Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na, a helyes megszólításom ezentúl mérnök úr
Jelesre államvizsgáztam ma. Végre, 4 év után... valami hatalmas megkönnyebbülés
-
Gabesz87
veterán
Üdv. Nincsen véletlenül valakinek BME-s BSC-s gépészmérnöki, anyagtechnológia szakirányú államvizsga tételsora kidolgozva? Ill. ha netán akadna, kíváncsiságból egy polimertechnika szakirány MSc záróvizsga tételsorára is ránéznék
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Szorítsatok nekem 23.-án államvizsgázok!
-
roti86
őstag
Hogy egy kicsit UPPoljuk a topicot
2010.06.14-én sikeres államvizsgát tettem. ME-GÉIK
A védés durva volt, nagyon fingattak, a tételek viszonylag könnyen mentek!
Húzós időszakon vagyok túl, kb. 3-4 hetet tanultam a vizsgára.
-
hdanesz
őstag
Köszi!
A Debreceni Egyetemen, angol szakon, még a kredites rendszerben. Nálunk 3 sáv van: amerikai, brit és nyelvész. Államvizsgán a saját sávodból (nekem amerikai) kell vizsgáznod, plusz a két másik sáv közül az egyikből. Ez a vizsga előtt derül ki, hogy melyik lesz. A mi bizottságunknál kártyák közül kellett húzni, a másik bizottságnál dobókockával döntötték el.
Én szerencsére megúsztam a nyelvészetet.
A brittel kezdtem, elmondtam amit tudtam, kérdezett közben meg a végén a tanár, össz. kb. 5kérdést. 80%-ban kb. tudtam is a választ.Amerikaiból pedig jó tételt húztam, de a tanár végigmondatta az egészet...csak az én dumám volt vagy 12-13perc. Közben még kérdések, utána még kapcsolódó kérdések...meggyötört rendesen. De nem volt rosszindulatú, csak alapos.
-
hdanesz
őstag
Húú emberek...
Csütörtökön államvizsgázok. Bár lennék már 48órával idősebb. De még tanári képesítő vizsga is lesz 25.-én...Tanulok amennyit tudok, elmegyek vizsgázni és majd lesz valami.
-
Atlantis
veterán
Beírom, hátha valaki tud segíteni: egy jóbarátnak kellenének kidolgozott államvizsga tételek, Miskolci Egyetem, gépészmérnöki levelezős képzés, szakirányt nemtom.
Ha valaki tud segíteni, legyen oly jó és dobjon egy privátot.
-
Gyugyus
csendes tag
Mini kém headset bérbe vehető!
Vizsgára, nyelvvizsgára, zh-ra.
Tökéletes kapcsolat a hívó féllel, semmi nem zavarhatja meg a kontaktot.
A csomag tartozékai: +mini headset, +indukciós hurok (extra érzékeny beépített mikrofonnal)
+1db elem (3-4 óra működés)
Személyesen kipróbálható.
Bérleti díj: 5500 Ft / nap; 10000 Ft / 2 napÉrdeklődni a részletekről e-mailben: javor.iza@gmail.com
-
Tibcee
tag
ELTE-ÁJK, okleveles politológus a mai nappal, államvizsga & szakdoga 5!
-
golyani
őstag
mától Mérnök lettem!
-
Salak
aktív tag
Ma sikeresen túlestem az államvizsgán! Jó, hogy végre vége, húzós időszak volt.
-
tolts.hu
őstag
Igen, grat. nektek!
-
Timcsy
csendes tag
Nekem is megvan a diplomám!
Sajnos a bizottság nagyon lehúzta a védésemetA hipotézisem nem lepte meg őket és a kutatásom sem
Pedig a konzulensem elfogadta a szakdogám, a külső bírálómtól is 5öst kaptam a kutatásomra, s nem éreztem azt hogy a védésemen majd bármi gond lehet... Sokat gyakoroltam rá, h 5 perben el tudjam mondani a lényeget.
Gond nem volt csak őket nem lepte meg a kutatásom, meg látszott is rajtuk hogy nem igazán érdekli őket (beszélgettek majd kérdeztek, válaszoltam közben megint beszéd, idegesített, pedig sokat dolgoztam vele majd 3 hónapot folyamatosan).
Amúgy okleveles újságíró lettem 3-assal, diplomamunkámat és kutatásomat a lakóhelyemen élő gyermekek tévénézéséi szokásairól végeztem (hatásvizsgálattal együtt, ugyanis médiaszakon végeztem, s ezt a témát ajánlotta a konzulensem is).
Szóval olyan rossz emléket hagyott bennem a védésemazzal hogy semmibe vették a munkámat, a bele fektetett időmet, szóval elmondtam amit kellett, de úgylátom nem "nyertem" meg őket sajnos. Nem tudom máshol is így megy?
S akik ebben a bizottságban voltak sok emberét lehúzták pont a témák miatt volt ami megfogta őket volt ami nemA külső bírálók jegyei alapján nagyon jó diplomamunkát alkottam a kutatásommal, és bíztam benne hogy meglesz az 5ös vagy a 4es. De ez van sajnos
-
Bubee82
őstag
-
Bubee82
őstag
Mérnök vagyok
-
Bubee82
őstag
Már csak 32 óra
-
Bubee82
őstag
Azt nem is mondtam h a leendő főnököm is bizottsági tag
Fincsi lesz beégni előtte
-
Bubee82
őstag
válasz
tolts.hu #104 üzenetére
Mondjuk szemben ezzel a két esettel, nálunk az a kemény h 6 tantárgy 5 éves anyagát kell egyszerre átnézni, nem pedig havonta egyre készülni. A másik 2 szakon meg csak 2 tantárgyból kell készülniük
Ennek ellenére persze az orvosi az orvosi, de ha valaki odamegy, az tudja mit csinál feltételezem. A másik pedig h az ő oktatási színvonaluk a mienkétől biztosan jobb. Nálunk borzasztó mértékben süllyed a színvonal (a számonkérés és a tudásé is).
-
tolts.hu
őstag
De, van pót-államvizsga, kb. fél évvel később.
De mi azzal 4 dolgot bukunk:
-diplomaosztó
-tisztavató
-szarabb beosztás
-szarabb fizetés. (katonai és rendvédelmi felsőoktatás)szerk: mi a szakdolit már meg kellett védjük az államvizsga időszak előtt.
A többit nem tudom nálad hogy lesz, de kb. minden tételre számolj 10 percet.
Szerintem te is olyan 20-25 percet leszel bent.Felkészülési időd lesz vagy fél óra.
-
Mawyx
őstag
2szakos kredites vagyok, nekem lesznek tételek egyik szakomból, másik szakomból+szakdoli+(nekem még vmi) és húzok egyik szakból, másikból, harmadikból, leülök kidolgozni, majd a bizottság előtt szóban felelni?
Mennyit kell felelni? Csak kvázi tartalomjegyzékként belekapni ide-oda, vagy rendes b@szotthoszú felelet, mint egy szigorlaton?
Előadást szerkeszteni? Még azt is? Milyen előadást?
-
tolts.hu
őstag
felőlem..
Hát mit lehet róla mondani... mindenkinek más...
Vannak szaktanárok, elnök, jegyzőkönyvvezető...
Annyi hogy sokkal több, meg sokkal parásabb mint egy sima vizsga.
Meg ugye itt nincs pót 2.-3.-kör.
Az külön jó ha jót húz az ember, és az elnök is jó fej.
Ja és a jegyet nem tudod meg, csak a végén. A feleleted után megköszönik, és mehetsz.
Aztán ha mindenki megvan, akkor mondják a jegyeket. -
tolts.hu
őstag
3/1 megvan!
-
tolts.hu
őstag
wow de nagy szívás ez az egész
-
tolts.hu
őstag
UP!
Megállt egy kicsit a topic...
Idén nem államvizsgázik senki?
