- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
chrome11 #20977 üzenetére
Ha tanulás a cél, és nem akarod a kész áramkört tokozni vagy beépíteni, akkor
- breadboard
- jumper kábel (apa-apa, apa-anya)
- multiméter
mindenképp kelleni fog a prototípusok készítéséhez / teszteléshez.
Diszkrét alkatrészből mindenféle színes LED, hozzá 120Ω, 220Ω, 330Ω előtétellenállásnak, hogy látványosabb legyen, amit csinálsz. A szenzorokhoz illetve kapcsolókhoz, nyomógombokhoz fel- és lehúzó ellenállásnak 10kΩ, diódák, ami most eszembe jut.Abban az esetben, ha a használni kívánt szenzorokra nincs gyárilag ráforrasztva a tüskesor, kelleni fog forrasztópáka, meg ami ahhoz kell. Később, ha nem a gépre kötve fogod használni az alkotásodat, kell majd külső táp, esetleg li-ion vagy AA NiMH akku.
Illetve nem írtad, mivel rendelkezel, de érdemes valami kezdőkészletet beszerezni, amiben eleve sok hasznos alkatrész benne lesz, illetve nem kell forrasztani.
-
sonar
addikt
válasz
chrome11 #20977 üzenetére
Nem tudom, hogy itt mennyire populáris, de én a tinkercad.com-ot használom.
Kezdő arduinosként nekem tökéletes, hogy virtuálisan pakolom össze a dolgaimat és kódolgatok. Különösebb invesztició nélkül tudok debuggolni, basic szkópot használni...
Jah és én mivel erősen hely szűkében vagyok, nem kell magam után elpakolni.
De nyilván ez erősen virtuál és limitált. (ez is egy lehetőség)[ Módosította: MADcat ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest