Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok. A napokban fog megérkezni a Powecolor hd7870 Vortex II es kártyám és érdekelne hogy a Powercolor kártyáknál is fellelhető e a black screen hiba ? neten nem nagyon találtam olyan esetet ahol ezekkel a kártyákkal lett volna gond de mondjuk haveromnak a sapphire 7850 e is ezt csinálja és parázok hogy én is kifogok egy olyan darabot.
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
Macronel
csendes tag
amúgy az iponon kértem tesztelést is az mit takar magában? gondoltam hogy nem állnak le játszani a géppel de érdekel hogy ott akkor csak felpörgetnek mindent vagy csinálnak többet is?
-
Macronel
csendes tag
garanciában cserélik az ilyet?
-
Anaren91
senior tag
válasz Macronel #16153 üzenetére
Elviekben igen cserélniük kellene, mert asszem a Sapphire fórumán olvastam, hogy ha ilyen probléma áll fent akkor garanciálisan cserélnie kell a cégnek ahol vetted. Gyakorlatilag ez Magyarország és álltalába leszarják hogy vacak terméket adtak el. Boltja válogatja.
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
soultrapp
senior tag
-
Macronel
csendes tag
hogyan érdemes még tesztelni hogy biztos ez e a probléma? milyen benchmarkokat tudtok mondani?
-
-
Macronel
csendes tag
ez áletem első saját és jobb gépe és én például kifogtam
-
karesz501
senior tag
válasz banderasz77 #16162 üzenetére
Ez biztos? Mert ha előreutalással fizetsz, akkor a szerződés szintén a két fél távollétében jön létre.
Én előreutalással fizetek és személyesen veszem át mindig, és 8 napot mondott nekem a garanciát intéző felettébb kedves troll.Life is no picnic!
-
soultrapp
senior tag
válasz ->Raizen<- #16165 üzenetére
Hát azért ez elég gáz a sapphire részéről,hogy képes kiadni a szarokat is.
És aki megveszi meg kezdheti a garanciáztatással.Miresz: jó a házad,de én az ssd-t is lentre raknám és kivenném a hdd keretet középről és jobban menne a levegő hátra.
-
- = Zk = -
félisten
érdekes
megint BS-t kaptam.... de több kör BF3 után csak...az tünt fel, hogy nem hűt a venti... szal lehet felmelgedett a kicsike.
de érdekes MSI AB szerint 20 fokos volt 80-100% kihasználtság és 20%-os ventivel... hm.
néha bekattan az MSI isebből lehet fix vezérlés lesz a vége
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
MZsoltee
veterán
válasz ->Raizen<- #16172 üzenetére
Elég ha kinyitom az ablakot és az ajtót: kereszthuzat.
[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
rayoliviero
veterán
Power target-om tegnap nem volt atallitva maxra. Es akkor volt gep ujraindulas Heaven futtatas kozben. Ma feltoltam maxra a power target-ot, de maradtak ugyanazok az ertekek 1050/2800 es ma nincs hiba. Mar orak ota fut a Heaven hibatlanul. Lehetett a tegnapi ujraindulas oka az, hogy tuningoltam, fe a power target-ot nem emeltem fel?
-
Mad_Boy
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis gyors segítségre lenne szükségem.
VGA vásárlás előtt állok és pár napig meg voltam győződve arról, hogy egy Sapphire 7870 OC-t fogok vásárolni, egészen addig amíg meg nem láttam, hogy a Gigabyte Gtx 660Ti OC már csak 9E forinttal drágább, ekkor úgy gondoltam, hogy az a pár fps gyorsaság az nvidia javára megér nekem ennyit. Na ez addig tartott míg meg nem láttam, hogy az új 12.11 Catalyst-al mennyit gyorsultak 7xxx kártyák.
Persze azóta jött ki újabb nvidia driver is, csak arról nincsenek tesztek.A jelenlegi helyzet pedig teljes tanácstalanság....
Nektek akinek ebben van tapasztalatotok mit javasoltok?
Minden választ előre is nagy köszönök!
-
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz ->Raizen<- #16179 üzenetére
Akkor már húzzuk le a listáról a Gigabyte-ot is, azt nemigen fognak ajánlani. ASUS DC2-t viszont annál inkább. Vagy MSI Twin Frozr III.
Ahogy darky@ mondja, sok a hibás a Sapphire-k között, sajnos, itt a fórumokban is egyre több tűnik fel. -
->Raizen<-
veterán
válasz BomiBoogie #16181 üzenetére
Ne húzzuk le mert itt több embernek van gigabyte 7870 oc és probléma nélkül működnek! És a youtube sincs tele black screen hibás giga 7870 oc kártyákkal.
[ Szerkesztve ]
-
csucsbicep
nagyúr
válasz rayoliviero #16177 üzenetére
Nem valoszinu, ha tullepi a fogyasztas hatart, akkor visszavesz a GPU.
-
karesz501
senior tag
válasz rayoliviero #16177 üzenetére
Nálam Heaven alatt atomstabil kártya 1250/1500 FC3 alatt 3mp és fagyi....
Szerintem használj valami izmos játékot tesztre, ezek a szintetikusok nem izzasztják meg annyira ezeket a 78xx szériás kártyákat (sem).
@Mad_Boy: A 7870 -esek jól húzhatók nagyon, olyan 1,2Ghz körül alázzák rendesen a 660Ti -t.
[ Szerkesztve ]
Life is no picnic!
-
karesz501
senior tag
válasz csucsbicep #16185 üzenetére
De ennyire???
@gbors: ezért nem is értem ezt a sok kezdeti hercehurcát. megveszed webshopban, 8 nap alatt teszteled, és ha nem tetszik vagy nem megy, elállsz tőle és veszel egy másikat.
[ Szerkesztve ]
Life is no picnic!
-
karesz501
senior tag
válasz csucsbicep #16188 üzenetére
Az az egy baj van vele, hogy nem kötelesek azonnal cserélni.... Mivel webshop, nem is tudják
Lehet inkább egyszerűbb nekik is azt mondani, hogy nem tudnak cserélni, és visszaadják a pénzt, amire van ugye 30 napjuk.Life is no picnic!
-
nagyúr
válasz csucsbicep #16188 üzenetére
a törvényben nincs szó cseréről. sőt, igazából az internetes vásárlásról sem. a törvény mindössze távoli felek közötti szerződéskötés esetén (ilyen a webshopos megrendelés) biztosítja az elállás jogát, ami vétel-eladás esetén az eladó részéről a vételár visszafizetését jelenti. ha ehelyett ő cserét ajánl, és a vevő belemegy, az már a kettőjük magánügye.
általában igaz a jogalkotásra, hogy a törvények által adta joggal visszaélni nem szabad, tehát a rendszeres megveszem-kipróbálom-visszaviszem típusú user nem viselkedik a törvénynek megfelelően. de ezt elég nehéz bizonyítani, úgyhogy gondolom a webshopok vezetnek valamiféle feketelistát.
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
karesz501
senior tag
válasz rayoliviero #16191 üzenetére
Akkor jó eséllyel stabil, gratula! Mi lett a "vége"?
Life is no picnic!
-
rayoliviero
veterán
válasz karesz501 #16192 üzenetére
1050/5800 alapfeszen (1,135). Neked is Asus van? De azt nem értem, hogy tegnap Heaven alatt ugyanezzel a beállításokkal csinált egy fekete képernyőt, majd újraindul a gép. De ma akármit csinálok vele, stabilnak tűnik. Ezt nem értem....
A ventit Te 10%-on és auto-n hagytad? Én igen, de 70 fok-ig is elment FarCry alatt. De afölé nem, akkor már rákapcsolt rendesen...
[ Szerkesztve ]
-
karesz501
senior tag
válasz rayoliviero #16193 üzenetére
Igen, nyúztam egy 7850 V2-őt
Ha auto-n hagyod akkor magától szabályoz a hőmérséklet függvényében, egy kifejezetten halk kártya!
70-80 fok meg sem kottyan neki, bírja rendesen.Nekem 1100/5200 -on volt stabil, de NAGYON meg voltam elégedve a teljesítményével, szuper kis kártyesz
Szerk.: adj neki egy kis + feszültséget, nem sokat csak pár vonásnyit és tuti nem lesz több reboot
[ Szerkesztve ]
Life is no picnic!
-
BRIKLY
veterán
válasz rayoliviero #16193 üzenetére
Az enyém is ilyen humoros ha húzom..Egyik nap játszok több órát hiba nélkül,másnap 3 perc játéktól BS..És hiába állítok 1100MHz mellé max feszt..Most platformváltás óta alapon használom,hogy biztos lehessek abban,hogy az enyém nem tartozik a többi hibás közé.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz karesz501 #16194 üzenetére
Amúgy ez az 1,135 V GPU-Z szerint 1,210 terhelés alatt. Most akkor nem tudom melyik a valós. Asus Gpu Tweakben van 1,135, de lehet az valójában mégsem annyi.
Még játszok így vele picit és ha kell, kap feszültséget.
Kár, hogy nincs egy megbízható program, ami magától leteszteli a videókártyát tuning esetén, hogy stabil-e. Napokig próbálgatni játékkal, az elég kemény...
BRIKLY: Én is ettől félek, hogy nehogy hibás legyen. De elvileg nekem a tuning miatt jelentkezett fekete képernyő, azt írták.
[ Szerkesztve ]
-
patex1983
őstag
válasz rayoliviero #16196 üzenetére
Érdekes módon nálam is ugyanez a jelenség mutatkozott több órányi FC3 közben. Ugyanolyan VGA, 1050/1300 Mhz-en. A ram-okat visszavettem 1250-re, azóta nem találkoztam ezzel a problémával, igaz nem is volt még időm annyit játszani, majd hétvégén.
Ez szerintem nem tipikusan BS hiba, mert nem fagy be a játék, nem pörögnek fel a ventik, nem akad be a hang, egyszerűen csak fogja magát és újraindul a gép.Egyébként olyan, mintha túlmelegedne valami a VGA-n, mert a az első újraindulás után rövid időn belül ismét restartolt játék alatt.
A ventivezérlés nálam nem alapon van, AB-vel létrehoztam egy venti profilt és 60 foknál pl 50%-os fordulatot adtam meg, ennél nem is ment még magasabbra a hőmérséklet.Fura.
[ Szerkesztve ]
X
-
BRIKLY
veterán
válasz patex1983 #16197 üzenetére
Nálam a tipikus hang beakadós BS hibát produkálta ha húzom.Alapon jó,így garanciás csere kilőve..Kicsit zavaró,hogy ennyi pénzért no tuning.
Igaz,platform váltás óta nem próbáltam húzni,majd este tesztelem,megpróbálom 100% venti fordulattal,hátha tényleg valami túlmelegszik.(#16199) fenergie84: Én meg bánom,hogy nem ASUS kártyát vettem +6k-ért.. érdekes módon még nem nagyon láttam,hogy valakinek gondja lenne vele.
[ Szerkesztve ]
-
fenergie84
addikt
Egyre jobban azt érzem, h amilyen ígéretesnek tűnt a 7850/7870 sorozat, most annyira már nem, nem a teljesítményére értem, hanem ezekre a hibákra, amik előjöttek az elmúlt időkben
Áldom az eget, hogy rábeszéltem magam az Asus 7870-re... -
karesz501
senior tag
válasz fenergie84 #16199 üzenetére
Én most cseréltem ASUS 7850 --> 7870, mindkettő remek kártya, de a 7850 szerintem jobban "megéri a pénzét".
Life is no picnic!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Overwatch 2
- Gumi és felni topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ukrajnai háború
- Gaming notebook topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- PLC programozás
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest