Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz KAMELOT #26148 üzenetére

Igen ám, de amit a gyárban letesztelnek (egyébként csak minden sorozatból néhány darabot, a többi csak egy automata, 1-2 perces "funkcióellenőrzésen" megy át) azt teljesen szakszerűen, tiszta körülmények között, hozzáértő emberek csinálnak, akik tudják hogy kell bánni egy ilyen eszközzel. Ellenben nekem semmivel nem ér többet egy 2-3 hónapos használt kártyánál egy olyan "új" kártya, amit akárki otthon egy hétig használt, mielőtt megvettem volna. :( Ugyanis megfelelő szakértelem hiányában nyugodtan végigsimogathatja műszálas pulcsiban beszerelés közben, letörhet róla felületszerelt alkatrészeket, megsértheti a NYÁK-ot, nem megfelelő házba szerelve olyan hőterhelésnek teheti ki, amit a gyárban furmark alatt se kapna, nem megfelelő programokkal húzva vagy túlfeszelve is szép károkat lehet benne csinálni, tehet rá nem rávaló BIOS-t, nem megfelelő minőségű táppal is tönkre lehet vágni egy hét alatt egy 7900 kaliberű kártyát, stb... És nem biztos, hogy ezek olyan hibákhoz vezetnek, amit könnyű észrevenni, hanem mondjuk heti egy fagyás... Vagy ami mégrosszabb, bizonyos tápokkal fagyás, vagy csak bizonyos terheléstípusok esetén fagyás.
    Nem azt mondom, vettem már sok használt kártyát, ki lehet fogni megkímélt, szakszerűen kezelt példányokat is, de nekem új terméknél ne kelljen már ezek miatt extra óvatos legyek, illetve a plussz kockázat a használt termék árazásában benne van, míg az új azért drágább véleményem szerint, mert abban ez nincs benne, elvileg. ;) Én nem is veszek át olyan terméket új áron, amin bármiféle előző használat nyomát felfedezem, mert az nekem már nem "új értékű" termék. :N

OFF vége részemről. :R Ez még nagyon ide kívánkozott a témához, remélem ennyi még elfér itt OFF-ban. :B

• Pug

veterán

válasz KAMELOT #26148 üzenetére

ugyanis a gyárban mielőtt neked becsomagolják egy 24 órás teszten megy keresztül. Furmark + ilyen állatok játszanak rajtuk.

24 órás teszt... ezt hol álmottad? :DDD

Új hozzászólás Aktív témák