Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz S_x96x_S #9926 üzenetére

Én értem, hogy egy ilyen régóta várt termék olyan piacra érkezik, ahol jelenleg csupán egy szereplő van, és más okok mellett emiatt is böszme magas árakat szabhat.

Én nem mondom, hogy nem lehet ide célozni, de az AMD sajnos még épp nagyon küzd azzal, hogy elhitesse a termékeiről és magáról, hogy azok megbízhatók. Bár az is igaz, hogy épp az egyik kritika az AMD felé, hogy képtelen nagyobb mennyiséget leszállítani...

Na szóval én költség oldalról gondoljodtam. A 32CU-s 7600XT, Ami egy 200mm2-es N6 lapka 16GB rammal hozzátartozó alaplappal, csatlakozókkal és komoly hűtéssel $330. Épp csak burkolata nincs.
    Ugyanez N4-en kijönne mondjuk 160mm2-ből, bár valószínülebb drágább, de az csak a lapka.

A strix halo-ban több a CU, meg az infinity cache, meg van benne NPU, meg biztos kell még pár interfész, a pletykák szerint 307mm2 + a CPU lapkák 70/140mm2

Ez azt jelenti, hogy valahol egy 7800XT (200+150mm2) és egy 7900XT (300+180mm2) ára között ki kéne jönnie egy komplett minipc-nek 16-32GB rammal erre a lapkára építve.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák