Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ranagol_5
senior tag
Valaki adjon már tippet, vagy kínáljon megoldást arra a problémámra, hogy a DVD íróm írja a DVD-ket rendesen, duplarétegüt, simán, +-ost, --ost, minden DVD-t olvas, ami írott, viszont eredetiből egy darabot sem. Mi a fenét tudnék vele csinálni?
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
-
Ranagol_5
senior tag
válasz Peter789 #19842 üzenetére
Hát, satás írót próbálgathatok retro gépbe rakni. Egyébként úgy értettem a 'kukázás'-t, hogy a nagygépből kukázom ki, majd valamire még jó lesz.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz Armagedown #19852 üzenetére
Én egy ugyan ilyet tudnék szerezni magamnak atomos-ban, de az istenért sem engedi, hogy a CF kártyára feltegyek egy linuxot..
-
Ranagol_5
senior tag
válasz frescho #19881 üzenetére
Bacsisnak mániája a 939-es, még úgy is, hogy irreálisan drága a DDR1 meg egy 2 magos proci is bele. Egyébként egyetértek, am2 olcsóbb lenne, de még talán egy c2d is.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz bacsis #19887 üzenetére
Gémergépet mondtál, nem valami ár/érték arányban vitathatatlanul fos retrógépet! Gémergépnek am2, bohóckodni meg jó a 939, ha van fölös 30ezred rá.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz bacsis #19893 üzenetére
De akkor ne vágd rá, hogy gémergép, mert a Tita gépe is állandóan erkölködött lanon, ha valami combosabb játékot kapott. És combos játék alatt csak egy MW2-őt, vagy egy splitsecond-ot értek..
Szerk.: Pedig azt szénné húztátok, meg ilyen olyan válogatott szuper cuccok voltak benne, aztán a lan felén kékhalálozot szerencsétlen.
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
válasz bacsis #19899 üzenetére
Öcsém 939-esét majd megnézheted, mert lanra szerintem jön velünk, az egy ATI RS482 chipsetes Gigabyte deszkával megy és egy 4200+-os x2 van benne. XP-vel pörög, windows 7-el még nem próbáltam, de nem is szeretem a 2giga DDR400 ram miatt. Játékokban viszont érezhető, hogy megfogja, mint malackát a szembeszél. Még az 5éves Assassins Creed 1 is megnyúzza szerencsétlen, pedig én azt még P4 3Ghz-en vittem ki. Más dolog, ha gyűjtöd, és más dolog, ha összerakod.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz bacsis #19903 üzenetére
Ja, csak az a baj, hogy a deszka egy fusi gépből lett kiszedve. Stabilnak stabil, minden van rajta, nincs vele gond mióta 3kondi ki lett rajta cserélve, DE! nincs rajta semmi oc és nem is találtam programot, ami megtudná piszkálni egy kicsit is sajnos, pedig ahogy olvastam menne elég jól a proci még felfelé.
Titának lanon valahogy sosem jön össze semmi, mindig szopik az épp aktuális gépével, ez már hagyománnyá lett.
Jutani:+1
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
válasz bacsis #19915 üzenetére
Számomra az NFS széria az UG2 után halt meg. Nem értem azóta sem, hogy miért nem tudták azt a vonalat tovább folytatni, amikor kikúrtúl sikeres volt..
-
Ranagol_5
senior tag
válasz bacsis #20069 üzenetére
Hihető.
Jut eszembe, mi lehet a baj akkor, ha a 486-osra rákötöttem az IO kártyát, rajta van a vinyó, az megy rendesen, viszont a kislemez meghajtó nem reagál A betüjel alatt, csak B alatt, hiába az A-ra van beállítva a BIOS-ban. Ráadásul nem is olvas be semmit, minden lemezt formázni akar. Másik gépben működik rendesen.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz bacsis #20071 üzenetére
Csak két dugó van a kábelen. Egy ami az IO kártyába van dugva, meg egy ami a floppy-ba, és a csavarás utáni van a floppy-ba dugva, mert kövezvetlen a dugó mögött van.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz bacsis #20075 üzenetére
Hát, meg nem mondom milyen tipusu lap. Annyi van ráírva, hogy 386&486 1.0 és opti meg solution chip van rajta. A meghajtót felismeri indításnál, bootolna is róla, ha tudna, de mivel nem olvassa a lemezeket, így nem bootol. Bejön a renccer, windows alatt is csak B meghajtóként tudom használni (annyira, hogy felpörgeti a lemezt, de olvasni nem olvas rajta semmit), A meghajtóként nem, hiába annak állítottam be BIOS alatt.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz bacsis #20078 üzenetére
Van eredeti dos telepítő lemezem is (6.22), meg 2db windows 98-as indítóm, egyiket se eszi, szeretné formázni, amit viszont én nem szeretnék.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz bacsis #20080 üzenetére
Rendben van igen, a kábel is rendben van. 1,4-es tuán leformáztam a vinyót, ráraktam a dos 6.22-őt ugyan azzal a meghajtóval, amit a 486-os nem szeret használni, aztán rá a CD rom install, egy volkov commander, felmásoltam a 95 telepítőt, aztán most jön majd a telepítés.
-
Ranagol_5
senior tag
Floppy kérdés megoldódott. A következő kérdés, hogy az ESS ES1868F hankártya vajon megy-e 8biten, mert elfogyott az összes 16bites ISA slotom.
-
Ranagol_5
senior tag
Egy ilyenhez kéne nekem driver windows 95 alá, mert amit találtam, az nem jó.
-
Ranagol_5
senior tag
Valaki, akinek van valahonnan a polc mélyén eredeti floppyn vagy istentudja honnan, adjon már működő windows 95-ös driver-t a Realtek RTG3106-omhoz, mert megőrülök. Az összes neten fellelhető szar. Felkiáltójeles a feladatkezelőben a vga tőlük, és a windows kéri, hogy rakjam fel a helyes driver-t.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz Ranagol_5 #20091 üzenetére
A HWinfo nevü dos-os programnak hála, kiderült, hogy azért nem működik egy RT3106-os driverrel sem, mert 2 BIOS van a kártyán, és igazából ez egy Primus P2000 accelator. Csak hogy ehhez meg semmi sincs.. Driverguide-os letöltő meg megakad 96%-nál..
-
Ranagol_5
senior tag
-
Ranagol_5
senior tag
Egyébként maga a kártya így néz ki, tehát teljesen olyan, mint amit 'gyári' realtek rtg3106 név alatt találtam, még sem ismeri fel a driver, és az összes ilyen dos-os infó program primus p2000-nek írja.
-
Ranagol_5
senior tag
Én is azt hittem, hogy 1 megás, de a syscheck meg a hwinfo is 2mb-ra írta. A jumperes megoldást megnézem, nekem egy 1db nincs rajta.
-
Ranagol_5
senior tag
Nem is figyeltem, de igazad volt, 1mb, így viszont akkor nem értem ezeket a dos-os programokat, és valószinüleg a jumper hiány, amit említettél lesz a probléma, és azért nem tudja használni a 95, hiába a driver.
Szerk.: Ha a turbo gomb 2 pines az alaplapon, de a házon meg 3-as a csati, akkor hogy a halba kössem úgy rá, hogy működjön is? Vagy csak zárjam rövidre egy jumperral, és akkor úgy folyamatosan kikapcsolt turbóval fog menni? (lassítani akarom a gépet nem gyorsítani)
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
"Ott volt pl. az Asrock K7S8x E+, ami eléggé tetű volt alapból, de a tuning biossal ha beállítottuk az időzítéseket.." Erre értettem! Nekem K7S8X van.
Jut eszembe, kirakom majd apache szerverre az abit teljes honlapját, meg tartalmát, a fórum tagoknak pedig majd megadom az elérhetőséget. Már akit majd érdekel, mert én személyszerint csak így tudom, hogy melyik file/driver melyik laphoz való..
-
Ranagol_5
senior tag
válasz snake1977 #20389 üzenetére
Ezekre a 9xxx szériás ATI-kra a omegát érdemes felrakni, én néhol 10%-os különbséget észleltem az ati meg az omega drivere között az omega javára.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz DarthSun #20392 üzenetére
Érdemes, mert elég jó opciókat kínál, ráadásul én a 9600XT-t némi plussz hűtéssel, meg az omega integrált progijával (amiben húzás közben autómatikusan öntesztel, és kiméri mi a maximuma a vga kártyának ram és gpu szinten) 20% sebeség többletet nyertem.
Jut eszembe, ha valakinek hiányzik a gyűjteményéből, itt egy nem igazán kutyaütő 939-es konfig, amit most adok el. Nem igazán szereti az nforce chipset az SSD-t, és inkább konfigot cserélek öcsémnek, mint hogy az SSD-t hanyagoljam.
-
Ranagol_5
senior tag
Én nekem asusokkal pozitív a tapasztalatom, az árukkal már kevésbé. EVGA deszkát soha a büdös életbe nem vennék többet. Gigabyte-ot még cska ismerősöknek raktam össze, nekik nem volt gondjuk vele. Asrock meg hiába váltott vezetést, ugyan olyan low kategória, mint volt. MSI meg kezd kiveszni, mint annó az Abit.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz spista222 #22085 üzenetére
Nem driver, HW függő. a Geforce 8XXX-es szériátol támogatja, ATI meg a 4XXX-től.
Más: Nekem egy HP Compaq Proliant 4000-es 486-os szerverem volt. 128Mb ECC EDO-val simán ment rajta a windows 2000, csak a betöltés volt lassú.
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
-
Ranagol_5
senior tag
Srácok, kéne egy kis segítség, mert komoly problémám van.
Ami pedig a következő:
Van egy JMB36x vezérlő a lapomra integrálva, ami eddig a RAID-ért volt felelős.
Na most gondolt egyet, és délután elhalt, de úgy, hogy indításkor a vezérlő kiírja, hogy meg van a 2tb-os tömb,viszont a windows lefagy induláskor, csak akkor hajlandó elindulni, ha le vannak húzva a vinyók. Indítás után pedig ha minden bejött, és vissza dugom, akkor belassul az egész rendszer, és nem ismeri fel normálisan a meghajtót. Raktam fel másik windows egy másik vinyóra, ugyan ez a probléma, tehát nem driver-es. Ha törlöm a raid-et és újra építem, akkor az adatok is törlődnek? Amennyiben igen, akkor vagy egy lapra vadászom kölcsönbe, amin van ilyen vezérlő, vagy egy kártyára, hogy letudjam menteni az adataimat. Akinek van, ne tartsa magába, mert lekéne menteme 1,5TB-ot.Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz zotyesz66 #22856 üzenetére
Köszi a választ elsőkörben!
Másodszorra. Nem. Most rátaláltam a "RAID Reconstructor" nevü programra, amivel vissza tudom állítani egy képfile-ba az egész HDD-t sectorról-sectorra. Csak ehhez egy 2TB-os vinyó kell. Az a baj, hogy nem nagyon látok rá esélyt, hogy a 2000db-os limitált példányszámos EVGA x58 x3 SLI Classified-ből találok még egy példányt hirtelen. Vezérlő kártyát már kerestem, de nem találtam, úgyhogy marad ez a fajta visszaállításimód. Szerencsére nem boot vinyók, viszont minden adatom rajtuk van. A HDD-k rendben vanna, sima ICH10-re kötve mennek rendesen.Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
Nem érdemes ilyesmin rage-elni. Nekem is a minap adtak egy feketét, mert 1,5hétig külföldön voltam, és nem válaszoltam a gyereknek. Anyagikára nem keletkezett, még is diszkózott.
-
Ranagol_5
senior tag
Te Bacsis, ez a fajta merlin bios "D26_ver.2.0.02_Seed_Fire_0.1_15.09.04.rar", amit még te adtál, jó NF7 v2.0-ára is, vagy csak a satás NF7-re?
-
Ranagol_5
senior tag
Nohát, újra itt.
Azt határoztam el, hogy felturbózom a Compaq Proliant 1600-amat, ehhez kéne nekem FCPGA átalakító meg válasz arra a kérdésre, hogy melyik a legjobb intel proci, amit a 440bx-es chipset elbír a szeróban. Elvileg 100-as FSB kell. Ötletek?
-
Ranagol_5
senior tag
Állítólag lekezeli a 133-as FSB-s procit is, csak 100asnak, de nem igazán vagyok képben a 440BX chipset ilyettén tulajdonságait illetően. Gyárilag elvileg max 550-es proci megy bele.
Szerk.: Most nézem a linken, bele megy még a 600-as is. De állítólag a BX ennél többet bír.
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest