- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ZUK Z2 - Kicsi a bors, de erős!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
Teasüti #6273 üzenetére
"kiürítéses mosfet-nél a Gate-re ugyanúgy 0V és +5V megy, mint a növekményes típusúra? Vagy mit értenek itt negatív feszültség alatt? -5V?"
http://kkft.bme.hu/~johnny/Diplomamunka_OcskoSzabina_2011.pdf
34. oldal. Iskolásoknak íródott, de azért Te is elolvashatod!Mivel én vegyész vagyok, nem villanyos, én egyszerűen N ill. P típusú FETnek nevezem
"Most akkor működik az Arduino digitális kimenetén, vagy nem?"
Igen, működik. Folyamatosan használom. Általában N típust, a P típust csak kivételesen. P-t utoljára talán a Microchip PIC programozásához használtam, úgy 10 évvel ezelőtt."A cél az volna, hogy HIGH értékre zárjon, LOW értékre (vagy lebegő portra, INPUT módban, vagy simán üzemen kívül lévő MCU esetében) pedig nyitva maradjon"
Nem pontosan értem.N FET:
S: GND
D:+5V (vagy több is lehet, én 48-at is kapcsolok vele)
G: Arduino lába, ha HIGH, akkor a FET vezet, tehát megy áram, ha LOW, akkor a FET nem vezet, nincs áram.
Ha fordítva kell, akkor szoftver . -
tibi-d
tag
válasz
Teasüti #6273 üzenetére
A kiüritéses mosfet "gate"-re a "source" kivezetéshez képest adhatsz pozitív és negatív feszültséget is. Az első esetben mégjobban ki fog nyitni, az utóbbiban le fog zárni. Ez le van írva abban a köteg leírásban, amit linkeltem. A P csatornás fetre is igaz ez, csak fordítva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 14" 2021, M1 32GB RAM/1TB SSD Space gray
- HP EliteBook x360 830 G8 Core i5 1145G7 2.6GHz/16GB RAM/512GB
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged