Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz ityam #82051 üzenetére

Na, az tök jó, hogy utólag is, de tudod pótolni a D805-ös élményt :)
    A maga idejében nagyon nagy szám volt, főleg, hogy a legtöbb, amit láttam tudott menni 4GHZ-en vagy környékén. Akkoriban 2db Pentium mag, 4GHZ-en mindenre is elég volt. A magas órajel vert minden addigi procit, az meg, hogy dupla volt, az arra optimalizált alkalmazásokban vitte a pálmát.
    És mivel eléggé belépő modell volt (volt 9XX-es széria is), ezért relative(!) kedvező áron is meglehetett kapni. (Hát sajnos még így sem az átlag user pénztárcájára volt szabva, de a powerebb userek már keresték).

Egyébként tényleg, eltűnt mint az aranyóra, most, hogy mondod, legalább 12-13 éve nem láttam D805-öst, de még csak hirdetve sem. A C2D-k (E6300 főleg) bőven lenyomták, mivel érdemben gyorsabbak voltak, az alacsonyabb órajel ellenére is, és úgy vettem észre, hogy akkoriban és azzal az erával (C2D) terjedt el az otthoni userek körében igazán a két magos felépítés. 10 emberből 9-nek C2D-vel kezdődött a 2 magos CPU ... Főleg, hogy akkoriban a "Dual core" kezdte az alsóbb kategóriát jelölni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés