Új hozzászólás Aktív témák

• Archanon

őstag

Shigofumi (+Special):

Ejha. Rég néztem már ilyen nyomasztó sorozatot - mondjuk hozzá kell tennem, hogy ehhez a zene is azért hozzátett.

Rövid volt, de remekül szórakoztatott, soha nem éreztem unalmasnak. Azért elején kicsit furcsálltam ezt az epizodikusságát, már-már megijedtem, hogy belebotlottam egy újabb Cowboy Bebop-ba, ahol a részek között nincs szinte semmi átmenet, csak vannak (CSI, izé helyszínelők rulz... -.-' Persze, fujj). Aztán örültem, hogy nem ilyen lett a végeredmény. Néhány rész talán fölöslegesnek tűnhet itt-ott, de ha megnézi az ember, mi van mögöttük, egyáltalán nem azok, és azért a főszálhoz is kapcsolódnak valamilyen szinten (sőt). Elég durva pszichológiai tartalommal bírt, érdemes is figyelni. Különösen tetszett ez a krimi szerű megvalósítás, nagyon jól megoldották, hogy etesse magát a sorozat. :K Egy kis "nyomozósdi", ahogy apránként derülnek ki a dolgok... Élményileg talán kicsit a Higasni no Eden-hez tudnám hasonlítani, de mégis egészen más volt.

A történet elképesztő, a karakterek többsége jól ki van dolgozva, remekül passzoló zene (önmagában annyira nem nagy szám, de nem rossz), bejövős, szép a rajzstílus. Örültem, hogy itt se volt jelen a klónhadsereg szindróma, és minden visszatérő szereplő egész egyéni megjelenést kapott. Fumika karaktere is nagyon érdekes és ugyanakkor titokzatos. A karakterfejlődés szépen meg lett oldva mindenki részéről, ilyet is ritkán látni.

Van néhány dolog, amivel viszont nem igazán vagyok megbékélve. Kezdeném azzal, hogy a holtak birodalmát szerintem túlságosan is misztikusra csinálták, azaz alig tudunk meg róla valamit. Sőt, a történet egyáltalán nem is bonyolódik bele igazán. Aztán a vége felé felvonultatnak egy olyan szereplőt, akinek szerintem nem sok értelme volt, sőt, arról se tudunk meg semmit. Kicsit jobban bemutathatták volna... Ezek miatt kicsit lezáratlannak, lecsapottnak tűnik a vége (special epizóddal együtt is, pedig vártam volna valami rendesebb lezárást), mintha akarnának egy második évadot, pedig eléggé le van zárva a történet, csak hülyén. Eh, ha folytatódik a LN, talán még esély is lehet rá. :U Mindenesetre ennél jobban is megcsinálhatták volna a végét.

No, aztán volt még egyéb hiányossága, de igazán nem volt annyira szembetűnő egyik se. Ezektől eltekintve nagyon jó anime, mindenkinek bátran merem ajánlani. A középpontban a halál témája áll, szóval úgy tessék nekiállni. Összességében: [8/10]

Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)

Új hozzászólás Aktív témák