Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Newneed
tag
válasz Pitralon #76382 üzenetére
Szia!
Én pont ugyan azt az utat jártam be, mint most te.
Szintén FX6300ról váltottam 8300-ra. És én is éreztem a simább, gördülékenyebb futást, az alkalmazásoknál is és játékoknál is.
De most már az AM4 felé kacsingatok, és valószínű megvárom hogy megjelenjen a ryzen 3-as szériája.aloha
-
Newneed
tag
Igazán egy 8XXX FX cpu max.-ig felhúzva, minden mai játékkal elboldogul egy izmosabb vga mellett.
Általános polgári használatra tökéletesen kielégít mindent, aki meg komolyabban benne van a melóban, az úgy is céges számlára megvesz akármit!
Egy darabig biztosan használhatóak lesznek még az fx-ek, úgy mint a mai napig sok Phenom cpu ketyeg még jobb vga társaságában.Anyagilag követni ezt az iparágat, eléggé pazarló átlag fizetés mellett.
aloha
-
Newneed
tag
Két napja néztem videót, ahol az R3 1200-at engedték össze az FX8350-el játékokban.
Az alap órajelen ketyegő R3 1200-as is simán, gond mentesen verte az FX8350-et.
A húzott R3 1200-as meg széttépte a 8350-est!
Tehát még a legkisebb ryzen is képes, az egykori nagyágyút földre teperni.Nekem FX8300-am van 3,8Ghz-en, és igazán mindenre elég amire van igényem, bár nagyon gondolkodok az am4-es platformra váltásra, de úgy gondolom még várhatok, nem sürgős.
aloha
-
Newneed
tag
Sziasztok!
Infó, tapasztalat, észrevételre van "szükségem"
Váltanék FX8300ról am4-es R5 1400 vagy esetleg R5 1500X-re.
Van infó valakinek, aki váltott már ryzen-re vagy esetleg ismerőse?
Mennyire lehet jobb proci a fentebb említett két típus?Simán jó proci az FX8300-is, de nálam már elment felette az idő, igaz hű társ ként meg birkózik mindennel amire én használom, azok pedig inkább játékok ( division, dirt4, gta5) illetve "kemény" you tube videók nézése
[ Szerkesztve ]
aloha
-
Newneed
tag
válasz rantotthusi #71187 üzenetére
Szia!
Nekem nem rég volt proci csere.
Egy FX6300-at cseréltem le, egy 95W-os FX8300-ra. (3.3Ghz)
A division-nal játszok legtöbbet. Annak van egy teszt programja, amit mind a két procival lefuttattam.
A 8 "magos" proci szerintem 20%-al erősebb a 6300-tól.
Elméletben nem lesz csalódás, ha veszel egy 8320e-t. Elsőnek azt akartam.
Nekem javulás lett a játékban, simábban, egyenletesebben fut a progi.[ Szerkesztve ]
aloha
-
Newneed
tag
A gépház oldalán van egy 12cm-es venti, az tolja be a levegőt az alaplapra. Alul és felül is van egy venti.
A szellőzés meg van oldva. Biztosan lehetne jobbat is kihozni belőle, de amit a gépház enged, abból építkezek.
Az utóbbi, kb. két hétben a cpu tuningról szereztem infókat, és elsődlegesen az alaplapom az, ami miatt szűkös a lehetőség. De ott van a cpu hűtő is, egy cooler master tx3-as, ami szintén gyenge. Lehet mit fejleszteni, de most az új vga-ra akarok beruházni, aztán majd a többi, csak hát, nincs pénz lóvéra.
Elkezdek kísérletezni, aztán majd beszámolok mire jutottam, persze szigorúan csak is a saját felelősségemre
Köszi a tanácsokat!aloha
-
Newneed
tag
Sziasztok!
FX8300-at húzva használ valaki? Az érdekel hogy mennyin ketyeg a cpu? Ill. a volt mennyi azon az èrtéken?
Köszialoha
-
Newneed
tag
Sziasztok!
Proci váltás előtt álok. Egy FX6300-at akarok egy FX8300-ra cserélni. A RAM-ok viszont még "csak" 1333Mhz-ek, okozhat ez a 8300-as procinál valami gondot. Jelenleg semmi gond nincs a 6300nál.
Köszi!aloha
-
Newneed
tag
-
Newneed
tag
válasz Nxn908xxx #42034 üzenetére
Tesztprogram amivel a 955-980-as "előrelépést" néztem az a valley benchmark volt. Nem mértem de olyan 20-25%-os lehetett az előrelépés. Az FX6300 és a 980 között már annyi sem volt az erőtöbblet, normál, otthoni felhasználás mellett mint amiket tapasztaltam előzőleg. Valószínű hogy mélyebben belevágva a tesztekbe, biztosan alaposabban kimutatható lenne az új technika (FX) előnye. Fogyasztásban biztosan.
Akkoriban (955-980) a dirt 3, Bf3 volt a tesztjáték, ezeknél folyamatosabb játékmenetet vettem észre, több fps-t. Az FX6300-980-nál már érezhetően semmit, láthatóan a valley-vel minimális volt az előrelépés. Nem programozok, kódolok, konvertálok, valószínű ezeknél lehetne a legjobb eredményeket megtudni.aloha
-
Newneed
tag
Kicsit más... Gondoltam megosztom a tapasztalatomat az FX-re váltásra kapcsolatban.
Az FX6300 váltotta a régi deneb nevű Phenom X4 980BE-s procimat, viszont a deneb is elég erős volt. Különösebb erőnövekedést nem vettem észre a váltás után. Viszont mikor a phenom X4 955 procit cseréltem le a 980-ra, ott már érezhető volt az erőtöbblet. Teszteket játékoknál, és teszt progikkal néztem. Tehát jó választás az FX széria, viszont az erősebb "régi" phenom X4 procik is helyt állnak még mindig. Az X6-os phenom procikat nem állt módomban kipróbálni, de biztosan felvennék a versenyt 1-2 FX-el.aloha
-
Newneed
tag
Sziasztok!
Bocs hogy félbeszakítom a nagy tuning őrületet...
Melyek azok a "nyúzó" programok amik hiteles, elismert, valós eredményt mutatnak egy rendszer teljesítményéről?
Jelenleg Valley Benchmark 1.0-s van fent, de nem tudom hogy megbízható eredményt mutat...
Nem vagyok jártas ezekben a "tesztelős" programokban, ezért kérdem.
danke!aloha
-
Newneed
tag
Sziasztok!
Egy kis infóra volna szükségem arról, hogy a jelenleg használt FX6300-as procim, ami stabilan 4.1Ghz-en megy húzva, meddig bírja így, nem alap órajelen használva. (Értem itt azt hogy pl: egy 1.6-os motor 160LE-vel biztosan nem megy el annyi km-t mint egy ugyan akkora lökettérfogatú de viszont szerényebb, 110LE-s motor...)
Netre és a mai játékok futtatására használom a gépet. CM Hyper TX3-as hűtővel hűtöm.
Köszi!aloha
-
Newneed
tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne, hogy az FX 6300-as proci teljesítményét mennyivel foghatja vissza a 1333 Mhz-es ram?
Sok helyen olvasom a 1600Mhz-ramok használatát. Jobban Játékra és netezésre használom a gépet.
Jelenleg 4.1 Ghz-en megy az FX, stabilan, 4.2 Ghz fagyott.
(A ramok megmaradtak a "régi" gépemből)
üdvaloha
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest