Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
syler123
veterán
3d-t próbálgatja már valaki brazoson? Az érdekelne, hogy hdmi 1.3-on mit produkál 3d-ben. A későbbiekben tervezek venni lg passzív 3d tv-t, jó lenne, ha tudná a gép a rendes 3d-t.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Biztosan nem perpixel: ocsmány, nincs vékony, egyenes vonal, a kicsi betűk szinte olvashatatlanok: mintha kétszer lenne átméretezve, egyszer, le, majd vissza... analóg VGA-n sokkal-sokkal jobb, persze az sem tökéletes! Tesztábra nem volt kéznél, csak CAD-rajzok, rácsháttérrel. Rács hiányos, helyenként vékony, máshol vastag a vonala. Mintha nem natívban menne, pedig a tv is 1920x1080, meg a VGA is. A Catalyst fel is ismeri, hogy LG TV, de a "monitor-driver" az egy "szabvány Plug&Play kijelző".
LG Support oldalon meg csak az új firmware-t találtam a TV-hez, semmiféle drivert nem. Azt legalább felraktam.
A gagyi 10 ezer forintos WayTeQ set-top boxxal meg tökéletes (full-HD-re van állítva a kimenete). A Set-top-box saját menüje borotvaéles a TV-n.
Már eleve azt nem értem, hogy miért kell Catalyst-ban átméretezni, hogy az ugyanolyan képpontszámú kijelzőt kitöltse a PC képe ugyanakkora képpontszámú kimenetnél?[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Goose-T
veterán
válasz Bogyó bá' #8055 üzenetére
Itt egy kis olvasnivaló a 4:4:4-es chroma subsampling-ről. A Catalyst Control Center-ben a pixelformátummal tudsz még játszani.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
raidx
őstag
-
korcsi
veterán
válasz Bogyó bá' #8055 üzenetére
A TV az nálam is PNP képernyő, és jól működik.
Nem tudom miért kell skálázni. Valamikor biztos jól jön.Set top box képe tökéletes, de más a tartalom is, nem?
A furcsa, hogy nem az a baj hogy skálázni kell, hanem hogy neked így nem jó.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Bogyó bá'
nagyúr
Az a bajom, hogy alkalmi fullHD-monitorként így gyakorlatilag nem tudom használni a fullHD TV-met a netbookhoz, pedig néha nagyon jól jönne. (Nem filmet nézni akarok, hanem mondjuk dolgozni az ágyból...)
A Set-top box képe tökéletesen illleszkedik a tv-re (az OSD-menü minőségéből, a betűk széléből, élességéből, stb. látom), de mivel fullHD TV-adást nem nézek (mindigTV 17 csatorna, a 3 HD-adás sem fullHD, a többi meg sima SD), így tv-nézéskor nem zavaró.
Ugyanez a netbook rádugva a Dell monitorra meg tökéletes (HDMI-DVI adapterrel).[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
raidx
őstag
Ha komolyabb ellenőrzést akarsz a távoli gépeden ajánlom figyelmedbe a TeamViewer progit.
Otthoni használatra ingyenes és ha akarod full hozzáférést biztosít a távoli géphez. Mind két gépen/gépeken futni kell a proginak!Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
mokiber
tag
sziasztok,
úgy jutattam ide a topicba, hogy nagyon halk gépet szeretnék építeni. A táp már ki van választva (FSP v. Beqiute), de a processzor még nem. Alacsony fogyasztású, halk proci kellene, de azért olyan ami bírja a filmszerkesztést is. Játék nem lesz. Az Amd Brazos procik közül melyik jöhet szóba? Köszönöm előre is! -
iMaverick
addikt
válasz mokiber #8063 üzenetére
Nem a proci a halk, hanem a hűtése... Érdekes lenne, ha hallanám a procit.
Filmszerkesztés alatt mit értesz? Kódolás?
szerk: hát ha eleve Brazos-ban gondolkodsz, akkor csak a "csúcs" Brazos-okról beszélhetünk! 2 mag... E350, E450.
[ Szerkesztve ]
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
iMaverick
addikt
válasz mokiber #8065 üzenetére
A ház akkor még nincs kiválasztva... Javalom: Alpenföh Ötzi passzív hűtő. Én valami 3500Ft-rt vettem, rámegy a Brazos-ra. A házban azért legyen egy 12cm-es légkavaró!
A filmszerkesztésnek mennie kellene a Brazos-on, de azért élek a gyanúperrel, hogy gyorsabb lenne egy kis fogyasztású CoreI3-on... Pénz mennyire számít? (Értsd: mi az a lélektani határ, amiben gondolkodsz?)
-
-
iMaverick
addikt
válasz mokiber #8067 üzenetére
Stoj! (Ahogy az orosz mondaná.)
A Brazos egy komplett platform, nem csak alaplap! Ez egy komplett megoldás: alaplap+APU (ez gyakorlatilag a CPU+GPU). Igazából csak memó és HDD kell hozzá és már mehet is.
Igen, eléggé hangtalan lenne, de nem győzőm hangsúlyozni, hogy a házba mindenképp kell egy 12cm-es légkavaró! (Ezt még az elején nálam a tápegység ventije oldotta meg, csak később lecseréltem a tápot egy pikoPSU-ra...)
-
syler123
veterán
90 napos windows 8 próba verziókat lehet leszedni msdn-ról. Próbáltátok már brazossal? Érdekelne, hogy az xbmc hogy megy vele. Meg lehet a metro design menne a htpc dologhoz, gondolom a távirányító irány gombjaival lehetne a csempék között válogatni, ami nem lenne olyan rossz. Asztali gépen meggondolnám, de htpc-re lehet jobb lenne a Windows 8, elvileg gyorsabb is a 7-nél.
-
raidx
őstag
válasz syler123 #8071 üzenetére
Még az elődjét próbáltam csak abba még volt egy Flash bug ami miatt visszatértem a 7-eshez. A távirányító témát nem tudom viszont sokkal gyorsabb a boot és úgy minden.
Most egy x86-ot próbálgatok egy Atomos gépen, a csempék kivételével tetszik a rendszer. A csempéket meg kiküszöböltem egy Startmenü programmal. x64-est még nem sikerült levadászni mert túlterhelés miatt nem megy.
[ Szerkesztve ]
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
syler123
veterán
-
raidx
őstag
válasz syler123 #8073 üzenetére
Van sok féle. Én a Classic Shell-t használom.
A kinézete fog függeni a használt háttérképtől, átveszi annak a színvilágát. Este sikerült leszednem egy 64-bitest a napokba én is megpróbálom mert a 32-bitesnél javították a flash bugot, így gondolom az X64-nél is.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
iMaverick
addikt
válasz mokiber #8075 üzenetére
Szerintem merülj el egy kicsit a mostani processzorok/architetktúrák világában, mert ez így kissé problémás lesz... Vagy bízz meg egy ismerősödet aki jártasabb a témában: meséld el neki az igényeket és az anyagi keretet. Aztán majd előáll egy konkrét tervvel amit vagy jóváhagysz, vagy nem...
-
mokiber
tag
válasz iMaverick #8078 üzenetére
az a baj, hogy akiket eddig kérdeztem a témában, próbálnak segíteni ugyan, de általában egy nézőpont a döntő. olyan megoldást még nem tudott senki ajánlani, hogy halk gép is legyen, de azért lehessen videózni is vele és ne kerüljön többe mint kb 130k. gyenge, erős, halk> persze ezek relatív fogalmak. lehet ez a baj.
-
raidx
őstag
válasz mokiber #8080 üzenetére
Itt a PH-n is sok mindenről van teszt ami érdekelhet. Processzorok, alaplapok és tartozékok, kiegészítők. Csak győzd olvasni.
Llano tesztek: [link]
Amúgy milyen szinten gondolod a filmezést? Mert az E-350/450 is elboldogul vele, főleg ha a renderelő progid nem a processzor erejére támaszkodik. A GPU gyorsabb, erősebb ilyen téren és legtöbb program igyekszik is kihasználni.
A 130-ba mindennek bele kellene férni? Kicsit részletezd már az elképzelésed, elvárásod!
-
mokiber
tag
filmkészítés alatt ezt értem:
minidv kameráról feltöltés (usb/firewire átalakító segítségével), vágás, feliratozás, zene, kiírás dvd-re. Nem mindennap, kb félévente egy 1,5 órás anyag, vagy valami ilyesmi. eddig g4esen csináltam ugyanezt imoviban, de az döglődik, ventit kéne cserélni tisztítani és úgy se lenne halk az biztos. A mostani gépemet pedig mivel le akarom cserélni, gondoltam legyen meg a lehetőség egy gépen csinálni mindent.
Ezenkívűl internet, youtube, office, semmi különös.
Játszani nem akarok a gépen.
A problémák ott kezdődnek, hogy nekem halk gép kell. Monitor, egér ,bill. van, csak a gépre tudok költeni 120-130-t, de ha teljesen hangtalan lenne akár többet is valamivel.
3. szemponton az alacsony fogyasztás volt, de ez nem döntő, spórolni tudok máshogy is.
Az intel atomtól indultam, most itt vagyok. nézegetem a különböző passzív hűtésű tápokat, procikat, de azok tényleg drágák. -
iMaverick
addikt
-
syler123
veterán
Jah meg itt nem kell 130k, mert 60k-ban benne van a ház meg minden.
-
raidx
őstag
válasz iMaverick #8083 üzenetére
Ugy iga! Annyiért kár lenne beruházni egy Llanoba.
@ mokiber
keress elfogadható árban E 350M1 vagy E 450-M1 et. Szerintem az E350M1 is elég és az E 450M1 kevés többlet tudása nem éri meg a magasabb árat véleményem szerint.
Keress Valami kellően magas házat amibe a passzív Ötzi hűtő elfér ([link]) és van benne egy csendes nagy venti. Ha tápból is csendeset akarsz akkor egy 60W-os PicoPSU és hozzá egy külső 12V 90W-os táp. Valamint legalább 4 Giga DDR3 ram 1333 MHz (lehet egybe, hátha bővítenél és csak párja kell) és egy jó HDD. Bár én jobban híve vagyok két HDD-nek. Egy kissebb kapacítású a rendszernek, egy nagyobb kapacitású az adatoknak. Így, ha valami gubanc van a rendszerrel nem kell szenvedni az adatok mentésével.
Ötzi kérdésben iMaverick kolega tud neked segíteni mert neki is az van.[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz mokiber #8082 üzenetére
a halkság szerintem több oldalról megközelítve is elérhető, nem csak az az egyetlen út, hogy nagyon kis fogyasztású procival építünk. Pl AMD Phenom II 4 magos 3,1GHz procinkon egy [ilyen] "trónol" Nos ez szinte teljesen néma, a két db 12cm-es alacsonyfordulatú ventillátorával. 6-800 fölé szinte sosem pörög, de az már játékok alatt és teljes terhelést jelent. Télen nem ritka, hogy elviszi passzívban (nyitott a ház oldala) amúgy meg 300 körül forog. Ha ennyi pénzt szánsz szgépre, én talán inkább llano procit használnék halk hűtéssel. AZért sokkal több teljesítmény van abban, mint egy brazosban. 12 centis ventik kellenek, és azok kis fordulaton csendesek.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
syler123
veterán
válasz radi8tor #8091 üzenetére
Hát egyszer élünk, de ennyi pénzért ne ilyet vegyen
+10k-ért én összeraktam a komplett brazos konfigot, házzal táppal mindennel. Asrock e350-et ajánlom.
45k-ért már összerakod a liano lapot 4 magos procival... A te döntésed mekkora teljesítmény kell... A brazos a filmek terén jól szuperál, bd50-et is próbáltam rajta, jó magas bitrátával, és semmi gond nem volt vele.[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
válasz mokiber #8090 üzenetére
Ha úgy gondolod, hogy szükséged lessz USB3-ra akkor meg itt nézelődj.
Ezek a lapok komplettek, sem Proci sem VGA nem kell csak memória és táp. Nézz még ki egy jó szellőző házat.
@syler123
A Llanot mi is ajánlottuk, de kevésbé lenne kihasználva. Az E350M1 jobban közelít az igényeihez.[ Szerkesztve ]
-
mokiber
tag
köszi, értem.
láttam firewire kimenetest is jóval többért, de ez
http://elektroexpressz.hu/spd/unas_404428/EMF6914_Firewire_USB_adapter_atalakito_USB_dug
szükségtelenné teszi, elég az usb is.néztem a tápokat, de hadd kérjek arra is linket.
ezekre a lapokra mindre lehet ssd-t? mert azt szeretnék.
ezenkívűl dvd író kell és kész. -
raidx
őstag
válasz mokiber #8095 üzenetére
PicoPSU-k.
Itt már a tégla tápok is megtalálhatók.
Vegyesen.
Igen SSD is csatlakoztatható amennyiben a csatolófelület SATA.
Az SSD-t viszont csak a rendszer részére ajánlom! Adattárolás részére HDD ajánlott és ide irányítani a munkakönyvtárakat! A virtuális memóriát (lapozó fájl) vagy ki kell kapcsolni vagy HDD-re átirányítani!
Az SSD-k is ugyan azon csatolófelülettel rendelkeznek mint a HDD-k. Tehát a tápok tartalmazzák a szükséges csatlakozót.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest