Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka95
őstag
válasz
LendvaiFeri1 #447 üzenetére
Én arra emlékszem, hogy a Sárkányok táncában Hidegkéz elmondja Brannek, hogy ő Benjen Stark.
Szerk.: Logoutra kiírtam a legfontosabb részeket a könyvekben.
Most rákerestem. Sárkányok tánca 89. oldal.
Itt mondja el Brannek. -
monti0222w
addikt
válasz
LendvaiFeri1 #447 üzenetére
Hát, sajnos előrébb nem jutottunk.
-
LendvaiFeri1
addikt
-
whitezo88
nagyúr
válasz
LendvaiFeri1 #444 üzenetére
nem, csak összevágtak jeleneteket. Szerintem elég nulla volt ez a teaser, a korábbi season trailerében legalább voltak új jelenetek.
Ezt, meg hogy kinek a kije, még mindig fan fiction, sehol sincs ilyen, csak a fanok találták ki
legalábbis a jelenlegi canon szerint.
-
zolka95
őstag
-
-
S1M0N
senior tag
válasz
LendvaiFeri1 #437 üzenetére
És miért is nem tartozik ide?
Ha nem a Tűz és Jég Dala regény és Trónok harca sorozat topikjába való, akkor hová?
-
LendvaiFeri1
addikt
Nem ide tartozik, de azért belinkelem.
A 6. évad hivatalos posztere.
-
Deck
titán
Tescoba most csak 6ezer a Tűz és Jég világa könyv. Megis vettem, nem tudtam ott hagyni
-
zolka95
őstag
Ma láttam egy képet, amin Bran warg képességét használja, fehérek a szemei. A háttérben egy sárkány.
És az idézet: "You will never walk again but you will fly.Még az is lehet, hogy ő irányítja az egyik sárkányt.
Egy sárkány csak egy embernek engedelmeskedik.
Hódító Aegon sem merte megülni testvérei sárkányát.Az idézetet pedig nem nagyon értem. A sorozatban Bran egy madarat száll meg és azon keresztül látja Jont.
Nem emlékszem, hogy a könyvben pontosan így van-e, de Hodort megszállta, arra emlékszem.
Tehát Bran tudatában volt annak, hogy többféle élőlényt meg tud szállni, tehát madarakat is.Mégis mikor találkozott Bryndennel ezt mondta neki. Hát ez nem újdonság Brannek, szerintem.
Majdnem ugyanaz, mintha azt mindta volna neki, hogy te amúgy képes vagy a farkasod bőrébe bújni.
Ezzel mintha újdonságot mondana neki. -
zolka95
őstag
Még egy érdekesség:
921. Lemore úrnő is partra szállt Westeroson Griffel együtt.
[Ez a Lemore oktatta vallásról Aegont. Mielőtt Griff elintézte, hogy elinduljanak Westerosra a többi embernek, akik a hajón vele mentek megköszönte a segítséget és elküldte őket. Lemore-t mért nem? Ő is csak egy közönséges ember volt, de ezek szerint nem. Ha velük jött Westerosra. És ezelőtt nem is szólították úrnőnek. ]Igazából itt sem szólította senki így, hanem az író írta így. De én nem emlékszem, hogy úrnőnek írta volna ezelőtt vagy valaki így szólította volna.
Közönséges embernek tűnt. Fontos személy sem lehet, mint az a Félmester. Ő legalább tanácsokat ad, kezeli a hollókat. Lemore meg csak hitet tanított. De akkor mért hozták magukkal? -
whitezo88
nagyúr
amúgy jó írás, bár van benne pár tévedés. Például az "Illatos Udvarnagy" kb 5-6 féle lehet amire Quaithe utalhatott. Wiki oldalon összeszedték. Reznak mo Reznak illatos is volt meg udvarnagy is. A hajó amin Tyrionék utaztak "Illatos Intéző" volt konkrétan, a többiről: [link] Szerintem Marwyn lesz az, hiszen épp oda tart és még biztos lesz nagy szerepe. A hajó azért nem logikus mert Tyriont is külön említette mint óvatosságot. Reznak sokat nem ártott bár inkább besimuló volt nagyon. Garth és Theobaldot említi még, de nkik nem sok közük van Danyhez, Varys pedig pont eddig is segítette a Targaryeneket.
Az oldalon jól összeszedik a dolgokat.
-
whitezo88
nagyúr
vaze így visszaolvasva mennyi utalás volt amit ugye először olvasta nem tűnik fel és elfelejtjük, pl
"Már van dala. Ő a herceg, akinek jöttét megígérték és az ő dala a tűz és jég dala."
ugyebár Aegon herceg nem halt meg, és vissza is jött az 5. könyv végén Westerosra. És a sorozatból teljesen kimaradt eddig pedig ugyanolyan fontos karakter mint akárki más. Amikor Tyrion rájön hogy ő a herceg, ott majdnem letettem a hajam.
ésatöbbi.
"Később kiderült, hogy Lysa terhes volt valakitől mielőtt hozzáadták Jon Arrynhoz." - nem Kisujj volt az? mintha rémlene valami erről.
-
-
whitezo88
nagyúr
hol van arról szó a könyvekben hogy Jon kinek a gyereke lehet? Sorozatos cikkekben meg fan oldalakon pörög ez a történet, de én egy mondatot nem olvastam róla egyik kötetben sem.
-
zolka95
őstag
A Sárkányok táncában, amikor Wyman Manderly elmondja Davosnak, hogy igazából nem csipázza a Freyeket stb, akkor az a Wix nevű gyerek, aki Theon fegyverhordozója volt azt állítja látta Brant és Rickont. Elbújt egy varsafán és a csata után látta őket kijönni a várból a 2 farkassal együtt. Követte Rickonékat és tudja hol vannak.
A fejezet azzal ért véget, hogy a tőrét beledobta a térképbe, hogy így mutassa meg a helyet.Konkrétan nem derült ki hova mutat a tőr.
"Ám léteztek olyan helyek a világon, ahol az emberek állítóllag emberhússal táplálkoztak."Melyik hely lehet ez?
Skagosra gondoltam, mert úgy rémlik ott élnek ilyen emberek. A Fóka-öbölben van ez a sziget.Valaki tudja, hogy melyik helyre gondolhatott az író?
Vagy csak hazugság lenne az egész?
-
M3oH
addikt
válasz
monti0222w #417 üzenetére
Persze, hogy nem megy. Azt írtam én is. És nekem a könyv az etalon, a sorozat kellemes időtöltés.
-
zolka95
őstag
A hatodik könyvből eddig publikált összes fejezetet hol lehet elolvasni?
És valaki lefordította már őket? -
whitezo88
nagyúr
Wall of Text, de ki kellett jönnie:
Nyomatékosítottam, hogy tudom, sok mindent ki kell hagyni, szorít az idő is, meg a költség se hatalmas (60 millát olvastam összesen, ami nem valami nagy összeg, főleg, hogy AAA minőség.) A gond, hogy sok a béna dolog, logikátlanság, értelmetlenség is. A redditen írták jól: a sorozatban nincs kiegyenlítve a rossz és a jó, mint a könyvben, ahol mindkét (vagy nevezzük szerethető és nem szerethető karaktereknek) oldal kap hideget meleget. A sorozatban a "gonoszok"-nak kedvez szinte minden, a jókat meg hátulról rakják seggbe üvegszilánkos vazelinnel, lemészárolják, meghalnak, meg minden, csak a sokkhatás miatt (lehet sorolni: Barristan, Shireen, Selyse, Stannis, Trant - aki egyben vagy 3 karakter már. Akit ő "alakít" itt, erről kis 6. könyves spoler, aki még nem olvasta a megjelentett fejezeteket: Arya fejezetében
).találkozik véletlenül Nyájas Raffal, aki ugye a halállistáján van. Őt öli meg, de nem bordélyban és nem ilyen brutálisan, csak elvágja a torkát Erőltetik az erotikus vonalat is a 18 plusz megtartása miatt, de azért a Dorne-i szálat egyben ki lehetett vágni a kukába. Csinosak a homokkígyók, de a "bad pussy"-zás eléggé gáz volt (nem véletlen nevezték őket Cringesnakes-eknek).
A könyvet nem ismerők azért hihetik jónak, mert nem tudják milyen epic mozzanatokat szúrtak el. A "North Remembers" részt, ami Manderly kettős beszédét, az Umberek, Karstarkok és a többiek terveit, beszédeit jelenti, itt elintézték egy noname öregasszonnyal, akit Ramsay megöl. A Cerwyn-eket is megölte, mert csak, bár arról csak beszél.
Meerenről pár szó: A SzF-Missandei szál helyett akármi más hasznos jöhetett volna. Főleg hogy a Makulátlanok nem szeretnek, nincsenek lágy érzelmeik, semmi. Amellett hogy kasztráltak, az italok és kiképzés teljesen elvették az emberi mivoltuk nagy részét, ugye akkor fejeződik be a kiképzés, mikor egy csecsemőt meg kell ölni az anyja szeme láttára, valamint korábban egy kiskutyát is.
Hizdahr-ot el se vette Dany, akit azért kellett, hogy visszafogja a Hárpia Fiait, ami megtörténik. Itt meg megölik
Érdemes megemlíteni, hogy feltűnöen jól bírják a képzetlen, páncél nélküli arisztokraták a világ legjobb katonái ellen. Aztán mikor Dany elmegy a süsüvel (ez legalább nagyjából pontos volt), mi lesz utána? Ki irányítja a várost? A kb 3 napja ott lévő Tyrion éééés? Barristan meghalt, Hizdahr is, aki ugye eredtileg követte az irányítást. Még Reznak mo Reznak sincs. Miután Barristan és Skahaz megpuccsolta - ez is kihagyott ziccer -, Barristanék szereztek még pár tanácstagot.
Amiket olvastam, köv évadban talán pótolnak, lesz benne Zúgó, ahova tán Jaime is elmegy, Dorne után, tehát kicsit későbbre tolták ezt a dolgok. Kérdés Theonék hova mennek, mert ugye könyvben még elérik Stannisék táborát, és Stannis foglyul ejti - lásd Theon I. a 6. könyv kiadott fejezeteiből. Érdemes elolvasni!
Ja igen, vajon Aegon-féle szál benne lesz valahogy? Ők a kötet végén partra szálltak vagy tízezer emberrel és el is jutott a híre mindenhova, Arianne ment hozzájuk, Királyvárban még kevésbé tartják fontosnak. Quentyn mondjuk kihagyható volt, annyira nem volt fontos, hogy a sorozatba betegyék. Jött, meghalt, vége.
-
M3oH
addikt
válasz
whitezo88 #409 üzenetére
Érdekes dolog ez. Aki, csak a sorozatot nézi, az szerint remek. Én, aki olvasta, a könyvet (előbb, mint a sorozat kezdődött volna, bár tény újraolvastam akkor) azt mondom, hogy jó, de azért mégis a könyv az igazi. Sok mindenben eltértek, de ezt megmondták már a második évad környékén. Már, akkor egyértelmű volt,hogy a sori utoléri a könyvet. Mivel a sztori nem kész, így bizonyos dolgok nem fognak egyezni, lesznek fikciók a könyvhöz képest. Megmondta GRRM is. a könyv könyv, a sori-sori. Szóval ez ez egyik oka az eltérésnek, a másik pedig mondhatni a pénz. Bár, ez alatt azt értem, hogy nem lehet ilyen terjedelmet, ennyi játékidőbe belezsúfolni. Így is évi ~150 napot forgatnak több helyszínen egyszerre. Muszáj kihagyni szereplőket és szálakat, mert nem bírná sem az HBO, sem a színészek a munkát. Engedd el kicsit a könyvet és élvezni fogod a sorit is.
-
whitezo88
nagyúr
biztos hogy más lesz, redditen a könyves sub topikjában van egy thread, rengeteg dologra rámutatnak, miért egy hulladék ez az évad. nem sorolom fel, linkeltem sorozatosba pár hsz-el feljebb de ott csak a szinésznőkre hegyezik a cerkát, plot téma nincs.
olyan az egész évad, mintha egy fan fiction lenne, tele van logikátlansággal és marhasággal. Az írók (D&D) saját hülyeségeit erőltetik, GRRM mintha nem is szólna bele.
-
zolka95
őstag
válasz
whitezo88 #409 üzenetére
Érdekes, hogy az ~1200 oldalas Kardok viharát 2 évadban csinálták meg.
Az ~1100 oldalas Sárkányok Táncát pedig 1 évadban megcsinálták. F*ck logic.Egyébként lehet azért változtattak a sztorin, mert máshogy folytatják, mint ahogy a 6. kötetben lesz?
Azt olvastam valahol, hogy Martin már elárulta a sztori végét a rendezőknek és az pontosan az lesz, mint a könyvben.
Akkor végülis még le is spoilerezik a könyvet, fasza. -
whitezo88
nagyúr
hu de meghalt a topik, na azért írok. Kis csúszással de befejeztem az 5. kötetet (vagy fél évet csúszott), aztán egyben megnéztem az uccsó évadot. Nagyjából így érzek:
aki megnézné és nem látta annak Spoiler lesz:
Az egy dolog, hogy sok fontos és érdekes részt ismét kihagytak (Meeren ostroma, a völgy történései, a fal történéseinek nagy része, az egész kraken történet, a Myrcella-szál totál kiherélése és feje tetejére állítása), de amúgy is totál át lett költve az egész. Döbbenet... Rengeteget lehetne írni de aki látta tudja. A korábbi évadok lekövették a sztorit, de ez, kb tök más minden. Sok sok kérdés, pl miért kellett több szereplőt megölni aki a sztoriban él és virul? Barristan, Shireen, Selyse királyné? Csomó fontos, vagy érdekes szereplő kimaradt. Hol van Quentyn Martell? Aegon herceg és az Arany Kompánia? Skahaz és a Bestiák? Manderly és a Freyek, akikből nulla (zéró) van a tíz részben? A több fehér lovag, Oakheart, Swann, Boros? Még a viráglovag se királyi testőr. Trant szerepel kizárólag ráadásul egy szintén "plusz" jelenettel, halállal... Hizdahr egy senki, akit leszúrnak, még az esküvő előtt... estébé estébé.... sok olyan rész van amit semmibe se tartott volna ugyanúgy szerepeltetni. Helyette inkább Game of Talks lett. Könyvet nem bírtam letenni, itt meg csomót átpörgettem, annyira üres volt pár jelenet.
Ja és a 9. résznél esett le, hogy Arianne Martell igazából itt Homok Ellaria akar lenni....
-
zolka95
őstag
Én azt várom, hogy a Mások átmenjenek a Falon és a délen háborúzzanak az emberekkel.
Más is ezt várja már gondolom.
Most hogy újraolvasom a könyveket jobban oda figyelek a részletekre. A Kardok viharában Hidegkéz mikor megmentette Sam-et és Szegfűt azt mondta neki, hogy ő nem mehet át a kapunk, mert ősi varázslat védi a Falat. Szóval a Mások se fognak átmenni. Majd ott kaparják a Fal tövét azt jóvan
Max ha leomlik a fel, de Joramun kürtjét Jon már megszerezte, szóval nem hiszem, hogy lenne olyan hülye valaki aki megfújná. -
zolka95
őstag
Befejeztem 2. könyv olvasását is. Folytatom tovább és gyűjtöm folyamatosan az érdekességeket. Amit eddig találtam ide gyűjtöttem.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- Raspberry Pi
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest