- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
Aktív témák
-
atillaahun
veterán
válasz
spiritex #18259 üzenetére
Szerintem böngészőfüggő is lehet. Nálam Opera már feldobott párszor ilyen ablakot, amikor nyilvános volt a kapcsolat, de mégse.
(#18281) flash-
Előny ha USA-ban vásárolsz személyesen, vagy $-ban árazott cuccot veszel neten. Hátrány ha ezt az EU-ban teszed, mert a $-t először €-ra váltják, és csak aztán Ft.-ra, így kétszer buksz az árfolyamkülönbségen.
Pár száz vagy ezer forintos tételeknél ez nyilván jelentéktelen, de ha százezrekről vagy milliókról van szó, ott már meg lehet érezni. Így EU-ban (~€ övezetben) jobb a Mastercard (€ alapú), aki meg csak belföldön vásárol forintban, annak elég egy szimpla nem dombornyomott kártya is. Aminek sokszor éves díja sincs. Csak a bankok azért senkit nem szeretnek túltájékoztatni számlanyitáskor.(#18261) Schuey
Látom kaptál már pár választ a témában, még annyival egészíteném ki, hogy az aggodalmad tényleg túlzás, de természetesen nem alaptalan, és részben jogos. Nem vagyok ugyan szakértő adathalászat témában, de szerintem névvel, telefonszámmal, lakcímmel sokat kezdeni nem lehet, főleg akkor, -mint mondták ha nem vagy bűnöző, vagy valamilyen fejes, mert így legfeljebb rendelhetnek neked 66 pizzát, vagy bliccelésnél, igazoltatásnál a te nevedet, címedet adják meg, és küldik a bírságot, egyéb huncutságok...
Ha valahogyan megszerzik esetleg a SZIG számodat, adószámot, TB számot, bankszámlaszámot (amiket azért ép eszű ember nem sűrűn ad meg neten bizonytalan eredetű/felhasználási célú helyeken) akkor az már egy kicsit más kategória. Hivataloktól/hatóságoktól elektronikus úton lehet sokféle igazolást kikérni/leadni (NAV, ügyfélkapu), és okosságokat megtudni, de szerintem hétköznapi emberekre ez megint nem jelent komoly veszélyt.
Az hogy a Google megtudja és tárolja az adataidat (többnyire koordináták, vásárlási szokások), azt ők elsősorban marketing célokra használják fel a célzott reklámaikhoz (mert ugye ők ebből élnek). Erről lehet azért pár cikket találni neten.Ami reális félnivalód lehet azok valóban a bankkártya adatok elvesztése/nem megfelelő helyen való megadása miatti behúzások. Nekem pl. egyáltalán eszembe se jutna a főkártyám adatait bárkinek (anyámnak se), vagy bárhol megadni. Külön vásárlási limiteket rakattam rá a bankba, a háromjegyű titkos kódot meg lekapartam a hátuljáról.
Sok helyen igényelhető szerintem virtuális kártya, kiegészítőként a főkártyához netes vásárlás céljára. Alapból ugye nincs rajta pénz, mindig csak annyit teszel rá, amekkora értékben vásárolsz. Teljesen biztonságos.
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen egeret válasszak?
- OTP Bank topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- BestBuy topik
- Robogó, kismotor
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe gar
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Switch OLED piros-kék, 2025. novemberig Alza garis, dobozával és minden tartozékkal
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- NEOS BAZÁR számtek kellékek, kábelek, tartozékok, egerek
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest