Új hozzászólás Aktív témák
-
wertigo1984
őstag
válasz _seth_ #10361 üzenetére
Én is panelban lakom, így reális esélyt nem is látok vízgyűjtésre Nem akarok nagy medencét, kb ilyesmire gondoltam. Meglehetősen hülye kérdés: éjjel-nappal kell hogy menjen a levegőztető? Látezik olyan, hogy automata etető, ha nem vagyok otthon csak késő este?
(#10362) mdk01: mi az a 24nk?
[ Szerkesztve ]
(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."
-
wertigo1984
őstag
válasz _seth_ #10359 üzenetére
Azt olvastam még régebben, hogy a növények és halak az esővízben érzik legjobban magukat. De mire azt a mennyiséget összegyűjteni száraz perzselő nyáron... Vagy alkalmas még a forralt víz is persze megfelelő hőmérsékletre hűlve. Javítsatok ki ha tévedek.
(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."
-
wertigo1984
őstag
Én régen (most is így fogom) úgy csináltam, hogy a magasabb nagyobb növényeket hátra, míg a kisebbeket előrébb hoztam, így némely hal el tudott bújni vagy pihenni a nagy növények között.
Szamos homokot használtam talajként de előtte kifőztem 3szor, majd átszűrtem, és csak utánna tettem bele az akváriumba, így nem volt a víz zavaros akárhogyan kavartam fel, plusz egy két nagyobb szintén kifőzött szikla volt benne.(#10355) myk74: ha meglesz az enyém, akkor majd szivesen kérek tőletek tanácsokat, igaz régen volt akváriumom, de azóta sokat fejlődött minden.
[ Szerkesztve ]
-
wertigo1984
őstag
Pedig jó nézni azt a néhány képet, amiket felraktatok az akváriumokról... Legalább tudok majd ihletet meríteni, ha végre meglesz az én kis élő világom.
más: régebben 20 literes akváriumomban guppik, xofok, kék neonhalak és 1-2 vitorláshal volt. Most olyan 50-60 literben gondolkodom. Mindenféleképp érdemes kisebb halakat tenni bele, vagy inkább nagyobbakat? Milyen fajtákat ajánlotok? Porlasztó követ érdemes nagy kavicsok mögé rejteni, vagy inkább az üvegfal oldalára felhelyezni a sarokban?
[ Szerkesztve ]
-
wertigo1984
őstag
Üdv mindenkinek!
Korábban írtam, hogy szeretnék újra akváriumot otthonra. Sajnos nem túl nagy a hely, én olyan 50-60 literesre gondoltam. Tudtok ajánlani komplett szettet, vagy boltot, ahonnan érdemes vásárolni?
-
wertigo1984
őstag
Inkább a víz felszínén úszó növényeim voltak, azok közé simán elbúhjatttak volna. Mondassz valamit a szelektálással kapcsolatban Először szárított vizibolhát adtam nekik, azt nem szerették, ellenben a vörös szúnyoglárvát egyenesen imádták. Heti 2szer ment nekik lemezes szines vitamin, meg néha tubifex kocka.
-
wertigo1984
őstag
Sziasztok!
Végre találtam egy ilyen topikot
Vagy 15 éve én is tartottam halakat, kezdtem alganyalóval, majd guppi és fekete neonhal rajok voltak. Azt utáltam a guppiban, amikor a nőstény rendszerint éjszaka szült, megette a kicsiket. (5literes befőttes üvegbe különítettem el őket) Voltak zebradánióim, xifóim, meg szuátrai díszmárnáim. Utóbbiak állandóan csipkedték a kan guppik farokúszóját. Nagyon gondolkodom, hogy otthonra kellene újra beszereznem egy komplett felszerelést.(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- LEGO klub
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest