Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
khalox
őstag
válasz Szatura #51069 üzenetére
Csak van köztük vagy 40 rugó különbség.
Meg aztán ez az új 64-bites Intel SoC belépőszintnek van szánva, de hogy ezzel mennyire fog zörögni az Androidos placcon, az erősen kérdéses. Mindenesetre kezdetnek nem rossz.
De azért root-ra nem számítanék még egy darabig se a ME181C se a ME176C esetén.[ Szerkesztve ]
-
khalox
őstag
válasz Szatura #51072 üzenetére
Ez így van. Tényleg nem ugyanaz.
Ráadásul ugyanez a vas van a 7''-es modellben is (értelemszerűen a teljesítmény is ugyanaz). Az ára 130-150 euro, ami így igen népszerűvé teheti.
A ME181C most 80000 forint (az ASUS shopban), amennyit szerintem nem ér. Akkor lenne jó vétel, ha az árát a 2013-as Nexus 7 II alá tennék vagy 20%-kal, mert a Nexus még mindig jobb (a 8''-hez képest). Természetesen a 7''-hez képest is, csak ott már az jóval olcsóbb.tjb007: a felbontást akartam írni én is, csak megelőztél
[ Szerkesztve ]
-
khalox
őstag
Tényleg, 70 000-et akartam írni, de már nem tudom javítani.
A kijelzőméretben természetesen igazad van. Azért írtam mégis a Nexus 7-et, mert a 2Gib/32GB és az 1920x1200, meg az elsőkénti frissítés azért mellette szól, árban pedig most kb. egyformák. Ezzel szemben van +1'' jóval kisebb felbontáson, fele RAM, és fele SD (igaz bővíthető).
Szóval igenis alternatívája neki.A ZenUI OK és a ME176C is árban jó helyen van valóban. abban egyetértünk .
[ Szerkesztve ]
-
khalox
őstag
Papíron az Inteles ketyere jó 30%-kal gyorsabb kellene legyen, mint a Nexus 7 a harapós sárkányokkal.
Ez elvileg ki is jön.
Pl. ebben az (angol) cikkben pont a 2 Nexus-sal hasonlítják össze a 7''-es ME176C verziót (ami gyakorlatilag csak a kijelzőméretben különbözik a ME181C-től).
Az Ice Storm tesztjére érdemes egy pillantást vetni (offscreen renderel).tjb007: na ebból aztán most találjuk ki
[ Szerkesztve ]
-
khalox
őstag
válasz Throme #51093 üzenetére
A Predator 7-nek van topicja itt.
A 7 és a 8 között a kijelző méretén kívül az akkumulátor kapacitás a különbség. A 7''-é igen harmatos (3000mAh) a 8'' egy fokkal jobb (3500mAh). A garancia meg, nem tudom... Ha vinni kell, akkor szerintem mindegyikkel szívás a B brandeknél.
Esetleg Wayteq? A 79qci-vel olyan nagyon nem nyúlsz mellé, és lelkes tábora van, meg a rendszert is mindig igyekeznek frissen tartani és a root sem gond. Igaz az 35k. -
khalox
őstag
válasz kisgabor87 #51105 üzenetére
Alsóbb kategóriákban:
@25k:
Concorde Tab Vivo
@35k:
Navon: Predator 8, Concorde Tab Amazon, Prestifio Multipad 8, Wayteq xTab 79qci
Ezek tájékozódási kiindulásként jók lehetnek (nem azt mondom, hogy bármelyiket is vedd meg).@40k: Alcor Zest...
@45k+:: Acer, Lenovo, Asus márkákban is lehet gondolkodni, ahogy írták.
Meg ugye tok meg SD-kártya is kellhet, azt számítsd hozzá, de nagyon spórolni nem érdemes rajta.
[ Szerkesztve ]
-
khalox
őstag
válasz rolkaDb #51281 üzenetére
A múlt hét pénteken rendeltem tőlük több mindent és kedden érkezett meg a rendelt áru. Futár hozta, a csomag követhető volt, és átvételkor fel is lehetett bontani. A fiatalember mondta is, hogy az az egyetlen cég, akivel ilyen a szerződésük, hogy ki lehet bontani. Türelmesen megvárta.
Minden rendben volt, a rendelt dolgok érkeztek meg, valamint a beígért ajándék is mellette volt. -
khalox
őstag
Igen, színes pöttyök jelzik.
A fiókok között van a tulajdonos, a többi az vagy "rendes" fiók vagy pedig korlátozott. A korlátozott fiókok számára a vásárlás tiltott, függetlenül attól, hogy a fiókokat és a jogosultságokat támogatja-e az alkalmazás avagy sem. (Ez gyerekhez jó így...)
Ez viszonylag újabb dolog, így van olyan app, ami csak a tulajdonos fiókkal működik rendesen, a többin nem indul el (pl. Clumsy Ninja).
Ha több fiókra akarod ugyanazt az appot, akkor mindegyikben telepíteni kell, de csak egyszer tölti le és a helyet is csak egyszer foglalja. Eltávolításkor pedig csak akkor törlődik, ha az összes fiók közül senki sem használja,
A tulajdonos minden fiókot felügyelhet.
A fiókok külön-külön védhetők. -
khalox
őstag
válasz Ekkosh #51380 üzenetére
A "régi" a 180A az újabb Intel Bay-Trail-T-vel szerelt a 181C. Az utóbbinak van itt egy nyúlfarknyi topicja.
Egyelőre az árával a tulajdonságait tekintve az LG jobbnak tűnik (full-HD kijelző és 2 GiB RAM, de attól is függ, konkrétan mennyiért tudod megvenni. Mondjuk kevesebb rajta a programszemét, és a ZenUI nagyon kényelmes az ASUS-on, viszont az intel gyorsabb, de kevésbé kompatibilis is, mivel új belépő Androidon.
-
khalox
őstag
válasz HollywoodBoy #51548 üzenetére
Ba@@ ez az oldal... nem gyenge.
Még le sem tudja írni helyesen, hogy quad core. Szerintem ezt olyan nagy ívben kerüljed, amilyen nagy ívben csak tudod. De tényleg.Maradjon szépen csak ott ahol van, meg az is, akinek eszébe jut.
Szerintem olvass egy pár oldalt vissza, biztosan találsz olyan készüléket, ami árban és teljesítményben is megfelelhet. Ennyiért ugyan nem kapsz 2GiB RAM-ot, de nem lesz kínai zsákbamacska (ha ugyan macskát tesznek a zsákba arrafelé...)
Pl. a Wayteq márka jó kiindulás lehet.[ Szerkesztve ]
-
khalox
őstag
válasz randras_83 #51828 üzenetére
Az Asus-t válaszd, a Wayteq-nek ezt a modelljét kerüld szerintem, bár a 2Gib RAM csábító lehet.. (Van itt topic-ja, olvass bele.)
[ Szerkesztve ]
-
khalox
őstag
válasz SunMount3r #52122 üzenetére
Több, mint két és fél éves masina, kis felbontású kijelző, meg "bemutató készülék" (bármit is jelentsen). Én nem erőltetném.annyira. Kicsit többet rászánsz, kaphatsz egy Asus Memo Pad 7-et vagy LG G Pad 7.0-t.
Vagy ha nem és mókolsz kicsit, akkor ott a Wayteq. -
khalox
őstag
válasz nobela #52128 üzenetére
No igen... ezzel szívnak a Wayteq xTab 7x tulajok is a másik topicban.
A megoldás úgy tűnik, a root + link2Sd alkalmazás, mókolás. Vagy: a rendszer teljes átparticionálása, hogy az alkalmazások számára használható terület minél nagyobb legyen.
Ha van külső SD kártya, akkor az utóbbira nem lesz nagyon szükség, de az előbbire mindenképp. -
khalox
őstag
válasz T_Stark #52138 üzenetére
Hát mindenki csak kérdez, szegény tjb007 meg nem bírja szusszal
Ahogy előttem írták, ilyen áron az általad áhított kijelzőméret olyan kompromisszumokra fog kényszeríteni, ami után a hajadat fogod csak tépni. Meg kellene emelned a keretet... mondjuk 35 környékére.
[ Szerkesztve ]
-
khalox
őstag
válasz Czimby #52162 üzenetére
Érdemes lehet a Nexus 7 2013, ha megkapsz hozzá mindent garanciával.
A 2012-es modellt én már nem erőltetném.Nexus: 2GiB RAM, fullHD kijelző, első támogatás, de nem bővíthető
Az LG G Pad 8.3 helyette jó választás.LG 7: fele RAM, fele akkora tár, 1280x800, de a hardver OK.
Alternatíva lehet még az Asus Memo Pad 7 ME176C.
[ Szerkesztve ]
-
khalox
őstag
válasz Czimby #52165 üzenetére
Ami így hirtelen "laikusként" eszembe juthat egy 2012-es Nexus-ról: vagy refurbished (felújított), vagy sokat állt a dobozában, hogy túlélte eddig a padlássöprést.
LG vagy Memo Pad.
(#52166) Joci93: ha azt utolsó, értelmesnek tűnő kérésre nem érkezik segítő, akkor úgy tűnik, hogy csak szerviz segíthet.
[ Szerkesztve ]
-
khalox
őstag
válasz nobela #52178 üzenetére
A dolgok jelen állása szerint az újabb nem mindig jobb.
A gyártó csak követte az ajánlást, amit a Google a 4.4-gyel elképzelt. No, neked is van egy elképzelésed, hogy mire és hogyan is használnád az eszközt, nekik is, és a kettő nem nagyon fedi egymást. A mit sem sejtő felhasználó pedig szépen besétált a csapdába.
