- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajaki
őstag
Időközben arra juttottam, hogy fut powerbankról is a kód, DE resetelni kell egyszer az Arduino-t a fizikai reset gombbal miután az áramforráshoz kötöttem. PC-n ugye ez azért nem jött elő, mert a Serial Monitor megnyitásakor resetel is egyet.
De gondolom ez nem normális működés. Power-on resetnek is működnie kellene, nem?
Hol keressem vajon a hibát? Valamilyen memóriával kapcsolatos probléma lenne?
Tudok esetleg kódból resetelni (egyszer) miután az áramforrás csatlakoztatva lett?
-
bajaki
őstag
Megtaláltam hol hasal el:
Van egy ilyenem:
SoftwareSerial mySerial(7, 8);
Itt száll el, de csak akkor ha nincs PC-re dugva:
mySerial.println(sendArray);
sendArray egy char tömb, tartalma:
"{\"latitude\":46.6163672,\"longitude\":19.2515683,\"altitude\":143.0,\"speed\":50.0}"
Így pedig lefut, tehát akkor van probléma amikor char tömböt írok a SoftwareSerial-ra.
mySerial.println("{\"latitude\":46.6163672,\"longitude\":19.2515683,\"altitude\":143.0,\"speed\":50.0}");
Valakinek ötlet a megoldásra?
-
bajaki
őstag
válasz
vargalex #7040 üzenetére
Ez is felmerült még korábban mint probléma, de erre találtam (hozzáteszem véletlen) egy megoldást. Beiktattam egy USB-s feszültség és áramerősség mérőt, mert kíváncsi voltam az átfolyó áramra és így nem kapcsol ki.
Közben debugolok... Nem a SoftwareSerial miatt van. Ráraktam egy HTTP Post parancsot most az Arduinora egy sima char tömbbel és így megy, szóval valahol máshol van a hiba.
Szívesen bemásolnám ide a kódot, hátha valaki gyorsan megtalálja, de sajnos most nem tehetem. Szakdolgozat lesz a témából ha minden jól megy.Szóval ezt most nekem kell megtalálnom.
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Egy korábbi ötletemen dolgozok jelenleg. (GPS alapú nyomkövető rendszer). Végül egy ilyen, Elecrow SIM808 GPRS+GPS modult szereztem be, de most kicsit elakadtam.
Odáig jutott most a dolog, hogy tudok küldeni SMS-t az eszköznek, mely ha a megfelelő szöveget tartalmazza akkor elkezdi küldeni HTTP Post segítségével a GPS koordinátákat egy webszervernek, amely letárolja adatbázisba. Ez jól is működik, nincs gond.
Azonban lehet, hogy nem gondoltam át eléggé a dolgot, illetve nem értem tökéletesen a működést.
A Shield-del a 7-es és 8-as PIN-en keresztül a SoftwareSerial könyvtár segítségével kommunikálok. Írtam egy függvényt, amelynek segítségével küldöm a Shield-re az AT parancsokat.Ma ki akartam próbálni az eszközt power bankról, azonban nem működött (nem küldött semmilyen adatot a szervernek). Ahogy említettem, nem teljesen értem a SoftwareSerial könyvtárat. Jelen elképzelésem nem megvalósítható, nem fog PC nélkül működni a kód a SoftwareSerial könyvtár miatt, vagy máshol keressem a hibát?
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
A korábban már tárgyalt A7 GPS + GSM modulból nincs esetleg valakinek elfekvőben?
Viszonylag rövid idő belül el kellene kezdenem dolgozni a projekten, nem biztos, hogy belefér most kivárni Kínából.
-
bajaki
őstag
Teasüti, dew28: Igen, tudom, hogy erre vannak milliószor jobb megoldások, de most mindenképpen saját megvalósításon gondolkodok, ugyanis iskolai projekthez lenne a feladat.
Ebben az esetben sem tud senki ajánlani megbízható GPS, GSM boardot senki?
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Egy Arduinoval megvalósított nyomkövető rendszer megvalósítását tervezgetem.
A terv az lenne, hogy összeraknék egy Arduino + GPS + GSM modult egy adatkártyával és egy androidos telefonra küldeném át adatkapcsolaton keresztül a koordinátákat és dolgoznám fel egy általam megírt android app segítségével. Mélyebben még nem merültem el a témában. Mennyire megvalósítható?
Milyen GPS és GSM modulokat ajánlanátok? Árban nem tudom egyelőre meddig mennék el, egyelőre kíváncsi lennék, hogy mennyibe kerülne egy olyan rendszer ami nagyjából életképes. Autóban lenne valószínűleg használva az eszköz.
Mit gondoltok, ajánlotok?
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Szeretnék megismerkedni az Arduino világával. Ehhez kellene nekem egy kezdőkészlet.
Erről mit gondoltok? Ennyiért jó vétel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vicces képek
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Nem túl penge, viszont olcsó az új ZTE Blade
- Okos Otthon / Smart Home
- Lexus, Toyota topik
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Max
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest