- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shyciii
veterán
válasz
vargalex #8602 üzenetére
Most otthoni felhasználásról beszélünk ha jól sejtem. Az otthoni routerek 95%-ának a szoftvere mint egy ementáli sajt, ha a gyári firmware van rajta, és elvétve frissítik (kétlem hogy sokan OpenWRT-t raknak fel a gyári helyett mezei usereknél), és a feldolgozási sebessége is egyenlő a nullával. Legtöbbjük fele olyan gyors sincs, mint a mögötte levő számítógép. Szal én ezekben a home routerekben sosem bíztam, ha biztonságról van szó, és mást se bátorítok arra, hogy most akkor minden rendben van, mert router mögött van. Egyébként évente szoktak csinálni felmérést a home routerekről elég nagy mintavételezéssel, és katasztrófális a helyzet a biztonságuk terén.
pkttype host limit rate 5/secondősszintén szólva passz. A pkttype -nek (packet) három értéke van: broadcast, unicast, multicast. Szal a host nem tom hogyan jön ki, és nem is találok utalást a reference-ben sem.
Ráadásul utána ez van: reject with icmpx type admin-prohibited
counter
Ezt sem értem, hogy miért icmp admin-prohibited típussal utasítjuk vissza? Egyáltalán miért pazarlunk erőforrást arra, hogy aki épp floodol minket, és rossz esetben alig tudjuk feldolgozni, még külön küldözgetünk neki vissza ilyet és ezzel még mi is terheljük a saját gépünket/szerverünket? Miért nem dobjuk el simán?
Arról nem is beszélve, hogy ez a szabály sima filter inputként van, vagyis a leglassabb feldolgozással bír. Az ilyet én ingress hookba raknám netdev alá. Ez már olyan alacsony szinten van, hogy jóval gyorsabb a feldolgozási sebessége, mint a filter inputé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Honor X7 fekete 128GB 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Ajándék ROG Táska! Asus Rog Ally Z1 Extreme RC71L - 512GB SSD + 16GB LPDDR5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest