- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Amazon Kindle JailBreak
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Most se a cpu mag az ami sok helyet foglal chippen belül, hanem a cache, így "elfér a több mag", ha kap HBM-et a rendszer a cache növelését akkor meg el lehet halasztani.
és azért gondoltam 16magot, mert nem számolok azzal, hogy áttervezik a ccx-et, hanem csak beledobnak 2db 8magos ccx-et.. így "kiadja".
Azt lehet tévedek.. biztosat csak azon mérnökök és vezetők tudnak még akik ezeken dolgoznak.
De azt majd meglátjuk a zen5 lényegében a zen4 egy finomítása lesz (valószínűleg), sokkal inkább körvonalazódik majd a kép ha látjuk mi meddig jut el .. de nagyon messzire jutottunk még a zen3 sincs a kanyarban.
leginkább arra akartam, utalni, hogy HBM szerintem előbb nem kerül a chippek mellé még pár évig mert a glofo (ha megtartják), csak akkortájt tud elérhető termékekkel rendelkezni majd.. onnantól meg "adja magát" a felépítés, bár közel se biztos, hogy egy ütemben lépik meg ezt mind.
De a méretnövekedése a chipletnek se ördögtől való, nem lehetetlen, most is gyárt amd nagyobb chipeket 7nm-en a cpui chipletjei méreténél.. az interposerrel meg helyet spórólhat és ha úgy is szükség van interposerre az esetleges nagyobb sávszélesség igény miatt, akkor megint "adja magát" az elv.
De igen, ezen mint csak merő spekuláció a különböző információmorzsák összelegózásából... "nem lehetetlen", de nem tudjuk még is lehetséges-e. lehet csak egy valami nem jön össze és minden borul egy ilyen komplex lépésnél (ha terveznék). Így inkább több lépcsős bevezetésre tippelnék, az első ilyen lépcső szerintem zen3ban a 8magos ccx, majd zen4 idejére talán interposer és hbm lehetőség (tippre zen4 inkább felépítésben fejlődik).. zen5 pedig annak a finomítása grafikus vezérlővel kiegészítve. a megvalósulás persze biztos lehetséges, lehet csak az időben tévedek és inkább 23vége 24eleje a céldátum (vagy amikorra ez elkészülhet).. bár szerintem az intel miatt 23eleje a legkésőbbi határidő amikorra kell valami "ütős" (ha nem is ez, de valami más mint ami most van, mert lehet az kevés lesz).
A zen magokat csak mint referencia használom, de a zen3 után szerintem utóbbiak csak finomodni fognak pár generációt és inkább a körítés fejlődésén lesz a hangsúly.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- Xbox Series X|S
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Tőzsde és gazdaság
- World of Tanks - MMO
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Socket AM5-ös Pro WS alaplapot mutatott be az ASUS
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro 128GB
- Asztali PC , R5 7600X , RX 6700 XT 12GB , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- iPad Pro smart case tokok gyári!! iPad Pro és mini modellekhez
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Asztali PC , R5 8400F , RX 5700 XT , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest