Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9151) liver válasza broaff (#9150) üzenetére


liver
tag

Ha a kollégát tényleg megfenyegették akár privátban,ne agy isten életveszélyesen,akkor teljesen jogosan van kiakadva!Legyen bármilyen nézeteltérés két ember között,nem fenyegetőzünk még "arctalanul" se!A Btk. nagyon komolyan szankcionálja az ilyen eseteket.Mindannyiunkat megvisel a fenyegetőző leveleket kapunk!
Szerintem ezt az ügyet nem szabad annyiban hagyni és legalább annyit próbáljanak a moderátotok elérni,hogy a két fél között elsimítsák a nézeteltérést!

"Próbáltad ki-kapcsolni,be-kapcsolni?Akkor világít az oldalán a gomb?Nem!Akkor be kéne kapcsolni":-)

(#9152) I_Am válasza broaff (#9150) üzenetére


I_Am
veterán

Rajta vagyok.

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.

(#9153) Isti18 válasza liver (#9041) üzenetére


Isti18
csendes tag

Liver kolléga hsz-e:
http://prohardver.hu/tema/akikkel_jo_vigyazni_uzleteles_soran/hsz_9041-9041.html

Reagálásom:
Nem azt kaptál amit kértél, elismerem ez az én hibám. De ezen a kérdésen már továbbléptünk,
most a visszautaláson van a hangsúly.
Én is úgy érzem h korrekt vtam, belementem h kiviszem Neked a cuccot, ami nekem kb 1500útikötségben van.
Átveszed, 10. 08-án szólsz, h nem ok, még aznap megegyezünk, és felajánlom h kontaktoljunk pl a Móriczon de mondhattál vna
bármi mást is.
10.14-én jelentkezel csak ezután h jössz be pénteken 11kor, de nem tartod jónak, meg én sem- nem véletlenül este találkoztunk először is.
Inkább az utalást ajánlod, elfogadom, de finoman jelzem h mi a szitu, utána már kerek-perec leírom-hidd el nekem is szar h a fizumat várom, meg hogy ki kell terigetnem az anyagi helyzetemet, ráadásul a bankommal is szarakodni kell, de ez mondjuk mellékes.
Ezért a türelmedet kérem, és írom h ne aggódj nem akarok haragot, megoldjuk. erre Te azt írod h ne háborodjak fel, mert Te eddig nagyon türelmes voltál.
8-án felajánlottam a személyes kontaktot, utána csak 14-én írtál, 6 napra rá. Mit szerettél volna, addig arra vártál h kocsikázzak ki megint Budaörsre? csak mert akkor már (18000-(2X1500))-4000 kicsit kevés esik a konfigért így. De semmi gond, 6nappal később felajánlod az utalást, nyilván azért nem azonnal mert emberek vagyunk, mindenki tévedhet- kvázi én is, meg lehet nem ugrik be minden azonnal.
A szankcióddal kapcsolatban (fekete pont) azt mondom, h erre a szitura kétféle ember van. Az egyik azt, aki azt mondja: ÁÁ, leszarom a ph-t- sorry modok-, kit érdekel ha xy ad egy fekete pontot, hiszen máshol is lehet hardwerekkel üzletelni. Leszarom 'oszt majd törlöm a regemet.
De én ennél korrektebbnek érzem magam, és most szerencsére mindenki live követheti majd az eseményeket.Elég régen regelve vagyok már, és soha nem volt semmi gond, nyilván mindenki tudja: becsület csak egy van- egyrészt, másrészt nem 1-2 tranzaktom volt már és soha de soha nem volt semmi gond, erről akárkit meg lehet kérdezni aki üzletelt velem.
Liver kolléga továbbá magasfokú intelligenciáról tett tanúbizonyságot ezzel a beszólásával (link), ill. azzal, hogy vásárlási szándék nélkül, önkényesen írogat mások hirdetéseibe:
http://hardverapro.hu/apro/300w-os_codegen_tapegyseg_2/friss.html#msg10
-továbbá az 1. linkkel 9041-es hsz, melyben nem túl intelligens módon az anyagi helyzetemet becsmérli, suttyózik ill. közzéteszi a fórumon, hogy „4 ezer forint, aki kocsival jár annak nem lehet gond”…..

No nem lényeg, részemről ennyi, hnap utalás, kedves ph-s tagok, Titeket is értesíteni foglak.

In trance We Trust

(#9154) Isti18 válasza liver (#9146) üzenetére


Isti18
csendes tag

Kedves Liver, talán túl nagy sebbel-lobbal követelőzöl azért a feketepontért, és gondolom a modok kíváncsiak vagy várnak azért arra is, hogy mit reagál a másik fél, vagy hogy 1-2 nap múlva mi történik az üggyel.
A tápról csak annyit, hogy jó, és meg fogom kérni a vevőt, h jelezze ebben a fórumban ha működik nála, továbbá alkosson rólam véleményt.
Amúgy ha jól tudom a fórum szabályzata tiltja az üzletrontást, tehát ha nincs vásárlási szándékod, akkor a személyes problémáid ne az apróhirdetésekbe írogasd, hiszen erre való a fórum. Megtehetném azt is, hogy újra feladom a hirdetéseimet, de mivel nincs takargatnivalóm, és ez nem lenne Veled szemben korrekt, ezért belinkelem ezen fórum hsz-eit, hisz kezd olyan izgi és face-to-face lenni az egész.
Ja és ne feledd, holnap utalás. :))

In trance We Trust

(#9155) Foglalt név válasza Isti18 (#9154) üzenetére


Foglalt név
addikt

A linkelt topikot kitakarítottam, az ilyen ügyeket tényleg az annak megfelelő helyen rendezzük.(pl. itt)

(#9156) liver válasza Isti18 (#9154) üzenetére


liver
tag

Az üzlet másnapján lebeszéltük a 4ezer forintot!A 18ezerből amit adtam neked félreteszel 4ezret,mert ugye az nem a te pénzed és nem is másé és máris nincsen olyan probléma,hogy a fizura kell várni meg sok ilyen mellébeszélés!3hét alatt nem tudtál 4ezer forintot adni nekem!2 hétig türelmesen vártam!Akkor most ki a korrekt és ki nem?
Nem kis gondot okoztál azzal,hogy nem azokat a cuccokat kaptam amit megbeszéltünk!
Azért irogattam a topikjaidba,hogy nyomatosítsam az igényeimet és ennek meg is lett a hatása,mert állítólag holnap utalni fogsz!
A kikocsikázásról annyit,hogy te tévedtél.Te nem azokat hoztad amiket megbeszéltünk.Szóval akkor lettél volna igazán korrekt ha másnap elhozod nekem a 4ezer forintot és nem kifogásokat keresel.Hisz mondtam neked,hogy a munkaidőbesztásom nem teszi lehetővé,hogy napközben rohangáljak.
Egy szó mint száz!3hét és rengeteg herceurca után fogsz rendezni egy olyan dolgot amit már másnap illett volna,de maximum 1 hét alatt!
Ha én hibázok akkor azt a hibát úgy javítom ki,hogy a másik fénel ne okozzak kellemetlenségeket.Tudod vanak olyan emberek akik napi 12-14 órát is dolgoznak 4 napig egyhuzamba és nincsen utána idejük az olyan programokra amit te találtál ki nekem.
És szomorú,hogy ezt az egész ügyet izginek tartod,szerintem inkább szomorú...de nem vagyunk egyformák :(

[ Szerkesztve ]

"Próbáltad ki-kapcsolni,be-kapcsolni?Akkor világít az oldalán a gomb?Nem!Akkor be kéne kapcsolni":-)

(#9157) VIBO


VIBO
őstag

odusseus kollégának kérnék egy szép nagy szőrős feketepontot.

még egy régebbi eseménnyel kapcsolatban, amikor is megegyeztünk hogy cserélünk egy játékot, amit én el is küldtem neki, és amit cserébe vártam, még most is jön.
volt ez kb 3-4 honapja sztem.
privikre nem válaszol, bejelentkezve be van.

amugy annyira nem para, csak a topik olvasgatása közben kedvet kaptam 'beköpni' az arcot, meg legalább más is látja hogy mi a szitu vele.

:R

iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7

(#9158) gtamate2


gtamate2
veterán

énis kérnék egy feketepontot Odusseus-nak, megegyztünk a cserében... küldtem is volna a játékot, de előtte szerencsére ráírtam azóta nem ír msn-ről tiltott, privikre nem válaszol :(((

*Sn0w

(#9159) Dodder válasza gtamate2 (#9158) üzenetére


Dodder
tag

És mért ért ezért anyagi kár? Az első Hsz-t olvasd el előtte.
esetleg ide irhatod:
[link]

[ Szerkesztve ]

Én bízom az emberekben,csak a bennük rejtőző ördögben nem.

(#9160) finest válasza Dodder (#9159) üzenetére


finest
őstag

Elmaradt haszon... :DDD Amúgy szerintem az első hsz-ben nincs szó anyagi kárról.
Nem értem miért lovagol mindenki az anyagi káron, ha valaki nem szavhihető, megbízhatatlan és annyi fáradtságot sem vesz, h lemondja a rendelést, vagy a korábbi megállapodást, kapjon feketét! - Derüljön csak ki róla, h megbízhatatlan, és örüljünk, h nem okozott anyagi kárt senkinek.

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#9161) finest válasza finest (#9160) üzenetére


finest
őstag

Letelt a mod:
Te valójában ezt a topikot kartad linkelni: [link] :R

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#9162) Bordoi válasza finest (#9160) üzenetére


Bordoi
őstag

Azért nem teljesen egyenértékű, ha valaki meglop 50.000Ft-al, vagy csak nem ér oda időben egy találkára.
Semmiképpen nem kell divatot csinálni, a felesleges pontozásból.

Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu

(#9163) Eagl3


Eagl3
veterán

Odusseus a játékokra van specializálódva... ;]

MOD: Még mindig jobb mintha warezolna nem? :D

[ Szerkesztve ]

(#9164) finest válasza Bordoi (#9162) üzenetére


finest
őstag

Nem felesleges, az utóbbi hetekben én 2 ilyen megbízhatatlan emberbe is belefutottam, pedig régóta itt vagyok. Az elsőnél ért is anyagi kár, mert lefoglalt egy lapot, amire közben két másik is jelentkezett, de nem adtam el, mert lefoglalta. Ezután napokig nem is hallottam róla, a többiek meg időközben megoldották másképp. Ez nekem kár, mert szükségtelenül hátráltatott és meggátolt az eladásban. A második esetben legalább kaptam egy SMS-t.
Van egyfajta viselkedés minimum, amit azért teljesíteni kell.

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#9165) iknight


iknight
senior tag

Üdv.

Szeretném kérni Andrej91 nevű fórumtárs felhelyezését a fekete listára, ugyanis csúnyán átvágott. A történet úgy szól, hogy hirdettem egy mobiltelefont, jelentkezett rá hogy megveszi, megegyeztünk az árban, és az átvétel helyében, idejében. Ma 1 órára volt megbeszélve, vidékről mentem fel pestre ezügyben, délben küldött 1 sms-t hogy csak fél négyre tud odaérni, én már félúton voltam pestre, mert mindenhova előbb érek oda nem szeretek késni. Ez még nem is lenne akkora baj, de délután dolgom lett volna, felhívtam hogy biztos oda jön e fél 4-re akkor, elhalaszottam a többi elinézni valóm miatta, hazamenni már nem volt időm, vártam fél 4 ig, 5 percel előtte hívtam hogy odaértem, és hogy merre jár, nem vette fel elég gyanus volt, de nem törődtem vele, egészkor megint hívtam szintén nem vette fel, és vártam rá majdnem 1 órát még, hívtam közben legalább 10 szer, volt hogy kinyomta, vagy nem vette fel. Szerintem ez a gerinctelenség netovábbja. Nem igaz hogyha közbe jött valami nem tudott volna szólni, vagy legalább egy sms-t írni hogy bocs. Szeretném, ha ez a kis írásom felkerülne a feketelistára, hogy mindenki tudja, hogy mire számíthat tőle.

Akik jó békét tudnak kötni, azok sohase győznek a háborúban.

(#9166) RoyalFlush válasza Janoska26 (#9124) üzenetére


RoyalFlush
őstag

Tovább kénytelenek szorítani a nadrágszíjat a számítógéphardver eladásából élők. Nem fokozott nyereségvágy vagy a karácsony közeledte miatt emelkednek ugrásszerűen az árak, hanem a jelenleg kialakult, nehéz gazdasági helyzet, ezzel együtt pedig a forint árfolyamának hullámzása miatt. Úgy tűnik, hogy az idei karácsonyi szezon nem lesz a legjobb időszak hardvervásárlásra, de könnyen lehet, hogy a következő évben még tovább és tovább emelkednek majd az árak, ugyanis a fény még nem látszik az alagút végén. Nagykereskedelmi partnereink szinte folyamatosan módosítani kényszerülnek árlistájukat, akad olyan is, aki napi árfolyam szerint számláz.

Forrás

[ Szerkesztve ]

“Mankind invented the atomic bomb, but no mouse would ever construct a mousetrap.” Albert Einstein

(#9167) kovy79 válasza finest (#9160) üzenetére


kovy79
őstag

Egyetértek! :K
Mod: ugyebár a topik címe sem az, h "Akik megkárosítottak"!

[ Szerkesztve ]

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#9168) Dr. Romano válasza finest (#9160) üzenetére


Dr. Romano
veterán

Én sem vágom ezt az anyagi káros dolgot... meg kellene várni amíg kárt okoz és csak utánna kapná meg a feketét? :F
Közlekedésre lefordítva így nézne ki ez a dolog:
Van egy veszélyes útkanyarulat (megbízhatatlan tag). Egy két ember elmondja hogy vigyázni kell arrafelé, mert különben baj lesz, de jelzőtáblát (feketét) nem raknak ki, csak akkor ha már megtörtént az anyagi kárral járó baleset.
Hát köszi...

[ Szerkesztve ]

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#9169) Isti18 válasza liver (#9156) üzenetére


Isti18
csendes tag

Nincs mellébeszélés,a pénzt már másnap elnyomtam konfigot raktam belőle össze én is. Úgy éreztem azzal hogy kiviszem szívességet teszek,elvégre az már mínuszba megy, de mind1 az általad említett pluaszprogramok miatt...
A hirdetéseimbe hiába írogatsz, ha 5 hetet mondtam volna 5 hét lett volna, nem hsz-eken múlik hogy forog a kredit. 2 héte megígértem h rendezem, sajna csak du5kor utaltam, rem hnap megérkezik, azért jelezz mindenképp ha megkaptad, tisztázzuk le a dolgot.
Ha tényleg ennyi kellemetlenséged és szaladgálásod adódott belőle, azért viszont maximálisan az elnézésedet kérem!
:R

In trance We Trust

(#9171) liver válasza Isti18 (#9169) üzenetére


liver
tag

El van nézve!Legközelebb legyél körültekintőbb.Részemről az ügyet lezártam!

"Próbáltad ki-kapcsolni,be-kapcsolni?Akkor világít az oldalán a gomb?Nem!Akkor be kéne kapcsolni":-)

(#9172) Bordoi


Bordoi
őstag

A gond csak az, hogy azt hiszitek a fekete pont osztogatással, majd jól kiszűritek a csalókat.
Nos mint tudjuk, ez már rég beigazolódott, hogy nem igaz. Az adás-vétel területén picivel nagyobb névnek számító Ebay is tele van csalókkal. Év elején egy 50.000+ pozitív értékelésű embertől szerettem volna venni valamit. Két nap múlva, valami autó ügyből kifolyólag kitiltották. :((
Arról nem beszélve, hogy milyen alapon szól bele bárki is 2 tag üzletébe? Mire alapozza az álláspontját, hogy kinek ad igazat?
Alig 2 hónapja például itt mindenki egy őstagnak adott igazat egy vitás kérdésben, egy újonccal szemben, holott az újonc bemásolta ide a privátokat, de nem sokáig maradt, mert törölve lettek. Abból egyértelműen kiderült, hogy nem az újonc volt a hunyó. Mégis ő lett megbélyegezve.
Az is megtörtént itt, hogy a pusztán a nick-je alapján kiáltottak ki valakit hazugnak.

Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu

(#9173) Foglalt név válasza Bordoi (#9172) üzenetére


Foglalt név
addikt

Ezért vagyunk mi is itt kedves kollega ;)

(#9174) XaraX válasza Bordoi (#9172) üzenetére


XaraX
addikt

Hm,érdekes meglátás ez azért mindenesetre,nem?
Tehát,ha nincs anyagi kár,minden rendben?
Ne merüljünk mélyen a topicba,csak az utolsó egy-két oldal...
Van itt olyan,aki azt sem tudja,mit is ad el,de fel van háborodva,ha számonkérik rajta,hogy hetek alatt sem rendezi.
Aztán a játék cserebere...
Ha feladja,akkor bebukta minden bizonnyal.
Csak akkor írjon ide,ha ez megtörténik?
Nem hiszem,hogy ezt így gondolnátok tényleg.
Lényegesen több értelme van ennek a topicnak,mint "Az akikkel érdemes......"
Ott aztán röpködnek a piros pontok,legtöbb esetben csak azért,mert a jogosan elvárható magatartás valósúlt meg(értsd ott volt,kifizette,hazavitte).
Hplnap meg nem ezt teszi lehetséges(mint nem egy-két példa volt már erre),de ott még nem láttam egyszer sem,hogy valakit megszóltak azért,mert pontot adott a másiknak.
Ez az én véleményem természetesen,ha nem ez a normális,akkor sorry,Én vagyok a hülye. ;)

(#9175) Devid_81


Devid_81
nagyúr

Sziasztok!
Soha nem írtam még ide, de mára már sok lett az ígérgetős emberekből.

Eladó gép (számomra) helyben (B.csaba)
Tökéletes lett volna számomra, vagyis a megrendelőmnek.
Echoessel lebeszélve minden múlt hét Kedd esti órákban MSN-en, Vasárnap kora délután gépátvétel átvétel 85k helyett 82.5k-ért(némi alku) :)
Múlt7 Pénteken délelőtt teló, nem veszi fel senki...ezek után ügyfelünk a telefonját kikapcsolta...sms elküldve kézbesítés jelentéssel szombaton délelőtt...közben ügyfelünk volt fenn PH-n, hát ment neki privi is ugyanis közben valaki UP-olta az apróját és 91k lett a gépe az apró szerint....(pénteken volt UP)
SMS Vasárnap kézbesítve, rögtön teló, felvette, minden faxa csak rakjuk át Keddre a sztorit...OK
Ma este jött a privi, nem eladó a gép mégsem, nem csak Ő rajta múlik stb.

Ennyit erről, csak egy dolog bánt, akinek ment volna a gép már megvette a HD 4870es kariját ebbe a gépbe, plusz egy íróasztalt a gépnek.... :W :W

Aláírásába szereplő gépet ezek szerint nem csak Ő "uralja" vagy nem tudom, de nem is akarom ezek után kideríteni...

"Gigabyte P35-DS3, Intel Pentium Dual-Core E2180 (2,0@3,0), 2*1 GB Kingmax (800/800), SapphireD ATI Radeon X1950 GT 256 MB DR3 (500/594@600/724), SONY-NEC 7203 18x SATA, Logitech X-540, Chieftec GPS-450AA-101A, Hanns-G HN198D, Samsung 160 GB S-ATA II 7200"

ui: nem fekete pont osztásra jöttem, csak tele van a hócipőm, egyre több az ilyen ígérgetős kis semmit érő ipari hulladék itt a PH-n... :O ;] :U

[ Szerkesztve ]

...

(#9176) Foglalt név válasza XaraX (#9174) üzenetére


Foglalt név
addikt

Szerintem ő nem is erről írt.
Ha visszaolvasol, akkor minden esetben történt intézkedés.
Ellenben mindig meg kell hallgatni a másik felet és nem sémák alapján dönteni.

A probléma abban a másik topikban is ugyanaz, mint ebben. Az értékelő sincs értékelve. Tehát amit valaki piros avagy fekete ponttal jutalmaz, az lehet, hogy a másik értékrendjében nem azt érne.

Nyilván ott ezt nem tisztünk ellenőrizni, itt viszont a problémás esetekben próbáljuk meghallgatni mindkét felet és kiszűrni a nem idevalókat. De ez sokkal könnyebben működik, ha ír, akinek problémája van és az, akivel probléma volt, viszont elhagyjuk azokat a részeket,(ami a topic 60%-át teszi ki) hogy rögtön kifejtjük a véleményünket egy ismeretlen esettel kapcsolatban(le kell vágni a kezét, nem ért anyagi kár, ezért minek piros, ban-t neki, stb.). Szerintem.

Akinek baja van szóljon. Válaszoljon a másik fél. Ha alaptalan, az kiderül. Ha nem, akkor bevésésre kerül a fekete pont. Szerintem ilyen egyszerű. :R

(#9177) Dr. Romano válasza Bordoi (#9172) üzenetére


Dr. Romano
veterán

"A gond csak az, hogy azt hiszitek a fekete pont osztogatással, majd jól kiszűritek a csalókat."

Miért? A rendőrök azt hiszik ha a trafipakszozással megszűnnek a gyorshajtók az utakon? Vagy ha a dohányárura ráírnak pár elrettentő szöveget, akkor senki nem fog dohányozni?

Senki sem ilyen naiv, de kell ez a rendszer (még ha nem is tökéletes -létezik egyáltalán olyan?-), mert jobb mint a semmi (ha már egy ember megmenekült egy átveréstől amiatt, mert látta hogy van egy/több feketéje az illetőnek és úgy döntött inkább nem, akkor szerintem már múkodik :) )

[ Szerkesztve ]

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#9178) XaraX válasza Foglalt név (#9176) üzenetére


XaraX
addikt

"A gond csak az, hogy azt hiszitek a fekete pont osztogatással, majd jól kiszűritek a csalókat."
Természetes,ha valakít vád ér,akkor joga van reagálni és megvédeni magát.
Az esetek többségét azért nem az alaptalan vádak teszik ki..
Mostanában kevesebbet olvasgattam a topicot.
Oka is megvan,volt hozzászólásom egy esethez,ahol a "kedves" pontszerző emberke pökhendi stílúsa némileg felbosszantot,jutalmazva lettem érte. :(
Viszont szerintem anyagi kárhoz kötni a a partner mínősítését nem helyénvaló továbbra sem.

[ Szerkesztve ]

(#9179) Foglalt név válasza XaraX (#9178) üzenetére


Foglalt név
addikt

Az utolsó ponttal egyetértek.

Ahogy Devid_81 is mondta, itt is sok jellemtelen, felelősségtudat nélküli ember akad. Ők igazán nem csalók, sőt ha ideálisak a körülmények, akkor jó üzletet is lehet velük kötni. Akinek van egy kis emberismerete, ki tudja szűrni ezeket. Nekem is szinte minden héten van olyan üzletem, ahol ilyenekkel találkozom. Előre meg lehet, mondani, hogy ő majd pont nem fog ráérni stb. A legjobb, ha az ilyen embereket ignoráljuk.

(#9180) Bordoi válasza Dr. Romano (#9177) üzenetére


Bordoi
őstag

Ne forgasd ki a szavaimat! Nem azt mondom, hogy nem kell! Azt mondom, hogy az ide beírtak nagy része felesleges és a legtöbb esetben nem jogos a fekete pont.
Meg sincs hallgatva a másik fél, viszont 15-n már az akasztását követelik.
Amennyiben minden kétséget kizáróan bebizonyosodik, hogy csaló, akkor mindenképpen jár a fekete.
Viszont azt mindenképpen kerülni kellene, hogy beír valaki fekete pontot követelve, aztán 1 nap múlva, bocsi csak rendes ember, csak félre értettük egymást.
Aki a pontos listát csinálja, nem biztos, hogy örül a sok felesleges irkálásnak.

Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu

(#9181) liver


liver
tag

Privát véleményem a feketepont rendszerről:
Az természetes,hogy ha valaki anyagi kárt okoz a másiknak(akár véletlenül vagy szándékosan) azért fekete pont jár.Erre nincsen mentség!
De bizonyos esetekben anyagi kár nélkül is olyan kellemetlenségeket tud okozni a másik félnek amiért szerintem fekete pont járna:
-A termék kifizetése jóval később történik a megbeszéltnél(2-3 hét csúszás),ha valaki nem időben fizet az nem korrekt üzletember.Kifogások,magyarázatok mindig vannak,de ez a károsultan nem segít.
-Megrendelés lemondása az egyik pillanatról a másikra.Pl:Valakinek félreteszel egy terméket,mert megigéri neked,hogy 2 hét múlva fizet.Eljön a 2hét és találka napján felhív és megmondja,hogy megvette mástól 500ft-tal olcsóbban sorry...Ez se korrekt üzleti magatártás.Miután lefoglalok valamit,már nem kezdek keresgélni máshol!
-És a kedvencem!Hírdetnek valamit,te megveszed és kiderül,hogy mást kaptál,nem működik megfelelően,esetleg már eleve rossz.Innentől kezdve hatalmas szívás van.Az ilyen esetek "visszacsinálása" mindig rengeteg időbe,bosszankodásba,idegeskedésbe kerül.
Ezekért szerintem mind járna fekete pont,mert ha minden esetben tényleges anyagi kár nem is ért,de rengeted plusz időt,bosszúságot okoztak vele.És ha ezek "szankció" nélkül maradnak akkor előbb-utóbb elfogadott üzelti magatartásnak fognak számítani.Ezen gondolkozzanak el a moderátork és a topikot "üzemeltetők".
Sajnos nagyon hígúl a PH-s társadalom,pár éve még közel se volt ilyen sok problámás eset.Elég ha az ember visszaolvas pár hónapot ebben a topikban és rájön,hogy itt valami kezd elromlani.

"Próbáltad ki-kapcsolni,be-kapcsolni?Akkor világít az oldalán a gomb?Nem!Akkor be kéne kapcsolni":-)

(#9182) f.begbie válasza ^Clown (#7514) üzenetére


f.begbie
tag

Velem is megesett már egyszerr kétszer. komoly érdeklődő, 1 nap múlva küldöm a képet, és a válasz ha van, akkor annyi, hogy már rég nem is érdekli a dolog, megy egyébként se zaklassam már.... No comment.

(#9183) Dr. Romano válasza Bordoi (#9180) üzenetére


Dr. Romano
veterán

Nem forgattam ki a szavaidat ha nem vetted volna észre... :U
Egyszerűen így is lehetett értelmezni amit mondtál, nem csak ahogy te elgondoltad.

Lényeg hogy kell ez a fekete pontos rendszer ennyi.

[ Szerkesztve ]

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#9184) ~Ph'vEscha


~Ph'vEscha
aktív tag

Még mielőtt velem is ilyenek történnének , megkérdezném hogy hogyan kell "szabványosan" levezetni egy gép eladást?

1. ha eladom a gépemet , akkor a garanciával kell valamit foglalkozni , vagy simán oda lehet adni a garipapirokat? Csak mert az én nevem van rajta , és nem tudom hogy lehet-e ebből probléma .

2. fizetést/átvételt hogy jó megvalósítani?

( 200.000-es cuccról lenne szó , szóval elég nagy a kockázat )

ui : ha reklámnak számít , szó nélkül lehet törölni linket

Előre is köszi , ha rossz helyre irtam át irányíthatnátok a jó helyre :)

Uj nickem : Phvhun

(#9185) Nyugdíjas válasza ~Ph'vEscha (#9184) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

1. Semmi probléma nem lehet belőle, legalábbis annyi az egész, mintha valakinek bemutatkoznál, mert csak a neved van rajta, meg max. a címed... Tehát add oda nyugodtan, persze feltéve, ha nincsen a számlán olyan tétel, ami még nálad van, ez esetben én megtartanám az eredetit, és másolatot adnék az új tulajnak...
2. nem teljesen értem mire gondolsz... :B

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#9186) ~Ph'vEscha válasza Nyugdíjas (#9185) üzenetére


~Ph'vEscha
aktív tag

Hát hogy előbb a pénzt elkérni és utána adni az árut , vagy egyszerre cserélni a 2-t , és személyesen , postán , vagy hogy? Szóval kb ilyesmik érdekelnének .

[ Szerkesztve ]

Uj nickem : Phvhun

(#9187) Eagl3 válasza ~Ph'vEscha (#9186) üzenetére


Eagl3
veterán

Értelem szerűen a legjobb ha személyesen adod át.
Vagy, hogy gondoltad, odaadod neki elviszi aztán majd utalja a pénzt? :F

(#9188) ~Ph'vEscha válasza Eagl3 (#9187) üzenetére


~Ph'vEscha
aktív tag

Fordítva :D

Uj nickem : Phvhun

(#9189) Dodder válasza finest (#9161) üzenetére


Dodder
tag

Jah lehet mind1. Köszi a segítséget.

Én bízom az emberekben,csak a bennük rejtőző ördögben nem.

(#9190) Gizmo94 válasza ~Ph'vEscha (#9188) üzenetére


Gizmo94
veterán

Véleményem szerint ekkora értéknél mindenképpen a személyes átadás a megfelelő, helyszíni kipróbálással együtt. megnézi, tetszik, ok, kifizeti, viszi. Hidd el, ha valakinek kell, ilyen értékű cuccnál oda fog menni érte, vagy ha nem, akkor nem is komoly vevő. A postát ezesetben felejstd el, mert drága is, nameg ha odakoppantják, akkor jön a véget nem érő cirkusz. Futárszolgálat már inkább működhet, de szerintem legtisztább, ha személyesen intézitek. Ennyi pénzt nem fog előre utalni senki, neked meg eszedbe ne jusson elküldeni utánvéttel, mert csak a bajt hozod magadra. Futár jó, ha a vevő belemegy, de mégis azt mondom, ha valakinek komolyan kell egy 200k-s cucc, az házhoz megy.
:K

(#9191) ~Ph'vEscha válasza Gizmo94 (#9190) üzenetére


~Ph'vEscha
aktív tag

Köszi a segítséget .

Uj nickem : Phvhun

(#9192) menalcas


menalcas
őstag

Szeretnék ezennel mindenkit figyelmeztetni csaló van a PH-n , rossz vgát adott el nekem és még ki tudja kit ver át!!
Vigyázzon mindenki Sol4r -l!
A történet gyorsan:
Láttam pár hete 1 hírdetést amiben Sol4r forumozó emlitette hogy majd eladóvá válik a 8800 ultrája, rég szerettem volna kipróbálni 1 ulrtát így hát írtam is neki 1 privit hogyha eladó lessz akkor írjon rém mert érdekel, 2008-10-18 15:24:26 kor kaptam is 1 választ hogy most eladó és ha érdekel akkor megbeszélhetjük.
Láttam hogy keres 8800Gts-t gondoltam hogy ha ugyis neki gts kell neki meg ultra akkor megegyzhetünk, meg is beszéltük a dolgot és az üzlet megkötettet hétfőn délután, azzal hogy megbeszéltük hogy másnap reggel feladjuk mind a 2en a karikat, én elküldöm neki szimplán ő pedig elküldi nekem utánvéttel, másnap fel is adtam a gts-t küldtem neki sms-t hogy feladtam , gondoltam délután felhívom hogy ő is feladta-e, mirő ő hát persze még reggel, gondoltam minden ok.
Másnap felhív hogy, sajnos tegnap nem adta fel mert az anyjára bízta a feladást, az apja meg beteg szóval jött a rizsa mondta hát most nem tok vele mit cseszni hát rendben most micsináljak.
Hétfőn 12 óráztam, így hát itthon hagytam zsét hogy ha esetleg megjönne akkor az itthoniak vegyék át ha jön valami, este 7 körül értem haza már az asztalomon várt a becsomagolt vas, gyorsan neki is estem kibontani, és már szereltem is be gépbe, de sajnos nem adott képet és az laplap is kisípolta hogy nincs benne vga , gondoltam kevés neki a tápom így hát elvittem 1 helyi ph-s haveromhoz ő 9800gx2 őt használ tuti elég lessz neki a tápja, betettűk és szintén kép nélkül maradtam, felhívtam hát a srácot hogy nem működik aztán elkezdett terelni hogy nála ment és hogy nem tudja melyik kaptam én mert több darab volt stb.
Másnap(tegnap) elvittem saját költségre 1 helyi pc szervíves ismerőshoz hogy nézze meg, meg nézte és ahogy ő fogalmazott ez 1 kiló veszéjjes hulladék, ezután írtam a srácank hogy rossz a kártya és hogy vegye vissza,
Erre ír hogy én mit képzelek, mert hát ő így is nagyon rendes volt velem mert 10K ért elpostázta nekem meg be is számitott ( aha de rendes volt küldtem neki tiszta bizalom alapon 1 jó GTS-t, mert ő ügye kersett hírdette is hogy keres,tehát nagyon megeröltette magát hogy beszámolta amit 1ébként így is áron alul adtam, tehát ő volt velem a rendes)
Szóval írtam neki megint még nem válaszolt, aztán kiderül a folytatás majd azt is megírom, de ha nem hajlandó kifizetni akkor tuti személyesen látogatjuk meg hogy megbeszéljük hogy kit és hogyan próbáljon meg átverni a jövőben .

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el a pendrive-ot.

(#9193) tothl válasza menalcas (#9192) üzenetére


tothl
addikt

Durva.....a rossz karijaert adtal egy jot. Igen ilyen az orokgarancia... :(

(#9194) Kobor válasza liver (#9181) üzenetére


Kobor
aktív tag

Talán nem a hozzászólások számától függően kellene rangot osztani.
Azért volt olyan időszak, vagy van amikor ezt láttuk látjuk.

"De jó neked"
"hurrá"
"tök szupi"

stb.

Az ilyen építő jellegű hozzászólások alapján, szerintem nem igazán ad pontos képet valakiről. Pláne ha tegnap regisztrált és már istencsászár rangja van......
Talán az itt töltött idő és aktivitás bizonyos arányát kellene nézni.

Így csak a fekete pont rendszerre tudunk támaszkodni, persze ez is kikerülhető.
Nem akarok tippeket adni, de pl. ha valaki átver valakit kap egy feketét holnap be regisztrál más névvel újra megteszi stb.
Vagy csinál egy pár reget és ész nélkül dicséri magát, hogy milyen jó vele üzletelni lesz egy rege csomó piros pontal, én meg megbízom benne aztán szépen átejt.
Na és kap egy feketét és hülyére röhögi magát.
Talán kellene valamiféle felépített ajánlási rendszer, de nem értek hozzá....
Hátha valaki feldob valami jó ötletet.

üdv

(#9195) kaller1 válasza Kobor (#9194) üzenetére


kaller1
veterán

Ha a pirospontos topikban rákeres a nevére,ott látható hogy kitől ment a piros.Nyílván ha vakainek sok van pár napos újoncoktól,az már gyanakodásra adhat okot.

[ Szerkesztve ]

.::> <::.

(#9196) Speed® válasza menalcas (#9192) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Ha rákerestél volna a nevére itt, óvatosabb lettél volna..hulladék ember :o

(#9197) Weaver válasza menalcas (#9192) üzenetére


Weaver
senior tag

ez a postán küldözgetés amúgy sem túl okos dolog sztem. én csak kissebb értékű cuccokat küldök előre (2-3 ft max) , mert ha benyeli a másik fél szaromle. az a legjobb megoldás, h mindenki a saját zsebe szerint alakítson ki egy értékrendet. pl én 10-15 ft-ig átveszek cuccot próba nélkül, de csak személyesen, vagy úgy, ha az üzletfelem küldi előre a cuccot és én csak akkor utalok , ha tökéletesen működik. 20-25-től a csillagos égig viszont csak kipróbálva, tesztet futattva hozok el bármit is. (bár az előpostázós dolog mindig működik, ha a másik fél ebbe belemegy. egy biztos én nagyszartse küldenék előre senkinek csak a fent említett összegig.) az más kérdés , h én nagyon megbízható és nagyon korrekt vagyok, de ilyen ember kevés van. ;]

[ Szerkesztve ]

(#9198) menalcas válasza Weaver (#9197) üzenetére


menalcas
őstag

Tudod , naív voltam pár éve már postázgatok seftelgetek , itt ph-n már kb 1 éve és itt még nem ért ilyen kellemetlen élmény, ellenkezőleg volt meg vettek tőlem valamit hazavitte, nem sikerült beinditania, mondtam küldje visza,visszafizettem, hazajött a cucc, kipróbáltam hibátlanul ment , eladtam másnak és neki is megy ( elkönyveltem hogy hülye volt hozzá hogy beüzemelje és kész) de kérdés nélkül visszavetem , mert így tisztességes.

SpeedR: igen sajnos szintén ugyan az a sztori naív voltam és nem néztem a srác után, pedig pont mostanában kezdtem ovatosabb lenni és utánna nézni kivel üzletelek .

De még ez a sztori nem ért véget,mert rossz lóra tett hogy engem akart átqrni :C

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el a pendrive-ot.

(#9199) Sol4r válasza menalcas (#9198) üzenetére


Sol4r
tag

A postai biznisznél kihagytad amit leszögeztem előre s tudatosan nem is egyszer h garit nem válalok a termékre mivel volt rossz élményem evvel kapcsolatban már... node amiket irogattál szép és jó a te szemszögedből énmeg leszarom mert magyarázkodjon az aki hazudott. Ment privi válasszal. S várom válaszodat.

Erre az egész topikra meg az a baj h jobban irják mint azt h kivel érdemes üzletelni topikot. De igen nekem is voltak már balul elsült dolgaim de sztem mindenkinek. Speed-r nek meg akkor nem tom már hányadszor BOCS de a 6800gt sli-hez kellet.

8800Ultrák meg sli-ben üzemeltek.

Ebből kifolyólag nem tom mi hibálya lehetett akarinak attól h kivettem s betettem a dobozába.

Ha veszem a fáradságot, hogy válaszoljak az a minimum, hogy reagáljon rá.... Vagy leszek én is olyan, mint sokan mások, lényegébe friss reggel nem is foglalkozom vagy csak félválról....

(#9200) Attix82 válasza menalcas (#9198) üzenetére


Attix82
őstag

Mi a tanulsag? csak garisat vegyel igy, vagy kiprobalas a tulajnal eloben. Nemtom mennyibe geyzetetke ki de Giannal 39 Bruttoert van egy 8800 ultra OC VGA ...1 ev garral...kicsit nezzetek szet mielott beleugortok valamibe. Ha nem adott garit ra es te igy elfogadtad akkor szeritem buktad.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.