Marad a root utáni mókolás - ha ez lehetséges.Bár ez Android, de mégis a JAILBREAK szó jut eszembe, hogy mennyire is fedi a valóságot. De ezt hagyjuk, hogy szerintem egy összetákolt f*s, az nem ide tartozik.
-
khalox
őstag
válasz Milka 78 #52180 üzenetére
Én azt gondolom, hogy igen. És akkor is olyat, ahol a rendszer mellett a maradék felhasználható terület egyben van, hogy ne járj úgy, mint pl. a Navon-osok.
(#52176) Czimby: Biztosan vannak, de itthon ilyen van, és még nem találkoztam velük (lehet nem próbáltam elég keményen ).
[ Szerkesztve ]
-
khalox
őstag
válasz Milka 78 #52201 üzenetére
Ami így hirtelen eszembe jutott a leírásod alapján:
- Ha árérzékeny vagy, akkor mindenképpen azt a készüléket válaszd, ami megfelel azokra a feladatokra, amire használni akarod, se többet, se kevesebbet; mert januárra - kis túlzással bármit is veszel - a felét sem fogja érni. Erre a G Pad 8.0 tűnik nyerőnek, bár hirtelen nem tudom, hol és mennyiért lehet ilyet vásárolni. A kétmagos Atomos Acernál jobb választás.
- Ha az ár annyira végül nem gond, akkor LG G Pad 8.3 - szép és időtálló., és még a hordozható méreten
innen.Egy 10''-est már nem olyan kényelmes hurcolni.
-
khalox
őstag
válasz littlerock #52237 üzenetére
(#52237) littlerock, (#52239) fecus, (#52240) nobela
Ebben az SD kártyás témában általában csak mély hallgatást fogtok kapni. A Google-t olyan nagyon nem érdekli, hogy külső SD kártyát akarnál használni, sőt - az lenne az igazi, ha ilyen bővítési lehetőség a készülékeken egyáltalán nem is lenne. (Ki venne akkor 32GB-os gépet 8 GB-os helyett?...)
Az Androidon nincs olyan függvény, ami egyértelműen visszaadná a külső SD mount pointját, így azt az appoknak általában maguknak kell kitalálni.Az sdcard mount point az jellemzően "belső" SD kártya, ami nem ritkán egy külön partíció, ahová az alkalmazások adatai kerülhetnek, illetve az akár eltérő fájlrendszert is használhat (készüléktől függ).
Mivel ide mennek a "nagy" adatok, ezért elméletileg ennek a mérete kell a legnagyobb legyen az ajánlás szerint,A dolgot a 4.2 után még jobban megkavarta a több felhasználó létrehozása, amihez (újra) át kellett szabni az android könyvtárszerkezetet. Ne feledjük, az egész onnét indult, hogy egy okostelefonnak volt 100MB szabad tárhelye, ami a /data helyen volt használatba véve...
Tehát támogatva is van, meg nem is - az egész egy agyrém. A felhasználók meg anyáznak...
Erre írtam korábban, hogy összetákolt f*s.[ Szerkesztve ]
-
khalox
őstag
válasz Mottie #52343 üzenetére
No... végül meg kellene nézned valahol, kézbe fogni, kipróbálni. Az lenne az igazi.
Az a gond, hogy ebben az árkategóriában a 7''-nél is kompromisszumot kell kötni. Valakit zavar az "összeszerelés minősége", valakit nem. Tény, hogy előfordulnak kevésbé jól sikerült darabok.A Wayteq mellett szól a lelkes barkácstábor
Skillet: ez azért van, mert a TC nem lejátszó, vagy az adott fájlt kezelő alkalmazás, viszont a pluginnel olvashatóvá teszi az NTFS fájlrendszert, de nem minden alkalmazásnak, hanem csak "saját magának". Ha le akarsz játszani valamit, akkor olyan tárterületre kell áthelyezni a fájlt, amit a konkrét alkalmazás (ami megnyitja) is olvasni tud.
Ha nem NTFS lenne, hanem FAT32, vagy a kernel számára ehető fájlrendszer, akkor nem lenne ilyen gondod.[ Szerkesztve ]
-
khalox
őstag
válasz littlerock #52397 üzenetére
Telepíts a tabletre egy ES File Explorer-t, a Playből (vagy valamelyik hasonlót), az tudja olvasni a hálózati megosztásokat, ha a beépített fájlkezelővel nem megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- iPad Pro M2 11"(2022) 128GB Wifi Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3772
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 12.9
- iPad Pro 12.9" 512 GB Wi-Fi Space Grey + Pencil 2 + Magic Keyboard garanciális
- Apple Pencil USB C & Apple Pencil 1 - Újszerű, csomagolás bontott
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest