Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BeLucZ

addikt

válasz ricshard444 #5232 üzenetére

Nekem van egy elméletem erre a microlaggos dologra: Nem igazán vga márka függő mert a fermik is tudnak laggolni, én azt vettem észre pl bf3ban meg metroban hogy ingadozik a vga terhelés folyton, azaz folytonosan cpu limited van mondjuk viszonylag alacsony órajel miatt akkor hajlmasos igy microlaggolni a game

mondok egy konkrét példát ami nálam is jelen volt: BF3-at toltam alapórajeles q9550-el(2,83 ghz) és alap 480al és akármit csináltam, bármilyen szoftveres trükkel próbálkoztam folyton remeget akadozott a game idegesitően pici laggokkal, ping téma kizárt volt mert 25 megás net és kábelen és csak én használtam és pingem is alacsony volt, néztem a gpu kihasználtságot és folyton váltakozott sprintnél is meg alap helyzetben is(mindez egy 32es mapon) ilyen 75-88-82-95( ez is csak példa) de nem volt folytonos gpu maxra terhelés!
    fogtam felkurtam 4,25öre a procit és láss csodát ment a game vajsimán végig 99%os vga terheléssel, tehát szerintem akkor is előfordulhat ez a jelenség ha vmelyik komponens keményen belimitálja a vga-t, de ez az esetek 99%ban a cpu lehet csak

persze ettől függetlenül lehet szoftveres eredetű is a probléma de most mondtam egy példát aminek nem szoftveres háttere volt, egy kövér cpu tuning megoldotta a gondot

Új hozzászólás Aktív témák