Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- hcl: Google Billingclient 8.x Android példaprogram
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gothmog
senior tag
válasz
Apzung
üzenetére
Én fekete Fernt rendeltem (az volt akciós, és különben is szeretem a fekete színt, ezért nem volt bajom a választással). Bár abból nyilván volt nekik készleten, azért voltak olyan gyorsak, vagyis igazából az én infóm nem mond ellent annak a lehetséges verziónak, hogy a legyártandó feket cuccok festékanyag kifogyás miatt késnek.
-
Gothmog
senior tag
Nekem most jött meg délelőtt a Fern. Már abban ülök
Szerencsére minden alkatrész rendben megvolt, semmi sem törött, ferde, sérült stb. Az összerakás gyerekjáték, bár a két k*rva hosszú csavart míg betekertem a hozzáadott eszközzel (fél fordulatonként), hát kellett hozzá türelem. (Nem volt rendes behajtóm azzal a mérettel/formával). Az itteni hsz-eket olvasgatva még annyi kellemetlen meglepetés érhet esetleg, hogy a gázrugó szépen lassan kitolja a széket max ülésmagasságig (persze ha éppen nem ül rajta senki), de bízom benne, hogy ez a probléma sem talál meg.Ami miatt neked válaszolok:
179,5 cm magas vagyok (napszaktól függően persze reggel inkább 180 cm közelében, estefelé meg 179 cm-hez közelebb - ezek rendes, szabályos mérések antropométerrel, megfelelően beállított fejjel stb.), mellé szintén átlagos alkat (71-73 kg között mozgó testsúly).
A Fern széken az ülésmélységen egyetlen fokozatnyit húztam előre, de azt is csak a rend kedvéért, megy amúgy minimális mélységen sem volt vészes a combom túllógása. (Így most olyan 4-5 cm lehet az ülés végpontjától a belső térdhajlatomig.)
Nekem egyébként a törzsem kicsit hosszabb a magasságomhoz képest (volt olyan kollégám, aki 183 cm magas volt, az én ülőmagasságom mégis meghaladta kissé az övét), de azért a lábaim sem rövidek.Az Aloha Pro esetében - hivatalosan - az ülésmélység 410-460 mm, a Fern esetében 395 - 483 mm. Tehát a Fern minimuma (amin én egyetlen fokozatnyit növeltem csak) elvileg még az Aloha Pro minimuma alatt van. (Én egyébként úgy ülők, hogy teljesen bepréselem hátra a fenekemet, mert így megdől kicsit előre a medence, illetve a háttámla így simul fel maximálisan.)
A hátlap hálóját - ez nyilván szubjektív - én jelenleg kényelmesnek érzem. A beépített rugalmas műanyag elem (ami igazodik a gerincformádhoz) ugyan valóban rugalmas, így nincs olyan merev kitámasztás érzetem, mint az előző széknél, ami egyébként egy jóval olcsóbb, még jóindulattal is csak belépő szintűnek nevezhető darab volt (Antares Asyn Xenia LX, ha jól rémlik; ami egyébként meglepően robusztus és tartós volt (9 évet lehúzott!), de az elemek összeillesztésének/összeszerelésének a minősége kritikán aluli...), de - legalábbis a Fernnél - szúnyoghálónak sem érződik. Azért ezt a részét még szoknom kell majd nekem is.
A hinta rugóját - legalábbis a Fernen (nem tudom, hogy Alohánál mi a helyzet) - nagyon-nagyon tág keretek között lehet állítani. Gyakorlatilag annyira kilazítható, hogy ha csak megdöntöm a fejemet hátra, már meg is indul a hátsó végállásig. Átellenes irányba nagyon-nagyon keményre is vehető (meg persze le is lehet blokkolni.) Én egyelőre a spektrum "keményebb" vége felé állítottam be, vagyis kell némi aktív izommunka, ha hátra akarok dőlni, ott megtart magában a szék, nem kell aktívan tolnom magam hátra, de elég ha elemelem a talpaimat a talajról, és szépen lassan visszahúz kezdőpozícióba. De ezzel biztosan fogok még játszani a jövőben.
Egyelőre ennyit a gyors tapasztalatokról.
-
Gothmog
senior tag
Pedig, ha a hsz-eid visszakerese alapján jól láttam, akkor 169 cm körüli a termeted. A térdednek nyilván a szék ülőlapja előtt pár centivel kellene lennie (hogy ne nyomja el a térdhajlatot, s vele a vérkeringést), a combcsontod átlagos esetben kb. 45-46 cm hosszú lehet, amihez persze még hozzáadódik a csípőtájék izomzata stb. (viszont a térdhajlatnál meg lejön belőle valamennyi), amikor ülsz.
Az Aloha Pro minimális ülésmélysége 415 mm, már ha jó az az adat, amit most gyors guglizással kikerestem.
Ez azt jelenti, hogy ha minimális ülésmélység mellett hátrapréseled magad (annyira beleülsz/hozzásimulsz az ülőlap végéhez, amennyire csak lehet), akkor azért - durván becsülve - bőven 10 cm-nél rövidebben kellene, hogy a térdhajlatod túllógjon az ülőlapon.
Biztosan olyan sok ez, ami már kényelmetlen? (Nem lehet, hogy inkább csak korábbi ülésmódból eredő megszokás kérdése/abból jön a szokatlan, s jelenleg kényelmetlennek tűnő érzet?)
A max ülésmélysége egyébként 485 mm (elvileg, gugli szerint). Azzal, ha teljesen hátraülsz, szinte már a térdhajlatodba kellene préselődnie az ülőlap végének. -
Gothmog
senior tag
válasz
LLKobe
üzenetére
Igen, extra lumbar nélkülit. (Azt olvastam, hogy ha azzal rendeled, akkor ki sem lehet elvileg venni, s ellenben ultra agresszív érzetre, ami nagyon sok embernek kifejezetten zavaró/kellemetlen érzetet adott. A gyártó is felhívja a figyelmet rá, hogy csak akkor kérd, ha indokoltnak gondolod.)
Egyébként voltak valahol akciósan (itthoni üzlet, de a név nem ugrik most be) Herman Miller székek is (vadiújak, full garanciával), úgyhogy egy Mirra 2 butterfly-nak is utánanéztem kicsit jobban, de az már azért túl volt egyrészt a megemelt keretemen is (talán olyan 470 körül hirdették, ha jól rémlik), másfelől a véleményeket olvasva az jött le nekem, hogy a HM a minőséget (és quality controllt) nézve ugyan egyértelműen erősebb, de a Fernt mintha nagyobb arányban találták volna kényelmesnek a használóik.
-
Gothmog
senior tag
-
Gothmog
senior tag
válasz
Gothmog
üzenetére
No, berendeltem egy fekete Fernt. Nem szokásom ilyesmit, de végül látatlanban/kipróbálás nélkül tettem, mert rájöttem, a héten esélyem sincs eljutni a bemutatóterembe, utána meg már karácsonyi időszak, akkor azért nem, majd pedig hajtással kezdődik az újév stb., akkor pedig amiatt nem.
-
Gothmog
senior tag
válasz
LLKobe
üzenetére
Az rejtélyes, mert ha én rámegyek az általad eredetileg megadott linkre, ott a fekete Fernnél valóban 387.900Ft szerepel (meg mögötte halványabb feketével egy 489.700Ft, ami feltehetően az eredeti ár akkor, bár ez esetben nem pont 20% a leértékelés mértéke, hanem hangyányit még kedvezőbb), viszont ha rámegyek, hogy kosárba tegyem, akkor nálam már teljes más ár látható.
De mindegy, úgyis az lesz az első, hogy jövő héten megyek a bemutatóterembe. Minden más csak utána.Köszi még egyszer a segítséget!
(A C méretes HM-ről én is ezt gondolom, ezért nem is fájdítottam a szívemet, hogy egyáltalán ráírjak az illetőre, aki árulja.) -
Gothmog
senior tag
válasz
LLKobe
üzenetére
A sima full fekete most 387k...
Az a netto ár, nem? (Ráadásul, ha rákattintasz, akkor már 434.700/544.300 Ft-os árra vált át, már az extra lumba nélküli verzió.)Mindegy, nézelődöm majd. De az első úgyis az lesz, hogy a jövő hét folyamán elbattyogok a Graphisoft parkhoz a bemutatóterembe, és kipróbálom a székeket.
Amúgy hardveraprón van fent per pillanat Herman Miller Aeron Remastered full felszereltséggel és még 2035 végéig szóló gyári garanciával 460e ft-ért, de sajnos C méret. (Pedig a tulaj esélyesen egy köpésnyire lakik csak tőlem.)
-
Gothmog
senior tag
válasz
LLKobe
üzenetére
Köszi szépen!
Én is olvasgattam még tegnap egy keveset, és lehet, hogy egyrészt 400k-ig felhúzom a felső keretet gondolatban (nem boldogít a gondolat, de ahogy korosodom, sajnos érzi az ember, hogy ülni és feküdni csak jó cuccon érdemes, mert gyógytornásznál úgyis kipengeti a különbözetet előbb vagy utóbb, ha ezeken a dolgokon spórolni akar...), másrészt pedig igen, az előzetes kipróbálás kulcsfontosságú, úgyhogy mindenképpen megyek a bemutatóterembe.
Nézegettem egyébként Herman Millereket is (persze külföldről lehetne jó áron még valamirevaló garanciával rendelni refurbished darabokat, mert gyors keresésre az itthoni felújított cuccok, bár megfizethető áron futnak, de ilyen 3-4 hónap garanciával kínálják csak őket), de ott is nagyon-nagyon fontos lenne az előzetes próba. Főleg, hogy vszg. pont a B és C méret határán vagyok, ráadásul úgy, hogy a magasságomhoz (179,5 cm) mérten az átlagnál kicsit nagyobb az ülőmagasságom (hosszabb törzs), így mind az ülőfelület mélységhossza, mind a háttámla magasság olyan, hogy muszáj lenne személyes próba, mert könnyen megszívathatom magam. (Ott valószínűleg B méret kellene nekem, mert a C-hez társuló 50 cm körüli üléshossz, az érzésre nagyon határesetnek tűnik nálam.)
De egyelőre Haworth vonalon nézelődök majd. Első a kényelem érzet, s csak második az ár. (Legfeljebb ha mondjuk pl. a Fern lesz az, ami az igazi érzést hozza, akkor vagy kivárok egy jobb akciót, vagy jobban szétnézek a webshopok környéként.) -
Gothmog
senior tag
Sziasztok!
Alapadatok: 179-180 cm, 71-73 kg között mozgó testsúly, 47 év (ami azt jelenti, hogy néha már érzem kicsit a derekamat, ha rosszul ülök stb. itt-ott, de nincs kifejezett/krónikus hát/derékproblémám).
Az ár felső lélektani határa 300 ezer forint, de azért örülnék, ha mondjuk 200 ezerig kijönne árban.Amit keresek: irodai forgószék, semmiképpen se valamilyen "gamer" műbőr legyen, hanem kárpit vagy mesh anyagú.
Kényelmes legyen akkor is, ha mondjuk 8 órát ülnék benne (általában napi 2-3 óránál nem ülök többet, de legyen meg az elvi lehetőség a hosszabb a kényelemre).
Persze legalább alapszinten lehessen állítgatni (deréktámasz rész, karfák, az ülőlap háttámlától független lejtésének beállítási lehetősége stb.).
Legyen hazai szerviz/forgalmazó, ne külföldről kelljen megrendelni/szállíttatni. (Ha bármiféle garanciális ügyintézés lenne, ne az ember szívjon még azzal is extra pluszban.)
Elsősorban vadiúj székben gondolkodom, de ha megbízható helyről, garanciával kapható valamilyen refurbished darab, éppen bajnok áron, akkor persze nem zárkózom el.
Jó lenne, ha esélyesen legalább 5 évet tökéletes állapotban kibírna, és mondjuk még rá legalább 3 évet úgy, hogy ne érezze azt az ember, hogy azonnal cserélni akarja, mert már ülni nem lehet rajta rendesen.A topikot nem ismerem/nem olvasgattam sokat, csak belepillantottam. Az alapján a Haworth márkát láttam emlegetni/ajánlva vszg. erre az ársávra, aminek, ha jól láttam, a 3. kerületben van is valamilyen bemutatóterme. De mielőtt magamtól nekiállnék szaladgálni, gondoltam, hogy kikérem az itteni tapasztaltabb szakik véleményét, hátha összegyűlik lesz több márka/típus. (Vásárolni lehetőség szerint csak a szóba jöhető darabok kipróbálása után szeretnék, hogy legalább alapszinten lássam, mi az ami már élből kényelmetlen vagy éppen jól idomulónak tűnik.)
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vigneau interaktív lokálblogja
- E-roller topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- BestBuy topik
- Autós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Méretes és széles gaming monitorral bővült az MSI kínálata
- További aktív témák...
- Asztali PC i7 10700K RTX 3090 24GB 32GB 3600MHz 1TB NVME 1TB HDD
- DELL latitude 5420 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-1145G7 4Mag 16Gb 512GB SSD FHD IPS
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- Samsung Galaxy S24 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest