- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #116026 üzenetére
Igen.
-
envagyok
veterán
válasz
Kalacskepu #115949 üzenetére
Ez nem mind, valahol el van temetve a kupac alatt egy asus hd4890 cf x48 lappal, amit néha 4870x2 quad cf használok, meg egy intrl 975 c2duo, illetve ritkán padon szoktam játszani rog 3850x2 qcf, 3870x2, 7950gx2 quad rendszerekkel.
Egy DFI LGA775 AMD chipsetes!!! Cf konfig is összerakásra tervbe van véve, illetve AMD vonal vsn hanyagolva, csak s939 van 2 összerskva, AM2/3 nincs még, ahhoz is cuccok megvannak, asus crosshair /2/3/4/5, pár dfi lap.
Videókártyából meg nincs olyan csúcsmodell, amiből ne lenne pár db.
Pár kép:
[link] -
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #115946 üzenetére
Ezt hogy érted?
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #115941 üzenetére
Pedig ide is tettem be posztot az x1900 CF konfigomról.
Igaz most szét van szedve, de tervezem x1950xtx cf konfigként újra összerakni.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #115937 üzenetére
Jó buli.
Külső kábeles, mint a 3dfx-nél, dpeckó master chip és áramkör van a master kártyán, plusz speciális csati.
Viszont a képet nem rontja, mert digitális. -
envagyok
veterán
válasz
jokeph #115924 üzenetére
Van nálam egy X1950XT Gecube AGP új dobozos.
X1950pro még csakcsak található, de xtx-ből én is csak ezzel futottam össze gyűjtői létem alatt.Érdekes ez az AGP/PCIe időszak a kinek mi kellene gyűjtői szemmel.
Én például egy X850XT Crossfire konfigot raknék össze valami jóféle lappal.
Egyetlen master kártyát láttam eddig, de ahhoz se volt crossfire kábel. -
envagyok
veterán
válasz
czundermák #115899 üzenetére
Tényleg ritka, ha még a wikipédián sincs fent -
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
Szerintem nem.
Mondjuk tény, hogy 4. Generációnál már kell a 4070 a 4080 ellen, lecsúsztatták a 4060ti-t.
Kíváncsi leszek, hogy az 5xxx szériánál mi lesz.
-
envagyok
veterán
A nagy 8800gtx pánikra referálva, gondolom előveszem egy kb 3 éve vett Gainward kártyámat.
Nem meglepően még mindig megy.
És máig azt mondom, hogy az állapotot kell beárazni, nem a típust. A ridegtartott cuccok halósak.
Bedobok pár képet róla, azért látszik az állapot, nézzétek a padokat, meg vessetek egy pillantást a hőmérsékletekre. HA-n amik felkerülnek időnként kb 10k-ért, közelébe nem érnek ennek. -
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #115622 üzenetére
Érdekes érvelés
Pl egy hibás voodoo 4, voodoo 5 is ér 40-50000ft-ot simán.
Nem biztos hogy félni kell.
Meg ki tudja hova fejlődik addig a javítási technika.
Lehet simán nyomtatunk chipeket a hibások helyett. -
envagyok
veterán
Gondoltam beröffentem a 2012-es retró konfigomat, amin windows 8 van, már rég nem volt használva.
Aztán meglepődtem, hogy se a steam, se az epic games nem támogat már windows 7-et, és 8-at.
Ez nem túl jó hír -
envagyok
veterán
Kíváncsi vagyok, ki tudja felismerni ezt a videókártyát.
Nekem nem sikerült.
-
envagyok
veterán
Én mondjuk meghagynám mindenképp a quad/8800gtx kombót, persze lehet játszósra összeraknék egy 7900 szettet, amit tervezek is még nincs pentium D, korai Core2 Duo, és korai AM2 összedobva.
Ami még jó ötlet lehet, az a befújó ventilátorokhoz elektromosan hűtött ventilátor, a kifújó mögé meg berakni a meleg oldalát. -
-
envagyok
veterán
válasz
envagyok #115461 üzenetére
Még a BFG-nek és az EVGA-nak volt vizes megoldása, illetve a Thermaltake adott ki a rendszeréhez passzoló vizes blokkot 8800gtx-re.
Régóta hezitálok vizes rendszeren, de azért elég macerás megépíteni, és nem tudom mennyire karbantartás igényes, főleg hogy évente csak párszor lenne elindítva.
Egyelőre marad az msi afterburner+extra venti, aztán ha lesz párban vizes blokkom, talán nekiállok.
Azért az ASUS Aquatank tesztadatok nem rosszak.
-
envagyok
veterán
Szerintem a gpu-n belüli problémák is az ólommentesség miatt vannak.
A 7800gtx az egyik legszebb kártya, a 7900gtx meg a dx9 nvidia csúcsa, a 6800-7800-7900 sorozat kiteljesedése.
Az AMD FX60 SLi gépemben is 2db 7800gtx van.
Azért a 8800gtx se melegszik túl, ha kap extra levegőt oldalról, mert úgy a nyák hátsó részét is hűti, plusz az MSI afterburner profil, amit írtam.
Vagy ott a 8800gts és a 9800gtx+, azok kisebb csíkszélességűek, nem melegednek annyira, játszós gépbe jók azok is, 8800gtx-et meg 1x-1x előszeded próbapadra.Illetve még alternatíva az épített vízhűtés, egy Zalmant
már szereztem 8800gtx-re, várom hogy horogra akadjon a párja, és van már 3870x2, 4850x2, 4870x2, meg még pár másik blokkom.
Vagy létezik pár gyári vizes megoldás, Leadtek Leviathan, és ASUS Aquatank. Asus 1db került fel apróra az rlmúlt években, percek alatt vitték sajnos.
-
-
envagyok
veterán
2005 után tiltották be az ólmot a forraszanyagban....
Jól szellőző nagy házban jó pozitív nyomású szellőztetéssel, msi afterburnerrel a vga hűtést nem sajnálva nem melegszik túl.
Én pl 7xxx sorozatig simán berakok egy ventit a kártyák végébe is.
De ahogy írtam, az állapot nagyon fontos, a legfontosabb.
Az ideális vga porszűrt nagy házban volt folyamatosan kifújva a hűtők lamelláit, és kb 3 évesen ment a fiókba, mert ki lett cserélve újabbra.
Az hidd el, évekig menni fog.
Ehhez képest rettenet, milyen kártyákat adogatnak itt el. -
envagyok
veterán
válasz
hobizoli #115380 üzenetére
Nem parasztvakítás.
Az más kérdés, hogy a többlet megéri a többszörös felárat, vagy nem.
Ha már szó a jött a "paraszt", gondoljuk végig józan paraszti ésszel...
Szinte kizárólag cégek vették, ahol a költségek minimalizálása, és a bevételek maximalizálása a cél.
Célterület cad/it/cgi, szóval nem hülye emberek munkaeszköze.
Ennek ellenére vették, szóval biztos megvolt az oka. -
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
válasz
hobizoli #115367 üzenetére
Nem ugyanaz a chip volt rajtuk, hanem a GL variáns, persze ez nem biztos hogy jelent valamit.
2 egyforma chip nincs.
Vannak jobban és kevésbé jobban sikerültek.
Erről itt a fórumban sokan tudnának mesélni, például ugyanazon processzorból vannak olyan példányok, amik feszültség emelés nélkül mentek 50% tuningot, és vannak, amik feszültség emeléssel se.
Mivel az FX/Quadro kártyák munkaeszköznek készültek, 100% rendelkezésre állás kell, ezért válogatott alkatrészek mentek rá, dedikált supportjuk volt, ha jól tudom készültek ecc rammal is.
Persze nekünk otthonra játszani feleslegesek voltak, de mondjuk ha cuda számolásra használtad, nem jó, ha 1 bit memória hibája miatt mondjuk hibás szám jön ki tervezéskor.
Később például csak Quadro/Titan kártyán voltak engedélyezve bizonyos számítások.
Ram is több volt darabon, mint a desktop verziókon.
Pl 8800gtx 768MB, Quadro fx5600 1.5GB
9800gx2 2x512MB, Quadro fx4700x2 2x1GB -
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #115356 üzenetére
Nvidiából a 7900gtx, 7900gx2, 7950gx2 8800gtx/ultra, 9800gx2, gtx295, gtx480, gtx590, gtx690 AMD-ből a 1800xt, 1900xtx, 1950xtx, előbbiekből a master kártyák, 1950pro duo, 2900xt, 3870x2, 3850x2, 4870x2, 4850x2, 5870x2, 6870x2, hd7990, hd6990 r9 295x2 is már elment extra ritka szintre, gyakorlatilag itthon beszerezhetetlen.
Persze a régebbi kártyák közül is vannak extrém ritkák (nvidia 6800gt/uktra, fx5800-5900-5950 ultra, gf4 zi4600, gf3 ti500, gf2 ultra, gf256, tnt2 ultra, nv1, volari, kyro kártyák, atiból fury maxx, 8500 128mb, 9700/9800, x850xt. -
envagyok
veterán
válasz
Pista0001 #115261 üzenetére
Egy ismerős szerzett be egyet most, én is csak lestem mi is ez.
Geforce 8800 ultra van neki benne egyedi hűtéssel, de volt full vizes is, ahogy a Dell xps 720 és h2c sorozatból is voltak elvakult darabok. -
envagyok
veterán
HP Blackbird 002-ről hallott itt már valaki?
[link] -
envagyok
veterán
válasz
Fücsök007 #115237 üzenetére
Volt normálisabb lap 775-ös DDR ramos?
@arn a 775-ös pentium 4 3.4ghz és 3.46ghz extreme edition ugyanolyan northwood+2MB L3 mint a 775-ös extreme edition.
Emellett lett az 1MB L3-as prescott, majd a 2MB L3-as prescott 2M, és ott jött ki a 3.73ghz p4 ee, ami igazából egy prescott 2M volt, csak a rendszerbusz ment 1066mhz-en 800 helyett. -
envagyok
veterán
Nálunk mondjuk hasznos, mert vannak 10-20%-os emelkedők, ami normál biciklivel sehogy, egy jó váltóval meg nehezen leküzdhető.
A legközelebbi bolt is csak úgy érhető el.
Viszont egy kapcsolható/rásegítéses bringával már elmegy az ember, és nem az autót veszi elő a garázsból.
Busz felejtős, napi kb 5 megy, megálló 1km -
envagyok
veterán
válasz
Pikari #114986 üzenetére
Idealista vagy
Volt is, van is motorom kb 40 éve, jó dolog, szeretem, de olcsónak nem mondanám.
Nézz kicsit körül, kellékek (cdozma, ruha, sosak) kisebb vagyonért mennek, szerviz iszonyat drága, és ugyanúgy viszed műszakira, fizeted a kötelezőt, mi t egy autónál.
Krosszmotor szezononként minimum 100k a szerviz, ha te csinálod: gumik, lánc, olajcsere üzemóránként, de ha szivárog a teló, tegyél hozzá még 1x annyit.
Múltkor a 22 éves BMW R1200C-ben tönkrement az ABS, gyári szervízt meg se mertem kérdezni, kb 600k lett volna a javítás.
Abból 3 voodoo5-öst veszel, és ez csak egy átlagos szervízköltség.
Spórolni nem szabad, mert az életed kockáztatod vele.Horgászat.
Ott is nézd meg a felszerelés fogyóeszköz árakat, plusz horgászengedély országos+területi, magántónál +belépő+ha kifogod, a hal ára.
Meg gondolom nem a szomszédban van a tó, oda elautózol, ha nem fogsz semmit, akkor az a pár ezer ft el is ment a semmire, olcsóbb a boltban megvenni.Régen repülőmodelleztem, nagyon olcsó akkor se volt, de most egy nem játék belépő modell 7 számjegyű, mire feláll, aztán elég egy rossz mozdulat, és megy a lecsóba. Múltkor elmentem a régi klubomba, aztán nem győztem hüledezni, mikor mondták, hogy ez 1 millió, az 2 millió.
Szóval ezekhez képest egy voodooért, vagy egy hd3850agp-ért 20-50k aprópénz.
-
envagyok
veterán
válasz
Pikari #114971 üzenetére
Szerintem nem drága ez a hobbi.
Nézd meg mennyiből jön ki egy nap sielés szállással, étkezéssel Ausztriában, vagy motorozásnál, krosszmotorozásnál a pálya és benzinköltség, na meg egy motor ára, wakeboardozásnál 60 perc motorcsónakos vontatás ára, vagy kábelpályánál napijegy.
Esetleg egy nap a Balcsin útiköltséggel, strandbelépővel, meg ha már nyaralsz, nem spúroskodsz, és eszel egy lángost, hozzá sört, később egy fagyit.
Amiket itt felsoroltam, egyenként árukból a legdrágább retró cuccokat veheted, viszont egy napig örülhetsz neki, másnapra csak emlék marad, míg a retró cucc marad.
Persze biztos van olcsóbbnak gondolt hobbi, pl futás, kerékpározás, de ha ott is utánamész mindennek, horror árak jönnek ki.
Egy átlagos bicikli több 100k, egy olyan futócipő, ami nem teszi tönkre a lábad, kb 50k, és ha használod, 2-3 havonta csere, mert 7-800km bírnak a jobbak is csak.
Horgász ismerős mesélte, hogy ott is mi pénz most a felszerelés, fogyóeszköz, horgászjegy, seggreültem.
Arról már ne is beszéljünk, hogy a kaja mennyi hetente.
Úgy gondolom, hogy a fentiekhez képest, mondjuk 20-30-40k egy 3dfx v1,v2,v3 kártyáért, vagy egy ritkább régi hangkártyáért aprópénz. -
envagyok
veterán
válasz
envagyok #114899 üzenetére
C64 re van még a star commander
-
envagyok
veterán
válasz
frescho #114886 üzenetére
Nem vagyok benne profi, de c64 és Amiga500 floppy pc-n én ezeket a módszereket ismerem/használom.
Amiga 500-ra :
-Soros vagy párhuzamos kapcsolat és megfelelö szoftver indításával A500-ra elküldöd az image file-t, ezt használtam, de macerás
-Kryoflux-al usb-s floppyra felírod (ez jó gyári hibás másolásvédett lemezekre is), ezt nem próbáltam
- külső amiga meghajtót csinálsz gotekkel meg egy df0/df1 boot selectort szerelsz az Amiga500-ra
Szerintem utóbbi az ultimate megoldás, mert felmásolod sd-re az image fileokat, aztán mehet is a móka df1-es boottal, de ha floppyzni akarsz, akkor meg elindítasz egy disk copy programot, és a df1 gotekről átmásolod a lemezt a df0 belső meghajtóra.C64-re
A legjobban a Kung Fu Flash jött be, gyors, nem kell floppyval bíbelődni.
Floppyzni legegyszerűbb usb-s arduino kontrollert venni vagy csinálni, onnantól használhatod a c64 floppy drive-ot igaz külön szoftverrel a legmodernebb pc-n is.
XUM1541 -
envagyok
veterán
Lett egy Genoa VLB és egy Hercules ISA videókártyám.
Erről a Genoáról nem sok infót találni, én konkrétan sose hallottam róla, érdemes használni?
A gyári hercules ritka madár, olyat se láttam még.
-
envagyok
veterán
Érdekes korai 3d gyorsító jön hozzám a napokban,
Number Nine Revolution 3D Ticket to ride
Hangzatos neve ellenére nagy bukás volt.
Azért a 90-es évek közepe vége felé sok cég próbálkozott berobbani a 3D piacra. [link]
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #114477 üzenetére
Bakker
Egyből kiszúrtál -
envagyok
veterán
Nem is tudtam, hogy 1998 32. hete előtt minden Pentium II szorzózármentes volt.
-
envagyok
veterán
Csinált ma egy érdekes dolgot a 486DX2-esem.
Gondoltam beteszem az mpeg dekóder kártyát, és felteszem az init programját.
Az sikerült is. Aztán egyik mappából egy másikba elkezdtem másolni egy mpg file-t, aztán megakadt a másolás, és file rendszer hibát írt.
Újraindítás után eltűnt a file rendszer. -
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #114312 üzenetére
Én ezer gyermekem és kelletlen nejem ellenem de nem emlegetem, mert teszem ezt , mert ezt kell tennem.
Ezzel teszem lelkem emelkedetten. -
envagyok
veterán
válasz
Fenyő #114300 üzenetére
Reál értéken szerintem pont lement a cuccok ára.
Pl 2020 ban 250-275ft volt a liter benzin most 2.5x annyi
Vaj kenyér stb ne is beszéljünk róla.
5 éve 20k volt a c64, most is annyi, amiga 500 30-40k volt, most 50k, messze nem követi az inflációt.
A legtöbb cucc olcsóbb is lett, pl awe32-k vaterán 45-re mentek pár éve, most 30 körül.
De szerintem kicsit helyreáll a rend, és az átlagemberek fizetésének nem 100%-át viszi el a lakbér/kaja/rezsi/benzin, feljebb fog menni.
De igazából ez mindenre igaz, autoipar pang, élelmiszerboltok forgalma -30%, semmit se vesznek az emberek, örökké nem tarthat.
Én pont most veszek meg sok eddig drágának tartott cuccot, mert kevesebb más holmit kaphatok az áráért, így már jó deal. -
envagyok
veterán
Ott a 3D performance +50% , azaz a 4x erősebb proci ki tud hajtani a kártyából annyit.
Alliancd AT24 Diamond (stealth 2500 video ) kártyával szórakoztam ma, hogy miért fagy bele az Allisnce AT3D drivere, aztán kapcdoltam, hogy nem ugyanaz.
Diamondhoz van dx kompatibilis driver?
Új hozzászólás Aktív témák
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest