint a k7s5a megbízható ha nem fogsz ki eleve hibásat, az asrock új márka, de remélhetőleg az hogy az asus márkája a megbízhatóságon is látszani fog.
-
Hold
őstag
én saját tapasztalatom szerint már nem érdemes SD ramos alaplapot venni.. késöbbiekben már nem fogod tudni használni.. tegyél bele inkább 256 DDR-t mint 512 SD-t .. Abit KD7-E alaplapja már 333as DDR-es de még mindig olcsó az alaplap
-
Thomos
csendes tag
Sziasztok, most keszulok osszerakni valami nagyon olcso amd konfigot a fotokorunknek. Ami futni fog rajta az egy scsi szkenner, photoshop, es nehany alkalmazas, szoval munkagep lesz. Alapnak a cimben szereplo ket alaplapon filozok, az asrock talan annyiban tetszik, hogy elvileg usb 2.0 (sose lehet tudni), de nemtom az o csodalatos integralt prosavage-e milyen kepet szolgaltat, mert ugye az sem mindegy hamar kepeket nezunk. SD meg azert fontos, mert egyenlore kapna 256 SD-t aztan ha lesz mibol akkor vagy meg 256 SD, vagy ddr, szerintem 512 SD-t jobban meghalalna a photoshop mint a 256 ddr-t.
Szoval mit tudtok a fent emlitett asrockrol az ecs-hez kepest? No meg esetleg egy referencia kt266a-hoz kepest, mert kerestem teszteket de csak 1-et talaltam.
A km266 chipset az kt266+prosavage vagy kt266a+prosavage? Mert ha sima akkor bezony ecs elveri. :)
Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam Deck
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- PS Plus előfizetések
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!