-
Ticsi.
csendes tag
Légyszi segítsetek nekem! Aki ismer olyan iskolát, ahol gépírás, ügyvitel oktatás folyik, szakképzett tanárokkal az jelezzen nekem. Tanítási gyakorlatra kellene mennem, de csak az egyik gyakorlóiskolát biztosítja a főiskolám.
Ticsi.
-
FishAir
senior tag
Na gratula mindenkinek még1x.
Most értem haza eredményhirdetésről.szakdoga+védés: 5
mind a 2 tétel: 5
Ezzel gazdasági informatikus lettem én is.
-
S.P.Q.R.
csendes tag
Először is gratula mindenkinek
Én meg hivatalosan Gazdasági informatikus vagyok
államvizsga:4 szakdoga: 5
A diplomámba sajna 4-es van beírva mert én még a szigorlatos rendszerben csináltam és matek szigom nem lett olyan jó:SMéltó módon megünnepeltem: nem csináltam semmi különöset, még csak nem is ittam. Megvártam a többieket gratuláltam vállat rándítottam és mentem edzeni... Mert épp kedd volt, a lényeg az volt, hogy véletlenül SE FOGJAM fel különleges napként. Hisz számtalan nap van, ami különlegesebb, és soha nincs vége. Mindíg lesz egy újabb vizsga mindíg lesz egy újabb szint ha nem az egyetemen, akkor az életben, szal teljesen felesleges nagy feneket keríteni neki. Főként az után, hogy látom mindenféle papír nélkül emberek mire képesek a szakmánkban, mert nekik az élet tanított nem az egyetem és a gyakorlat sok mindent behoz...és még többet ad.
Szóval azt ajánlom magamnak, és mindenkinek aki megfogadja, hogy nem érdemes túlzottan örülni, legyünk inkább szerények, hisz olyan sok minden van amit nem tudunk. Én magamon is látom mennyi mindenben nem kaptam még elég gyakorlatot...
De majd behozom -
Lortech
addikt
Kedden programtervező informatikus lettem. Szakdoga 5, államvizsga csak 4. De a feleletem után állásajánlattal megkeresett a vendég vizsgabiztos cége, ahova egyébként terveztem menni. Már késő, elkeltem.
Sok sikert, akinek még hátra van! Ki lehet bírni.
-
legiaap
félisten
válasz
littlelion21 #68 üzenetére
Én már rájöttem, hogy van sokkal nehezebb vizsga, mint az államvizsga...az élet vizsgája.
-
Konflikt
addikt
válasz
littlelion21 #68 üzenetére
Köszönöm
Nem lesz semmi gond, ha tudod a tételeket- és aki eddig eljut, az tudja.
Csak nyugodtan, lazán -
Konflikt
addikt
Megvan vazze!!
Államvizsga: 5,4
Szakdolgozat:5
Védés:5Műszaki informatikus mérnök lettem
-
littlelion21
addikt
Június 23 a nagy nap! De várom már...
-
FishAir
senior tag
Jajj-jajj mindjárt itt van nekem is. Ma lettem kiírva június 24. 7 órára. Egy kalappal mindenkinek, aki szintén a nyári adagban van.
-
legiaap
félisten
A mai naptól kezdve Okleveles Építőmérnök lettem
-
legiaap
félisten
Hát nemsokára eljön a csütörtök és vizsga...
Nagyon félek most már. Most nézegetem át azt amit kb. 2 hete tanulgattam és olyan érzésem van, mintha alig tudnám. Szörnyű
-
tildy
nagyúr
Nekem olyan fura, hogy valaki jan végén államvizsgázik
(ezt a többiekére írom) (pedig lehet én is jövőre így fogok, ha egyáltalán kiírnak téli államvizsga időpontotk).
Mifelénk mindig nyáron volt/van az államvizsga. Nekem idén nyáron lenne, de annyi tárgyam van, hogy nem tudnám megírni mellette a szakdogám...
így kb fél évvel csúszok azokhoz képest, akik mindent időben megcsináltak.
Amúgy kandó-villmérnöki - automatika - épületautomatika ->villamosmérnök lesz majd hamarosan. -
legiaap
félisten
Nekem majd feb. 14-én lesz az államvizsgám...hát jól elmentek ezek a fősulis évek...
-
Chili7
őstag
Sikerült! Nekem is.
Akkora megkönnyebbülést nem érzek, mint amekkora volt a para az elmúlt 1-2 napban. -
misu
senior tag
Hy!
Na, tegnap én is mérnök úr lettem..
Gépész...
Szép napot!
Bye! -
lorcsi
veterán
[link]
A gondolatok másolásvédelme egy másik technológiát igényelne, de ilyenre nincs igény, mivel a tanítás aktusa alapvetően a mások gondolatainak újrahasználásáról szól. -
sgbo
csendes tag
hát ha már megláttam e topikot, gondoltam én is beköszönök. Bár nekem 2 hete volt.
Pécs Orvosi....
Úgyhogy már hivatalosan dr. lettem. -
mykos
aktív tag
Ha már errejártam, gondoltam beugrok egy Július 4-ikei államvizsgával
Kandó-HIPI-mikróhullám - 4
Megszólítás: Mérnök Úr, of course -
mycso
veterán
válasz
BobChemistry #49 üzenetére
Gratula /hova jártál suliba???/ én ha minden jól megy Januárban leszek Vegyészmérnök /Debrecen/.
-
BobChemistry
őstag
államvizsga: 5-4-4 vegyész
Ph.D felvételi: 10/10 pont Kémia Doktori Iskola -
supesz
aktív tag
19-én 4esre államvizsgáztam
öröm, boldogság
megszólítás: mérnök úr -
legiaap
félisten
Nekem addíg még van 1 évem,ha persze minden jól megy.
De szerintem nem fogom elsietni. -
Silencer83
addikt
Sikerult az allamvizsgam vazze...
!!!
es elsore, amit nem gondoltam vna...
-
musclemuseum
aktív tag
Gratulálok egymásnak
-
cortez25
senior tag
Mennyi okos ember...én csak nyme-atfk-n államvizsgáztam pont egy hete...azé a HTML diplomamunkán az 5-lett.
-
Goose-T
veterán
Egy nap híján pont egy éve, hogy államvizsgáztam. Kalandos volt. Nem volt meg három tesifélévem, így kihúztak a vizsganévsorból. Elmentem könyörögni a tesitanszék vezetőjéhez, ő meg azt mondta, hogy akkor megyünk úszni.
Mondom oké, hoztam fürdőgatyát. Mentünk is az uszodába, úsztam, fekvőtámaszt nyomtam, beírattam a jegyeket, mentem TO-ra elkérni a vizsgalapot és még ment az államvizsga, mire végeztem ezekkel. A végén mehettem csak be vizsgázni, sikerült.
Azóta a hivatalos megszólításom mérnök úr.
-
musclemuseum
aktív tag
válasz
musclemuseum #38 üzenetére
Tegnap nekem is sikerült!
Megvan az államvizsga, meg a védés, meg minden, már ''csak'' a nyelvvizsgát kell megszereznem valahogy.
A bizottság rendes volt, senkit nem húztak meg.
Jesssssz! -
Juve
aktív tag
Tegnap meglett az államvizsgám + a diploma védésem!!!!!
-
master bud
tag
válasz
musclemuseum #38 üzenetére
Én már túl vagyok rajta (BME VEK). Nekem azt súgta a konzulensem, hogy csak azt küldik el, aki meg sem szólal államvizsgán. Mert különben hogyan juthatott el a delikvens idáig?
Nopersze nem olyan egyszerű, egy kicsit kínoztak mindenkit
mod: Benéztem én is ahogy kell
[Szerkesztve] -
musclemuseum
aktív tag
Holnap államvizsgázom...
Jajjjajajj.. -
Pet_i
senior tag
Már csak 2,5 napom van tanulni, ááááá!
És annyira elegem van már belőle!
[Szerkesztve] -
petakpa1
őstag
Itt Debrecenben ugyan nincs egy kocsma se az egyetem épületén belül, de azért már lecsúszott egy pár sör
és az este még csak ezután következik.
Én is alvást terveztem ugy este 9-ig, de egyszerűen nem bírok elaludni
Amúgy az államvizsga egészen péntekig megy, mi még nagyon az eleje voltunk, a többiek még most görcsölnekén meg már itt lazázok...
Jobb is így előre megcsinálni, legalább még mind a 3 eresztéssel nyomok egy egy partit -
róland
veterán
És, hogy lehet egy PTE ÁJK államvizsgát túlélni? Ott szeptembertől májusig eltart az államvizsga. Valakinek van tapasztalata?
-
jeges
senior tag
Mi annak idején a komplex vizsga napján több hullámban szóbeliztünk. Mi hárman (szobatársak) a reggeli eresztésbe kerültünk, és mire a többi ismerős következett, már jónéhány sör után igencsak vidáman eldöntöttük, hogy körbejárjuk az egyetemet, és minden kocsmában megiszunk 1 sört és 1 felest. A távot sikerült ugyan teljesíteni, de ezután este 9-ig aludtunk.
Akkor már újra javában állt a bál, és mentünk a kolesz büféjébe, majd a közgáz pincébe, majd mindenhova, ami még nyitva volt. Délelőtt 11-ig nyomtuk, akkor is csak azért kellett aludnom kicsit, mer' délutánra bejelentkezett a család, és hogy néz az ki, ha a találkozót átalussza az ember.
Nagy érzés, ha a diploma karnyújtásnyi távolságba kerül!
Mindenkinek nagy gratula a sikeres államvizsgához!!! -
Gabró
tag
GRATULÁLOK!!!
-
petakpa1
őstag
Hát megvan!
Mától a nevem Nagy Péter Árpád Okleveles Közgazdász
3db jeles a mai nap eredménye, de a diplomába ''csak'' jó kerül mert azon a francos modszertan szigorlaton csak 2-est kaptam annó...
Mindegy így is örülök, és ezúton kívánok sok kitartást még mindenkinek a hátralevő vizsgákhoz, szigorlatokhoz, diplomavédéshez!!!
-
nekem június 24, persze csak ha addig még 3 szakirányos tárgyat lenyomok
.
-
nap
addikt
Nyugi!
Ha idaig eljutottal tisztesseggel (es nem csak eppen atengedtek mindig), akkor nincs mitol tartanod.
Tanulni ilyenkor mar nem szabad, csak osszezavarja az embert.
Szoval ma estere, mar csak ph!, sor, agyiko, meg reggelre felhuzott vekker.
Egy kis batoritas: http://index.hu/kultur/klassz/vedes0606/ -
PeliScan
addikt
viccesek ezek a topicok, amikor mindenki benézi a dátumot.
-
jeges
senior tag
Hmm, kissé elkésett a gratulációd, de én sem panaszkodhatok.
Én viszont legalább végigolvastam a topicot -
petakpa1
őstag
Én meg holnap megyek, és nem bírok aludni
Úgyhogy holnap teljesen kész leszek
Ehh na mindegy innen már csak nem vágják ki az embert;) -
launcser
senior tag
ja tényleg
én is rájöttem már igy most
volt 2 szobelim már
közgázbol a 2ik tétel huztam, programozásbol meg a 4.et és az 5iket kaptam a tanártol, mivel már csak az maradt
érettségin is egyszámjegyueket huztam
mostmár nem is tanulok akkor -
Gboy
csendes tag
az a titka, hogy nem sokat tanulni, csak 1-2 tételt, és azokat kell kihúzni
-
launcser
senior tag
ja grat
de hogy lehet 5ösre államvizsgázni? dd
én majd 3 év mulva örülök ha átmegyek..
adhatsz elore tanácsot a feltorekvoknek -
Gboy
csendes tag
könyvtár-számtech + inf manager
-
Gboy
csendes tag
köszönöm!
azt hiszem ma háborús mértékben lecsökkentem nyíregyháza sör és hubertus tartalékait!! -
Gboy
csendes tag
szóval tudom, hogy senkit nem érdekel, de 5-re nyomtam az államvizsgát!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Wuthering Waves
- Xbox Series X|S
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest