Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2435) vlevi válasza Lifeforce (#2434) üzenetére


vlevi
nagyúr

Teljesen igazad van.
A rockchip eszközökkel túl sok jó tapasztalatom nekem sem volt. Rengeteg fórumot olvasgattam, freaktab, arctablet, és persze itt a prohardveren is. Hiába a custom ROM-ok, mert azok sem jók. Ha a rockchip SDK-ja vacak, azon a custom ROM sem segít. Márpedig vacak. Nemhiába, bármelyik rk3188-as tablet topicjába nézel bele, ugyanazok a jellegzetes hibák megjelennek mindegyik topicban.
Ezzelszemben az Amlogicnál én nem tapasztaltam ilyeneket. Nem használom olyan intenzíven, mint mások, de nálam a gyári rendszerrel is tulajdonképpen jó volt. Rockchipről ezt nem lehet elmondani :(
Ráadásul, azthiszem, már 1 éve kinnt vannak az rk3288-as eszközök, nagyon sokat csúszott a megjelenése, sosem volt igazán készen (melegedés miatt visszavet órajelek, és hasonló dolgokkal volt tele a freaktab fórum), és szerintem nemsokára megjelentetnek egy új SOC-ot, és a 3288-ast hagyják csöndben kimúlni, úgy, ahogy a 3066-al sem foglalkoztak már, amikor bejelentették a 3188-at, és a 3188 is megszűnt létezni support szempontjából, a 3288-as megjelenésével.
Ez nem azért baj, mert, egy jól belőtt rendszert nem frissítenek, hanem azért, mert egy nem teljesen kiforrott SOC-ra kiadnak egy kiforratlan SDK-t, tele buggal, szinte használhatatlanul, aztán később 1-2 frissítésfélét kiad a Rockchip, de aztán vége.
Az Amlogicra sem jön naponta frissebb rendszer, de olyan nagyon nem is kell. Legalábbis nekem nem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.