Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
válasz blueMerle #10650 üzenetére
Well, akkor lehet, hogy tévedtem, a cd-n rajta vannak az XP-s driverek Igazság szerint azt a cd-t ki se bontottam, egyből friss cuccokat pakoltam fel az Acer honlapról, ott meg csak Vistás driverek vannak.
De akkor meg nem értem, miért kérdezi mindenki, hol van ehhez az XP-s driver, hol van ahhoz... akkor a cd-n rajta van minden - elvileg. Hányas géped van egyébként? -
Skynet258
veterán
válasz twollah #10653 üzenetére
Elképzelhető... akkoriban raktam össze az első számítógépem, és mivel a PH-t nem ismertem, így belekerült egy FX5200-as is Akkor megtanultam azt, hogy hiába van valaminek ráírva a dobozára, hogy DirectX 9, attól még nem képes gördülékenyen futtatni
Persze ezt azóta eljátszották a DirectX10-el is, csak hogy az újabb korosztálynak is kijusson ez a tanmese -
l00ser
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Acer 5720G típusú laptopom, mivel nem tartok otthon nagy gépet, ezért érdeklődnék, hogy mik a lehetőségeim videokártya "bővítés” terén. Néha játszanék a lapossal is, csak sokszor elég kevés a 2400XT kártya. Bocsánat ha "looser” kérdésem van. Közeljövöbeni játékterveim: Fallout 3, King's Bounty, Disciples 3 így hirtelen (meg néhány gamez ami azért natívban be-be akad rendesen)
Köszönöm
Aláírom!
-
h_rowley
tag
válasz l00ser #10655 üzenetére
Hello!
Laptopok terén nem sok esély van a videókártya bővítésre, sőt semennyi sem, szal nem fűznék hozzá túl nagy igényeket. Inkább reménykedj h menni fog minimumon
Acer Travelmate 5530G > AMD Turion x2 , 2gb ram, 250gb hdd, hd3200+hd3470 vga,bt, W I N D O W s 7 Pro, enny..
-
Sotee
csendes tag
A következő dolgot olvastam:
A közel 20 éves PCMCIA szabvány leváltására hivatott ExpressCard számos előnyt tud felmutatni elődjéhez képest. Ezek közül elsőként tehetünk említést a kétféle, USB 2.0 (480 Mbit/s) és PCI Express (2,5 Gbit/s) csatlakoztatási lehetőségről a PCMCIA lassabb, PCI (1066 Mbit/s) csatlakoztathatóságával szemben. Az új szabvány 1,5-3,3 Volt feszültséggel is beéri a PCMCIA 3,3-5 Voltjával szemben, ami kisebb fogyasztást, tehát hosszabb akkumulátoros üzemidőt eredményez egy noteszgép esetében.
Na most a PCI Express a legérdekesebb számomra. Mire alkalmas?
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy ACER Travelmate 2492 NWLMi-m van.
Tudja valaki, hogy mi az optimális CPU és HDD hőmérséklet?
Illetve mi a kritikus határ?Köszi!
-
twollah
nagyúr
-
Skynet258
veterán
-
k.sasa.87
csendes tag
válasz Skynet258 #10652 üzenetére
Amikor meglett a notim májusban, másnap nagy lendülettől vezérelve le is szedtem a Vistát, és ment fel az XP. Driver CD be, volt pár illesztő ami gond nélkül felment, viszont a VGA, és a WLAN driver valahogy nem akart. Nekem mindössze ezt a 2-t kellett leszednem XP-hez.
A sors fintora, hogy vezetékes netem nincs, és a WLAN sem ment, nem tudtam honnan drivert szedni. Alternatív megoldásként jött a mobiltelós net. Volt még Tmobos netből 30 mega forgalmazhatóm, és ebből 20at csak a VGA driver letöltése evett meg...
E61es Nokián egész élvezetes volt driverek után keresgélniNe csíráztass atommagot! Veszélyes! :)
-
k.sasa.87
csendes tag
Valakinek van tapasztalata autóban, menet közben noti használatról?
Az autóban erősítő egyelőre nem lévén, a következő lenne az ideiglenes kiépítés:
Szivargyújtó-220 adapter, asztali erősítő és a notiról szólna a zene menet közbenA kérdésem az, hogy a zötykölődéstől gajra mehet-e a winyó? És ha egy noti-táskában tartom a kocsiban gépet, a hűtéssel lehetnek-e gondok?
Ne csíráztass atommagot! Veszélyes! :)
-
AMD Power
titán
Itt a kiszemelt példány.
-
h_rowley
tag
AMD Power sztem jó választás, én is ilyet néztem ki;)
Acer Travelmate 5530G > AMD Turion x2 , 2gb ram, 250gb hdd, hd3200+hd3470 vga,bt, W I N D O W s 7 Pro, enny..
-
Skynet258
veterán
válasz k.sasa.87 #10667 üzenetére
Ha rám hallgatsz, én nem tenném Először is a magyar utak mind tudjuk milyenek. Ez a noti nem egy Dell, amit direkt katonai paraméterek alapjá készítenek (épp tegnap volt itt asszem egy rövid hír, amiben volt egy ilyen strapabíró Dell is). Persze ütés meg cseppállóság hiánya még nem akkora gond, de a rázkódásvédelem... Szerintem nem tenne jót neki.
Másik a notitáskában való üzemelés: ezt meg egyenesen felejtsd el, ha nem akarod, hogy 10 percenként lekapcsoljon a cucc Ezeket a hűtéseket úgy oldják meg, hogy valamekkora levegőáramoltatásra szükség van. Alul beszív egy kis friss levegő, hátul a meleg kinyom. Na most egy táskában nem sok friss levegőhöz juthat szerencsétlen, viszont a forró levegő ott keringene körülötte. Nem csodálkoznék rajta, ha idővel bekrepálna valami hardveresen a notiban, hisz a benne lévő elektronikát sem erre tervezték.
Szerintem ezt az ötletet gondold át még -
AMD Power
titán
válasz h_rowley #10669 üzenetére
Nézd csak meg milyen jó árban találtam egyet.
Acer TravelMate 5530G-702G25Mi
125,216 Ft+Áfa (150,259 Ft)
-
Hoonee
csendes tag
Kineztem magamnak egy Acer 5920G-t, tud valaki szolgalni valami infoval ezzel a tipusal kapcsolatban?
Eddig hallotak alapjan eleg gyenge minoseg az Acer de arban nagyon ott van ez a tipus.
Info a kinezett notirol (core 2 duo T5750 2.0ghz 2mb cache, ATI radeon HD 3650, SATA 250GB es 3GB DDR2 677mhz) fokent filmeket neznek na meg jatszanak rajta... Kinek mi a velemenye? -
h_rowley
tag
válasz AMD Power #10673 üzenetére
Én is körülnéztem már egy-két helyen, és én asszem Senorg.hu-ról fogom rendelni + Silver advantage garancia kiterjesztés, így 3 évig tuti h nem lehet nagy baj. Amúgy te, Vistát tennél rá vagy Xp-t? Mert csak Vista támogatja HybridCrossfire-t ami nagyobb graf.teljesítményt eredményez... ezért is választottam ezt a modellt.
[ Szerkesztve ]
-
h_rowley
tag
válasz Hoonee #10675 üzenetére
Szerintem, neked ez egy jó döntés teljesítmény szempontjából, de ha lehet Vistát rakjál rá, nem fogja visszahúzni ezt a gépet, és a driverek is teljesen rendben lesznek. Xp-vel lehetnek gondjaid driverek terén, ugyanis silány a kínálat.
-
Hoonee
csendes tag
Kicsit zavar hogy csak 2mb a cache van a prociba... nem tul keves az az ujabb jatekokhoz?
-
Veil
csendes tag
válasz Hoonee #10678 üzenetére
Hali!
Szerintem nem kevés, a cache főleg programoknak kell minnél több, játékoknak még 1Mb-t is elég bőven...haveromnak 128Kb-os 2.4es celeronja van, és még minden elindul rajta, nem mondom, hogy tökéletesen, dehát 1Mb-t az csak 8x annyi
Szóval szerintem emiatt ne izgulj még a 2Mb-bőven elég még most. -
Thomas16
tag
Sziasztok!
csak pár kérdésem lenne:
az Acer notiknak milyen a szervizelése?
hova kell vinni a gépet,ha elromlik?
kb.mennyi idő 1 szerviz?Üdv:Thomas
-
Skynet258
veterán
-
storm3
senior tag
válasz AMD Power #10673 üzenetére
Szia!
Körülbelül másfél hete vettem egy Acer TM 5530as gépet,pont olyat amilyet te szeretnél.Én vaddisznó módjára rögtön letúrtam az OEM vistát róla,és le is formáztam,most xp sp2 van rajta,kis vadászattal meglett minden driver hozzá,csak az ujjlenyomat olvasó nem megy ,de az nem is nagyon bánt.
A HybridCrossfire lehet hogy dob a gépen,de nemtudom hogy dob-e annyit amennyit a vista leránt az xphez képest,bár nálam ezerszer nagyobb szakik ezt úgyis megmondják.
Amit tapasztaltam,hogy asztalon van a gép,játszok pl Crysissel egy órát és ilyen statjaim lesznek:
[link]
a max az 81fok körül volt,nemtudom hogy normális-e.
+ még zavaró,hogyha hálózaton van akkor melegszik az akkumulátor a balkezed alatt(a gép bal 'alsó' részén helyezkedik el),és frankón izzaszt.Rowley mondta már,hogy szedjem ki,egyelőre nem próbáltam ki =)“There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.” pixel8
-
Efgeze
csendes tag
válasz Hoonee #10675 üzenetére
Én nemrég vettem egy pont ilyet. Meglepetésemre,szerencsémre nem T5750- es a proci benne hanem egy T7500 2,2 Ghz-es. A dobozán és még a rajta lévő cimkén is "csak" a T5750-es van. Szóval így még jobb vétel volt. Lehet,hogy mostanság már ilyen procikkal szerelik őket csak a papírmunkával vannak lemaradva. Nagyon jó, gyors és szépen összerakott gép. Csak ajánlani tudom.
Acer 5920G - 6A3G25Mi
[ Szerkesztve ]
-
Bomc
aktív tag
Szeritnem a Vista már alapbol megdolgoztatja a procit, nekem 5710-em van, XP-t tettem rá, netezés közbe jó ha félóránként bekapcsol a venti, Vista alatt meg kb 5 percenként zúgott.
-
törölt tag
válasz #25279107 #10658 üzenetére
Na megoldódott.
Everesttel megnéztem a HDD és a CPU pontos adatait.
irány a Google, + temperature.
Kiadta a gyártómegfelelő oldalát ahol a megfelelő pdf(datasheet) tartalmazta az infót
CPUID CPU név Intel(R) Celeron(R) M CPU 420 @ 1.60GHz 85 fokig bírja
Merevlemez neve Seagate Momentus 5400.2 120GB 6812 pedig 5-55 fok -
Free_Frag
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy van olyan amikor lenyomok egy billentyűt, akkor elkezd szétesni a kép! (De csak néha)
Ez mitől lehet? Esetleg volt már valakinek hasonló problémája?Inkább legyen egy perc tiszta, feltétlen érzelem; mint akár egy életnyi máz!
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok! Véleményt kérek erről a ACER notebookról!
Milyen minőségü ez a Aspire sorozat, és pontosan ez a tipus!Acer Aspire 5930G-733G25N (LX.AQ40X.239)
http://usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=8675
Intel Core 2 Duo
P7350 (3M cache, 1066MHz FSB) 2.1GHz
3GB (1+2GB) DDR2 memória, mely 4 GB-ig bővíthető
250GB S-ATA merevlemez meghajtó
15,4" WXGA
magas fényerejű (220-nit) Acer CrystalBrite™ TFT LCD, HD 1280 x 800 képpontfelbontás, 16:10 képarány, 8 ms HD válaszidő
8X DVD-Super Multi duplarétegű író
Mobile Intel® PM45 Express lapkakészlet
NVIDIA® GeForce® 9600M GT akár 2303 MB TurboCache™-sel (512 MB dedikált GDDR3 VRAM, akár 1791 MB megosztott rendszermemória*), NVIDIA® PureVideo™ HD technológia, OpenEXR High Dynamic-Range (HDR) technológia, Shader Model 4.0, Microsoft® DirectX® 10 támogatása
(* a rendszermemória méretétől függően) -
T1B3R1U5
csendes tag
Cső Srácok!
Már másik topikra is írtam, de gondoltam itt az igazi helye a problémámnak.
Egy páran már elláttak tanácsokkal, amiket át is fogok gondolni, mivel ez elég nagy döntés lesz számomra.
A kérdésem:Mi a véleményetek az Acer Aspire 8920-as modelljeiről?
Magamnak egy alap 2GHz-es procival rendelkező gépet néztem ki.
Nálam a fő felhasználási területe a 3d-s modellezés (csak egyszerűbbekre.), effektelés lenne és fontos szempont nálam a hordozhatóság, mivel két város között fogok ingázni. Kíváncsi lennék a véleményekre a videókártyával kapcsolatban is, mert esetlek egy-két újabb fps játékot is szívesen kipróbálnék rajta.
Szóval az össz véleményre lennék kíváncsi.
Segítségeteket előre köszönöm. -
KisBundi
őstag
Valakinek sikerült 5920G-re XP-t felvarázsolni?
-
SQX_Barto
addikt
válasz KisBundi #10692 üzenetére
[link]
Lehet nem pontosan a termek nevere mutat akkor bongeszd ki
Valszeg XP driverek de regebb ota mintha megvaltozott volna az oldal.
Ennyit tudtam segiteni.If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
Skynet258
veterán
válasz KisBundi #10694 üzenetére
Ha a telepítéssel van gondod, akkor BIOS-ban váltsd át a vezérlőt SATA-ról IDE-re, így engedni fogja a telepítést. Ha nincs ilyen opció, akkor nLite nevű programmal beleintegrálsz az XP telepítőjébe egy megfelelő SATA vezérlőt, ezután már szintén nem fog gondot okozni az install.
Ha egyéb gondod van, akkor meg fejtsd ki bővebben, hogy mi is az -
Oryon
csendes tag
Acer Aspire 5715Z notebookot vásároltam nemrég, kis segítséggel ugyan, de feltettem az xp-t driverekkel együtt, működik minden
A wifi-t érzékeli, de csak néha.. Reggel bekapcsoltam talált vagy 10 hátlózatot, köztük a másik gép által használtat is, gondoltam akkor legyen a laptopé a wifi, a másik gépet nyomom kábelről. Átkötök mindent, ujraindítom a laptopot, és nini, már nem találja a wifit.. Na ilyenkor mi van? elment a kedve a netfogástól? -
zso79
őstag
#10329-re valaki?
köszi
-
SQX_Barto
addikt
igazabol en nem vagom ezt a hibernalos musort nalad/nalatok...
en soha a budos eletben nem hasznaltam hibernalast se notin se asztali gepen
Tudom ezzel sokat segitettem, de kikivankozott belolem[ Szerkesztve ]
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
Free_Frag
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy dvd-íróm "PIONEER DVD-RW DVRKD08RS ATA Device" Everest szerint, és nem akar beolvasni nagyon sok bolti és itthon megírt lemezt.
Esetleg firmware frissítéssel megoldható a probléma? Kerestem firmware-t de nem találtam ehhez a típushoz. Pioneer honlapja az Acer honlapját ajánlja, de ott sem találtam.
Tudna valaki segíteni?Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Inkább legyen egy perc tiszta, feltétlen érzelem; mint akár egy életnyi máz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox Series X|S
- Windows 11
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Ford topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Vezetékes FÜLhallgatók
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- acer aspire 3-21g 45aa ) Újszerű
- Eladó Dell laptop 7390 Touchscreen ujjlenyomatolvasó! Csere is érdekel RTX GPU-ra
- Asus játékra is,7.gen.A9 (3,6Ghz),R5+AMD 8500m 2GB videokártyák, 8GB RAM,SSD,jó akku, jó állapot
- PEAQ(MSI)vékony,gyors laptop,core i3 6100 (4X2,3Ghz),8GB DDR4 RAM,240SSD,Új 10 órás!akku,nagyon szép
- Dell Latitude 5400 - i5 8365U / 8-16GB RAM / EU bill.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest