Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vekko
aktív tag
Üdv!
Melyik márkák a legjobbak r9 270x esetén?
-
jeni
félisten
Üdv
Az amelyik hibátlanul működik!
A többi már részlet kérdés.
Dicsérik az MSI Gaming szériát,az Asus-t,és az Evga-t. Gigabyte is jó de a hűtése egyes tipusnál nem a legjobb,hangos, bár vannak egyes modellek amelyek spéci hűtéseket kapott.
A Sapphire is jó,bár arra két év gari van. -
Steve198310
őstag
EVGA Max nVidiánál
(#48902) Vekko Sapphire R9 270x Toxic az a leg brutálisabb 270x. De a Vapor-x sem kutya. Ja igen a 2 év gari. Én ezeket ajánlom elsősorban. Persze jó a többi is. Bár a Gigával nem vagyok igazán kibékülve. Ez magán vélemény. Egy régebbi Giga igen nagy csalódást okozott számomra
De volt AsusDC,MSI,Sapphire Vapor-x,Club3D R9 270. Meglepöen jók a Club3D karik is. Itt nálam igaz CF ben volt a Vaporral de egészen faxa kis kártya"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
csabi0805
senior tag
Nekem is Vapor-X van és tényleg nagyon jó kis kártya.
-
Steve198310
őstag
válasz csabi0805 #48905 üzenetére
Nagyon jól megoldott a hűtése. ,GPU+VRAM,VRM is a nagy borda hűti. Amikor én vettem akkor sajna még nem volt Toxic abban a boldban így csere gariba ezt kaptam a Dual-x helyett. Vagy is kértem
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
juve600
nagyúr
vapor-x = csendes
toxic= hangos de tuning...nekem msi gaming van az még a vapor-x nél is csendesebb
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz juve600 #48907 üzenetére
Nekem gyárilag nagyon halk kártyám nem volt, gyári szabályzást nem tartom elég halknak. Pedig megfordult nálam is Vapor-X.
Programmal leszabályozva bármelyiket halkká lehet tenni, a sima Dual-X-et is hűvösen lehet tartani kis fordulattal és ekkor a táp a leghangosabb.[ Szerkesztve ]
-
mrhitoshi
veterán
Valaki tapasztalt ilyet a 14.4-es driver után ? [link]
PS4
-
katt777
félisten
válasz mrhitoshi #48909 üzenetére
Én szabályosan feltelepítettem Intel rendszerre (régit uninst, újat restart után fel), és gond nélkül fut. Belebarmoltál a windowsba valamivel? Esetleg az előző eltávolítása és restart között rendszert pucoltál? Vagy vmi segggédprogram?
Nálam 3870-en omlott a rendszer anno, de akkor egy előző driverre rátelepítés okozta a problémát.
hackeeeee: WHQL=b, csak hosszabban. Illetve a b nagyobb eséllyel jó. AMD
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
mrhitoshi
veterán
válasz katt777 #48911 üzenetére
Semmi nem történt. Annyit néztem csak félre, hogy a régit nem szedtem le előtte, de nem értem, hogy ebből hogyan jön az, hogy csak egy BIOS frissítés után ismeri fel az alaplap a VGA-t, ráadásul rendszer-vissazállítás után.
Most hogy letakarítottam a régi Win-t, minden megy, de ekkora tortúrát még sose láttam.
Ja igen, ami konkrétan teljesen betette a kaput, az az volt, hogy megpróbáltam felrakni a Virtu MVP-t, és azután az OS be se tudott töltődni.PS4
-
scar07
tag
Üdv!
Kérnék egy kis segítséget a következőkben:
Van egy Gigabyte hd 7850 oc 2 gb karmi és a gépem produkál néha érdekes dolgokat ami sztem a vga miatt van. Játék alatt egyszer csak gondol egyet és a monitor elsötétül a hang az beakad de a gép az pörög tovább.... Csak úgy tudom helyreállítani h kikapcsolom a gépet azzal h kihúzom a 220-ból. Utána olvastam és ez elvileg vmi "black screen" hiba. A baj az hogy random jön elő és egyszer visszavittem már de a boltban amit ráküldtek progit nem hozott elő hibát és erre mondták h mivel ők nem tapasztalnak semmit nem is tudnak vele mit csinálni....... Szerintetek hogy lehetne kikényszeríteni a hiba megjelenését hogy gariba visszatudjam vinni?
A forumon azt olvastam h szériahibaként a sapphire kártyáknak volt ilyen hibája, találkozott vki gigabyte kártyánál ilyen hibával?Várom a tanácsokat, ötleteket
-
ArtMooney
tag
válasz scar07 #48913 üzenetére
Szia, nekem volt giga 7850 blackscreen-es kártyám, kizárólag terhelés alatt jött a fekete leves, játék közben. Net és filmezés közben soha. Pár hónapos volt, meguntam és visszavittem a boltba ahol vettem, le kellett írni a problémát, elküldték és rá két hétre kaptam egy újat.. ez meg szürke halálozott néha-néha, de ez is csak játékok alatt jött elő. Kb egy év után visszavittem nemrég, hogy ez is néha bibis, két hétre rá kaptam vissza a giga dobozában egy asus 7850-et amin van még másfél év garancia, de már nem is érdekel az egész, mert közben vettem egy gtx760-at amivel az égvilágon semmi bajom nincs. Az asus a giga dobozában pihen a polcomon, gondoltam már, hogy odaadom valakinek jó áron ha kell, 2015.09.22-ig garis.
Szóval sajnos van ilyen gond a gigával is és gariztatni kell! Ha van még rá garancia.. -
scar07
tag
válasz ArtMooney #48914 üzenetére
Köszi ennek örülök is meg nem is! Szóval akk a gigánál is van ilyen gond NA DE én egyszer visszavittem és égre földre esküdöztek h leterhelték minden szarral és nem jött ki a hiba ......... Nem tudod neked mivel tesztelték? Vagy nem tudsz vmi jó programot hozzá?
Igen nálam is csak játéknál de az is teljesen random.. van amikor 2-3 napot kibír van amikor 20 percenként összeomlik.. Már nagyon elegem van belőle!! Én is ráfizetéssel vennék egy jobbat aztán elfelejteni ezt a szériát mert katasztrófa. -
nagy.matyika
aktív tag
Nekem Asus r9 270x csinálta ezt. Random módon néha bevillant egy egy másodpercre a fekete kép. Volt, hogy egy héten 1x volt egy 10 perc alatt 6x is. Csere lett a vége!
Intel I7 4770K, Gigabyte Z87-HD3, KLEVV Urbane 2400 MHz 2*8 GB, Gigabyte GTX 970 g1 Gaming, OCZ Agility 3, WD Green 1 TB, Scythe Grand Kama Cross 2, Noiseblocker Eloop stb.
-
ArtMooney
tag
válasz scar07 #48915 üzenetére
A boltban az első alkalommal tesztelték egész nap valamelyik 3dmark programmal (vagy hasonlóval), de semmi hibát nem produkált. Játszani ott meg nem fognak vele, arra nincs idő. De látták rajtam, hogy nem akarom őket se és magamat se szivatni (főleg úgy, hogy akkor ez még egy 70ezer forintos kártya volt), úgyhogy gondolom rásegítettek valamivel és úgy küldték vissza a szervíznek.
-
kissd01
tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e. Egy kis tuningra szorulna a Giga 270x-karim. Battlefield 4 alatt még a megjelenéskor ultra beállítások mellett ment 60 fps-t. Most a 14.4-es whql driver alatt örülök ha high-on produkál ennyit. Nem vagyok egy fps huszár, különösebben nem érdekel. Viszont ha már egyszer ment ultrán akkor most miért nem? Amd overdrive alatt ha emelem az órajeleket, plusz adok rá ventit is akkor 2 perc és kifagy a játék. Gondolom ez jót nem jelent... Próbálkozzak még ezek után tuningal? És ha igen,hogy? A konfigom az adatlapomon , win7 64 bit alatt. Előre is kösz a válaszokat!
-
katt777
félisten
válasz mrhitoshi #48912 üzenetére
Úgy, hogy ilyen a driver (bár a bios frissítés nekem is új). Mondjuk annak fényében, hogy éppen az alaplapi meghajtók miatt adták ki a csonkított drivert, nincs kizárva, hogy nem csupán a jelzett chipsetekkel van probléma. Én magam amióta megint Inteles vagyok, csak azzal szembesültem, hogy a PCI-E slot en. gazdálkodását aktiválva hajlamos lefagyni a kártya alvó állapotban (értsd: kóma). AMD-s cuccban 1x sem fordult elő a procit és a lapot leszámítva totál ua. konfigban.
Egyébként eszembe jutott, hogy nem is 3870-nel, hanem 1950XT-vel szívtam anno, és azóta mondogatom, hogy AMD-driver telepítése előtt MINDIG mentsük el a teljes rendszerpartíciót. Sokan mondták, hogy ez marhaság, de a gyakorlat engem szokott igazolni. A rendszer-visszaállítás kiváló dolog egészen addig, amíg szükség nem lesz rá.
kissd01: Egymásra frissítgetted a meghajtókat? Mert ez tipikusan olyan hiba. Catalyst uninstall utility, restart és friss driver telepítése megoldja a problémát (ha csak nem barmoltál a rendszerbe vmi 3rd party programmal). CCC-ben nem nagyon érdemes tuningolni, ráadásul azt sem árultad el, hová húztad azt a csúszkát.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz csucsbicep #48922 üzenetére
Ennyivel nem önmagában lassítja a 14.4.
-
ArtMooney
tag
válasz scar07 #48925 üzenetére
Szerintem írd le a problémát, tedd be a kártya dobozába és azzal együtt küldjék el ahová kell. Neki ez nagy problémát ne okozzon már, heti egyszer még innen a keleti végen is működik, hogy árut hoznak-visznek a kis számtech boltok.. : )
Sajnos nem szoftveres hiba a BS, úgyhogy a driverek nem oldják meg.. végigzongoráztam én is mindent amit lehetett akkor, lestem külföldi fórumokon, youtube videókon (mert van jópár giga7850 bs-s megosztás fent), de senki nem tud rá semmi orvosságot, csak azt, hogy cserélni kell. Mondjuk youtube videót lehetne akár mutatni is a boltban a ha van rá lehetőség (és miért ne lenne) akár ezt is: [link]
-
-
katt777
félisten
válasz mrhitoshi #48927 üzenetére
Ja. Ez a lejtő, nem a sísánc.
Sima bios reset sem működött rendben? Persze ez van, ha az ember az OS-re bízza a bios vezérlését. Én ezeket a beállításokat mindig kiütöm.scar07: Megjegyezni kívánom, hogy kötelesek lennének rendesen tesztelni, a kérésedre akár előtted is (ha nem változott ez a törvény). AMD-nek a hibái sajnos pont ilyen trükkösek. Nekem egyébként sokat sz.rakodtak az egyik 4870-emmel, a gyárból viszont, amikor már ott tartott a dolog, pikk-pakk küldték a cserekártyát. Csak az egész folyamat 3 hónapot vett igénybe (elsőre küldtek cserekarit, az kézen-közön eltűnt, aztán kitaláltak minden marhaságot, miért mégsem garos a kártya, pont olyan konfiggal nem tesztelték, amellyel a hiba előjött volna, stb). Ha más nincs, a gyártói garhoz még mindig jogod van a köztes lépcsők kihagyásával, amelyek gyakran tele vannak szeméttel.
[ Szerkesztve ]
-
mrhitoshi
veterán
válasz katt777 #48928 üzenetére
Első volt a BIOS reset, és utána se ment. Egyébként még egy kis adalék: Mielőtt felraktam ezt a drivert, simán ment minden. Aztán egy kikapcsolás után be sem bootolt a rendszer, még a BIOS-ba se lehetett lépni, sípolt és utána újraindult. Memóriák ki-be pakolgatása után rájöttem, hogy az egyikkel nem akar menni a rendszer. Jó ez közel sem a driver hibája, de érdekes.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
katt777
félisten
válasz mrhitoshi #48929 üzenetére
Viszont az akkor bezavarhatott. Nem mindegy, milyen feszen mennek a RAM-ok. Ha addig rendben ment, ilyen hiba is jelentkezhet pl. túl magas fesz esetén. Mindenesetre a helyedben alaposan letesztelnék mindent a rendszerben (táp?), mert ezek szerint korántsem biztos, hogy ilyen szinten okozott zavart a meghajtó (mert én aztán láttam AMD driverhibákat szép számmal, de ilyet soha). Ha pedig most annak tudod be, később akár nagyobb károd is lehet. Vagy, ha tuningolsz, legalább a beállításokat.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz mrhitoshi #48931 üzenetére
A gyári beállítás sem feltétlenül jó, főleg, ha nem ismeri fel rendesen a RAM-ot.
Leszedhetnéd a meghajtót, fel egy régebbit, majd azt le és ezt újra (de csak szabályosan), hogy valóban ez okozta-e a hibát, de nyilván ezt most úgy érzed, kaktuszba akarlak ugrasztani. Viszont másképp nem derül ki. Ha nem akarsz kockáztatni, hagyd így, ha jó, aztán a következő meghajtóval esetleg kiderül.[ Szerkesztve ]
-
scar07
tag
válasz ArtMooney #48926 üzenetére
Igen én is gondolkoztam ilyen videon és sztem meg is csinálom aztán nagyon remélem h nem fognak ge.....kedni és gariztatják. Gondoltam már olyanra is végső megoldásként h leülök oda a boltba egy sarokba aztán elkezdek játszani de hát erre meg ők nem kötelesek lehetőséget adni ...
Nah ha lesz vmi fejlemény a kártyával majd megírom hátha segít vkinek.
Addig is kössz mindenkinek -
kissd01
tag
Köszönöm a válaszokat. User error volt. Catalyst uninstall utility használata, majd driver újrarakása után ismét jók az értékek. Esetleg tuningra mit használjak?
-
kona005
senior tag
Sziasztok!
Volt már valakinek olyan hogy feltett egy driver-t és mikor a Win betölötte azt elkezdett maxon pörögni a kártya és elment a kép? 14.4-et szerettem volna felrakni, de most meg már ha a 14.2 rakom vissza akkor is ilyen csíkos lesz a kép... A faszom kivan már az egész AMD-s szutyok szarral, sajnálom már nem tudok szebben fogalmazni
-
dunc
nagyúr
Asus 270X em van , alapórajelen cpu, gpu, ram stb. 14.4 driver teljesen hibátlanul teszi a dolgát. Sokan panaszkodnak ugyan rá, de sok esetbe az emelt órajelek,miatt jöttek elő a problémák! Valaki bios szintű hibát tulajdonit a drivernek, és hogy hazavágja az egész gépet, nos azért ez nem írható egy driver számlájára!
-
BoneDragon
veterán
Topicot olvasva mindig örömkönnyeket hullatok, hogy nem amd-t vettem.
-
F e Z o
veterán
válasz BoneDragon #48941 üzenetére
Pedig ár/értékben szerintem jobb egy amd kari. Nekem például nagyon régóta csak amd karim van, de egyikkel sem szívtam még, mindössze a megfelelő drivert kell megtalálni hozzá.
H2O über alles!
-
dunc
nagyúr
válasz BoneDragon #48941 üzenetére
Nekem semmi gondom nincs, és nem is volt vele. Trollkodni go home!
-
kona005
senior tag
Nekem már nagyon sok Nv és talán még több AMD(ATI) kártyám volt és bizony tényleg nincs ennyi szopás a zölddel. Egyszer sem volt gond driver cserénél nem kell napokat olvasni hogy melyik driver-t kell feltenni, meg a mantle helyett inkább csináljanak normális drivert. Játékok alatt "simább" egy zöld nekem ne legyen egy 45k karival 120 a max fps-em BF4-be de ne is droppoljon le 30-ra Az másiknál az volt a tapasztalatom hogy lehet nincs 90 de az biztosabb és nem droppol. Személyes vélemény nem vita indítás, de sajnos ez van.
-
belinho
senior tag
válasz F e Z o #48942 üzenetére
Nekem sincs semmi gond, az esetek nagy része user error, az össze-visssza telepítgetés, újra visszateszem a régit, és hasonlók. Nem is csodálkozom, hogy összeomlik a rendszer sok esetben.
Azért elég sokáig ültek ezen a WHQL driveren, szóval ha tényleg van valami gikszer az elég csúnyán leminősíti őket, hogy ennyi idő alatt sem sikerült normálisan összerakni, bár ahogy olvastam már volt valami az AHCI driverrel szóval én már nem lepődöm meg semmin.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz F e Z o #48942 üzenetére
Nekem sincs.
A megfelelő driver kérdése pedig minden gyártónál megvan.
@kona005: Én említettem korábban, kollégámnak 560Ti-je van, és had ne mondjam, iszonyat sok szenvedés volt vele, évekig, és talán most néz ki úgy, hogy megoldódott...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
kona005
senior tag
válasz belinho #48946 üzenetére
User Error van nálam is haver, nem bírok egyszer az Eltávolításra, egyszer pedig a Telepítésre kattintani...
Vagy valamelyik struct-ot vagy tömböt kellett volna átírnom...
(#48947) hackeeeee: Mind1 nem is akarok vitatkozni, ezt úgy is csak az tudja aki megélte ezeket...
[ Szerkesztve ]
-
belinho
senior tag
válasz kona005 #48948 üzenetére
Nem csak abból áll, hogy eltávolítás meg telepítés!
Amikor így egymásra dobálod a drivereket az újat, majd vissza egy régebbit az okozza a gikszert!
Amikor felteszed az újat az felteszi az új registry bejegyzéseket is, amit az eltávolítás nem fog törölni, mert a fontos fájlok, amiket a driver rögzít nem törlődnek le. Majd amikor visszaraksz egy előző drivert, az olyan szépen összeakadhat az új registry fájlokkal, hogy azt öröm nézni, ennek iszod most a levét.El kell távolítani a drivert uninstall-al, újraindít, majd futtatni egy ACU-t, majd újraindít, aztán a legutolsó driver-t föl, majd újraindít megint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest