- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
sMogyi86 #13729 üzenetére
Meg kell nézni a cmos analóg kapcsolókat, régen hangfrekvenciára láttam használni, ki tudja milyenek vannak azóta. Csak tippelem az usb 2.0-t, hogy esetleg jó lehet. Az usb 3.0-nál olyan nagy a freki, hogy a fet mindenféle kapacitása szerintem megöli a jelet. De még reed csövekkel is a geometriát és árnyékolást megfelelőre kialakítani, nem tudom. Esetleg megnézheted a testre húzást, az is lebénítja az adatforgalmat, esetleg elég valami CS, vagy reset, vagy hasonló vezérlő eret olyan állapotban fixálni, ami lehetetlenné teszi az adatforgalmat. Ha nem az adat megállítása a cél, akkor valami érintésvédelem, arra viszont nagy légréssel kellene megszakítani a vezetékeket, ott megint a geometria beszól, induktivitások, kapacitások.
A belső sata port tápvezetékét is meg lehet szakítani akár cmos fettel is. Bírnia kell az üzemi áramot, ami 1 A alatt van egy wincsinél, és elég kicsinek kell lenni vezető állapotban az ellenállásának, hogy ne essen rajta sok feszültség. Ha logikailag leválasztottad a wincsit, akkor meg lehet szakítani a tápját.
Az arduino programot megírni, ami egy fetet kapcsolgat nagyon egyszerű, sokkal könnyebb, mint az usb adatvezetékeivel babrálni úgy, hogy még üzemképes is maradjon, erre gondoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged