Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
->Raizen<-
veterán
A 3dmark 11 olyan órajelen is lefut nekem ami nem játék stabil. Ha azzal méricskélnek és várnák szervízbe a black screen-t akkor jó hogy nem jön elő.
-
->Raizen<-
veterán
Rám tört a nosztalgia. De nem indul se a 3dmark 2001 se se a Max Payne 1 2 sem. Valami 5-let hogy elinduljanak? Exére rákattintva nem történik semmi. És a feladatoknál ott marad beragadva az exe file.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Válaszolnál erre? [link]
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Van akinek meg a wifi adatper kiszedése oldotta meg a problémát.

[link]
"i removed my wifi adapter(pcie1x 150N) and fixed the prob.
all pci slots share badwidth with the main 16x slot and power draw from the mobo
which is why gpu-z was reporting my sapphire 7870 GHz OC edition to be running at 8x and sometimes 1x !!!
now using a usb wifi dongle because i don't want to run a cable across the house to the router
overclocks great now and have not had a single black screen, sound loop, bsod AT ALL, confirmed this was cause with 3 computers now!" -
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
A hangkártya drivernek semmi köze a black screen errorhoz. Él bennem a gyanú továbbra is hogy a kártyáddal valami nem okés. A tápod se tűnik gyengének hozzá azzal nem kéne hogy baj legyen. Másik gépben ki tudnád próbálni pár napig a kártyád? Nálad ritkán és eléggé véletlenszerűen jön a hiba nem gondolnám hogy sokáig jó lesz de ne legyen igazam.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Te valami bolti eladó lennél? Akkor mi a helyzet azzal hogy szinte már naponta érkezik egy újabb user black screen erroros kártyával ebben a topicban? Mindenki kamuzik?

(#14924) newest:
Msi black screenes kártyáról panaszt már olvastam. -
->Raizen<-
veterán
válasz
üzenetére
Én mindenkinek azt tudom javasolni hogy online rendeljen. És akkor 8 napja van arra hogy elálljon az üzlettől ha hibás a kártya. Ekkor a garanciális herce hurca kikipálva visszakapod a pénzed. Én a mostani helyzetben max Powercolort és gigabyte 7870 oc kártyát mernék venni.

-
->Raizen<-
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Na igen de szándékosan nem követik a specifikációkat. Mindenhol spórolnak. És ennek mi felhasználók isszuk meg a levét. Engem is elkerült gigabyte poWAA!

(#14901) ZozzHUN Az alaplapom miatt esélytelen lenne amúgy is az IGP-t használni. Nem mint ha kéne.
Na de majd veszek egy normális z77-es alaplapot ha szükség lesz a 4 ghz-re.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
cs 1.6 alatt nekem 0 % a gpu usage nekem se kapcsol fel. xd
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nem olyan biztos az. Mondjuk ezt így nem nagyon lehet megállapítani hogy pontosan mi baja a kártyának de szerintem semmiképpen sem hibátlan. De ne feledd nem csak a sapphire kapott a hibás kondi szállítmányból.
(#14883) - = Zk = -:Viszont ha úgy kéred hogy teszteljék garba amikor sűrűbben jön a black screen akkor esélyesebb hogy cserélik. Én egy powercolort kérnék helyette. Azoknál ritka a bs. Vegyétek fel videóra a hibát.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Azt a kártyát nehèz lesz gariztatnod. Szinte teljesen biztos hogy kondi hibás.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
A 3470-es procim igen előkelő helyet foglal el.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#14874) Malibutomi: Persze ha elhiszem megköveznek.

-
->Raizen<-
veterán
válasz
Blood Mage
üzenetére
Tèged hamarosan szet fognak tepni a kihajcsaje a vègèjam a proci tèmában gyakorlott xd kollègák.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Kroni1
üzenetére
Jó játék billentyűzettel sorozatba nyerek minden fejben dől el.

modern 1990-2011 kategória
protothype széria
hockenheimring gp 1982F333 sp-vel 1:58 2-es köridőkkel toltam az imént a 10 körös versenyt majdnem 1 perc előnyöm volt a géppel szemben.

A gpu 44 fok volt 42%-os venti fordulat volt alatta és 44-51% ingadozó gpu usage figyelhető meg játék alatt.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Kroni1
üzenetére
Játszom. Élsimítást nem tolerálja vedd ki és problem solved. Hát igen konfigolni kell a dolgokat irányítás terén és aztán elég jó játék lesz ez nem annak való aki 200-al akarja a kanyarokat bevenni mert itt bizony fékezni kell és jól belőni a féktávokat.
12.10-es driverrel win8 alatt nekem nincs egyéb grafikai bug TDF alatt. -
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Nekem is realtek hangkeltő van meg msi ab. Akkor nekem mé nem feketézik soha semmilyen körülmények között?
Valamint nem látom az összefüggést a két dolog között két külön világ az msi afterburner meg a realtek hangkártya driver. 
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
A hang beragad a kép játékok közbe elmegy no signal jelet küld a monitor resetelni kell felpörögnek a ventik a kártyán.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Nem az összes sapphire hibás ami kijön a gyárból. Csak egyre több 7850 korábban meg csak 7870!
Kerámia konzenzátor okozza a hibát. A gpu környékén. -
->Raizen<-
veterán
válasz
zolisx4
üzenetére
Ha jól emlékszem a június július környékén elkészült kártyák a problémásak de javítsatok ki.
Az a baj hogy nem csak a sapphire kapott a hibás alkatrész szállítmányból."A collaboration with AMD unveiled the cause of the screen blackouts to be caused due to a "noisy" GPU electrical signal (voltage is controlled by pulse-width modulation). The cause for GPU electrical signal noise is found to be bad quality ceramic capacitors responsible for conditioning power to the GPU. "
-
->Raizen<-
veterán
válasz
miresz
üzenetére
Igen akkor még próbálkozhatna 2 modul letiltásával és downclock-al valamint alulfeszeléssel is a processzornál.
Csak hogy ki lehessen zárni azt akkor hogy esetleg az alaplap miatt sz@rik a gépe.
Tc ad 1,4v felett is a procinak gondolom.
Képeket nézegetve nem nagy szám az alaplap de támogatja a processzort 140w tdp-ig meg a legújabb fx-eket is. -
->Raizen<-
veterán
válasz
Entladen
üzenetére
Az fx 8150 alapon van használva? Mert ha igen el kellene bírnia az alaplapod fetjeinek. Anno nekem gigabyte 970a d3 alaplapom volt nem volt a feteken borda nem is nagyon ment a tuning 3,7 ghz-nél az x6-os 1055t procim nem ment többet vettem rá bordát és a stabil 3,8 ghz meg volt meg tesztprogramokhoz a 4 ghz se volt akadály. De a fetekre rakott borda ekkor érinthetetlenul felforrósodott.

Másik gépben is legyen kipróbálva a kártyád és a processzorod ha eddig tuningoltad tedd alapórajelekre az nb-t is a ramokat is és úgy is próbáld. -
->Raizen<-
veterán
válasz
Entladen
üzenetére
Verd az asztalt és kérj egy másik kártyát! Teszteljék játékokkal is! Vagy ha nem megy fenyegetőzz fogyasztóvédelemmel. Tipikus black screen hiba! Több drivert próbáltál? 12.10 12.11 beta 4-6 11?
Sajnos egyre több a panasz már 7870 után sapphire 7850-re is. A márkát érdemes ezek után kerülni egy ideig ennél a két szériánál. -
->Raizen<-
veterán
válasz
miresz
üzenetére
Így van én sem sz@rom a pénzt keményen megdolgoztam azért amim van és ráadásul a vrm-en nincs borda a kártyámon azt a huzatot kapja amit a windforce kelt. Apollo_21 akinek asus van panaszkodott ma hogy 90 fok fölé megy a vrm neki. És be is kakál a kártya alatta játékok alatt nem szóval én a furmarkos témát hanyagolom.
-
->Raizen<-
veterán
Egy kis "tanulmány" a furmarkról. Hasznos!
[link] -
->Raizen<-
veterán
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Igen követem a fórumot igen sajnálatos hogy a 7850-es kártyák is problémáznak.
Nekem a win8-as 12.10-es whql driver használható mert counter strike 1.6-ot is tolom multiban és a 12.11-el egy idő után megfagy a kép. Van még hova fejlődnie a meghajtónak. Win 7 alatt egyik driverrel se volt problémám.
A 3dmark 11 12.11-es driverrel be se tölt. A 12.10-es driverrel azt produkálja hogy dob egy zöld képernyöt és aztán ujraindul a gép. Játékok alatt nincs probléma 12.10-el. Win 7 alatt meg minden jó.Más: A 90 fps limitet modern warfare 3 multihoz hogy tudnám kilőni?
-
->Raizen<-
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Nekem lett a legjobb. Jó pár gameplay teszttel alátámasztva.

-
->Raizen<-
veterán
Én úgy gondolom hogy egy kb 10k-s gépháztól ne várjon csodákat az ember. A haf 912 plus-t tudom ajánlani rendesen átjárja a levegő és jó a kábel elrendezés is. És a gigabyte 7870 kártyám elég hűvös is zárt oldallappal. 2 db rendszer ventivel. (Egy elöl a ledes egy hátul 12 centis.)
Mondjuk az hogy vannak a kelleténél jobban melegedő vga-k az talán azért is lehet mert nem sikerült olyan jól és a kelleténél nagyobb a szivárgási árama a chipnek. -
->Raizen<-
veterán
válasz
banderasz77
üzenetére
Szerintem ma páran túl sok páleszt gurítottak le.

Ott vannak a screenek linkeltem őket mennyire melegszik a kártya 3 játék 1 benchmark mérés egy alulfesz és egy max tuningos eredmény alapójeles tesztekkel játékok alatt a téma részemről tárgytalan. -
->Raizen<-
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
1250 Mhz-s gpu 1,3v hitman absolution 10 perces gameplay után screenshot. 1080p fullhd ultra 4x msaa:
Max 57 fok. Ez több mint kiváló eredmény szerintem a windforce 3 hűtőtől. Az összes mérésem reális nem trükköztem semmit hiába vergődsz és erőlködsz itt.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Eredeti steames Dirt 3 benchmark screenshot (van ideje felmelegedni a kártyának) default órajelek-->
1080p ultra 4xmsaa
[link]
Eredeti metro 2033 benchmark dx11 1080p quality very high 4xmsaa af 16x DOF: enabled2x futott le a 2. teszt végénél screeneltem.
(#14448) GeneraL_XTX: A hamis vádaskodást befejezheted mert én nem használok több accot! És ezt bárki bármikor le tudja ellenőrízni!
-
->Raizen<-
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Nem azt állítottam hanem azt hogy 1250 mhz-n nem ment 70 fok közelébe sem 1,3v-on a vga. Alapórajelen alapfeszen meg 50 fok. Most ezt az alulfeszeléses értéket csak érdekesség képpen közöltem mert kockaharcos is leközölt nemrég alulfeszes eredményeket gameplay közben. Kockaharcosnak sem hibás a szenzor a kártyáján ahogy nekem sem.

(#14445) GeneraL_XTX
Egyik játék sincs meg nekem.
A hitman a leg vga izzasztóbb játék jelenleg ami megvan nekem a gépen. -
->Raizen<-
veterán
Hitman absolution gameplay screen 10 perc után. Ultra 4xmsaa 1080p. A játékot az elejétől kezdve toltam. A vga 1 ghz-re lett állítva a venti fordulat auto-n volt alulfeszelve lett a gpu 1.081 mV-re. 1,218v az alapfesz. 46-47 fokon ugrált a hőmérséklet.
A képen olvasható értékek sorrendben:
Gpu hőmérséklet: 47 fok
Gpu usage: 99%
Gpu vcore: 1.081mV
Fan speed: 44%-on
Gpu core clock: 1000 mhz
Mem: 1200 mhz
Vram usage: 1361 Mb.
Rpm-es osd-t nem lehet az én kártyámnál beállítani sajnos.

-
->Raizen<-
veterán
-
->Raizen<-
veterán
válasz
zserbox
üzenetére
Én teszteltem játékkal benchmarkkal. Nem tetszik a hangnemed eszem ágában sincs tovább foglalkozni ezzel a kérdéskörrel. Mert mindennek beállítanak lassan nem hisztek a saját szemeteknek. Nincs hőmérő a szobámban. Nem a kertbe teszteltem. Leírtam a körülményeket korábban a gépem adatai az adatlapomban. Alá van támasztva az állításom!
-
->Raizen<-
veterán
válasz
belinho
üzenetére
Elég ideig toltam ahhoz hogy beálljon a hőmérséklet. Szóval ne szójá be!
Én nem te vagyok aki 1 percig tesztel. Istenem mennyi itt az irigy kutya. Nem tök mind1 hogy 70 vagy 50 fokon megy a vga? Van aki azért szereli szét a kártyát mert 70 fokos most komolyan.
Ha 100-110 fok lenne meg is érteném az újrapasztázást. 
Én teszteltem játékkal benchmarkkal. Nem tetszik a hangnemed eszem ágában sincs tovább foglalkozni ezzel a kérdéskörrel. Mert mindennek beállítanak lassan nem hisztek a saját szemeteknek. Nincs hőmérő a szobámban. Nem a kertbe teszteltem. Leírtam a körülményeket korábban a gépem adatai az adatlapomban. (B)Alá van támasztva az állításom!(/B) -
->Raizen<-
veterán
Hitman absolution gameplay ultra 1080p max 50 fok default órajelek.
Nagyítás: ctrl+egérgörgő! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A hitetlenkedők elmehetnek oda ahova gondolom mostmár.

-
->Raizen<-
veterán
válasz
zserbox
üzenetére
Úgy jön ide hogy azon is wf3 hűtő volt a kollégának szöveg értelmezés 1-es. És az a kártya azért jóval többet fogyaszt mint a 7870-em. És mégis képes volt jóval 60 fok alá hűteni a kártyáját.
Itt is tökéletesen látszik hogy max 50 fok full terheléskor a giga 7870 oc 1100 mhz windforce 3 vga! [link]"R7870 - The temperature under heavy game stress for the card load stabilized at roughly 50 Degrees C. We note down the hottest GPU reading, not the average."
Ezzel befejeztem ezt a témát.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
zserbox
üzenetére
[link]
Nem mese minden látszik. A heaven vga kártya izzasztó program kifejezetten. Ha nem stabil az oc azonnal merevre fagy a kép.
Maxra beterheli a kártyát főleg extrém tesszalációval úgy volt 10 percig terhelve.
Kocka 7970-e wf3-al max 55 fok volt 1 ghz-n mit kell úgy fenn akadni ezen? -
->Raizen<-
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Fc3 alatt se volt sose 60 fok közelében több óra játék után sem a kártyám. Ultrán mindent csutkán élsimítást bekapcsolva. Végig be volt kapcsolva az osd összes adat kiírással fps mutatással af-ben.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Tapasztalatból írom és előttem is írták hogy a wf3 nagyon jó.
Asus dc2 hűtős kártyákról írják itt hogy 6x fokon mennek... 
Lehet itt pár embernek fáj az igazság képpel is alátámasztottam. Annyira nem érdekelsz...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
->Raizen<-
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
Így van a windforce 3 hűtés a legjobb az összes próbálkozás közül ez egyértelmű!

Én is szinte egyáltalán nem hallom a kártyát duruzsolni! A haf 912 plus ház sincs telepakolva ventikkel csak hátul egy 12 centis venti meg az előlapi ledes megy és kész! Az oldallap fel van rakva.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
->Raizen<-
veterán
Sokat számít a ház is. 27 fok 2d-ben a kártyám. A ti bajotok ha nem hiszitek el én ilyen téren nem szoktam kamuzni.

-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Az enyém gyárilag OC-s 1100 mhz gpu.
Az 1250 mhz-t is bevetem ha arról van szó. Aztán jön droidmester is a szétcibált 7950-es eredményeivel és azt hiszi a kedvemet szegi. 
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Udv a totyikban x6 os topicban jokat dumaltunk.
-
-
->Raizen<-
veterán
Érdekes bencsmárk. Catzilla!
[link] -
->Raizen<-
veterán
válasz
xeontoth
üzenetére
A gyári. 015.021.000.000.000000 (113-xxx-xxx)
Elég szar a win8. 3dmark 11 hol lefut hol nem vantage befagy (a win megy tovább) a 06 simán lefut.
A counter strike 1.6 egy idő után megfagy. Feladat kezelőből ki kell lőni. A gpuz imént elsötítette a képet a kártya elkussolt a monitor stand by üzemmódba ment. Win7 alatt semmi probléma nincs. -
->Raizen<-
veterán
válasz
lowzor
üzenetére
Na itt egy kis elemzés a "kihajcsa e a cpu-m a vga-t" témában. [link]
"Valódi játékkörülmények között tiszta VGA-limit gyakorlatilag nem létezik, a CPU sebességének növelése valamekkora teljesítménynövekedést mindenképpen hoz. Ez egyben azt is jelenti, hogy amikor a "CPU kihajtja a videokártyát" kérdéskört vizsgáljuk, akkor nem beszélhetünk "teljes kihajtásról" - érdemes a kihajtást úgy értelmezni, hogy pl. a CPU órajelének 20%-os emelése a játék sebességében 1-2%-nál nagyobb növekedést nem okoz."

Ha játékokról van szó jól döntöttem az i5 3470 mellett. 7870-et kihajtja meg egy gtx 660ti-t is. Alapórajele 3,2 ghz de 4 mag terhelésekor felugrik 3,4 ghz-re és 2 mag használatakor 3,6 ghz-n jár a turbo miatt.
-
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Lowerlord
üzenetére
Egy rendszer újratelepítés nem árthat ha előtte nv karid volt meg driver sweepert használsz ami nem ajánlott.
Ha azután is fagy alapórajelen gariztasd.Ha teljesen új a rendszer mehet garba!
Az avatar aktív szemüveges technológiával nagyon jó volt a fater samsung ue32es6100w tv-jén. Most láttam másodjára 3d-ben a filmet elsőnek moziba.
[link] -
->Raizen<-
veterán
válasz
mrhitoshi
üzenetére
Az api a pc-n a legfőbb limitáló tényező konzoloknál nincs ilyen. Másképp érik el az erőforrásokat és egy idő után a programozók belejönnek és a hardver teljes kapacitását tudják mozgósítani. Lásd ps3 uncharted szériát. A cell processzor grafikai elemeket is tud számolni.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Már sikerült enyém lett egy ingyen metro 2033 thx.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
ERROR
The request could not be satisfied.
Generated by cloudfront (CloudFront)

MethodNotAllowedThe specified method is not allowed against this resource.OBJECTPOST70C3C0C3C5CD3629lGpEFHitQvMgxyPSfYSGBckcLWCRdMrMaEq4ZovotNyqcaaSkV1BBa7bq7z9rwOp
We are experience heavy volume. Please try again in a couple of minutes.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Blocked by mod_slotlimit. More information about this error may be available in the server error log.
Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 110 -
->Raizen<-
veterán
válasz
lowzor
üzenetére
Szarrá húzva ennyi: (1250 4800):
Sniper Elite V2 Benchmark Report
================================
Created: 2012-11-15 at 22:01:23
Build Version: 1.05, Jun 7 2012
================================
Average FPS: 40.5
Minimum FPS: 16.1
Maximum FPS: 275.5
Number Of Frames: 3100
Average Frame: 24.712ms
Minimum Frame: 3.629ms
Maximum Frame: 62.070ms
Machine Name: MIKI-PC
Monitors: 1
Operating System: Windows 7 Home Premium Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
System RAM: 4079MB
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz
Number of Cores: 4
GPU Name: AMD Radeon HD 7800 Series
Feature Level: DX11.0
Driver version: 8.17.10.1169
Dedicated VRAM: 2029MB
Resolution Width: 1920
Resolution Height: 1080
Texture Detail: ULTRA
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: ULTRA
Anti-aliasing: HIGH
Advanced Shadows: LOW
Supersampling: 2.25x
Anisotropic Level: 16
Compute Shaders: ON
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: OFF
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Sweet.tv - internetes TV
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tőzsde és gazdaság
- iOS alkalmazások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- Jelentősen átalakulhat a Xiaomi 17 Ultra kamerarendszere
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 2db x Green Cell UPS 2000VA 1200W teljesítményálló tartalék tápegység 2000VA 1200W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G5 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
12.10-es driverrel win8 alatt nekem nincs egyéb grafikai bug TDF alatt.

Nagyítás: ctrl+egérgörgő!