Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freel
tag
Senki?
Akkor valami támpont legalább, hogy merre induljak?
Beírtam egy ilyet:
ls -l /usr/lib/libcurl*Ekkor kiírt pár sort, de volt közte pirossal nem is egy. Már szét szimlinkeltem mindent valószínűleg az a baj.
Órák óta keresem a neten a parancsot, hogyan lehetne kilistáztatni és törölni az általam létrehozott szimlinkeket... Semmi nem működik!!!Valaki valamit?
-
Freel
tag
Üdv.
Segítsetek légyszíves... Végső és totális elkeseredettségemben írok hozzátok.
Adott egy játék. És nem indul.
A hiba a következő:/usr/lib/libcurl-gnutls.so.4: version `CURL_GNUTLS_3' not found
Állítólag túl új neki ez a 4-es gnut akármi
Olyasmit találtam, hogy symlink-elgetni kell dolgokat. Amit csináltam eddig:
ln -s /usr/lib/libcurl-gnutls.so.3 /usr/lib/libcurl-gnutls.so.4
ln -s /usr/lib32/libcurl-gnutls.so.3 /usr/lib32/libcurl-gnutls.so.4
ln -s /usr/lib64/libcurl-gnutls.so.3 /usr/lib64/libcurl-gnutls.so.4Telepítettem valami lib32-libcurl-compat -ot is.
Találtam olyat is, hogy nem a legújabb 4.3.0-s kell a játéknak, hanem csak a 4.2.0-s és azt kellene symlink-elni...
Ezt nem tudom hogyan kell.Eddig nem segített semmi. Igazából fogalmam sincs mit jelent a symlink-elés, csak csináltam mindenfélét amit találtam a neten leírást...
Másoltam dolgokat össze-vissza (csak ahogy Win alatt megszoktam...
bár ott szokott működni a dolog...
).
Állítólag létezik olyan (valami ldd vagy mi) parancs, amivel ki tudom íratni a játék indítófájljával a megkövetelt függőségeket... Illetve létezik olyan parancs amivel ki tudnám listáztatni, hogy eddig milyen symlink-eket csináltam és hova, majd ezeket tudjam törölni? Szerintem már jól összekócoltam a rendszert...
Jahhh, amúgy Manjaro-val varázsolok...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest