- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thibeni
csendes tag
válasz
zotyesz66 #89663 üzenetére
A BIOS-ban elvileg rendesen be van állítva az USB, WinXp alatt rendesen működik.
Feltelepítettem most azt a hyperion-t ami az Asrock oldalán volt, valóban működik win98-al, de a helyzet változatlan.
Ezen a képen látszik, hogy miket telepít fel, nem tudom hogy az USB ezen opciók egyike közé sorolható-e.
[kép] -
thibeni
csendes tag
válasz
zotyesz66 #89657 üzenetére
Az Asrock oldalán amit találtam, annál win2000 volt a legkorábbi amit támogatott, de a VIA oldaláról le tudtam szedni egy elvileg a chipsetemhez tartozó hyperion-t. Feltelepítettem, a windows fel is ismert egy csomó új hardver-t, de a helyzet változatlan. Az a PCI USB ugyanúgy ismeretlen a rendszer számára, és az USB-s eszközeim sem működnek.
-
thibeni
csendes tag
Igen, win98 Second Edition, de nem telepítettem rá se unofficial service packot se extended kernel-t, néhány frissítést telepítettem manuálisan, többszöri sikertelen próbálkozás után, hátha az megoldja, de nem oldotta meg.
Most nézem, hogy USB-s egerek se működnek, telepíti a driver-t de azoknál is ugyanezt a hibát írja.
-
thibeni
csendes tag
Tud valaki segíteni, hogy Win98-nál mit jelent az alábbi hiba? Próbáltam feltelepíteni egy Microsoft SideWinder kormányt (USB), aztán egy momo racing-et is, de mindkettőnél ugyan ez a hiba jön elő. Először azt gondoltam, hogy a driverek nem megfelelőek, de mindkettőnél ugyan ezt produkálja. A momo-t a gyári driver CD-vel próbáltam feltelepíteni, aminek működnie kellene, mert azt írja win98 kompatibilis.
Többször újrapróbáltam mindkét kormánnyal, de nem jutok előre. Arra gyanakszom hogy az USB-vel nem stimmel valami. -
thibeni
csendes tag
Valószínűleg tényleg hibás, Windows Xp alatt nem ír hibát, olyan mintha minden megfelelően működne, de hang nincsen. Windows 98 és ME alatt meg különféle driver verziókkal próbáltam de vagy hibát jelez az eszközkezelőben, vagy a rendszer indulása helyett egy kékhalál fogad. Megtisztítottam a PCI érintkezőit is, meg próbáltam több slot-ban, több gépben is, de egyáltalán nem akar működni
-
thibeni
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni:
Adott egy Bannsan BS-5 PCI ESS ES1938S Solo-1 hangkártya, amit szeretnék működésre bírni egy régi Windows 98 SE rendszert futtató számítógépen. A gépben egy VIA VT8237A chipset-tel ellátott alaplap, egy pentium 4 3.00 GHz processzor és egy Asus v3800 AGP videokártya van.Először, amikor beszereltem a kártyát, egyáltalán nem látta a rendszer, nem jelent meg egyáltalán az eszközkezelőben sem. Egy kis vacakolás után sikerült, megoldani ezt a problémát úgy, hogy a BIOS-ban a PCI beállításoknál a Latency Timer-t 32-ről 64-re állítottam. Nem tudom mi lenne itt a legmegfelelőbb beállítás, de így már megjelent az eszközkezelőben a kártya.
Neki is kezdtem a driver feltelepítésének. Az alábbi oldalon található Win98-as driverrel próbálkoztam, de valamiért nem működik a kártya. Nincs hang és az eszközkezelőben is hibát jelez.
https://www.philscomputerlab.com/ess-es1938s-solo-1.html
Próbálkoztam többféle verzióval, de egyik se működött. Nem vagyok egy nagy expert a témában, szóval lehet hogy csak én bénáztam el valamit.Mit kellene tenni? Mit lehetne még kipróbálni, hogy működésre bírjam?
Beszúrtam még ide a BIOS-ról néhány képet, ezen látható még néhány infó a gépről, nem tudom hogy szükséges-e.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Háztartási gépek
- Milyen széket vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Apple MacBook
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Filmvilág
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!